Προς το περιεχόμενο

H Nestle κατάργησε τον Νescafe σε σκόνη!


helena_n

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 ώρες πριν, handsomegamer είπε

Εδώ και καιρό παίρνω nescafe gold... Για έναν απλό λόγο: δε σε στέλνε άμεσα στη τουαλέτα, όπως ο απλός nescafe. Δοκιμάστε το μάγκες. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβός αλλά αξίζει η αλλαγή 

tenor.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 300
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, gthe είπε

Υπάρχει άνθρωπος το 2020 που δεν ξέρει το όφελος για το στομάχι του αν σταματήσει τον στιγμιαίο καφε και το γυρίσει καθημερινά σε καφέ παρασκευασμενό με οποιαδήποτε μέθοδο εκχυσης; 

Και εμένα μου αρέσει η φραπεδια με μπόλικα παγάκια να θυμηθώ τα νιάτα μου καμιά φορά καλοκαίρι ... Αλλά μιλάμε για βόμβα αν πίνεις κάθε μέρα 😊

Και ο πιο ελαφρύς καφές παρασκευαζεται με εκχυση φίλτρου, ιδιαίτερα αν μιλάμε για ελαφρύ καβουρδισμα. Γιατί ο καρπός του καφέ είναι φρούτο, και άμα τον ψήσεις πολύ χάνει τελείως τις αντιοξυδωτικες του ιδιότητες. 

Κλασικό fake news αυτό με τον στιγμιαίο καφέ. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Το ότι μπορεί να μην μας αρέσει ή ότι έχει λιγότερο άρωμα είναι άλλο ζήτημα. Προφανώς και αν έχεις μηχανή άλεσης ο καφές είναι πιο εύγευστος.

Ο καφές φίλτρου και ο εσπρέσσο έχουν συνήθως μεγαλύτερη ποσότητα καφείνης, ειδικά γι' αυτούς που πίνουν με τον ελληνικό τρόπο. Αν πάτε στην ιταλία, θα δείτε ότι ο εσπρέσο που πίνουν είναι μια γουλια ενώ και ο καπουτσίνο σε καμία περίπτωση δεν είναι ολόκληρη κούπα του μισού λίτρου.

Επίσης στο εξωτερικό.... ο κρύος καφές τύπου φρέντο θεωρείται ιεροσυλία. Μόνο σε μορφή ροφήματος-γλυκίσματος πίνεται κρύος.

ΥΓ: Οποιος έχει στομαχικές διαταραχές πάει στον γιατρό ή δεν πίνει καθόλου καφέ. Η καφείνη είναι το πρόβλημα, όχι η μορφή του καφέ.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 6
  • Thanks 3
  • Confused 2
  • Sad 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, handsomegamer είπε

Εδώ και καιρό παίρνω nescafe gold... Για έναν απλό λόγο: δε σε στέλνε άμεσα στη τουαλέτα, όπως ο απλός nescafe. Δοκιμάστε το μάγκες. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβός αλλά αξίζει η αλλαγή

ω ναι! καμια σχεση, ο κλασσικός είναι σαν άμμος, η γευση του gold πίνεται και χωρίς δυο κιλά γάλα μέσα για να σπάσει αυτο το πράγμα που είχαμε συνηθίσει στον frappe.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, great είπε

αυτά είναι βάσανα ρε φίλε..................

Μα πως να σνιφάρεις τους κόκκους? Δεν γίνεται... κολλάνε στο καλαμάκι και στην μύτη.... Ε...δεν είναι πρόβλημα αυτό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Κλασικό fake news αυτό με τον στιγμιαίο καφέ. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Το ότι μπορεί να μην μας αρέσει ή ότι έχει λιγότερο άρωμα είναι άλλο ζήτημα. Προφανώς και αν έχεις μηχανή άλεσης ο καφές είναι πιο εύγευστος.

Ο καφές φίλτρου και ο εσπρέσσο έχουν συνήθως μεγαλύτερη ποσότητα καφείνης, ειδικά γι' αυτούς που πίνουν με τον ελληνικό τρόπο. Αν πάτε στην ιταλία, θα δείτε ότι ο εσπρέσο που πίνουν είναι μια γουλια ενώ και ο καπουτσίνο σε καμία περίπτωση δεν είναι ολόκληρη κούπα του μισού λίτρου.

Μην λέτε ανακρίβειες άμα δεν ξέρετε.

Μια συγκεκριμένη ποσότητα καφέ (σε γραμμάρια) έχει πάντα την ίδια ποσότητα καφεΐνης, ανεξάρτητα από το καβουρδισμα ή την μέθοδο εκχυσης ή την επεξεργασία του. Η καφεΐνη είναι ανθεκτική, δεν φεύγει επειδή ψήνεις πολύ το καφέ ή επειδή εφαρμόζεις μεγαλυτερη πίεση στην εκχυση(espresso) ή επειδή κανείς freeze drying για να φτιάξεις στιγμιαίο. 

Εγω αυτό που είπα είναι ότι ο στιγμιαίος καφές, για να γίνει ακριβώς στιγμιαίος έχει υποστεί επεξεργασία όπως freeze drying γιατί η εκχυση έχει ήδη γίνει μήνες πριν και δεν έχει μείνει τίποτα από τα άλλα συστατικά του κόκκου. 

Και περνάμε και στο myth busting.... "Ενα κουταλάκι" καφέ 1.Στιγμιαιου, 2.Dark roast, 3. Light roast έχει πάντα την ίδια καφεΐνη?  😊

Επεξ/σία από gthe
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, gthe είπε

Και ο πιο ελαφρύς καφές παρασκευαζεται με εκχυση φίλτρου, ιδιαίτερα αν μιλάμε για ελαφρύ καβουρδισμα. Γιατί ο καρπός του καφέ είναι φρούτο, και άμα τον ψήσεις πολύ χάνει τελείως τις αντιοξυδωτικες του ιδιότητες. 

technically , οι κόκκοι καφέ είναι ο "σπόρος" όχι ολο το φρούτο.

Επεξ/σία από DrLo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, DrLo είπε

technically , οι κόκκοι καφέ είναι ο "σπόρος" όχι ολο το φρούτο.

Σωστά. Έχεις δίκιο. Απλά αυτό που ήθελα να πω είναι ότι όσο πιο πολύ επεξεργασία τρωει τόσο χάνει κάποια συστατικά του. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, gthe είπε

Μην λέτε ανακρίβειες άμα δεν ξέρετε.

Μια συγκεκριμένη ποσότητα καφέ (σε γραμμάρια) έχει πάντα την ίδια ποσότητα καφεΐνης, ανεξάρτητα από το καβουρδισμα ή την μέθοδο εκχυσης ή την επεξεργασία του. Η καφεΐνη είναι ανθεκτική, δεν φεύγει επειδή ψήνεις πολύ το καφέ ή επειδή εφαρμόζεις μεγαλυτερη πίεση στην εκχυση(espresso) ή επειδή κανείς freeze drying για να φτιάξεις στιγμιαίο. 

Εγω αυτό που είπα είναι ότι ο στιγμιαίος καφές, για να γίνει ακριβώς στιγμιαίος έχει υποστεί επεξεργασία όπως freeze drying γιατί η εκχυση έχει ήδη γίνει μήνες πριν και δεν έχει μείνει τίποτα από τα άλλα συστατικά του κόκκου. 

Και περνάμε και στο myth busting.... "Ενα κουταλάκι" καφέ 1.Στιγμιαιου, 2.Dark roast, 3. Light roast έχει πάντα την ίδια καφεΐνη?  😊

Δεν μου παρουσίασες καμία έρευνα που να αποδεικνύει ότι ο φραπές καταστρέφει το στομάχι όπως υποστήριξες. Ούτε υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο στιγμιαίος είναι ανθυγιεινός. Οτι αντιοξειδωτικά έχει ο εσπρέσο, τα έχει και ο στιγμαίος. Στο θέμα γευσιγνωσίας μπορούμε να πούμε πολλά, στα υπόλοιπα όχι.

Στον εσπρέσο δεν βάζεις ποτέ ένα κουταλάκι. Ο εσπρέσο μπορεί να έχει λιγότερη καφείνη, αρκεί να πιεις τον ιταλικό εσπρέσο, ο οποίος είναι μια γουλιά.

Στο θέμα dark roast κλπ, γενικά οι καφέδες που παίρνουμε δεν γνωρίζουμε πόση καφείνη έχουν. Μια εκτίμηση υπάρχει ή ένας μέσος όρος ανάλογα με το χαρμάνι. Το ίδιο και στους στιγμιαίους.

 

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, crash banticoot είπε

καλησπερα φιλε ενδιαφερομαι για την αγγελια  αμεσα!! .. στελνεις μετα απο καταθεση?? ειμαι επαρχια,   αν μπορεις μονο να κανεις λιγο  καλυτερη τιμη.. να το  δοσεις 90 ευρω  και τα μεταφορικα δικα μου!.  αν δεν τον εχεις δωσει...

100 ακατεβατα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι μεγαλες επαγγελματικες συσκευασιες ηταν ολες σε σκονη και οι μικρες σε κοκκους.

Προσωπικα οι κοκκοι μου καθονται καλυτερα σαν γευση. Η σκονη ειναι πιο νεροπλυμα.

Και φυσικα απο χωρα σε χωρα η γευση το Nes δεν ειναι ποτε ιδια. Παρε απο Βουλγαρια, Τουρκια, USA, Βελγιο και θα δεις. Εφερνα Nes απο Ελλαδα οταν ημουν USA! Ολα ειναι θεμα συνηθειας.

Οσον αφορα το θεμα διαμαρτυρίας δεν νομιζω να κανει κατι και να αλλαξουν ολη την γραμμη παραγωγης εκτός κι αν οι πωλησεις πανε πατο και η ερευνα αγορας δειξει οτι φταινε οι κοκκοι....

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

Κλασικό fake news αυτό με τον στιγμιαίο καφέ. Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Το ότι μπορεί να μην μας αρέσει ή ότι έχει λιγότερο άρωμα είναι άλλο ζήτημα. Προφανώς και αν έχεις μηχανή άλεσης ο καφές είναι πιο εύγευστος.

Ο καφές φίλτρου και ο εσπρέσσο έχουν συνήθως μεγαλύτερη ποσότητα καφείνης, ειδικά γι' αυτούς που πίνουν με τον ελληνικό τρόπο. Αν πάτε στην ιταλία, θα δείτε ότι ο εσπρέσο που πίνουν είναι μια γουλια ενώ και ο καπουτσίνο σε καμία περίπτωση δεν είναι ολόκληρη κούπα του μισού λίτρου.

Επίσης στο εξωτερικό.... ο κρύος καφές τύπου φρέντο θεωρείται ιεροσυλία. Μόνο σε μορφή ροφήματος-γλυκίσματος πίνεται κρύος.

ΥΓ: Οποιος έχει στομαχικές διαταραχές πάει στον γιατρό ή δεν πίνει καθόλου καφέ. Η καφείνη είναι το πρόβλημα, όχι η μορφή του καφέ.

Η καφεΐνη είναι ένας μόνο από τους παράγοντες του καφέ που μπορεί να επηρεάσει το στομάχι, υπάρχουν όμως και άλλοι όπως η μέθοδος επεξεργασίας, η οξύτητα κλπ...

Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιο γαστρεντερολόγο να σου λυθούν οι απορίες πριν αραδιάσεις εδώ τις προσωπικές σου εκτιμήσεις ως γενικές παραδοχές...

 

Επεξ/σία από agnostos13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, GRMARIOS είπε

Υπάρχει και ο καφές Δριτσας δοκιμάστε 

για να ξεφύγετε από την πολυεθνική Nescafe 

 

Σαν την green cola  ειναι και αυτο ?Οχι ευχαριστω  κανω εμετο και αλλιως .

  • Thanks 1
  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, InAux είπε

Με τέτοιο νικ και άβαταρ θα περίμενε κάποιος ότι θα σου άρεσε η green cola, αλλά προτιμάς την κανονική την κόκκινη ?

Ναι.

Και στα γυναικεια εσωρουχα μου αρεσει το κοκκινο .Δεν ειναι θεμα  αθλητικων προτιμησεων .

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Ναι.

Και στα γυναικεια εσωρουχα μου αρεσει το κοκκινο .Δεν ειναι θεμα  αθλητικων προτιμησεων .

Αυτό μπορεί να διαβαστεί τελείως λανθασμένα, φίλε Φώτη.. 😄

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...