Προς το περιεχόμενο

Πτώση ταχύτητας στο pc


pavloa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο σπίτι μου έχουμε vodafone VOIP 24αρι και κλειδώνει στα 16-17mbs και ρούτερ ZTE H267N V1.0. Βασικά το ρουτερ ακόμη cyta λέει μέσα, δεν έχουν κάνει αναβάθμιση ακόμη απο την vodafone.

Το pc το έχω με ethernet, laptop και κινητά με wifi.

Όταν συνδεθεί κάποιος στο wifi τότε το pc σέρνετε.

Για παράδειγμα έβαλα το libreoffice να κατεβάσω, το κατέβαζα με 1600-1650, άνοιξα το laptop και μόλις μπήκα στο facebook και άρχισα να βλέπω την αρχική σελίδα, τότε βλέπω το ιντερνετ στο pc να κατεβάζει με 120-300 kbps. Αυτό γίνετε σε ότι και αν κάνω.. Ενα άλλο παράδειγμα έχω το ivms ώστε να βλέπω τις κάμερες που έχω στο κατάστημα, το έχω ρυθμίσει για απομακρυσμένη προβολή στα 600kbps, ακόμη και αυτό κολλάει όταν μπει κάποιος στο wifi.

Μπορώ να κάνω κάτι στο ρούτερ?

Σκεφτόμουν να αγόραζα ένα άλλο όπως το xioami mi router 4a, θα κάνει καλύτερη διαχείριση στο ιντερνετ ώστε να μην γίνετε αυτό με την πτώση ταχύτητας? Εννοείται οτι το pc θα συνδέεται και πάλι με ethernet.

 

Χωρίς τίτλο.jpg

Επεξ/σία από pavloa
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω και εγώ ακριβώς το ίδιο modem/router στο πατρικο μου (και το δικο μου cyta fw χωρις update απο vodafone ακομα). Σαν ρουτερ εχει τραγικο qos και έχει και θέματα η vodafone με συνδεσεις με το εξωτερικό (σε σερβερ στην ελλαδα πιάνω 16.5 mbps σε speedtest ενώ σε ολλανδια 6-11,πολωνία 4-10 ανάλογα με τις ορέξεις που έχει η vf καθε ώρα. Με άλλα λόγια ακόμα και εαν μπορεί να "πιασει" τα 16.5 λογω των κακων συνδεσεω της vf με το εξωτερικο δε γινεται να τις εκμεταλλευτείς αυτη τη στιγμη. Αμα θες καλύτερο routing συνδεσέ το σε bridge mode με ένα αξιοπρεπές ρούτερ για να έχεις και τηλέφωνο και ενεργοποίησε το qos στο ρουτερ αλλά μη περιμένεις θαύματα με τις γραμμές της vf. Με το attenuation που έχεις πάντως κλειδώνεις άνετα παραπάνω με χαμηλότερο snr (θυσιαζοντας σταθερότητα), εγώ με 28 attenuation και 6snr κοιτα πόσο παραπάνω κλειδώνω. Ισως θα ήταν καλή ιδέα να το ζητήσεις για μια μικρή αύξηση στην ταχύτητα.

Σχόλιο 2020-04-26 220432.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. 

@soclvs

Όταν λες bridge mode εννοείς να αφήσω το ρούτερ που έχω τώρα για να έχω τηλέφωνο και να συνδέσω σε μια lan κάπιο άλλο ρούτερ? 

Μπορείς να μου πεις την διαδικασία, τη ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνω? 

Το pc αλλά και το καταγραφικό αναγκαστικά θα πρέπει να τα έχω με ethernet. 

Για το snr το είχα ψάξει.. βασικά είχα αποσυνδέσεις, ήρθαν μετρήσανε, μου αλλάξανε ρουτερ, με είχαν κλειδώσει στα 11 mbps  ώστε να μην έχω αποσυνδέσεις. Τελικά άλλαξα το καλώδιο απο έξω μέχρι την πρίζα, ήρθαν ξανα μετρήσανε και τους είπαν να ξεκλειδώσουν την γραμμή, για δοκιμή μου το άφησαν ελεύθερο αλλά και πάλι είχα στην βδομάδα 2-3 αποσυνδέσεις και μόνο ετσι όπως ειναι τώρα παίζει σωστά. 

Επεξ/σία από pavloa
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...