Προς το περιεχόμενο

To DJI Mavic Air 2 φέρνει 4Κ video/60fps, HDR, OcuSync 2.0 και 34 λεπτά αυτονομίας


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η DJI συνεχίζει να επεκτείνει τη σειρά καταναλωτικών drone Mavic, παρουσιάζοντας σήμερα το διάδοχο του Mavic Air. 

To Mavic Air 2 σύμφωνα με τη DJI αποτελεί το εξυπνότερο drone ολόκληρης της σειράς, με την κινεζική εταιρεία να απευθύνεται κυρίως σε όσους επιθυμούν έξυπνα χαρακτηριστικά που βρίσκουμε στα ακριβότερα μοντέλα, με ένα πιο λογικό κόστος, διατηρώντας την ίδια στιγμή την ευκολία χρήσης και τους αυτοματισμούς που συναντάμε στις πιο οικονομικές προτάσεις.

Εμφανισιακά το Mavic Air 2 διατηρεί πολλά κοινά στοιχεία με τα Pro και Zoom μοντέλα, κάτι που δεν ίσχυε για τον προκάτοχό του. Το βάρος του υπολογίζεται στα 570 γρ. ενώ οι αναδιπλούμενοι έλικές του του δίνουν τη δυνατότητα να χωράει πανεύκολα σε τσάντες μεταφοράς. Για την αποφυγή συγκρούσεων, η DJI έχει ενσωματώσει αισθητήρες στο μπροστινό, πίσω και κάτω μέρος του drone αλλά όχι στα πλαινά, μία από τις διαφορές από τα πιο ακριβά Mavic 2 Zoom και Pro. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του drone σίγουρα εντυπωσιάζουν, αρχικά με τον μεγάλο αισθητήρα Quad Bayer 1/2" των 48MP κατασκευής Sony (IMX586), ο οποίος χαρίζει εντυπωσιακές φωτογραφίες στα 12MP και βίντεο. Συγκεκριμένα το Mavic Air 2 είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς που είναι ικανό για εγγραφή 4K βίντεο στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο και στα 120 mbps.

mavic.jpg.1138268fefddf858e27deae364c4957c.jpg

Επιπλέον μπορεί να καταγράψει HDR video, να πραγματοποιήσει λήψεις στην πλήρη ανάλυση των 48MP αλλά και HDR πανοραμικές φωτογραφίες, προσφέροντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς από το αρχικό Mavic Air. Στο βίντεο οι λειτουργίες επεκτείνονται με την προσθήκη 4x slow motion στη full hd ανάλυση και 8x στην ίδια ανάλυση αλλά με ταχύτητα 240 καρέ το δευτερόλεπτο. Στα μέσα Μαίου μάλιστα θα είναι διαθέσιμη και μια νέα λειτουργία που θα επεκτείνει τις διαθέσιμες επιλογές Hyperlapse, προσφέροντας καταγγραφή βίντεο σε 8K ανάλυση.

Όπως και στα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας έτσι και στο Mavic Air 2 συναντάμε τα Quickshots, τους αυτοματισμούς δηλαδή που με το πάτημα ενός κουμπιού είναι δυνατή η πραγματοποίηση εντυπωσιακών λήψεων όπως Rocket, Dronie, Helix κ.α. Πιο σημαντική είναι πάντως η λειτουργία FocusTrack που προσφέρει έξυπνα χαρακτηριστικά όπως το Spotlight 2.0 που μέχρι σήμερα είχαμε δει μόνο στο επαγγελματικό Inspire 2 της DJI, με το drone να «κλειδώνει» το αντικείμενο λήψης και τον χρήστη να έχει το ελεύθερο κινήσεων. Το ActiveTrack 3.0 αυτόματα σας ακολουθεί, με τους αλγόριθμους να μπορούν να εντοπίζουν πιθανά εμπόδια στην πορεία του και να τα αποφεύγει αλλά και να εντάσσει και πάλι στο κάδρο του το αντικείμενο λήψης ακόμα και αν το χάσει προσωρινά. 

Δύο ακόμα πολύ σημαντικές βελτιώσεις από το Mavic Air είναι η υποστήριξη μετάδοσης σήματος Ocusync 2.0 για απροβλημάτιστη μετάδοση HD εικόνας στο κινητό κατά την πτήση, με την εμβέλεια να φτάνει ακόμα και τα 10 χλμ σύμφωνα με την DJI χωρίς το γνωστό πρόβλημα απώλειας σήματος. Επιπλέον, το Mavic Air 2 διαθέτει αυτονομία 34 λεπτών στον αέρα κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της σειράς. Επανασχεδιασμένο είναι και το χειριστήριο, με πολύ μεγαλύτερο μέγεθος για καλύτερο κράτημα, ενσωματώνοντας μάλιστα ηχείο προκειμένου ο χρήστης να ακούει τις σχετικές υποδείξεις από την εφαρμογή DJI Fly. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το σύστημα ADS-B που ανακοίνωσε η DJI πέρσι και το οποίο προειδοποιεί τον χρήστη για κοντινά αεροσκάφη, ελικόπτερα και αεροπλάνα, δεν θα βρίσκεται ενσωματωμένο στην Ευρωπαική έκδοση του drone, κάτι που θα γίνει αργότερα μέσα στο καλοκαίρι. 

Το Mavc Air είναι από σήμερα διαθέσιμο για προπαραγγελία από την ιστοσελίδα της DJI με κόστος €849 ενώ κατά την πάγια τακτική της εταιρείας, διατίθεται και η έκδοση Fly More Combo που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια τσάντα μεταφοράς, ND φίλτρα και 3 μπαταρίες. Η συγκεκριμένη έκδοση όωπς και η «απλή» θα είναι διαθέσιμες στα μέσα Μαίου, με πιθανότητα περιορισμένων τεμαχίων τουλάχιστον αρχικά εξαιτίας της πανδημίας.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Ποτε κανεις δεν διευκρινιζει τι ισχυει με την εμβελεια. Τα 10 χλμ που ανεφει το αρθρο ειναι σε fcc η ce mode? Γιατι συνηθως εδω ευρωπη ερχεται με τα μισα με οτι αυτο συνεπαγεται οπως χειροτερο σημα στην οθονη σπασιματα εικονας κλπ.

Πιθανοτατα το ιδιο θα ισχυει κ για αυτο εδω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, jimmisk1974 είπε

Σε αυτην  την τιμη  ουτε καν ! !      περνεις   Mavic 2 Zoom   που ειναι 20  φορες καλυτερο ! !

το zoom έχει σχεδόν 400 παραπάνω και σε καμία περίπτωση δεν είναι 20 φορές καλύτερο, ίσα ίσα θα έλεγα...

4 λεπτά πριν, murcielago580 είπε

Ποτε κανεις δεν διευκρινιζει τι ισχυει με την εμβελεια. Τα 10 χλμ που ανεφει το αρθρο ειναι σε fcc η ce mode? Γιατι συνηθως εδω ευρωπη ερχεται με τα μισα με οτι αυτο συνεπαγεται οπως χειροτερο σημα στην οθονη σπασιματα εικονας κλπ.

Πιθανοτατα το ιδιο θα ισχυει κ για αυτο εδω?

fcc είναι σε ce έχει 6 χλμ

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαιρετικά χαρακτηριστικά σε φοβερή τιμή! Για όσους ενδιαφέρονται επαγγελματικά είναι must. 

Δε χωράει καμία σύγκριση με zoom κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eιναι στη φάση που ψάχνω για drone και είχα καταλήξει στο mavic 2 pro με κυριότερο selling point τon 1" αισθητήρα των 20mpixels μια και τα 30fps του 4Κ δε με πειράζουν. Τώρα όμως εδώ με βάζει σε σκέψεις για 3 λόγους:

  1.  Θεωρητική αυτονομία 3 λεπτά παραπάνω(στα 30 λεπτά ειναι +10% αν το σκεφτείς),
  2. Η τιμή σε σχέση με το mavic 2 pro είναι η μισή και πραγματικά δεν ξέρω τι λάκκο έχει η φάβα
  3. Ο αισθητήρας. Θέλω μεγαλύτερο μέγεθος αισθητήρα γιατί αυτό σημαίνει ανοχή στον θόρυβο. Δεν είμαι πεπεισμένος ότι το pixel binning μπορεί να μου λύσει το πρόβλημα σε τέτοιους αισθητήρες. Δεν είναι Sony A7 R4 αλλά μιση ιντσα αισθητήρας που συναντάς σε δεκάδες κινητά που βγάζουν στην καλύτερη το νέο παγωτό που έφαγα στο iceroll με 10.000 φίλτρα.

Μη με παρεξηγείτε. Έρχομαι από τον χώρο της επαγγελματικής φωτογραφίας των Full Frame καμερών εκεί όπου η ποιότητα της εικόνας είναι απαράμιλλη και ψάχνω κάτι όσο γίνεται καλύτερο στις κατηγορίες 0-1kg και 1-4kg που να με καλύπτει φωτογραφικά κυρίως.

Επεξ/σία από vaggelhs4
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογο ...καραμπινας...οπως λεει και ο Φατσεας μου χρειαζεται καθως η γειτονισσα παει στην απεναντι ταρατσα για ηλιοθεραπεια....😉😁

Επεξ/σία από scientlaz
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...