4saken Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Tις τελευταιες μερες 3 γνωστοι μου ειπαν οτι ειναι ευκαιρια να παρω δανειο τωρα γιατι οι οροι ειναι πολυ ευνοικοι.Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω παρει ποτε δανειο, φροντιζα να καλυπτω εξοδα και επενδυσεις απο τα εσοδα της επιχειρησης μου (τουριστικη). Φετος ομως στην καλυτερη περιπτωση ισως να καταφερω να καλυψω τα μεταβλητα εξοδα στην χειροτερη να μην εχω καθολου εσοδα. Του χρονου ομως πολυ φοβαμαι οτι θα εχω προβλημα να ξεκινησω την λειτουργια της επιχειρησης χωρις να καταφυγω σε δανεισμο η μη πληρωμη προμηθευτων μεχρι Ιουλιο Αυγουστο (δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα, για χρονια τους πληρωνω στην ωρα τους σε αντιθεση με μεγαλο μερος της αγορας).Βρηκα το συγκεκριμενο δανειο της ΕΘνικης 1) Επιχειρηματική Χρηματοδότηση ΤΕΠΙΧ ΙΙ, Υπο-πρόγραμμα 3 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας/ COViD-19 για στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που πλήττονται από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Το πρόγραμμα προβλέπει 100% επιδότηση τόκων για τα 2 πρώτα χρόνια του δανείου, ενώ 40% του δανείου παρέχεται άτοκα για την υπόλοιπη διάρκεια. Δίνεται περίοδος χάριτος από 6 έως 12 μήνες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα, της αλιείας και των ιχθυοκαλλιεργειών. Καλύπτει ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων που υφίστανται τις δυσμενείς επιπτώσεις από την εξάπλωση του COVID – 19. Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται έως 500.000 ευρώ και η διάρκεια χρηματοδότησης από 2 έως 5 χρόνια. Χαρακτηριστικά χρηματοδότησης & Προϋποθέσεις: • 100% επιδότηση τόκων του δανείου για τα 2 πρώτα χρόνια • 40% επιδότηση τόκων του δανείου για την υπόλοιπη διάρκεια και χωρίς εισφορά του Ν 128/75 • Δυνατότητα περιόδου χάριτος από 6 έως 12 μήνες • Η επιχείρηση οφείλει να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούσε στις 19/03/2020, για 2 χρόνια Σαν οροι μου φαινονται οντως ευνοικοι, οσοι εχουν παρει δανεια στο παρελθον τι πιστευουν? Σκεφτομαι οτι θα μπορουσα να χρησιμοποιησω το δανειο και για επενδυσεις αν το 2021 υπαρξει ανακαμψη του τουριστικου κλαδου.
vagos789 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Οι οροι ειναι ευνοικοι και αυτα τα δανεια καποιες φορες (οχι παντα) ειναι ελαστικα στο θεμα της αποπληρωμης Αυτη τη στιγμη ειναι αγνωστο αν και ποτε θα επανακαμψει ο τουρισμος και υπο ποιους ορους,μπορει να ειναι το 2021 ή το 2031 Αν η επιχειρηση σου ειναι καλα στημενη απεναντι στον ιο (πχ νοικιαζεις δωματια-βιλες και οχι ξενοδοχειο ή εστιαση) , ισως αξιζει να το σκεφτεις 1
HALF EVIL Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, 4saken είπε Tις τελευταιες μερες 3 γνωστοι μου ειπαν οτι ειναι ευκαιρια να παρω δανειο τωρα γιατι οι οροι ειναι πολυ ευνοικοι.Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω παρει ποτε δανειο, φροντιζα να καλυπτω εξοδα και επενδυσεις απο τα εσοδα της επιχειρησης μου (τουριστικη). Φετος ομως στην καλυτερη περιπτωση ισως να καταφερω να καλυψω τα μεταβλητα εξοδα στην χειροτερη να μην εχω καθολου εσοδα. Του χρονου ομως πολυ φοβαμαι οτι θα εχω προβλημα να ξεκινησω την λειτουργια της επιχειρησης χωρις να καταφυγω σε δανεισμο η μη πληρωμη προμηθευτων μεχρι Ιουλιο Αυγουστο (δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα, για χρονια τους πληρωνω στην ωρα τους σε αντιθεση με μεγαλο μερος της αγορας).Βρηκα το συγκεκριμενο δανειο της ΕΘνικης 1) Επιχειρηματική Χρηματοδότηση ΤΕΠΙΧ ΙΙ, Υπο-πρόγραμμα 3 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας/ COViD-19 για στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που πλήττονται από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Το πρόγραμμα προβλέπει 100% επιδότηση τόκων για τα 2 πρώτα χρόνια του δανείου, ενώ 40% του δανείου παρέχεται άτοκα για την υπόλοιπη διάρκεια. Δίνεται περίοδος χάριτος από 6 έως 12 μήνες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα, της αλιείας και των ιχθυοκαλλιεργειών. Καλύπτει ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων που υφίστανται τις δυσμενείς επιπτώσεις από την εξάπλωση του COVID – 19. Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται έως 500.000 ευρώ και η διάρκεια χρηματοδότησης από 2 έως 5 χρόνια. Χαρακτηριστικά χρηματοδότησης & Προϋποθέσεις: • 100% επιδότηση τόκων του δανείου για τα 2 πρώτα χρόνια • 40% επιδότηση τόκων του δανείου για την υπόλοιπη διάρκεια και χωρίς εισφορά του Ν 128/75 • Δυνατότητα περιόδου χάριτος από 6 έως 12 μήνες • Η επιχείρηση οφείλει να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούσε στις 19/03/2020, για 2 χρόνια Σαν οροι μου φαινονται οντως ευνοικοι, οσοι εχουν παρει δανεια στο παρελθον τι πιστευουν? Σκεφτομαι οτι θα μπορουσα να χρησιμοποιησω το δανειο και για επενδυσεις αν το 2021 υπαρξει του τουριστικου κλαδου. 1) Το δάνειο αυτό αφορά κεφάλαιο κίνησης, δηλ. χρηματοδότηση για εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών, δηλ, προμήθειες, προμηθευτές, μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές, είδη πρώτης ανάγκης κλπ. Αν σκοπεύεις να ανοίξεις κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, είναι μια πολύ καλή περίπτωση για να καλύψεις τα παραπάνω και να 3χεις ρευστότητα. 2) Σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε δάνειο βραχυχρόνιας διαρκείας, δηλ, κεφαλαίου κίνησης για επενδύσεις παγίων (Που θα αποδώσουν μελλοντικα). Έτσι την πετάνε πολλοί και φουντάρουν , αφού δεν μπορούν να το αποπληρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν σκοπεύεις του χρόνου να επενδύσεις σε πάγια, δηλ, κτίρια, εξοπλισμό, θα κανεις ένα businesse plan του χρόνου για να δανιοδοτηθείς μακροχρόνια για 15, 20, 25 έτη και με ένταξη σε διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ που τρέχουν ή θα τρεξουν για τον τουρισμό. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2020 από HALF EVIL 1 1
4saken Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 28 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Αν σκοπεύεις του χρόνου να επενδύσεις σε πάγια, δηλ, κτίρια, εξοπλισμό, θα κανεις ένα businesse plan του χρόνου για να δανιοδοτηθείς μακροχρόνια για 15, 20, 25 έτη και με ένταξη σε διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ που τρέχουν ή θα τρεξουν για τον τουρισμό. Σε ευχαριστω για την απαντηση σου, δεν μιλαμε για κτιρια, και ο μονος εξοπλισμος ουσιαστικα ειναι αυτοκινητα που δεν θα σκοπευω να τα ξεχρεωσω σε παραπανω απο 2-3 χρονια. 1
HALF EVIL Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Ε, τότε αν η επιχείρηση αφορά ενοικίαση αυτοκινήτων, λογικά θα δουλεύεις με leasing. Το κεφάλαιο κίνησης μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για επισκευές, συντήρηση, πλυσιμο, εξοδα για το προσωπικό κλπ.
steliosfr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2021 Επιθυμώ να κατασκευάσω - δημιουργήσω νέα τουριστική μονάδα με ενοικιαζόμενες επιπλωμένες κατοικίες. Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή την χρονική περίοδο υπάρχει κάποιο πρόγραμμα μέσο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για επιχειρηματικό δάνειο που να αφορά την ίδρυση της επιχείρησης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα