Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, όσο και αν εψαξα δε βρίσκω κάτι αντίστοιχο. Το πλυντήριο μου ενα Siemens 12ετίας μου εκανε τα εξής νούμερα

-δε στίβει τα ρούχα. Όταν τελειώσει το πρόγραμμα ενω θεωρητικά εχει στίψει, βγαινουν τα ρουχα μούσκεμα και πρεπει να το ξαναβάλω μόνο στο στίψιμο.

-μου βγαζει μαυρίλες πάνω στα ρούχα. Έχω καθαρίσει το λάστιχο της πόρτας, έχω καθαρίσει τον κάδο με διάφορους τρόπους, το έχουμε ανοίξει και πάλι επιμένει και βγάζει τις μαυρίλες. Είναι μαυρίλες που είναι σαν να έχω απλώσει σε σκουριασμένο σύρμα ή βρώμικο, τα ρούχα και έχει μείνει αυτή η μαυρίλα από το σύρμα.

Με τα πολλά πήραμε καινούργιο πλυντήριο. Ενα Bosch.  Όλα καλά και ωραία αλλά έλα που το θέμα με τις μαυρίλες επιμένεις στα ρούχα και μου τα καταστρέφει.

Η μόνη μου σκέψη πλέον είναι μήπως επειδή η ποιότητα του νερού στην περιοχή που μένω είναι χάλια, μήπως φταίει το νερό. Το έχει αντιμετωπίσει κανένας αυτό το πρόβλημα; Υπάρχει περίπτωση με φίλτρο στον κεντρικό αγωγό ή στην παροχή του πλυντηρίου να βρω λύση; Προσπαθώ να βρω μία λύση πριν αρχίσουμε και σκάβουμε και αλλάζουμε όλες τις σωλήνες νερού.... Σημειωτέων οτι το σπίτι είναι σχετικά καινούργιο 10 ετών.

Δημοσ.

Θα σου φανεί εντελώς χαζό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μήπως κάποιο ρούχο που πλένεις πάντα σε αυτές τις πλύσεις, έχει κάτι; πχ, μια φόρμα εργασίας που την πλένεις συνέχεια. Λίγο περίεργο μου φαίνεται να έχει μαυρίλα το νερό.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, vampira είπε

Θα σου φανεί εντελώς χαζό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μήπως κάποιο ρούχο που πλένεις πάντα σε αυτές τις πλύσεις, έχει κάτι; πχ, μια φόρμα εργασίας που την πλένεις συνέχεια. Λίγο περίεργο μου φαίνεται να έχει μαυρίλα το νερό.

Δεν έχουμε τέτοιου είδους ρούχα ούτε κάνει κάποιος κάποια δουλειά που να βγάζει μουτζούρες, υπάλληλοι γραφείου είμαστε και οι δύο. Επίσης μου το κάνει έντονα στις πλύσεις με τα άσπρα που είναι όλα τα ρούχα ολόλευκα και φαινεται.... δεν εξηγείται παιδιά κοντευω να τρελαθώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασε να πλυνεις 1-2 ασπρα ρουχα μονα τους για να δεις αν το προκαλει καποιο ρουχο ή το πλυντηριο/νερο.

Δεν γεμιζεις το πλυντηριο ε? Τι απορρυπαντικο/μαλλακτικο χρησιμοποιεις?

Παντως το νερο δεν ειναι λογικο να στο προκαλει αυτο. Η παροχη του νερου ειναι με ξεχωριστη βρυση που μπορεις να ξεβιδωσεις? Αν ναι, κλεισε πρωτα την παροχη, ξεβιδωσε το και βαλε ενα κουβα απο κατω να δεις αν ειναι το νερο.

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

εχεις δοκιμάσει να κάνεις την πλύση συντήρησης που έχουν κάποια πλυντήρια ή να ρίξεις τα ειδικά καθαριστικά μήπως έχει κάπου κολλήσει κάτι;

Δημοσ.

Αφού αλλάξατε και πλυντήριο και το πρόβλημα επιμένει τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα..

Πρώτα απόλα το απορρυπαντικό το αλλάξατε?

Επίσης αυτές οι μαυρίλες μένουν για πάντα? Άμα τα ρούχα τα ξαναπλύνεις θα φύγουν?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Αφού αλλάξατε και πλυντήριο και το πρόβλημα επιμένει τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα..

Πρώτα απόλα το απορρυπαντικό το αλλάξατε?

Επίσης αυτές οι μαυρίλες μένουν για πάντα? Άμα τα ρούχα τα ξαναπλύνεις θα φύγουν?

Δυστυχώς δεν φεύγουν με τίποτα. Απο απορρυπαντικά χρησιμοποιώ σκόνη Ariel στα λευκά και υγρό Skip στα σκούρα και χρωματιστά. Απο μαλακτικό Cajoline.

Το νερό στην περιοχή γενικά είναι χάλια. Είναι πολύ σκληρό και δεν ειναι της ΕΥΔΑΠ. Το διαχειρίζεται ιδιώτης και οι αγωγοί είναι παλιοί, συνεχώς κάπου σπάνε και μετα έρχεται χώμα και δε συμμαζεύεται το πραγμα. Γι' αυτο και κατεληξα εκεί.

Όσο για πλύση συντήρησης το πλυντήριο που αγόρασα όταν χρειάζεται μου το βγάζει από μόνο του, όποτε μου ζητάει το κάνω άλλα παιδιά το έχω μερικούς μήνες, είναι ολοκαίνουργιο το πλυντήριο δεν εξηγείται αυτό το πράγμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Magicalm said:

Δυστυχώς δεν φεύγουν με τίποτα. Απο απορρυπαντικά χρησιμοποιώ σκόνη Ariel στα λευκά και υγρό Skip στα σκούρα και χρωματιστά. Απο μαλακτικό Cajoline.

Το νερό στην περιοχή γενικά είναι χάλια. Είναι πολύ σκληρό και δεν ειναι της ΕΥΔΑΠ. Το διαχειρίζεται ιδιώτης και οι αγωγοί είναι παλιοί, συνεχώς κάπου σπάνε και μετα έρχεται χώμα και δε συμμαζεύεται το πραγμα. Γι' αυτο και κατεληξα εκεί.

Όσο για πλύση συντήρησης το πλυντήριο που αγόρασα όταν χρειάζεται μου το βγάζει από μόνο του, όποτε μου ζητάει το κάνω άλλα παιδιά το έχω μερικούς μήνες, είναι ολοκαίνουργιο το πλυντήριο δεν εξηγείται αυτό το πράγμα.

οντως περίεργο αυτό. το αριέλ και το cajoline το βάζω και εγώ και δε μου δημιουργεί θέμα άρα δεν είναι απο αυτά. Πλύση συντήρησης το ίδιο και σε εμένα και ουσιαστικά γυρνάει μέσα στο καδο το νερό σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. εφόσον είναι νέο πλυντήριο φοβάμαι οτι η ζυγαριά γυρνάει προς το νερό ειδικά αν βγάζει χώμα και υπό άλλες συνθήκες. το θεμα ειναι οτι το χωμα θα εφευγε με αλλο πλυσιμο αρα αφου δε φευγει μηπως ειναι κανα προβλημα του αγωγου

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.

Χαζή ερώτηση: τους λεκέδες τους βλέπετε αφού βγάλετε τα ρούχα από το πλυντήριο ή αφού στεγνώσουν στο μάζεμα- σιδέρωμα ;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Magicalm είπε

Καλημέρα, όσο και αν εψαξα δε βρίσκω κάτι αντίστοιχο. Το πλυντήριο μου ενα Siemens 12ετίας μου εκανε τα εξής νούμερα

-δε στίβει τα ρούχα. Όταν τελειώσει το πρόγραμμα ενω θεωρητικά εχει στίψει, βγαινουν τα ρουχα μούσκεμα και πρεπει να το ξαναβάλω μόνο στο στίψιμο.

-μου βγαζει μαυρίλες πάνω στα ρούχα. Έχω καθαρίσει το λάστιχο της πόρτας, έχω καθαρίσει τον κάδο με διάφορους τρόπους, το έχουμε ανοίξει και πάλι επιμένει και βγάζει τις μαυρίλες. Είναι μαυρίλες που είναι σαν να έχω απλώσει σε σκουριασμένο σύρμα ή βρώμικο, τα ρούχα και έχει μείνει αυτή η μαυρίλα από το σύρμα.

Με τα πολλά πήραμε καινούργιο πλυντήριο. Ενα Bosch.  Όλα καλά και ωραία αλλά έλα που το θέμα με τις μαυρίλες επιμένεις στα ρούχα και μου τα καταστρέφει.

Η μόνη μου σκέψη πλέον είναι μήπως επειδή η ποιότητα του νερού στην περιοχή που μένω είναι χάλια, μήπως φταίει το νερό. Το έχει αντιμετωπίσει κανένας αυτό το πρόβλημα; Υπάρχει περίπτωση με φίλτρο στον κεντρικό αγωγό ή στην παροχή του πλυντηρίου να βρω λύση; Προσπαθώ να βρω μία λύση πριν αρχίσουμε και σκάβουμε και αλλάζουμε όλες τις σωλήνες νερού.... Σημειωτέων οτι το σπίτι είναι σχετικά καινούργιο 10 ετών.

Αν φταίει το νερό σίγουρα ένα φίλτρο θα βοηθήσει.

Βάλε ένα άσπρο ύφασμα σε μια λεκάνη με νερό και απορρυπαντικό και δες αν θα αφήσει πάλι μαυρίλες!

3 ώρες πριν, Magicalm είπε

Αφού το νερό είναι τόσο χάλια  υποθέτω ότι δεν το πίνετε, ούτε το χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα.

Όμως το νερό πρέπει να είναι καθαρό και για τις άλλες χρήσεις! Εκτός από το πλυντήριο ρούχων, κάνεις μπάνιο, πλένεις το πρόσωπο, τα δόντια, τα φρούτα/ λαχανικά, τα πιάτα!

Μάλλον πρέπει να βάλετε ένα καλό φίλτρο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το πράγμα με τους λεκέδες γινόταν πάντα ή άρχισε ξαφνικά? Αν ναι κοίτα μήπως άλλαξε κάτι στο δίκτυο της πόλης ή της πολυκατοικίας εκείνο τον καιρό.

Αφού όμως υποπτεύεστε πλέον πιο πολύ το νερό, δοκίμασε να κάνεις 2-3 πλύσεις με εμφιαλωμένο νερό να δεις άμα θα γίνει για να σιγουρευτείς.

Αν ναι τότε θα χρειαστείς φίλτρο. Αλλά για να βρεις το κατάλληλο θα πρέπει να στείλεις το νερό για ανάλυση γιατί δεν είναι όλα τα φίλτρα κατάλληλα για όλες τις περιπτώσεις.

Και η αλήθεια είναι ότι αν στείλεις το νερό για ανάλυση δεν θα χρειαστούν καν οι άλλες δοκιμές. Η ανάλυση του νερού ίσως φαντάζει ακραίο σενάριο, αλλά άμα σκεφτείς ότι αγόρασες νέο πλυντήριο άδικα τότε το κόστος του να στείλεις ένα δείγμα σε ένα εργαστήριο μάλλον είναι συγκριτικά μικρό

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.

Σας βαζω και φωτογραφία να καταλάβετε περι τίνος πρόκειται.

Στην κουζίνα εχω φίλτρο αλλιώς δεν πίνεται το νερό.

Τις μαυριλες τις βλέπω βγάζοντας τα ρουχα απο το πλυντήριο. Σπάνια απλώνω συνήθως μπαίνουν στο στεγνωτηριο, αλλά εχω τσεκάρει μπουγάδα που στεγνώθηκε και μπουγαδα που απλώθηκε και εχουν μαυρίλες.

Screenshot_20200510-094934_Gallery.jpg

Δημοσ.

To  ίδιο είχαμε και εμείς,καθαρίσαμε την πόρτα εσωτερικά ,το λάστιχο της πόρτας καλά και σε κάθε 2η πλυση καλγκον ταμπλέτα.Τερμα οι μαυρίλες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...