tonyM000 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, θελω να στήσω ένα σύστημα Ubuntu server και είμαι σε φάση που ψάχνω parts, το μόνο που υπάρχει είναι κουτί και 2-3 τροφοδοτικά, όποτε χρειάζομαι όλα τα υπόλοιπα. το εν λόγω μηχανάκι θα κάνει μπόλικα πραγματάκια Θα είναι web server (pho, sql, css, sass, html κτλ.) θα είναι NAS θα είναι time capsule Υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να γίνει και κατεβαστήρι torrent Πρέπει να υποσιτίζει οπωσδήποτε RAID 1 μάλλον x 2 Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να βάλω raid controller ή να αρκεστώ σε μια motherboard με RAID επισης δεν ξέρω αν έχει νόημα να παίξουν δίσκοι ssd και αν λειτουργούν σωστά σε RAID Θα ήθελα προτάσεις για hardware και γενικά αν υπάρχει εμπειρία σε ανάλογο εγχείρημα κάθε βοήθεια και πρόταση είναι δεκτή. Ευχαριστώ Επεξ/σία 13 Μαΐου 2020 από tonyM000
TR-909 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Eδώ μπορείς να δεις τα requirements. Αλλά για τα resources που χρειάζονται στο δικό σου project καλό είναι να ρωτήσεις στο Server forum του Ubuntu για να σου δώσουν μια ιδέα τι θα χρειαστείς.Για το RAID που ρωτάς λογικά το Ubuntu θα προσφέρει software raid με όποια διαμόρφωση εσύ επιθυμείς και επίσης για λόγους οικονομίας είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις μηχανικούς δίσκους.
tonyM000 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 7 ώρες πριν, TR-909 είπε Eδώ μπορείς να δεις τα requirements. Αλλά για τα resources που χρειάζονται στο δικό σου project καλό είναι να ρωτήσεις στο Server forum του Ubuntu για να σου δώσουν μια ιδέα τι θα χρειαστείς.Για το RAID που ρωτάς λογικά το Ubuntu θα προσφέρει software raid με όποια διαμόρφωση εσύ επιθυμείς και επίσης για λόγους οικονομίας είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις μηχανικούς δίσκους. Το Ubuntu υποστηρίζει raid αλλά επειδή ο σκοπός είναι να φτιαχτεί κάτι και να δουλέψει για χρόνια γιαυτο ρωτάω αν θα ήταν προτιμότερο ένας controller Οπως δεν ξέρω και τι cpu και ram να βάλω γιατί τα requirements δεν λένε και πολλά, αν μείνεις με αυτά αργά ή γρήγορα θα σέρνεται σίγουρα
TR-909 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Ναι για αυτό σου έγραψα να συμβουλευτείς το forum του Ubuntu για το hardware του Server με βάση τα services που εσύ θες να τρέξεις. Όχι στη περίπτωσή σου (όπως την αντιλαμβάνομαι) ο controller δεν θα σου προσφέρει κάτι το παραπάνω.
elpenor Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) DELETED Επεξ/σία 14 Μαΐου 2020 από elpenor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα