korakios Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Θέλω να πουλήσω κάτι (όχι στο eBay) και για ευχρηστία αλλά και ασφάλεια συναλλαγής για τον αγοραστή , αναφέρω PayPal . Ένα παλικάρι με έβαλε σε σκέψεις γιατί μου λέει ότι πρέπει να έχεις business και όχι personal account . Περιμένοντας από το support , έχει πουλήσει κάποιος κάτι σε απλή αγγελία και να πάρει λεφτά μέσω PayPal ? (όχι μέσω friends&family)
forgotten Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 λοιπον για να μην την πατησεις ως αρχαριος . μπορεις να πουλησεις με personal account ,αυτο που θα προσεξεις για να μην σε πιασουν κοτσο, να μην στειλεις τπτ εαν δεν μπεις στο paypal profile σου και δεις τα λεφτα, και επειδη παιζουν και πολλες αλλες απατεωνιες προτιμα χερι με χερι ή αντικαταβολη προτιμοτερα παρα με paypal ,γιατι και να πληρωθεις κανονικα μεσω paypal καλιστα μπορει να κανει chargeback και χιλια δυο αλλα που μπορει να τυχουν , αυτο το λεω ως ατομο που εχω πουλησει στο ebay και αντιμετωπισα την πρωτη περιπτωση με chargeback λογω stolen card claim..... 2
korakios Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Καλά εννοείται ότι δε στέλνω όντως αν δω ότι δεν μπήκαν λεφτά (συνήθως αν θέλουν να στη φέρουν σου στέλνουν και καλά απόδειξη ότι στείλαν τα λεφτά ) Επειδή είναι software , στο Ελλαδιστάν σπάνια πληρώνει ο νεοΈλληνας και το βλέπω χλωμό ,γιαυτο και χρειάζομαι PayPal. Να κάνει refund δύσκολα ,μιας και η διαδικασία γίνεται από την εταιρία του λογισμικού και δε μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν παρέλαβε . Το μόνο που όντως φοβάμαι είναι μέσω κλεμμένης πιστωτικής , εκεί τι στο καλό χρησιμεύει η PayPal , μηδέν προστασία? Επίσης να ρωτήσω ,υπάρχει τρόπος να πληρώσει ο αγοραστής τις χρεώσεις της ΡΡ ?
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Σαν friends and family δεν νομίζω ´ότι μπορεί να τα ζητήσει πίσω.
korakios Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Σαν friends and family δεν νομίζω ´ότι μπορεί να τα ζητήσει πίσω. Δε νομίζω να δεχτεί κάποιος ,όπως και εγώ ποτέ δε θα αγόραζα κάτι έτσι .
zaccki Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 13 ώρες πριν, korakios είπε Επίσης να ρωτήσω ,υπάρχει τρόπος να πληρώσει ο αγοραστής τις χρεώσεις της ΡΡ ? Μόνο εάν τις ενσωματώσεις στην τιμή, δηλαδή να υπολογίσεις το commission του PayPal και τυχον έξοδα μετατροπής συναλλάγματος και να τα προσθέσεις στην τιμή του προϊόντος.
LaMereda Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Ισχύουν αυτά που σου είπε ο @forgotten. Αν πέσεις σε απατεώνα υπάρχει περίπτωση να χάσεις τα χρήματά σου με paypal, ασχέτως αν σου τα στείλει σαν goods & services ή friends & family γιατί υπάρχει η περίπτωση της κλεμμένης κάρτας κτλ.
korakios Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Καταρχάς ευχαριστώ για το χρόνο σας, μπήκαν τα λεφτά στο λογαριασμό μου και τα βλέπω . Λόγω του τύπου της συναλλαγής ,χτύπα ξύλο, refund και να κάνει είμαι καλυμμένος (απλά παίρνω την άδεια λογισμικού πίσω στη χειρότερη) , αν έχει κλεμμένη πιστωτική ,οκ, τη μάμησα, παίζει κάτι άλλο ?
amadou Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Να ξέρεις οτι το PayPal αν ο αγοραστής ξεκινήσει διαδικασία για refund με πρόσχημα οτι δεν έλαβε αυτό που πλήρωσε θα σου ζητήσει (το PayPal ) να αποδείξεις οτι έγινε η παραλαβή από μέρους του αγοραστή. (δεν αρκεί να αποδείξεις την αποστολή...) Με το software το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα και απλά χάνεις το case... Ελπίζω να πάνε όλα καλά (ο αγοραστής έχει 90 μέρες διάστημα που μπορεί να ανοίξει case) και να μην αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση είπες οτι έχεις μια λύση αν πάει κάτι στραβά.
korakios Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 4 λεπτά πριν, amadou είπε Με το software το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα και απλά χάνεις το case... Μπορώ γιατί έγινε μέσω της εταιρίας ,και ο λογαριασμός της ΡayPal που είχε (το email του) ήταν το ίδιο που κάνανε τη μεταφορά . Οπότε αν ενεργοποιήσει το software και μου κάνει refund ,ναι θα χάσω χρόνο ,αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω οτι αυτός που μου έβαλε λεφτά έχει και το software. Η συναλλαγή έγινε τελικά , όλα καλά ,ελπίζω δηλαδή! Ερώτηση Αν θέλω να βάλω τα λεφτά της ΡΡ πίσω σε τραπεζικό υπάρχει και εκεί χρέωση ?
amadou Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Για το πρώτο κομμάτι της απάντησης, πίστεψέ με, ΔΕΝ μπορείς να αποδείξεις τίποτα... Το PayPal δέχεται σαν απόδειξη παράδοσης ΜΟΝΟ υπογραφή του παραλήπτη, σε voucher (ψηφιακά ή σε χαρτί) Την έχω πατήσει ήδη... Για τη μεταφορά από paypal σε τράπεζα το paypal δεν σε χρεώνει κάτι αλλά η Ελληνική τράπεζα έχει "χαράτσι". Κάθε Ελληνική τράπεζα και διαφορετική πολιτική, αλλά το "χαράτσι" υπάρχει. Δεν είναι βέβαια κάτι εξωφρενικό, αν δεν κάνω λάθος η Eurobank κρατάει 0,5% για τις άλλες δεν ξέρω, δεν έχω μεταφέρει ποτέ. Αν έχεις λογαριασμό το εξωτερικό κατα πάσα πιθανότητα είναι χωρίς "χαράτσι"...
korakios Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 22 λεπτά πριν, amadou είπε Το PayPal δέχεται σαν απόδειξη παράδοσης ΜΟΝΟ υπογραφή του παραλήπτη, σε voucher (ψηφιακά ή σε χαρτί) Δεν πήρε δέμα.email έλαβε. Δηλαδή να του πω οτι πρέπει να στείλει στην ΡΡ κάτι ?
amadou Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δεν διάβασες πολύ καλά τι έγραψα ή δεν τα κατάλαβες καλά. Σε κάθε περίπτωση από 14 Απρ. 2020 το Paypal άλλαξε πολιτική και καλύπτει και την πώληση digital goods (άϋλα προϊόντα) με seller protection. Από λίγο που διάβασα όμως είναι τόσο δύσκολο να κερδίσεις τέτοιο dispute που είναι σαν να μην υπάρχει καν. Διάβασε εδώ αναλυτικά: https://www.paypal.com/us/smarthelp/article/what-is-the-seller-protection-policy-and-what-items-aren%E2%80%99t-covered-faq1156 Μακάρι να μη συμβεί τίποτα στην περίπτωσή σου και να πάνε όλα καλά.
korakios Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Όλα καλά πήγανε , αν η κάρτα ήταν κλεμμένη λογικά μέχρι τώρα κάτι θα γινόταν . Αυτό που δε σκέφτηκα να ρωτήσω στην ΡΡ ,ήταν αν γινόταν να απαιτήσω από τον αγοραστή να μου στείλει βεβαίωση ,μέσω PP ,ότι η κάρτα του είναι σε ισχύ και επιβεβαιωμένη πχ 12 μήνες . Δεν ξέρω αν παίζει κάτι τέτοιο . Στο λινκ γράφει For intangible or digital goods: You must provide compelling evidence that the intangible item or digital good was delivered or provided as described, or that the service was completed as described. Compelling evidence can include any evidence available to prove that your buyer received the goods or services or benefited from the transaction. Αυτό το καλύπτω άνετα . Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2020 από korakios
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα