Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

έχω τη συγκεκριμένη κάρτα ήχου

focusrite_scarlett_solo_3rd_gen

που έχει αυτές τις εξόδους

nuG7siv.jpg

και συνδέω τον υπολογιστή μέσω HDMI σε μια τηλεόραση με τις παρακάτω εισόδους/εξόδους

iywFGQ8.jpg

xofvixa.jpg

Το σχέδιό μου είναι να αναιρέσω τον ήχο από HDMI και να στείλω ήχο απευθείας από την κάρτα στην τηλεόραση.

Ποιον τρόπο θα μου προτείνατε και τι καλώδιο θα χρειαστώ?

Κάτι τέτοιο δεν ψάχνω?

miniklinkeaufKlinke15m.jpg

Επεξ/σία από rockfm81
Δημοσ.

Αν αφαιρέσεις τον ήχο από το HDMI δεν θα μπορείς να ακούς ήχο όταν επιλέγεις το HDMI σαν πηγή εισόδου.

Αν πάλι θέλεις να ακούς μόνο ήχο, χωρίς να βλέπεις, μπορείς τις αναλογικές εξόδους της εξωτερικής κάρτας ήχου, να τις περάσεις στο scart με ένα μετατροπέα. RCA --> Scart.

Για ποιο λόγο θέλεις να το κάνεις αυτό;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, billys7 είπε

Αν αφαιρέσεις τον ήχο από το HDMI δεν θα μπορείς να ακούς ήχο όταν επιλέγεις το HDMI σαν πηγή εισόδου.

Αν πάλι θέλεις να ακούς μόνο ήχο, χωρίς να βλέπεις, μπορείς τις αναλογικές εξόδους της εξωτερικής κάρτας ήχου, να τις περάσεις στο scart με ένα μετατροπέα. RCA --> Scart.

Για ποιο λόγο θέλεις να το κάνεις αυτό;

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Θέλω να καρφώνω την κιθάρα στην κάρτα ήχου και να τρέχω προγράμματα όπως το GuitarRig,το Garageband,κ.ά.

Μου χρειάζεται και η εικόνα από τον υπολογιστή.

Η κάρτα γραφικών μου είναι μια GT1030 και έχει μόνο αυτές τις δύο εξόδους.

1497379590_IMG_813798.jpg

Εχω παραγγείλει και ένα καλώδιο HDMI που στην περιγραφή έλεγε πως μπορείς να κάνεις διαχωρισμό ήχου και εικόνας.

Ελπίζω να μην έχω πέσει θύμα του μάρκετινγκ😅

Επεξ/σία από rockfm81
Δημοσ.

Aκόμη και αν διαχωρίσεις με το καλώδιο τον ήχο απο το hdmi που πρακτικα δεν χρειάζεται αυτό αφού απο τον sound mixer των windows επιλέγεις απο που θες να βγαίνει ο ήχος, η τηλεόραση όταν έχεις επιλεγμένη ως πηγή το hdmi θα περιμένει ήχο απο εκει. Δεν μπορεις να δώσεις άλλο audio in οσο ειναι επιλεγμένο το hdmi 

• Thanks 1
Δημοσ.

To HDMI χρησιμοποιεί ψηφιακό σήμα.

Οι εξόδοι που έχεις στην κάρτα, απ΄ότι βλέπω είναι αναλογικές.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bbbb είπε

Aκόμη και αν διαχωρίσεις με το καλώδιο τον ήχο απο το hdmi που πρακτικα δεν χρειάζεται αυτό αφού απο τον sound mixer των windows επιλέγεις απο που θες να βγαίνει ο ήχος, η τηλεόραση όταν έχεις επιλεγμένη ως πηγή το hdmi θα περιμένει ήχο απο εκει. Δεν μπορεις να δώσεις άλλο audio in οσο ειναι επιλεγμένο το hdmi 

Kατάλαβα,τζίφος η δουλειά...

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, rockfm81 είπε

Μου χρειάζεται και η εικόνα από τον υπολογιστή.

παρε εικόνα με κάποιο τρόπο από το dvi και ήχο απ όπου θέλεις Η dvi δεν μεταφέρει ήχο

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, hp8 είπε

παρε εικόνα με κάποιο τρόπο από το dvi και ήχο απ όπου θέλεις Η dvi δεν μεταφέρει ήχο

'Ισως με ένα καλώδιο DVI σε HDMI

71HN-h-txBL._AC_UY545_QL65_.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To dvi δεν μεταφέρει ήχο αλλά και πάλι παραμένει το ερώτημα. Πως θα δώσει στην τηλεόραση να καταλάβει ότι θέλει να έχει εικόνα απο το hdmi και ήχο απο την αναλογική πηγή της κάρτας?

Iσως μια λύση που ποιοτικά δε ξέρω πως θα ακούγεται θα ήταν με τέτοια κάρτα ήχου https://www.skroutz.gr/s/3648138/USB-Virtual-7-1-Channel.html ή και την ενσωματωμένη του υπολογιστή να έστελνες τον ήχο της κιθάρας απο την εξωτερική κάρτα ήχου με ένα καλώδιο 3.5mm to 3.5mm στο line in της άλλης κάρτας και απο κει να τα ακους ολα απο το hdmi της tv

Επεξ/σία από bbbb
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...