Προς το περιεχόμενο

Πιθανο προβλημα με μητρικη ASUS p8z68-v pro


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας, αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα που δεν  μπορώ να βρω λύση με τις λίγες γνώσεις μου ,για τον λόγο αυτό θα ήθελα αν μπορούσατε να με βοηθήσετε μήπως και τελικά καταφέρω να βρω λύση. Ο σταθερός μου με μητρική την αναφερόμενη στο θέμα, με 2 μητρικές corsair 2x4gb 1333 επεξεργαστης i5 καρτα γραφικων asus hd 6850 και τροφοδοτικό corsair cx600. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής, ενώ ο υπολογιστής ανοίγει κανονικά και φαίνεται να δίνει σήμα μέσω dvi στην οθόνη μου μια dell U2311H τελικά δεν έχω εικόνα ούτε καν το bios και μπαίνει η οθόνη σε safe mode. To περίεργο είναι ότι αυτό δεν το κάνει πάντα αλλά τις περισσότερες φορές με αποτέλεσμα  να ανοίγω κλείνω το power η να κάνω επανεκκίνηση μήπως και δουλέψει. Στατιστικά μπορεί στις 20-30 φορές που θα το κάνω η μια να ανοίξει κανονικά με σήμα στην οθόνη. Παρά το γεγονός ότι ξήλωσα τα πάντα εκτός από τον επεξεργαστή απο την μητρική και τα ξανάβαλα , παρά το οτι κάποια στιγμή που άνοιξε έτρεξα το memory test των windows χωρίς πρόβλημα ,παρά του ότι έχω τους τελευταίους drivers αλλά και την τελευταία έκδοση για το bios της μητρικής δυστυχώς το πρόβλημα δεν λέει να σταματήσει. Στην ίδια οθόνη με το ίδιο καλώδιο έχω τρέξει άλλο pc και δουλεύει κανονικά , έχω δοκιμάσει αλλη οθόνη με διάφορες  επιλογές καλωδίων αλλά τίποτα, έχω βγάλει την κάρτα γραφικών για να πάρω έξοδο απο την motherboard αλλα και πάλι τίποτα. Υπαρχει κάτι που μου διαφεύγει και θα μπορούσε να είναι η λύση στο πρόβλημα μου; Ευχαριστώ εκ τον  προτέρων.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοείς ότι είτε με την 6850, είτε με την ενσωματωμένη του επεξεργαστή σου κάνει ακριβώς το ίδιο? Δηλαδή δίνει σήμα στην οθόνη μία στις 20 φορές και τις υπόλοιπες 19 δεν δείχνει τίποτα?

Άλλο τροφοδοτικό μπορείς να δοκιμάσεις?

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβώς το ίδιο μου κάνει, έχω δοκιμάσει ολοκαίνουργιο τροφοδοτικό corsair και πάλι τα ίδια, έχω δοκιμάσει άλλη κάρτα γραφικών πάλι τα ίδια.Πραγματικα έχω σκάσει και για αυτο το λογο το έκανα θέμα εδώ μέσα (μητρικές). Έχω δοκιμάσει και τις μνήμες σε άλλο pc με μητρική την ίδια αλλά όχι την pro και δουλεύουν υπάρχει περίπτωση να κάηκε κάτι από την μητρική που να φτιάχνεται;

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
10 λεπτά πριν, TSITSI58 είπε

Ακριβώς το ίδιο μου κάνει, έχω δοκιμάσει ολοκαίνουργιο τροφοδοτικό corsair και πάλι τα ίδια, έχω δοκιμάσει άλλη κάρτα γραφικών πάλι τα ίδια.Πραγματικα έχω σκάσει και για αυτο το λογο το έκανα θέμα εδώ μέσα (μητρικές). Έχω δοκιμάσει και τις μνήμες σε άλλο pc με μητρική την ίδια αλλά όχι την pro και δουλεύουν υπάρχει περίπτωση να κάηκε κάτι από την μητρική που να φτιάχνεται;

Μάλλον πας για motherboard αλλά δοκίμασε και κάτι τελευταίο ,βγάλε την μητρική εκτός κουτιού και κάνε μια δοκιμή.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είπες ότι έχεις δοκιμάσει τις μνήμες σε άλλη μητρική. Αν μπορείς να δοκιμάσεις όλα σου τα κομμάτια σε αυτήν την άλλη μητρική και δουλεύουν σωστά τότε είναι 99% η μητρική σου.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ παντός θα σου πρότεινα να κάνεις ένα bios update και μάλλον θα διορθωθεί το πρόβλημα σου, εγώ είχα ένα πρόβλημα σχεδόν παρόμοιο με το δικό σου σε  b450 aorus m motherbord, (AMD)  το αγόρασα από πλαίσιο τον Ιανουάριο και μέσα σε 2 μίνες άπλα μια μέρα έπαψε να ανάβει δλδ no post  τα ανεμιστήρες δουλεύανε κανονικά άλλα δεν έκανε ούτε μπιπ, το πήγα πίσω και μου δώσανε μια ίδια καινούρια το όπιο μετά από 2 μίνες μου έκανε πάλι το ίδιο , οπότε άρχισα να ψάχνω τα forum και κατέληξα ότι πολλά bios chip είναι προβληματικά, οπότε αγόρασα ένα spi programer και φλασαρα το τελευταίο bios μονός μου, έκτοτε τρέχει τέλια !!! για οποιαδήποτε απορία με το spi programer ρωτήστε με 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1780281837_.png.3ef87d754e80cfb2c82b66cf6e79335b.png τα update για το bios εχω κανει αναβαθμιση στο δευτερο δηλαδη version 3603 only for win 7-8. Μηπως να δοκιμαζα σε καποιο παλιοτερο? Θα γινοταν downgrade?

Επεξ/σία από TSITSI58
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
4 λεπτά πριν, TSITSI58 είπε

1780281837_.png.3ef87d754e80cfb2c82b66cf6e79335b.png τα update για το bios εχω κανει αναβαθμιση στο δευτερο δηλαδη version 3603 only for win 7-8

βγαλε απο πανω τους hdd-SSD και κανε ενα reset στο bios. Δες αν ανοιγει χωρις κανενα δισκο πανω μετα απο to reset. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς τίποτα ,έβγαλα τους σκληρούς,έκανα reset την bios αλλά εξακολουθεί να ανοίγει χωρίς εικόνα στο μόνιτορ.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχεις πολλές επιλογές παρά να δοκιμάζεις όλα τα κομμάτια ένα προς ένα, με άλλα που γνωρίζεις πως δουλεύουν. Αν δεν έχεις ανταλλακτικά καλό είναι να το πας σε κάποιο τεχνικό να μην παιδεύεσαι.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.