chrv80 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Καλημέρα! συγνώμη για το σεντόνι που θα ακολουθήσει! έχω ένα hyundai accent του 2001 και πριν 2 μήνες περίπου αφού είχα θέμα που δεν μου άναβε το βεντιλατέρ ούτε λόγω υπερθέρμανσης ούτε λόγω κλιματισμού, το έψαξε ο ηλεκτρολόγος και μου λέει ότι είναι καμένος ο εγκέφαλος.. βάζω αναγκαστικά καινούριο εγκέφαλο γιατί το χρειάζομαι το αυτοκίνητο.. παρατήρησα ότι εξακολουθούσε να ζεσταίνεται σύμφωνα με το όργανο γιατί άνοιγε ψηλά η μικρή σκάλα και το ξαναπάω και μου λέει είναι φυσιολογικό οπότε το άφησα κι εγώ έτσι (αν και θα γίνει περαιτέρω ψάξιμο για τη θερμοκρασία αν φταίει το όργανο ή αν όντως ζεσταίνεται και θέλει φτιάξιμο, αλλά δεν είναι αυτό το φλέγον θέμα).. την Κυριακή λοιπόν ανάβει, μετακινείται κλπ, και μετά από κάποια ώρα που έμεινε σβηστό δεν ξανάναψε.. όταν είναι ανοιχτό στη μπαταρία κανονικά πρέπει να ακούγεται που δουλεύει η τρόμπα βενζίνης για λίγο, αλλά δεν ακουγόταν.. επίσης δεν άναβε ούτε το υγραέριο γιατί τελικά δεν έδινε παλμό στα μπεκ.. η τρόμπα δεν είναι χαλασμένη γιατί δίνοντας ρεύμα δούλευε αλλά χωρίς παλμό στα μπεκ δεν άναβε το αυτοκίνητο (όχι ότι είναι λογικό να μην γειώνει ο ρελές της τρόμπας).. το ψάχνει ο ηλεκτρολόγος και με παίρνει τηλ σήμερα το πρωί και μου λέει κάηκε ο εγκέφαλος.. του λέω πάλι?? δεν θυμόταν ότι τον ξαναλλάξαμε.. του λέω πως κάηκε πάλι? και μ λέει κάτι έκανα εγώ (που δεν πείραξα κάτι) και επέμενε πως εγώ φταίω και κάτι πείραξα και κάτι έκανα.. μετά μου λέει μήπως έχω κάποιο διαγνωστικό και το έκαψε το διαγνωστικό (έχω ένα autool x60 που είναι μόνιμα μέσα στο αμάξι που την προηγούμενη φορά μου είχαν πει κιόλας πως είναι καλό).. μετά του λέω δεν έχω πάλι λεφτά για καινούριο, να βάλει τον παλιό που είχα ακόμα μέσα στο αυτοκίνητο και ένα διακόπτη, μ λέει 100 ευρώ για τον παλιό και διακόπτη, και μετά θυμάται πως μπορεί να μου βρει μεταχειρισμένο με 170 ευρώ τελική με τη δουλεία του μέσα.. πρώτη ερώτηση.. μπορεί να μου έκαψε τον εγκέφαλο το διαγνωστικό ή ήταν δικαιολογία για να με ξεφορτωθεί? δεύτερη ερώτηση.. είναι ιδέα μου ή γενικά δεν μου τα λέει καλά ο ηλεκτρολόγος στο σύνολο?
Dinos1973 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Μάλλον θα έπρεπε να ξεκινήσεις το thread με την φράση "Εχω Hyundai 20ετιας με εγκαταστημένο aftermarket σύστημα υγραερίου" ..........για να μην διαβάζουμε αδικα!!!!!!! 2
bill999r Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Όταν δεν ανάβει το βεντιλατερ συνήθως φταίει η βαλβίδα του ψυγείου. Αλλιώς έπρεπε να δείς τα ρελε του βεντιλατερ σε όλες τις σκάλες. Άλλαξε μάστορα και πήγαινε σε κανέναν της προκοπής. Όταν καίει εγκεφάλο βγάζει πολλαπλά προβλήματα στο διαγνωστικό και όχι μόνο την εντολή του βεντιλατερ 3
paylidis Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Αλλαξε μάστορα και απο εμενα. Απο εκει και περα αυτο που σου ειπε για το Obd scanner δεν ειναι και τελειως λαθος, το να βαλεις μια κινεζικη παπαριτσα χωρις καμια πιστοποιηση στη θυρα Obd και να παραμενει μονιμα εκει δεν ειναι και η πιο σοφη ιδέα... 2
chrv80 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Μαστορα θα αλλαξω, γιατι κ εμενα δεν μ τα ειπε καλα.. κ στο μηχανικο μ π το ειπα ουτε σε αυτον κολλανε αυτα που ειπε.. και μου προτεινε αλλο ηλεκτρολογο να ψαξουμε τις καλωδιωσεις μηπως κατι αλλο εκαψε τον εγκεφαλο.. @paylidis δεν το ξαναβαζω αν ειναι το διαγνωστικο, δεν το ρισκαρω! 22 λεπτά πριν, bill999r είπε Όταν δεν ανάβει το βεντιλατερ συνήθως φταίει η βαλβίδα του ψυγείου. Αλλιώς έπρεπε να δείς τα ρελε του βεντιλατερ σε όλες τις σκάλες. Άλλαξε μάστορα και πήγαινε σε κανέναν της προκοπής. Όταν καίει εγκεφάλο βγάζει πολλαπλά προβλήματα στο διαγνωστικό και όχι μόνο την εντολή του βεντιλατερ Δεν εβγαλε καν τετοιο σφαλμα στον εγκεφαλο, λεει το εψαξε ολο κ ολα δουλευουν ειχε πει αλλα δεν εδινε εντολη ο εγκεφαλος.. θα τα ψαξω αυτα.. ευχαριστω για τις απαντησεις!
paylidis Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, chrv80 είπε Μαστορα θα αλλαξω, γιατι κ εμενα δεν μ τα ειπε καλα.. κ στο μηχανικο μ π το ειπα ουτε σε αυτον κολλανε αυτα που ειπε.. και μου προτεινε αλλο ηλεκτρολογο να ψαξουμε τις καλωδιωσεις μηπως κατι αλλο εκαψε τον εγκεφαλο.. @paylidis δεν το ξαναβαζω αν ειναι το διαγνωστικο, δεν το ρισκαρω! Δεν εβγαλε καν τετοιο σφαλμα στον εγκεφαλο, λεει το εψαξε ολο κ ολα δουλευουν ειχε πει αλλα δεν εδινε εντολη ο εγκεφαλος.. θα τα ψαξω αυτα.. ευχαριστω για τις απαντησεις! Στο λεω γιατι μου έχουν τυχει αμαξια (πιο προσφατα ωστόσο) που εμπαιναν σε safe mode με κατι τετοια κινεζικα (οχι με 1 αλλα με 2-3 μοντελα)... Αστο καλυτερα... Επισης σε τόσο παλια αμαξια μη περιμενεις να πει κατι ιδιαίτερο ο εγκεφαλος-διαγνωστικο του μαστορα, θελουν σκαλιγμα...
chrv80 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Κατάλαβα.. εν το μεταξύ πήγα και το πήρα, βλέπω τον εγκέφαλο τον "καινούριο" ο οποίος μόνο καινούριος δεν ήταν.. του λέω μου είχατε πει ότι είναι καινούριος και μου τα μάσαγε δήθεν ότι είναι καινούρια η πλακέτα μέσα.. δεν πρόκειται να με ξαναδεί.. Μιας και ανέφερα τη θερμοκρασία βέβαια θέλω και μια ακόμα γνώμη.. το βεντιλατέρ η πρώτη σκάλα ανοίγει στους 99 βαθμούς.. είναι καλή θερμοκρασία ή είναι ψηλά? 4 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Μάλλον θα έπρεπε να ξεκινήσεις το thread με την φράση "Εχω Hyundai 20ετιας με εγκαταστημένο aftermarket σύστημα υγραερίου" ..........για να μην διαβάζουμε αδικα!!!!!!! τελικά φίλε δεν έφταιγε το υγραέριο που όλοι αμέσως κατηγορούν..!
bill999r Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 34 λεπτά πριν, chrv80 είπε πλακέτα μέσα. Πάντα οι εγκέφαλοι είναι σφραγισμένοι και δεν υπάρχει δυνατότητα να τους ανοίξεις. Οι ηλεκτρονικοί που τους επιδιορθώνουν κόβουν το κάλυμμα και το ξανακολλανε. Δεν ξερω αν όντως ειχε πρόβλημα ο εγκέφαλος και ο μάστορας έκανε το σωστό αλλά όπως τα παρουσιάζεις μάλλον ο μάστορας έβγαζε χρήμα στην πλάτη σου. Πήγαινε σε κανέναν άλλο και αν μπορείς ενημέρωσε μας για το τι έφταιγε τελικά. 2
chrv80 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Θα πάω την άλλη εβδομάδα αλλού να δούμε αν οι 99 βαθμοί είναι καλή θερμοκρασία να ανοίγει το βεντιλατέρ και αν είναι εντάξει οι καλωδιώσεις γιατί αμφιβάλω πολύ για το τι έψαξε αυτός.. μην υπάρχει κανένα βραχυκύκλωμα πουθενά και ξανατρέχω για εγκέφαλο.. πάντως με τον τελευταίο εγκέφαλο που μου έβαλε σήμερα άναψε και δουλεύει ξανά.. και με μια ματιά που έριξα δεν άλλαξε κάποιον αισθητήρα (πχ στροφάλου) και να μου δείξει/δώσει κάποιον άκυρο εγκέφαλο ώστε να μου χρεώσει τζάμπα αλλαγή.. ότι με δούλεψε είναι σίγουρο βέβαια, μου πούλησε μεταχειρισμένο εγκέφαλο για καινούριο, λέγοντας ότι είναι γνωστός του από Αθήνα αυτός που θα τον έστελνε οπότε θα είχα καλύτερη τιμή από 300 στα 250.. και σήμερα αν δεν έλεγα να μην το φτιάξουμε και να βάλουμε τον παλιό εγκέφαλο με διακόπτη για το βεντιλατέρ ποιος ξέρει πόσα θα ζητούσε πάλι..
nick#18 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αλλαξε μηχανικο και απο εμενα (οπως ειπες ηδη οτι θα κανεις δηλαδη)..Πολυ παπατζα ο δικος σου για να βγαλει τα σπασμενα της καραντινας νομιζω.. πολλα για εγκεφαλο για αυτοκινητο που βρωμαει ο τοπος ανταλλακτικα ασε που γενικα δεν εβγαζαν προβληματα σε εγκεφαλο αυτα η καλυτερα δεν εβγαζαν προβληματα γενικοτερα Ριξε και μια ματια στην εγκατασταση του αεριου καλου κακου με καποιον σωστο μηχανικο/εγκαταστατη μην ειναι κανενα καλωδιο γυμνο απο τα κοψε ραψε που εχουν γινει στα μπεκ κλπ.. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2020 από nick#18 1
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Σε 19 χρονών αμάξι καινούργιος του κουτιού εγκέφαλος .......... δύσκολο να βρεθεί.
chrv80 Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2020 Δύσκολο να βρεθεί καινούριος, συμφωνώ, αλλά μου λέει 250 με εξυπηρέτηση για καινούριο υποτίθεται ενώ θα μπορούσα να δώσω 150 αφού το έψαχνα λίγο τότε που δεν το βιαζόμουν κιόλας και να γλίτωνα τουλάχιστον 100 ευρώ.. 1 ώρα πριν, nick#18 είπε Αλλαξε μηχανικο και απο εμενα (οπως ειπες ηδη οτι θα κανεις δηλαδη)..Πολυ παπατζα ο δικος σου για να βγαλει τα σπασμενα της καραντινας νομιζω.. πολλα για εγκεφαλο για αυτοκινητο που βρωμαει ο τοπος ανταλλακτικα ασε που γενικα δεν εβγαζαν προβληματα σε εγκεφαλο αυτα η καλυτερα δεν εβγαζαν προβληματα γενικοτερα Ριξε και μια ματια στην εγκατασταση του αεριου καλου κακου με καποιον σωστο μηχανικο/εγκαταστατη μην ειναι κανενα καλωδιο γυμνο απο τα κοψε ραψε που εχουν γινει στα μπεκ κλπ.. θα τα ψάξω και αυτά, σ'ευχαριστώ! μια επιπλέον απορία, αφού πλέον έχω 2 χαλασμένους εγκεφάλους, αξίζει να ψάξω ειδικό να επισκευάσω τον ένα να έχω ανταλλακτικό αν χρειαστεί?
bill999r Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Η επισκευή κοστίζει από 150 ευρώ και πάνω αλλά με εγγύηση καλής λειτουργίας. Τώρα εσύ ξέρεις αν αξίζει
chrv80 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Λοιπόν επιστρέφω με νέα! ο δεύτερος ηλεκτρολόγος με το που ανοίγει καπό ξεκινάει "το ένα βεντιλατέρ δεν είναι δικό του και η βαλβίδα θερμοκρασίας δεν είναι γνήσια" οπότε ξεκινήσαμε με αυτά! το ένα βεντιλατέρ όντως δεν ήταν δικό του, μιας και οι δικοί μου με κάποιο μαγικό τρόπο με ένα χαλίκι κατάφεραν και το έσπασαν πριν από πολλά χρόνια, και ο τότε μάστορας έβαλε ότι βρήκε (με μεγάλο μοτέρ βασικά σε αντίθεση με αυτό που είχε το αυτοκίνητο).. τη βαλβίδα την aftermarket την έβαλε ο ηλεκτρολόγος με τους εγκεφάλους.. οπότε άλλαξα βαλβίδα και βεντιλατέρ και δουλεύει κανονικά, και σε φυσιολογικές θερμοκρασίες μετρημένες με πιστόλι λέιζερ! για τους καμένους εγκεφάλους μου είπε ότι μπορεί να μην είχε ο δικός μου εγκέφαλος πρόβλημα εξ αρχής και να είχε κανένα χαλασμένο/παρατημένο στο μαγαζί και να τον έβαλε πάνω να μου φάει λεφτά, γιατί βραχυκύκλωμα δεν βρήκε κάπου.. αλλά για να είμαι σίγουρος μου είπε να πάω στο επίσημο σέρβις να τους δοκιμάσουν πάνω στο αυτοκίνητο και να δουν και αυτοί μήπως υπάρχει κάτι που δεν βρήκαμε αν θέλω να είμαι σίγουρος.. 1
tsofras Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 8 λεπτά πριν, chrv80 είπε Λοιπόν επιστρέφω με νέα! ο δεύτερος ηλεκτρολόγος με το που ανοίγει καπό ξεκινάει "το ένα βεντιλατέρ δεν είναι δικό του και η βαλβίδα θερμοκρασίας δεν είναι γνήσια" οπότε ξεκινήσαμε με αυτά! το ένα βεντιλατέρ όντως δεν ήταν δικό του, μιας και οι δικοί μου με κάποιο μαγικό τρόπο με ένα χαλίκι κατάφεραν και το έσπασαν πριν από πολλά χρόνια, και ο τότε μάστορας έβαλε ότι βρήκε (με μεγάλο μοτέρ βασικά σε αντίθεση με αυτό που είχε το αυτοκίνητο).. τη βαλβίδα την aftermarket την έβαλε ο ηλεκτρολόγος με τους εγκεφάλους.. οπότε άλλαξα βαλβίδα και βεντιλατέρ και δουλεύει κανονικά, και σε φυσιολογικές θερμοκρασίες μετρημένες με πιστόλι λέιζερ! για τους καμένους εγκεφάλους μου είπε ότι μπορεί να μην είχε ο δικός μου εγκέφαλος πρόβλημα εξ αρχής και να είχε κανένα χαλασμένο/παρατημένο στο μαγαζί και να τον έβαλε πάνω να μου φάει λεφτά, γιατί βραχυκύκλωμα δεν βρήκε κάπου.. αλλά για να είμαι σίγουρος μου είπε να πάω στο επίσημο σέρβις να τους δοκιμάσουν πάνω στο αυτοκίνητο και να δουν και αυτοί μήπως υπάρχει κάτι που δεν βρήκαμε αν θέλω να είμαι σίγουρος.. To κρίμα στην όλη κατάσταση είναι ότι υπάρχουν κάποιοι μάγκες που βγάζουν λεφτά εις βάρος σου και μετά στην είπε και απο πάνω ότι τον χάλασες εσύ Του κάνεις καλοκαιρινό το μαγαζί μετά ή όχι ? Απόδειξη είχες πάρει για τον "καινούριο εγκέφαλο" ? Αν όχι κακώς και πάντα να ζητάς τιμολόγιο αγοράς όταν σου λένε ότι είναι καινούριο ανταλλακτικό γιατί πάντα έχει και εγγύηση για κάποιο διάστημα Κατα τα άλλα ευτυχώς που το έφτιαξες 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα