Προς το περιεχόμενο

Ποια κουζίνα να προτιμήσω


chriskourou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, 

Βρίσκομαι σε αναζήτηση εστιών και φούρνου και θα ήθελα λίγη βοήθεια, γιατί έχω μπερδευτεί και δεν υπάρχουν ανοιχτά καταστήματα ώστε να μιλήσω με πωλητές. 

Ψάχνω για εντοιχισμένη κουζίνα, με ξεχωριστό φούρνο και εστίες. Στο θέμα του φούρνου τα πράγματα είναι νομίζω πιο απλά, αν εξαιρέσουμε κάποια έξτρα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν κάποιοι. Εκεί που μπερδεύομαι είναι στις εστίες και στο να επιλέξω μεταξύ αερίου, επαγωγικές ή απλές κεραμικές. Έχω διαβάσει πάνω κάτω τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα της καθεμίας και κλίνω προς τις επαγωγικές, που αν εξαιρέσουμε το ότι ίσως χρειαστώ μερικά καινούρια σκεύη, τα υπόλοιπα που τις αφορούν είναι θετικά. Οι μάρκες που κοιτάω είναι οι: Neff, bosch, AEG και siemens με αυτή τη σειρά. Θα ήθελα γνώμες, κυρίως από αυτούς που βρέθηκαν στο ίδιο δίλημμα και έχουν μια εμπειρία μετά από αγορά.

Ευχαριστώ !

ΥΓ: Μου φαίνεται περίεργο βέβαια, που ενώ διάβασα πως τις αερίου μαγειρεύουν πιο αργά, τις χρησιμοποιούν όλοι οι μάγειρες που παρακολουθώ. Χάνω κάτι;

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα 
Δεν ξέρω να σου προτείνω είδος εστιών αλλά αυτό που μπορώ να σου πω να φροντίσεις ότι κ να πάρεις να είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους ! Δλδ οι εστίες να μην συνδέονται με τον φούρνο . Αυτό γιατί στο μακρινό μέλλον αν χαλάσει - σπάσει κάτι από τα δυο να μην αναγκαστείς να ψάχνεις συγκεκριμένο μοντέλο που να ταιριάζει με το άλλο  ... κ αν θα παράγεται από την εταιρεία !

υ.γ. Εγώ πίστευα ότι το αέριο μαγειρεύει πιο γρήγορα !!!!

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αεριου εχουν μεγαλυτερη θερμοτητα (αλλα θελουν λιγο προσοχη, δε τις δουλευεις τερμα γκαζια παντα γιατι θα τρως καρβουνα). Οι επαγωγικες βολευουν γιατι δε ζεσταινονται καθολου (αν εχεις παιδια κλπ) αλλα θελουν ειδικα σκευη . Εχω και τις δυο εδω και κανα μηνα (αεριου μπηκαν πριν σκασει ο covid + επαγωγικες 3 χρονια) και κατα 99% χρησιμοποιω τις αεριου.

αν εχεις αεριο, εγω θα επελεγα εστιες αεριου και ηλεκτρικο φουρνο, με προυποθεση βεβαια οτι υπαρχει/μπορει να παει παροχη αεριου στο σημειο που θα μπει η εστια. Σχετικα ευκολα. Αν ειναι τις βαλεις σε νησιδα και πρεπει να ξηλωσεις πατωμα για περασει η παροχη ... κανεις οτι σε φωτισει.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

30 λεπτά πριν, chriskourou είπε

Θα ήθελα γνώμες, κυρίως από αυτούς που βρέθηκαν στο ίδιο δίλημμα και έχουν μια εμπειρία μετά από αγορά.

Εγώ θα  προτιμούσα οτι παίζει  με universal ανταλλακτικά για να μην που τον πιάνουν οι κυριλέ μάρκες 

33 λεπτά πριν, chriskourou είπε

ενώ διάβασα πως τις αερίου μαγειρεύουν πιο αργά,

το καλύτερο μαγείρεμα Στο χωριό 50 χρονιά εστία γκαζιού  Για φούρνο γκαζιού δεν ξέρω  τι παίζει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμενα με προβληματιζει η τάση που υπάρχει στις εστίες για κουμπιά αφής και τα οποία είναι μονοδρομος αν επιλεξει καποιος ανεξαρτητη εστια απο αφουρνό.

Δεδομενου οτι οι οθονες αφης ανιχνευουν ουσιαστικά την θερμοτητα απο τα δάκτυλα για να καταλαβουν αν πατήθηκε καποιο κουμπι, δεν ξερω τι θα συμβει αν πχ απο μια κατσαρολα

ξεχειλισει το καυτό νερο και φτάσει και επικαλυψει τα κουμπια αφής. Επισης αν χαλανε ευκολα και γενικά αν μπερδευονται απο πηγες θερμοτητες. Εχει εμπειρια κανεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, dim05 είπε

Εμενα με προβληματιζει η τάση που υπάρχει στις εστίες για κουμπιά αφής και τα οποία είναι μονοδρομος αν επιλεξει καποιος ανεξαρτητη εστια απο αφουρνό.

Δεδομενου οτι οι οθονες αφης ανιχνευουν ουσιαστικά την θερμοτητα απο τα δάκτυλα για να καταλαβουν αν πατήθηκε καποιο κουμπι, δεν ξερω τι θα συμβει αν πχ απο μια κατσαρολα

ξεχειλισει το καυτό νερο και φτάσει και επικαλυψει τα κουμπια αφής. Επισης αν χαλανε ευκολα και γενικά αν μπερδευονται απο πηγες θερμοτητες. Εχει εμπειρια κανεις;

η δικια μου η επαγωγικη εχει πληκτρα αφης, δεν ειχε ποτε προβλημα. Και εχουν χυθει απο νερα και σαλτσες μεχρι οτι μπορεις να φανταστεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, chriskourou είπε

Καλησπέρα, 

Βρίσκομαι σε αναζήτηση εστιών και φούρνου και θα ήθελα λίγη βοήθεια, γιατί έχω μπερδευτεί και δεν υπάρχουν ανοιχτά καταστήματα ώστε να μιλήσω με πωλητές. 

Ψάχνω για εντοιχισμένη κουζίνα, με ξεχωριστό φούρνο και εστίες. Στο θέμα του φούρνου τα πράγματα είναι νομίζω πιο απλά, αν εξαιρέσουμε κάποια έξτρα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν κάποιοι. Εκεί που μπερδεύομαι είναι στις εστίες και στο να επιλέξω μεταξύ αερίου, επαγωγικές ή απλές κεραμικές. Έχω διαβάσει πάνω κάτω τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα της καθεμίας και κλίνω προς τις επαγωγικές, που αν εξαιρέσουμε το ότι ίσως χρειαστώ μερικά καινούρια σκεύη, τα υπόλοιπα που τις αφορούν είναι θετικά. Οι μάρκες που κοιτάω είναι οι: Neff, bosch, AEG και siemens με αυτή τη σειρά. Θα ήθελα γνώμες, κυρίως από αυτούς που βρέθηκαν στο ίδιο δίλημμα και έχουν μια εμπειρία μετά από αγορά.

Ευχαριστώ !

ΥΓ: Μου φαίνεται περίεργο βέβαια, που ενώ διάβασα πως τις αερίου μαγειρεύουν πιο αργά, τις χρησιμοποιούν όλοι οι μάγειρες που παρακολουθώ. Χάνω κάτι;

Εμείς πήραμε πριν ένα χρόνο εντοιχιζόμενη κουζίνα με ξεχωριστό φούρνο και εστίες της whirpool!

Οι εστίες είναι επαγωγικές και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Δεν χρειάζονται ειδικές κατσαρόλες καθώς τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλες  είναι και για επαγωγικές!
Ελέγχεις αυτές που έχεις αν κολλάει μαγνήτης στον πάτο τις κρατάς και αντικαθιστάς μόνο ό,τι δεν κολλάει!

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, fredd0 είπε

αεριου εχουν μεγαλυτερη θερμοτητα (αλλα θελουν λιγο προσοχη, δε τις δουλευεις τερμα γκαζια παντα γιατι θα τρως καρβουνα). Οι επαγωγικες βολευουν γιατι δε ζεσταινονται καθολου (αν εχεις παιδια κλπ) αλλα θελουν ειδικα σκευη . Εχω και τις δυο εδω και κανα μηνα (αεριου μπηκαν πριν σκασει ο covid + επαγωγικες 3 χρονια) και κατα 99% χρησιμοποιω τις αεριου.

αν εχεις αεριο, εγω θα επελεγα εστιες αεριου και ηλεκτρικο φουρνο, με προυποθεση βεβαια οτι υπαρχει/μπορει να παει παροχη αεριου στο σημειο που θα μπει η εστια. Σχετικα ευκολα. Αν ειναι τις βαλεις σε νησιδα και πρεπει να ξηλωσεις πατωμα για περασει η παροχη ... κανεις οτι σε φωτισει.

Δεν υπάρχει παροχή αερίου, στη Βέροια δεν έχουμε ακόμη αέριο και δε γνωρίζω αν επίκειται, οπότε μόνο με μποτίλιες. Αν μπορείτε πείτε μου γιατί προτιμάτε το αέριο και όχι τις επαγωγικές κατά 99% όπως γράφετε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, dim05 είπε

Εμενα με προβληματιζει η τάση που υπάρχει στις εστίες για κουμπιά αφής και τα οποία είναι μονοδρομος αν επιλεξει καποιος ανεξαρτητη εστια απο αφουρνό.

Δεδομενου οτι οι οθονες αφης ανιχνευουν ουσιαστικά την θερμοτητα απο τα δάκτυλα για να καταλαβουν αν πατήθηκε καποιο κουμπι, δεν ξερω τι θα συμβει αν πχ απο μια κατσαρολα

ξεχειλισει το καυτό νερο και φτάσει και επικαλυψει τα κουμπια αφής. Επισης αν χαλανε ευκολα και γενικά αν μπερδευονται απο πηγες θερμοτητες. Εχει εμπειρια κανεις;

Δεν έχουν κάποιο πρόβλημα απλά βαράει Αν του ακουμπήσεις οτιδήποτε απάνω, από κατσαρόλα μέχρι χαρτοπετσέτα μέχρι να το βγάλεις. Πολυ εκνευριστικό 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, chriskourou είπε

Δεν υπάρχει παροχή αερίου, στη Βέροια δεν έχουμε ακόμη αέριο και δε γνωρίζω αν επίκειται, οπότε μόνο με μποτίλιες. Αν μπορείτε πείτε μου γιατί προτιμάτε το αέριο και όχι τις επαγωγικές κατά 99% όπως γράφετε

Το αέριο ζεσταίνει μόλις το ανάψεις και κρυώνει μόλις το κλείσεις. Είναι ιδανικό π.χ. για τηγάνισμα ή κάτι που θέλει λίγο χρόνο σε δυνατή φωτιά. Γι' αυτό το χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για γρήγορα πιάτα, αλλά αν προσέξεις τους διάφορους σεφ, συνήθως το ξεκινάνε στο αέριο και το τελειώνουν στο φούρνο!!!

Οι επαγωγικές σου δίνουν ακριβώς τα ίδια και είναι πιο καθαρές και ευκολόχρηστες και ήδη πολλοί σεφ τις προτιμούν!

Το ιδανικό είναι να έχεις και τα δύο, για την περίπτωση που κόβεται το ρεύμα να μπορείς να μαγειρέψεις!

Αλλά αυτό σημαίνει ότι θα έχεις διαφορετικές κατσαρόλες, γιατί στο αέριο θέλεις λεπτό πάτο ενώ σε όλες τις ηλεκτρικές πρέπει να είναι χοντρός!

Τα προβλήματα που αναφέρουν κάποιοι αν σου ξεχειλίσει δεν τα συναντήσαμε μέχρι σήμερα, αλλά αν σου ξεχειλίσει στο αέριο είναι πολύ μανίκι να την καθαρίσεις!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Το αέριο ζεσταίνει μόλις το ανάψεις και κρυώνει μόλις το κλείσεις. Είναι ιδανικό π.χ. για τηγάνισμα ή κάτι που θέλει λίγο χρόνο σε δυνατή φωτιά. Γι' αυτό το χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για γρήγορα πιάτα, αλλά αν προσέξεις τους διάφορους σεφ, συνήθως το ξεκινάνε στο αέριο και το τελειώνουν στο φούρνο!!!

Οι επαγωγικές σου δίνουν ακριβώς τα ίδια και είναι πιο καθαρές και ευκολόχρηστες και ήδη πολλοί σεφ τις προτιμούν!

Το ιδανικό είναι να έχεις και τα δύο, για την περίπτωση που κόβεται το ρεύμα να μπορείς να μαγειρέψεις!

Αλλά αυτό σημαίνει ότι θα έχεις διαφορετικές κατσαρόλες, γιατί στο αέριο θέλεις λεπτό πάτο ενώ σε όλες τις ηλεκτρικές πρέπει να είναι χοντρός!

Τα προβλήματα που αναφέρουν κάποιοι αν σου ξεχειλίσει δεν τα συναντήσαμε μέχρι σήμερα, αλλά αν σου ξεχειλίσει στο αέριο είναι πολύ μανίκι να την καθαρίσεις!

Ωραία, θα πάω για επαγωγικές, ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...