SabbathBloodySabbath Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Λοιπόν, προς το παρόν έχω ένα 24άρι LG 24MK430H-B, απ'το οποίο δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα. Θα'θελα όμως κάτι μεγαλύτερο (κυρίως) και 1440p. Αρχικά κοιτούσα σε 32 ίντσες αλλά οι επιλογές είναι μόνο δύο στο budget μου και, δεδομένου ότι δεν εμπιστεύομαι ιδιαίτερα την AOC σε qc θέματα (ειδικά δε σε τόσο χαμηλή τιμή), στην ουσία μένει μόνο η Viewsonic. Κάπου εδώ να σημειώσω πως, ει δυνατόν, δεν θα'θελα να πέσω κάτω από 75hz. Δυστυχώς, στο τρέχον monitor, την καταλαβαίνω την διαφορά από 60hz σε 75hz. Τα 144hz ευπρόσδεκτα αλλά όχι deal breaker. Όσον αφορά τύπο panel. Ό,τι TN έχω δει απλά... δεν, VA δεν έχω πετύχει που να μην έχει smearing/ghosting/blur, πράγμα που μ'ενοχλεί αφάνταστα, οπότε λέω να κινηθώ αποκλειστικά προς IPS, κάτι που όντως περιορίζει αρκετά τις επιλογές μου, δεδομένου του budget (λέω να πάω έως 350 ευρώ). Γνωρίζω περί blacks και glow, αλλά, τουλάχιστον στο δικό μου monitor είναι ελάχιστο το τελευταίο και δε μ'ενοχλεί καθόλου. Ίσως ήμουν τυχερός, δεν ξέρω! Απ' ό,τι έχω ψάξει, ακόμα και στις 27 ίντσες, οι επιλογές είναι σχετικά περιορισμένες, δεδομένων των "φίλτρων" IPS και όχι λιγότερο από 75hz. Αυτή που ξεχωρίζει στις 27" είναι η Viewsonic VX2758-2KP-mhd που είναι ολίγον τι παραπάνω απ'το budget μου αλλά δεν βλέπω να υπάρχει κάτι αξιόλογο σε χαμηλότερη τιμή που να πληροί τα παραπάνω κριτήρια. Η χρήση είναι καθημερινό browsing, μουσική (ηχογράφηση/μίξη κτλ.), ελαφρύ video editing και gaming (κυρίως open world, RPG, ΑΑΑ τίτλους γενικώς, τίποτα τύπου esports, το κοντινότερο που παίζω σε FPS είναι το fallout). Το υπόλοιπο σύστημα είναι ryzen 2600 & 1660 super, η οποία θ'αντικατασταθεί από κάποια απ'τις νέες, αναμενόμενες gpu, οπότε δε νομίζω να'χω θέμα με επιδόσεις. Η 1660 super είναι περισσότερο placeholder, τρόπον τινά. Να πω επίσης πως, δεδομένου ότι θα'θελα κυρίως κάτι μεγαλύτερο (και χωρίς VA κουσούρια...) σκέφτηκα σε κάποια φάση να κινηθώ προς κάποια 4k TV, αλλά δεδομένου του input lag, των τιμών σε IPS panels και φυσικά και τα response times με ό,τι έξτρα processing έχουν, νομίζω ένα monitor είναι σαφώς καλύτερη λύση. Προφανώς η απόσταση βέβαια θα'ταν αρκετά μεγαλύτερη στην περίπτωση επιλογής TV, αλλά και πάλι, δεδομένου ότι σκοπεύω να χρησιμοποιώ ένα VDU, δε νομίζω πως είναι η καλύτερη λύση. Γενικώς, θα εκτιμούσα οποιαδήποτε άποψη, τυχόν εμπειρίες που έχετε από monitors, οποιαδήποτε πρόταση/αντιπρόταση που θα με βοηθήσει να επιλέξω. Ευχαριστώ προκαταβολικά! Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από SabbathBloodySabbath
music_lover Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αν δεν σε ενδιαφέρει η ύπαρξη freesync τότε θα μπορούσες να πας σε φθηνότερα μοντέλα πχ την Viewsonic VA2719-2K-SMHD στα 240 ευρώ. Θα πέσεις από τα 144hz στα 75hz και δεν θα έχεις freesync. Κατα τα άλλα 10bit panel και τα 2 μοντέλα,1440p,27άρια,IPS. https://www.displayspecifications.com/en/comparison/58cad6b56 Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από music_lover 1
SabbathBloodySabbath Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 5 λεπτά πριν, music_lover είπε Αν δεν σε ενδιαφέρει η ύπαρξη freesync τότε θα μπορούσες να πας σε φθηνότερα μοντέλα πχ την Viewsonic VA2719-2K-SMHD στα 240 ευρώ. Θα πέσεις από τα 144hz στα 75hz και δεν θα έχεις freesync. Κατα τα άλλα 10bit panel και τα 2 μοντέλα,1440p,27άρια,IPS. https://www.displayspecifications.com/en/comparison/58cad6b56 Ναι, συγγνώμη, παρέλειψα. Θεωρώ πως το freesync είναι αναγκαίο σε οποιαδήποτε οθόνη. Αυτό συν το γεγονός πως η 2758 έχει και HDMI 2.0, νομίζω πως αξίζει τα έξτρα χρήματα έναντι της 2719. Απλά δυστυχώς δεν έχω και ιδία εμπειρία με την Viewsonic, τόσο σε monitors όσο και τηλεοράσεις γνωρίζω καλά (και ομολογουμένως εμπιστεύομαι) την LG, οπότε θα'θελα απόψεις, ει δυνατόν από κατόχους κιόλας. Ευχαριστώ όπως και να'χει!
xristakos95 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Νομιζω πως με ολα αυτα που ζητας και το ποσο που θες καλα κανεις και κοιτας την https://www.skroutz.gr/s/20562075/Viewsonic-VX2758-2KP-mhd.html Και εγω αυτη θα σου προτεινα. IPS 2k freesync με πανω απο 75 hz δεν υπαρχει θεωρω κατι πιο οικονομικο και αξιολογο.Σε 1080p θα ειχαμε διαφορες επιλογες αλλα δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος να φυγεις απο αυτο που εχεις για να πας σε αλλο 1080p. Αρα για μενα πηγαινε με το 27αρι viewsonic. 1 1
SabbathBloodySabbath Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 5 ώρες πριν, xristakos95 είπε Νομιζω πως με ολα αυτα που ζητας και το ποσο που θες καλα κανεις και κοιτας την https://www.skroutz.gr/s/20562075/Viewsonic-VX2758-2KP-mhd.html Και εγω αυτη θα σου προτεινα. IPS 2k freesync με πανω απο 75 hz δεν υπαρχει θεωρω κατι πιο οικονομικο και αξιολογο.Σε 1080p θα ειχαμε διαφορες επιλογες αλλα δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος να φυγεις απο αυτο που εχεις για να πας σε αλλο 1080p. Αρα για μενα πηγαινε με το 27αρι viewsonic. Ναι, κι εγώ κάπως έτσι το σκέφτομαι, με μόνη ίσως εναλλακτική, εφόσον ανεβαίνει που ανεβαίνει το budget, μια Iiyama 34" ultrawide που φαίνεται αρκετά δελεαστική στα 400κάτι, δεδομένου πως με τσιγκλάει για κάτι μεγαλύτερο. Οι 27" δε μου φαίνονται και τεράστια διαφορά να πω την αλήθεια. Ομολογώ πάντως με μια σύντομη βόλτα και περιορισμένη δοκιμή σε μερικές VA (πρόσφατα μοντέλα) δεν είδα ιδιαίτερο smearing/ghosting. Ούτε σε παιχνίδια, ούτε σε επιφάνεια εργασίας. Πράγμα που μ'έβαλε σε σκέψεις. Κι ερωτώ τους έχοντας VA panel. Είναι τόσο "τραγικά" τα πράγματα όσο παλιότερα σε καθημερινή χρήση; Γιατί σε (τονίζω, παλιότερα μοντέλα) μου φάνηκε όντως άσχημο, σ'αυτά που είδα πρόσφατα (σήμερα!) δεν υπήρχε ούτε ίχνος!
Inler Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Έχοντας 2.5 χρόνια το Samsung C24FG73(μοντέλο τέλη 2017) και 7 ημέρες το AOC Q27G2U(μοντέλο 2020)και τα δύο VA δηλαδή το smearing/ghosting ήταν υπαρκτό κάτι που εξαφανίστηκε στο IPS LG GL850L. Μοναδική υποσημείωση ίσως στην AOC ήταν λιγότερο αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί κρατήθηκε και δοκιμάστηκε πολύ λίγο. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από Inler 1
SabbathBloodySabbath Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 31 λεπτά πριν, Inler είπε Έχοντας 2.5 χρόνια το Samsung C24FG73(μοντέλο τέλη 2017) και 10 ημέρες το AOC Q27G2U(μοντέλο 2020)και τα δύο VA δηλαδή το smearing/ghosting ήταν υπαρκτό κάτι που εξαφανίστηκε στο IPS LG GL850L. Μου φάνηκε πολύ περίεργο πάντως. Δοκίμασα ένα 27άρι VA 144hz, τόσο σε παιχνίδι (sekiro) όσο και desktop και δεν είχε ούτε ίχνος απ'το τραγικό smearing που είχα δει σε άλλα VA. Και προσπαθούσα πάρα πολύ να το βρω! Δεν ξέρω αν έπεσα στην περίπτωση (ένα samsung ήταν, δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο).
music_lover Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Έχει να κάνει και με πόσο ευαίσθητο είναι το μάτι του καθενός σε τέτοια φαινόμενα. 1
thanosAIAS Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Τι θα έλεγες για την καινούρια LG oled 48 inches CX που θα βγει σε λίγο; Το απόλυτο μόνιτορ που τα έχει όλα!!! ΟΛΑ όμως! Γύρω στα 1800ευρω θα βγει, ποιος θα το πρωτοπαρει δεν ξέρω. Θα πρέπει να προσέχεις όμως για να μην έχεις burn in.
music_lover Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, thanosAIAS είπε Τι θα έλεγες για την καινούρια LG oled 48 inches CX που θα βγει σε λίγο; Το απόλυτο μόνιτορ που τα έχει όλα!!! ΟΛΑ όμως! Γύρω στα 1800ευρω θα βγει, ποιος θα το πρωτοπαρει δεν ξέρω. Θα πρέπει να προσέχεις όμως για να μην έχεις burn in. 48 inches για pc monitor? Αν κάθεσαι στα 2 μέτρα ναι..άσε που αυτή η τηλεόραση θα κοστίζει μισή τιμή στην black friday..
SabbathBloodySabbath Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, thanosAIAS είπε Τι θα έλεγες για την καινούρια LG oled 48 inches CX που θα βγει σε λίγο; Το απόλυτο μόνιτορ που τα έχει όλα!!! ΟΛΑ όμως! Γύρω στα 1800ευρω θα βγει, ποιος θα το πρωτοπαρει δεν ξέρω. Θα πρέπει να προσέχεις όμως για να μην έχεις burn in. Ναι εκεί καταλήγω κι εγώ απλά περιμένω να πουληθεί ένα απ'τα καράβια μου για να την παραγγείλω.
Lfc Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 22/5/2020 στις 11:35 ΜΜ, SabbathBloodySabbath είπε Μου φάνηκε πολύ περίεργο πάντως. Δοκίμασα ένα 27άρι VA 144hz, τόσο σε παιχνίδι (sekiro) όσο και desktop και δεν είχε ούτε ίχνος απ'το τραγικό smearing που είχα δει σε άλλα VA. Και προσπαθούσα πάρα πολύ να το βρω! Δεν ξέρω αν έπεσα στην περίπτωση (ένα samsung ήταν, δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο). Samsung cjg5? Τσίμπα το με 249 ευρώ. Για να βρεις καλύτερo μόνιτορ πρέπει να πας στα διπλάσια χρήματα και σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/20192961/LG-27GL850-B.html 1 ώρα πριν, SabbathBloodySabbath είπε Ναι εκεί καταλήγω κι εγώ απλά περιμένω να πουληθεί ένα απ'τα καράβια μου για να την παραγγείλω. Τάνκερ; Αγοράζεις με 1500 Τάνκερ; Ώπα ρε... Επεξ/σία 27 Μαΐου 2020 από Lfc
SabbathBloodySabbath Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, Lfc είπε Samsung cjg5? Τσίμπα το με 249 ευρώ. Για να βρεις καλύτερo μόνιτορ πρέπει να πας στα διπλάσια χρήματα και σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/20192961/LG-27GL850-B.html Τάνκερ; Αγοράζεις με 1500 Τάνκερ; Ώπα ρε... Με το 1.5 χιλιάρικο θα πάρω την οθόνη/τηλεόραση και τα υπόλοιπα θα τα φάω σε πιτόγυρα και μπύρες. Άμα έχεις πρόγραμμα... Επί του κυρίως θέματος, μετά από πολύ ψάξιμο προφανέστατα δεν υπάρχει τίποτα στο budget που έθεσα οπότε θ'ανέβω αναγκαστικά και θα τσεκάρω και ό,τι VA μπορώ σε καταστήματα (όσο μπορώ να τεστάρω ένα monitor σε κατάστημα τέλος πάντων...) κι αναλόγως θα πράξω. Κυρίως όσον αφορά το μέγεθος περιορίζω τις επιλογές γιατί οι 27άρες δεν είναι αρκετά μεγαλύτερες για να δικαιολογήσω (στον εαυτό μου) το έξοδο, οπότε πάω αποκλειστικά σε 32" (ή 34" UW, αν βρω κάτι αξιόλογο). Όπως και να'χει, η αγορά θα γίνει αργότερα οπότε δεν βιάζομαι/καίγομαι κι υπάρχει χρόνος ν'αξιολογήσω ό,τι τυχόν βρεθεί μπροστά μου! 1
music_lover Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 22 ώρες πριν, SabbathBloodySabbath είπε Με το 1.5 χιλιάρικο θα πάρω την οθόνη/τηλεόραση και τα υπόλοιπα θα τα φάω σε πιτόγυρα και μπύρες. Άμα έχεις πρόγραμμα... Επί του κυρίως θέματος, μετά από πολύ ψάξιμο προφανέστατα δεν υπάρχει τίποτα στο budget που έθεσα οπότε θ'ανέβω αναγκαστικά και θα τσεκάρω και ό,τι VA μπορώ σε καταστήματα (όσο μπορώ να τεστάρω ένα monitor σε κατάστημα τέλος πάντων...) κι αναλόγως θα πράξω. Κυρίως όσον αφορά το μέγεθος περιορίζω τις επιλογές γιατί οι 27άρες δεν είναι αρκετά μεγαλύτερες για να δικαιολογήσω (στον εαυτό μου) το έξοδο, οπότε πάω αποκλειστικά σε 32" (ή 34" UW, αν βρω κάτι αξιόλογο). Όπως και να'χει, η αγορά θα γίνει αργότερα οπότε δεν βιάζομαι/καίγομαι κι υπάρχει χρόνος ν'αξιολογήσω ό,τι τυχόν βρεθεί μπροστά μου! Καλά τα λες αλλά μια 24άρα/1080p που έχεις τώρα, έχει την ίδια ευκρίνεια με μια 32άρα 1440p ενώ μια 27άρα 1440p που κακώς πιστεύεις ότι δεν δικαιολογεί την αγορά της, έχει πολύ καλύτερη ευκρίνεια λόγω μικρότερου μεγέθους και υψηλότερης ανάλυσης. Στις 32 ίντσες θα πήγαινα σε 4k ή εναλλακτικά σε μια 34άρα στα 3440x1440p δλδ μια ultra-wide και ίσως τελικά αυτή να είναι και η καλύτερη επιλογή σου αλλά ασύμφορη γιατί κοστίζει..
SabbathBloodySabbath Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 5 ώρες πριν, music_lover είπε Καλά τα λες αλλά μια 24άρα/1080p που έχεις τώρα, έχει την ίδια ευκρίνεια με μια 32άρα 1440p ενώ μια 27άρα 1440p που κακώς πιστεύεις ότι δεν δικαιολογεί την αγορά της, έχει πολύ καλύτερη ευκρίνεια λόγω μικρότερου μεγέθους και υψηλότερης ανάλυσης. Στις 32 ίντσες θα πήγαινα σε 4k ή εναλλακτικά σε μια 34άρα στα 3440x1440p δλδ μια ultra-wide και ίσως τελικά αυτή να είναι και η καλύτερη επιλογή σου αλλά ασύμφορη γιατί κοστίζει.. Το σκέφτηκα αυτό που λες αλλά σε 4k δεν ξέρω καν αν όποια μελλοντική GPU μπορεί να τρέξει ικανοποιητικά κι εκτός αυτού, ξεφεύγουμε αρκετά σε τιμές, ειδικά αν μιλάμε για υψηλότερο refresh rate. 34άρες κοιτάζω ήδη αλλά ακόμα δεν έχω δει κάποια από κοντά για να κρίνω 100%. Φαίνεται όντως μια καλή λύση και τουλάχιστον στο 500άρικο που φαίνεται ν'ανεβαίνει το budget, υπάρχουν αρκετές επιλογές, αν και πάλι τα περισσότερα είναι VA panels. Όσον αφορά πάντως τις 27" 1440p, σε παιχνίδια ναι, είναι οκ τα ppi αλλά desktop χωρίς scaling δεν την πάλευα και πολύ οπότε αμφιβάλλω αν θα μ'ενοχλήσει ιδιαίτερα σε 32. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα