mindreader Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Αποτελω εναν απο τους αιωνιους αρνητες της εν λογω υπηρεσιας του φατσοβιβλιου. Θεωρω οτι σε γενικες γραμμες, αν βαλει κανεις σε μια 'ζυγαρια' τα αρνητικα και τα θετικα, η ζυγαρια προφανως γερνει προς αρνητικα. Βεβαια, δεχομαι, οτι ολα εξαρτωνται απο την χρηση που κανει κάποιος, σε κάθε μέσο ή δυνατότητα. Τα τελευταία χρονια βεβαια, παρατηρω την ταση, πολλοι μεν να το κατακρινουν, αλλα να το χρησιμοποιουν επειδή 'ετσι κανουν ολοι οι αλλοι', έχει δηλαδη καταστει defacto τροπος επικοινωνιας/ενημερωσης σε πολλες κατηγοριες/κλαδους/ομαδες κλπ, με αποτελεσμα να μην μπορεις να το αγνοησεις. Πχ θες να ενημερωνεσαι για τις δρασεις ενος συλλογου, αλλα ενω οι πιο 'σοβαροι' και μεγαλοι συλλογοι φτιαχνουν ξεχωριστο web site, πολλοι μικροι, και για ευκολια και με μηδεν κοστος, απλα φτιαχνουν μια σελιδα στο fb, και τελος. Αρα, αναγκαζεσαι συχνα, να ανατρεχεις στο fb, κι ας μην το θελεις. Εξακολουθω ομως να θελω να ακουσω γνωμες, απο....φανατικους οπαδους, χρονιους χρηστες, ανθρωπους μες τα social και την τεχνολογια, για τις τασεις και το μελλον του fb. Αυτο που επισης θελω να πω ως προσωπικη σταση, ειναι οτι ενω συχνα πολλοι αγνοουν, τις 'κλασικες' και 'διαχρονικες' δικτυακες υπηρεσιες, πχ ενος web site και του email, εν τελει, ολα τα νεα 'φρουτα', ερχονται και παρερχονται, ενω τα web sites και το email, μενουν και θα μενουν για παντα, ως ο βέβαιος, παντοτινος, διαχρονικος, ολοκληρωμενος, σταθερος, κλπ (απειρα θετικα) τροπος ενημερωσης και επικοινωνιας, εις τους αιωνες των αιωνων αμην! Αναμενω λοιπον τις εκτιμησεις σας για το μελλον του facebook.
user2163 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) future.jfif Είναι με διαφορά το καλύτερο στο είδος του έχει λαμπρό future. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από user2163
realmec Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Στις 24/5/2020 στις 5:50 ΜΜ, mindreader είπε Αποτελω εναν απο τους αιωνιους αρνητες της εν λογω υπηρεσιας του φατσοβιβλιου. Και καλά κάνεις. Όσοι είναι ελεύθερα πνεύματα δεν μπορούν να δεχτούν πάνω από το κεφάλι τους κάποιον που κατασκοπεύει όλες τις κινήσεις τους. Ο ρόλος του βεβαίως δεν είναι αθώος με την τόσο επίμονη πιστοποίηση ταυτότητας που επιβάλλει στους χρήστες του καθώς και με τα προφίλ προσώπων που φτιάχνει ακόμα και για όσους δεν έχουν καν λογαριασμό στην πλατφόρμα (μέσω άλλων sites). Είναι τόσο ύποπτη αυτή η πλατφόρμα που τώρα που συνεργάζεται και με το badoo, υπάρχει φόβος να βρεθούν προφίλ στο badoo, εν αγνοία των χρηστών, και μπορείς να φανταστείς τι κοινωνικό πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει κάτι τέτοιο. Ο περισσότερος κόσμος είναι πλέον παγιδευμένος εκεί επειδή έχει δικτυωθεί. Το μόνο που αξίζει από το facebook είναι οι καμπάνιες διαφήμισης που είναι πάμφθηνες και με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Το μέλλον του σαν Facebook είναι αμφίβολο, γιατί μετά το σκάνδαλο του 2018 με την Cambridge Analytica, όπου αποδείχτηκε ότι εμπορευόταν δεδομένα χρηστών, καθώς και με την τόσο επίμονη ταυτοποίηση που ζητάει, πολύς κόσμος άρχισε να φυλάγεται. Πιστεύω ότι θα εξελιχθεί σε κάτι άλλο για στάχτη στα μάτια του κόσμου, αν αρχίσουν και ζορίζουν τα πράγματα. Αυτή η πλατφόρμα είναι πραγματική κοινωνική απειλή, αλλά κανένα κράτος δεν θα την πειράξει αφενός γιατί είναι ισχυρότερη από τους πολιτικάντηδες που διευθύνουν τα κράτη κι αφετέρου γιατί τα κράτη τη χρειάζονται να κατασκοπεύουν τον κόσμο μέσω αυτής. Μακρυά όσο μπορείς! 1
sataIII Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Νομίζω πως έχει χάσει πολύ από την αίγλη του 2008. Η καταγραφή των πάντων, η κριτική σε δημοσιεύσεις κτλ καθώς και το σβήσιμο λογ. λόγω απόψεων έδιωξε πολύ κόσμο. Τωρα θα μου πείς αυτό φταίει που υπάρχουν αθρωποι που δίνουν αναφορά για τα πάντα... και θα χεις και δίκιο.. ¨οπως και να χει λογ έχω για δουλείά (χωρίς φίλους..) οι φίλοι είναι στο κινητό και τα νέα μας τα λέμα από κοντά.. 2
mindreader Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Ξερετε ποιο ειναι το θεμα; Οτι το fb εχει γινει καθεστως. Σαν να λεμε, google. Τοσο μεγαλο, και τοσο διαδεδομενο, που δεν μπορεις πια να το αγνοησεις. Λυπηρη διαπιστωση....:( Εγω το θεωρω πχ 'μιασμα'. Και δεν θελω τιποτε που να εχει να κανει μαζι του. Οκ θα πει καποιος, κανε εσυ οτι νομιζεις, και ασε τους αλλους να κανουν οτι θελουν με το fb. Ε, δεν παει ακριβως ετσι ομως. Δεν ειναι πχ σαν την διατροφη, οτι εγω θα τρωω υγιεινα, και ας τρωνε οι αλλοι σκ@@@ γυρω μου. Στη διατροφη μπορω να το κανω. Στο web ομως; Εγω εχω ενα web site, το οποιο ειναι μετριας δυναμικοτητας, αξιοπρεπες, με καλή πορεια, σχετικα καλη αναγνωρισιμοτητα κλπ. Ε λοιπον, fb σελιδα για το site, δεν εχω. Εχω δει ομως, και δεν πεφτω απο τα συννεφα, οτι οποτε καποιος κανει λινκ στο fb για μια σελιδα του site, ερχεται 'λαος' visitors μεσω fb. Και λεω λοιπον, οτι ναι μεν δεν θελω να ασχοληθω με τα @@@ του fb, αλλα απο την αλλη με αυτη την επιλογη, χανω πραγματα. Ή πχ λες σε ενα φιλο που ζει μακριά, 'ρε στειλε μου καμια φωτο να δω ποσο εχουν μεγαλωσει τα παιδια σου', και σου λεει βαριεμαι,δεν προλαβαινω, μπες στο fb να τα δεις.... Αν ο κοσμος δεν αποκτησει κριτικη σκεψη (πως; με ποια 'παιδεία';-μεγαλα θεματα...) οτι η ιδιωτικοτητα ειναι κατι που πρεπει να το προστατευουμε, τοτε δεν μας φταιει αυριο καμια οργουελιανη διοικηση αν μας ερθει, γιατι μονοι μας εμεις θα εχουμε προετοιμασει το εδαφος... Αυτο εννοω, οτι δυστυχως, στον διασυνδεδεμενο κοσμο που ζουμε, ειναι δυσκολο να χαραξεις την δικη σου στρατηγικη, οσο καλος και αν εισαι σε αυτο που κανεις, γιατι η 'μαζα' τελικα διαμορφωνει τους κανονες. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2020 από mindreader
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα