Προς το περιεχόμενο

Resizing faulure, no boot


leonidas_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από resizing με aomei partition master σε preos λειτουργεία, διακόπηκε απρόσμενα κ έμεινα με ένα non bootable σύστημα (Windows 10).

Το σενάριο έχει ως εξής.

1. Μετακίνηση αρχείων για συρρίκνωση c

2. Συρρίκνωση c (δημιουργία ελεύθερου χώρου)

3.Δημιουργία d, τέλος .

 

Ας πούμε ότι η διαδικασία απέτυχε μετά το τέλος της μετακίνησης αρχείων. Με υποδέχτηκε ένα μήνυμα που έλεγε failed to update(...) δε θυμάμαι τι.

Έκανα έλεγχο για σφάλματα κ βρέθηκα με έναν συρρικωνμένο non bootable c.

Ο bootloader όταν επανέρχεται δίνει error 0xc0000221 "The file has mishmached checksum" αλλά δε μας λέει ποιο file!!

Έχω δοκιμάσει επίσης scf /scannow και όλα είναι οκ

 

Το pc έχει προγράμματα που πρέπει να ανακτηθούν καθώς θα είναι δύσκολο να επανεγκατασταθούν (πχ συγκεκριμένα eshops προμηθευτών, licences κτλ) 

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

α. Γνωρίζει κανείς σε επίπεδο OS ποιο αρχείο πρέπει να ενημερωθεί για το νέο μέγεθος του δίσκου στο οποίο είναι εγκατεστημένο πλέον το λειτουργικό;

Η γενικότερα ποιο σημείο πρέπει κ αν γίνεται να ολοκληρωθεί/ενημερωθεί;

β. Περνώντας "από πάνω" τα windows ξανά, φτιάχνει τον γνωστό windows.old από τον οποίο είναι "αδύνατον" να επαναφερθούν τα προγράμματα.

Για την περίπτωση αυτή υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο υπόσχεται ότι κάνει αυτή τη δουλειά (επανεγκατάσταση προγραμμάτων από windows.old) το zinstall migration kit pro αλλά

δεν "υπάρχει κάπου" κ δεν είμαστε κ σίγουροι ότι κάνει σωστά τη δουλειά που υπόσχεται.

Δοκίμασα να κάνω μια ταρζανιά κάνοντας μία "μείξη" της νέας εγκατάστασης με την παλιά. Αλλά δεν πέτυχε. (Πήρα από το system32 το config directory και από τον παλιό user το NTUSER και όλα τα παλιά appdata, programfiles κτλ)

Υπήρχε ένα πρόγραμμα το paragon adaptive restore το οποίο έκανε το θαύμα (σε windows 7) να μπορεί ένας δίσκος να μπει σε άλλο pc, η να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που αλλάξεις μητρική πχ.

Δε νομίζω ότι το σενάριο μου ταιριάζει σε αυτό, δεν πρέπει να λειτουργεί για windows 10. Υπάρχουν όμως κάποιες εκδόσεις για windows 10 κ έχουν 3 διαφορετικές επιδιορθώσεις non bootable συστημάτων. Θα τα δοκιμάσω κ τα 2 κ θα ενημερώσω.

Έχει κανείς καμία ιδέα;!!

 

PS. Για τις δοκιμές βγάζω από τον windows.old τους φακέλους "έξω" κ βάζω μέσα τους αντίστοιχους φακέλους της νέας εγκατάστασης ώστε να "έχω" το παλιό σύστημα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, Crybal είπε

Δεσ μηπως σε βοηθησει αυτο

https://neosmart.net/wiki/fix-uefi-boot/

Έχω δοκιμάσει τα πάντα για επιδιόρθωση του boot. Δεν παίζει τίποτα. Τώρα έχω κάνει τον δίσκο από gpt σε mbr που είναι πιο απλά τα πράγματα μπας κ σωθώ. Έχω χαλάσει άπειρες φορές τον bootloader κ τον έχω ξανα φτιάξει απλά αυτή τη φορά φοβάμαι ότι κάτι άλλο παίζει!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε διορθώνεται έτσι απλά όταν έχασες το offset , καλύτερα επανεγκατάσταση. Εξαρχής δεν έπρεπε να κάνεις Resize, ποιος ο λόγος; 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι για το θέμα σου· απλώς θέλω να αναφέρω ότι στην πλέον πρόσφατη έκδοση του AOMEI Partition Assistant το πρόβλημα διορθώθηκε:

Version 8.8 (May 6, 2020)
Fixed issue: The target system unable to boot when performing OS migration under PreOS mode.

Βέβαια, δεν είμαι σίγουρος ότι πρόκειται ακριβώς για το ίδιο θέμα το ίδιο με το δικό σου (γιατί αναφέρει migration, ενώ εσύ resizing), αλλά τουλάχιστον το αποτέλεσμα είναι το ίδιο (unable to boot).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, ptwma είπε

Δε διορθώνεται έτσι απλά όταν έχασες το offset , καλύτερα επανεγκατάσταση. Εξαρχής δεν έπρεπε να κάνεις Resize, ποιος ο λόγος; 

Κάποιο λόγο δε θα χα; Έτσι λες να το έκανα να περάσει η ώρα;

Έπρεπε να κάνω partition recovery εξ αρχής. Έκανα εγκατάσταση από πάνω κ χάνω τα προγράμματα, αλλιώς δε θα είχα ανοίξει θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...