Drake27 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδιά,ανοίγω αυτό το θέμα περισσότερο για να ενημερώσω τους κατόχους Vega 56 για αλλαγή thermal paste και vrm pads και να αναφέρω της διάφορες που είδα. Μετα από αρκετό ψάξιμο στο Ίντερνετ και σε ξένα φορουμς αρκετός κόσμος πρότεινε αυτά τα δυο για την Vega 56 THERMAL GRIZZLY CONDUCTONAUT LIQUID METAL THERMAL COMPOUND THERMAL GRIZZLY MINUS PAD 8 THERMAL PAD 120X20X2.0MM Κάτι που δεν παρατήρησα ήταν ότι η πάστα ήταν υγρό μέταλλο,σαν υδράργυρος το οποίο την έβαλα πάνω στην gpu και με μια ειδική μπατονέτα που είχε στην συσκευασία την άπλωσα επάνω. Ηταν σαν να μαγνητίζετε πάνω στην gpu. Μετά έβγαλα το thermal pad το έκοψα στο μέγεθος που ήθελε και το τοποθέτησα,το κομμένο κομμάτι δεν πήγε χαμένο μιας η κάρτα γραφικών έχει σε ένα ακόμα σημείο ένα μικρό thermal pad που το άλλαξα και αυτό. Τωρα στην συρναμολογηση,εγώ έχω την asus strixx Vega 56,το bracket που πιάνει την ψυκτρα έχει συγκεκριμένη απόσταση και συγκεκριμένο βιδωμα,δεν θα της βιδώσετε τέρμα γιατί το αποτέλεσμα θα είναι να μην βγάζει εικόνα η κάρτα γραφικών και να νομίζεται ότι την κάνατε ζημιά,το λέω από το δικό μου λάθος που έκανα 😅 Αφού όλα μπήκαν σωστα την έβαλα για ένα τεστ να δω από θερμοκρασίες,πριν από αυτό σε παιχνίδια γενικά,παρόλο που την είχα κάνει undervolt,μου πετούσε μαύρη οθόνη και κολλούσε ή artifacts και έκανε επανεκκίνηση,και αυτό γιατί τα vrm έφταναν στους 100 βαθμούς,στο όριο τους δηλαδή,η gpu έφτανε στους 80 βαθμούς. Μετα από αυτά οι max θερμοκρασίες ήταν 70 βαθμούς gpu με καλό ζόρισμα και με oc στους πύρινες και στης μνήμες και τα vrm έφτασαν max στους 80 βαθμούς. Μετα από αυτά μπορώ να πω ότι δεν πήγαν τζάμπα τα 20€ που έδωσα και δεν μου έχει ξανακάνει τίποτα σε σχέση με πριν. Οι φωτογραφίες παρακάτω είναι από ξένο φόρουμ,για να καταλαβεται πως θα βάλετε τα pads. Δεν σκέφτηκα να τραβήξω φωτογραφίες. Ελπιζω να βοήθησα όσο ποιο πολύ μπορούσε σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα θερμοκρασίας. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από Drake27 3
afragorn Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Πολύ προσοχή πάντως με τα υγρά μέταλλα. Είναι ηλεκτρικά αγώγιμα οπότε μπορούν να καταστρέψουν εξαρτήματα, εάν δε ξέρουμε τι κάνουμε! 16.20 στο παρακάτω βίντεο.
Drake27 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 30 λεπτά πριν, afragorn είπε Πολύ προσοχή πάντως με τα υγρά μέταλλα. Είναι ηλεκτρικά αγώγιμα οπότε μπορούν να καταστρέψουν εξαρτήματα, εάν δε ξέρουμε τι κάνουμε! 16.20 στο παρακάτω βίντεο. Ναι σωστα,ξέχασα να το αναφέρω αυτό με αυτή την πάστα,για αυτό και θέλει προσοχή το πως θα την απλώσουμε επάνω και να μην πάει στα πυκνωτακια τριγύρω. 1
ilos Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Υγρό μέταλλο σε gpu που δεν είναι όπως στα ihs στα cpu και έχει ένα σωρό SMD's γύρω γύρω είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για μένα και δεν αξίζει το ρίσκο. Eλπίζω να βερνίκωσες από πριν την γύρω γύρω περιοχή όπως κάνουμε πχ και στα delidded cpu's. Για μένα μόνο τα pads έπρεπε να αγοράσεις και να βάλεις απλά μια φτηνή μη ηλεκτραγώγιμη πάστα που κρατά πολύ περισσότερο καιρό από την LM και ούτε διαβρώνει κλπ και ας έχεις 2-3 βαθμούς παραπάνω klein mein. 7
mp44christos Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αχ βαχ. Πηρες την χειρότερή υλοποίηση της vega 56. Ελπίζω να μην έδωσες πανω απο 200 ευρο. Αν και επειδή παρακολουθώ τις τιμες τους μάλλον έσκασες 300. Βαλε τα pads και μια απλη mx4 στον πυρήνα. Δηλ κανένα 30 ευρο θα σου βγει. και θα εισαι πολυ καλα. Και ποτέ ξανα ASUS σε καρτα amd! Βγάλε το liquid metal θα κλαις την Κάρτα. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από mp44christos 1
Drake27 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, mp44christos είπε Αχ βαχ. Πηρες την χειρότερή υλοποίηση της vega 56. Ελπίζω να μην έδωσες πανω απο 200 ευρο. Αν και επειδή παρακολουθώ τις τιμες τους μάλλον έσκασες 300. Βαλε τα pads και μια απλη mx4 στον πυρήνα. Δηλ κανένα 30 ευρο θα σου βγει. και θα εισαι πολυ καλα. Και ποτέ ξανα ASUS σε καρτα amd! Βγάλε το liquid metal θα κλαις την Κάρτα. Ενα 200αρι την πηρα πριν απο κανα 8μηνο. Αναμεσα σε ολες οσες διαβασα αυτη ηταν η καλυτερη,ειδαλλως μετα επρεπε να παω σε vega 64 η οποια εβγαινε γυρω στα 300,και δεν ειχα σκοπο να δωσω τοσα πολλα. Εγω νομιζω οτι ειναι η δευτερη που εβγαλε η asus που ειχε διόρθωσή ολα τα προβληματα που ειχε με την πρωτη υλοποιηση που ειχε βγαλει. Αν θυμαμαι καλα η πρωτη η προβληματικη ηταν με hynux μνημες ενω η "καλη" εκδοση ειναι με της samsung μνημες,αυτες που εχει και η δικια μου δηλαδη. 4 ώρες πριν, ilos είπε Υγρό μέταλλο σε gpu που δεν είναι όπως στα ihs στα cpu και έχει ένα σωρό SMD's γύρω γύρω είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για μένα και δεν αξίζει το ρίσκο. Eλπίζω να βερνίκωσες από πριν την γύρω γύρω περιοχή όπως κάνουμε πχ και στα delidded cpu's. Για μένα μόνο τα pads έπρεπε να αγοράσεις και να βάλεις απλά μια φτηνή μη ηλεκτραγώγιμη πάστα που κρατά πολύ περισσότερο καιρό από την LM και ούτε διαβρώνει κλπ και ας έχεις 2-3 βαθμούς παραπάνω klein mein. Αν όντως ειναι τοσο προβλημα αυτη η παστα στην καρτα γραφικων μπορω να την βγαλω και δεν παει και χαμενη,εχω κρατησει την συριγγα που ειχε και εχει και ενα εξτρα κεφαλι μπροστα που μπορω να την τραβηξω παλι μεσα 😁 Απλα με κανει εντυπωσει που την προτειναν παντου αυτη την παστα για vega 56/64
ilos Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, Drake27 είπε Ενα 200αρι την πηρα πριν απο κανα 8μηνο. Αναμεσα σε ολες οσες διαβασα αυτη ηταν η καλυτερη,ειδαλλως μετα επρεπε να παω σε vega 64 η οποια εβγαινε γυρω στα 300,και δεν ειχα σκοπο να δωσω τοσα πολλα. Εγω νομιζω οτι ειναι η δευτερη που εβγαλε η asus που ειχε διόρθωσή ολα τα προβληματα που ειχε με την πρωτη υλοποιηση που ειχε βγαλει. Αν θυμαμαι καλα η πρωτη η προβληματικη ηταν με hynux μνημες ενω η "καλη" εκδοση ειναι με της samsung μνημες,αυτες που εχει και η δικια μου δηλαδη. Αν όντως ειναι τοσο προβλημα αυτη η παστα στην καρτα γραφικων μπορω να την βγαλω και δεν παει και χαμενη,εχω κρατησει την συριγγα που ειχε και εχει και ενα εξτρα κεφαλι μπροστα που μπορω να την τραβηξω παλι μεσα 😁 Απλα με κανει εντυπωσει που την προτειναν παντου αυτη την παστα για vega 56/64 Αν καταλαβαίνεις τους κινδύνους και το ρίσκο που εμπεριέχει, τυπικά είναι η καλύτερη λύση. Ελπίζω μόνο η ψύκτρα να πατάει χαλκός πάνω στον φορέα και να μη κάνεις άσκοπες μετακινήσεις στη κάρτα/μηχάνημα ειδικά αν δεν έχει φάει βερνίκωμα.
Drake27 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, ilos είπε Αν καταλαβαίνεις τους κινδύνους και το ρίσκο που εμπεριέχει, τυπικά είναι η καλύτερη λύση. Ελπίζω μόνο η ψύκτρα να πατάει χαλκός πάνω στον φορέα και να μη κάνεις άσκοπες μετακινήσεις στη κάρτα/μηχάνημα ειδικά αν δεν έχει φάει βερνίκωμα. Βερνικωμα δεν εχει φαει αλλα δεν δινονται και ασκοπες μετακινησεις,μια που μπαινει στο μηχανημα και μια που μενει εκει που ειναι. 1
Drake27 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Η ψυκτρα της Vega 56 είναι χάλκινη νικελομενη,δεν είναι από αλουμίνιο για να κάνει ζημιά.
Coppermine Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 10 ώρες πριν, Drake27 είπε Βερνικωμα δεν εχει φαει αλλα δεν δινονται και ασκοπες μετακινησεις,μια που μπαινει στο μηχανημα και μια που μενει εκει που ειναι. Τότε απλά ήσουν τυχερός, χωρίς να μονώσεις την περιοχή γύρω από το die είναι γύρος του θανάτου, και η πλάκα είναι ότι τα πόσταρα χθες Σε μια εφαρμογή liquid metal όπου από ολόκληρο το rig από το βραχυκύκλωμα έμεινε σώα μόνο μια ram και το τροφοδοτικό 1
Drake27 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Coppermine είπε Τότε απλά ήσουν τυχερός, χωρίς να μονώσεις την περιοχή γύρω από το die είναι γύρος του θανάτου, και η πλάκα είναι ότι τα πόσταρα χθες Σε μια εφαρμογή liquid metal όπου από ολόκληρο το rig από το βραχυκύκλωμα έμεινε σώα μόνο μια ram και το τροφοδοτικό Απλά δεν θέλει α ο γεμίσεις όλο επανα,βάζεις μια σταγόνα και ίσα ίσα το απλώνεις πάνω στην gpu,όχι να τρέχει,το έγραφε και στης οδηγίες. Αυτο που παρατηρώ με την nvidia Sinai it I to die εξέχει προς τα έξω,ενώ το το die της Vega είναι μεγάλο,επίπεδο και βγάζει και ένα μικρό νυχάκι προς τα πάνω γύρω γύρω. Στην φωτογραφία δεν φαίνεται καλά,αλλά το είδα στην δικιά μου εκεί που τελειώνει το die στο μαύρο κάνει ένα μικρό αυλάκι. Edit: Τώρα διάβασα στο άλλο θέμα,εσυ έβαλες το υγρό μέταλλο στον επεξεργαστή,λογικό είναι να φύγει προς τα κάτω,υγρό είναι,η κάρτα γραφικών κάθεται ανάποδα,δλδ και να θέλει να “σταξει” θα πάει πάνω στην ψυκτρα και όχι πάνω οπουδήποτε. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από Drake27
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα