zois_gr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 gia to nagra 2 ...apla na vlepoyn merikoi otan elega oti espase des prigoymena post me koroidevan!!kai opos anafera se ligo kai irdeto2(mporei na mhn grafw syxna sto forum alla otan grafw....filika !!!! ama sou po ego oti espasa to nds tha to pistepsi . oxi, etsi kai oli i ali oti kai na les den se pistevoun ean den to doune me ta matia.
zois_gr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 suuuupppeeeeeerrrrrrr news :smile: To c+deporte 1' date=' 2 den mou bgainoun dystyxos (basika ola sth syxnothta 123800, eutyxos ektos apo ta deporte kai kana dyo cinemania, ta alla den einai kai tipota spoudaio). Se merika akoma (taquilas 1-5) exo xamhlo shma alla ta perisotera anoigoun, esto kai gyro sto 28-35%. Ti bgazete eseis??? (kinhto 1.4m, sharp lnb, xania). mou fainetai pao gia kainouria mikrotera kai kalytera kalodia, opos elega kairo oti tha ta allakso. Ama petakso kai kana enisxyth shmatos tha paro kana 5%?? Ston astra den mou anoigei kanena. Idio paketo einai? idia kanalia? Ante na doume an tha exoume counter attacks apo d+[/quote'] sto astra ine sega3
sotos65 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Πιάτο 1.20 (για την ακρίβεια 1.10Χ1.20 της tecatel) σιδερένιο σε moteck sg2100 και skystar2 έχω εγώ. Μια χαρά δουλεύουν εδώ και περίπου 11 μήνες που το έχω στήσει και πέρα από κάποιες μικρορυθμίσεις στο πρόγραμμα ss2diseqc (αυτό δίνει τις εντολές κίνησης στο μοτέρ) για κεντράρισμα των δορυφόρων μερικές φορές, δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα. Αυτή τη στιγμή έχω λήψη από 53°Ε έως 30°W άνετα (πάει παραπάνω και ανατολικά και δυτικά αλλά δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο για μένα όπως είναι τώρα τα πράγματα ώστε να ρυθμίσω καλύτερα). Απ' την άλλη αν ήμουν σε μέρος που έχει συχνά δυνατό άνεμο μάλλον θα προτιμούσα τη λύση του actuator γιατί το σύστημα έχει κάποια "μπόσικα" που μπορεί να του δημιουργούσαν πρόβλημα στα γρανάζια σε τέτοιες συνθήκες.
aktiZol Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Λοιπόν για αυτούς που ρωτάνε πώς βγαίνουν τα κανάλια, εμένα με πιάτο Gibertini 1,25x1,30 Aluminum και LNB Invacom 0.3db, με κέντρο Astra και παράκεντρα Hotbird & Eurobird τα Taquilla δεν μου ανοίγουν τις πρωινές ώρες. Συγκεκριμένα μου ανοίγουν μετά της 8 το απόγευμα. Και πάλι οριακά. Τα C+ Deporte 1-2-3 δεν μου ανοίγουν και τα Cine ... μου ανοίγουν το βράδυ οριακά. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι το πρίν το πάσχα όταν έπαιζαν πάλι μου άνοιγαν και το πρωί οπότε φοβάμαι μήπως μέσα σε αυτούς τους μήνες έχει πάρει λίγο το πιάτο από τον αέρα.
japetus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Παράθεση: Αρχική Δημοσίευση από manik @nautilus7 Φυσικά και μπορείς να τους βγάλεις με ένα πιάτο και 2 LNB.Με 1-1.20 μέτρο πρέπει να είσαι καλυμένος για Αθήνα. Θα βάλεις τον Τurksat κέντρο, οπότε το LNB του HS2 θα είναι παράκεντρα αριστερά του όπως κοιτάς το πιάτο από πίσω. Τα στοιχεία για να κεντράρεις εδώ. Με 80άρι πιάτο δε θα έχω καθόλου τύχη; Υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσω πάνω από 4 lnb στον ίδιο δέκτη; Με 80αρι πιάτο (και εγω τέτοιο έχω) μπορεις να πιάσεις και τους δυο δορυφόρους με 1 lnb. Βέβαια θα πιάνεις μόνο τις ισχυρότερες δέσμες και απο τους δυο έτσι... Με αυτη τη διάταξη εγώ βγάζω απο τον HS2 μόνο τη δέσμη του ΟΤΕ (η μόνη που ενδιαφέρει άλλωστε καθως αθήνασατ και το βουλγάρικο είναι κλειδωμένα) και απο τον Eurasiasat γύρω στα 20-30 τούρκικα κανάλια
nautilus7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 nautilus me mperdepses! Ti thes na piaseis dhladh, pion doryforo? tha to baleis pou to stathero? milas gia kinhto kai stathero? Afou to tokso pou tha ftiakseis tha pianei olous tous kalous doryforous, kai kati parapano! Που σε μπέρδεψα; Το ποιους θεωρείς εσύ "καλούς" δορυφόρους είναι τελείως ασχετό με το ποιους θεωρώ εγώ. Αν εγώ θέλω να πιάνω δορυφόρους από 45E ως 45W θα μπορέσω; Θα μπορεί, δηλαδή, το κινητό πιάτο να στρίψει τόσο πολύ;
passenger57 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Υπάρχει, παιδιά, κατι σε nagravision 2 στους HOTBIRD για να δούμε?
sotos65 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 45W δυτικά είναι αρκετά κοντά στο όριο για σωστή λήψη στο γεωγραφικό μας μήκος. Απ' την άλλη 45E βγαίνει τις περισσότερες φορές άνετα, στο δικό μου sg2100 μπορεί να πάει και πέρα από τους 75Ε αν θελήσω. Δυτικά το όριο μου είναι στις 43W (αλλά δεν το πηγαίνω μέχρι εκεί τώρα). Σε κινητό με actuator (όπως αυτό του tzino) εξαρτάται από το μήκος του (18αρι, 24αρι ή 36άρι για πλήρη κάλυψη - αν και με το 24άρι έχεις αρκετά καλή έτσι κι αλλιώς).
sotos65 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Nagra2 στον Hotbird, yok από όσο ξέρω. Εξάλλου κι αν υπήρχε, αυτό δε σημαίνει ότι θα άνοιγε με τα πρόσφατα hacks. Διόρθωση: To Polsat εκπέμπει και σε nagra2, αλλά για την ώρα αυτό ανοίγει έτσι κι αλλιώς στο 1.
tzinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Nautilus leo me mperdepses giati den les ksekathara ti thes na kaneis kai porspatho na katalabo gia na se boithiso. Mazepsa tis apories na do an bgaloume mia akrh. Μπορώ να πιάσω Hellas Sat 2 και Turk Sat στις 39 και 42 μοίρες αντίστοιχα με ένα πιάτο; Πόσο πρέπει να είναι αυτό; Σε ποιον από τους δύο πρέπει να στοχεύει; Απορία: Γίνεται σε εγκατάσταση με κινητό πιάτο να έχεις 2 ή περισσότερα lnb, είτε στο ίδιο είτε σε διαφορετικό πιάτο; Αν μου έχουν πει σωστά, με κινητό πιάτο πιάνεις δορυφόρους που απέχουν το πολύ 70~75 μοίρες. Αν εγώ θέλω να πιάσω δορυφόρους που βρίσκονται π.χ. ο ένας στις 45Ε και ο άλλος στις 45W δεν μπορώ με το κινητό. Γι' αυτό θέλω να βάλω και ένα ακόμα σταθερό πιάτο με ένα lnb. Που σε μπέρδεψα; Το ποιους θεωρείς εσύ "καλούς" δορυφόρους είναι τελείως ασχετό με το ποιους θεωρώ εγώ. Αν εγώ θέλω να πιάνω δορυφόρους από 45E ως 45W θα μπορέσω; Θα μπορεί, δηλαδή, το κινητό πιάτο να στρίψει τόσο πολύ; Loipon an baleis kinhto piato, turksat kai hellas tha einai mesa sto tokso sou opote giati na baleis ksexoristo piato? An baleis stathero me ena diplo lnb bgainoun aneta kai oi dyo kathos einai konta kai exoun kai dynato shma. Ara leo me mperdepses giati den exo katalabei giati theleis na syndiaseis kinhto me stathero piato kai giati theleis na baleis 2 lnb se 1 kinhto piato! To mono pou mou erxetai sto myalo einai na theleis synexes shma se 2 doryforous (px hellas/turksat pou les) me ena stathero, kai to kinhto gia na allazeis doryforous opote xreiazesai. Pantos na ksereis oti ama ftiakseis ta favorites sou ana doryforo kai exeis kai to remote tou vbox gia na allazeis doryforous ta pragmata einai apla. To tokso sou pithanon analoga to piato, to actuator kai ton texniko pithanon bgainei aneta apo 45 east os 45 west. Pantos den einai thema ti theoro ego kalous doryforous, ta gegonota lene oti den yparxei tipota na deis apo 30 west - 45 west kai apo east meta ton turksat ante na xei kati o express am22 stis 53 east. Ama koitakseis to king of sat tha deis olous tous doryforous pou yparxoun. Opote ama bgaleis ena tokso 43west - 53 east eisai arxontas, to pio logiko einai to 30 west - 42 east ekei paizoun oloi oi kaloi doryforoi. An einai kati allo pou thes na matheis, eksigise to kalytera gia na boithisoume.
nautilus7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Στην αρχή σκεφτόμουνα για σταθερά πιάτα με πολλά lnb, αλλά μετά κατέληξα σε κινητό. Αυτό που λέω ότι θέλω να πιάσω δορυφόρους από 45E ως 45W είναι περισσότερο αυθαίρετο, υποθετικό. Η όλη "ανησυχία" μου για τις μοίρες που μπορεί να καλύψει το κινητό έχει να κάνει με το αν υπάρχουν μοτέρ που να μπορούν να στρίψουν πάρα πολύ, άσχετα με το που στοχεύουν,γιατί όπως είπα σε προηγούμενο ποστ μου είπαν ότι είναι δύσκολο έως αδύνατο το κινητό πιάτο να βγάλει 30 west ως 42 east (πάνω από 70 μοίρες απόσταση). Έτσι σκέφτηκα να βάλω το κινητό να πιάνει από 30W έως π.χ. 39E και ένα δεύτερο πιάτο να πιάνει μόνο 42Ε. Απ' όσα γράφτηκαν παραπάνω καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Οπότε ένα πιάτο 1 m θα με καλύψδει για Astra και τους υπόλοιπους δορυφόρους που έχουν ασθενές σήμα ή θέλω μεγαλύτερο; Τι μοτέρ προτείνετε; Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το χρόνο σας.
_DiMoN_ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Εγώ που έχω κινητώ ακλύπτει πολύ μεγάλο τόξο το θέμα είναι ότι νομίζω είναι έξω ο Hipsat που θέλω πιάνω από πολύ πριν του Turksat-Hellasat-Astra-Hotbird μέχρι πολύ μακριά.. Ποιούς να τεστάρω στο FastSatFinder?
charmed Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 εγω ξαχνω να βρω τροπο για να παρακολουθω το αμερικανικο καναλι wb. μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει? γινεται με συνδρομητη?
manik Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 εγω ξαχνω να βρω τροπο για να παρακολουθω το αμερικανικο καναλι wb. μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει? γινεται με συνδρομητη? WB? Πιθανότατα εννοείς το Warner Bros το οποίο δεν εκπέμπεται δορυφορικά από ότι είδα. Είναι επίγειο στην Αμερική και εκπέμπει και σε HDTV σε ορισμένες πολιτείες της.
tzinos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 tokso 30 west - 42 east einai apolyta efikto kai exei mesa olous tous doryforous pou exoun endiaferon kanalia. Den xreiazesai ksexoristo piato gia 42 east, proton giati einai mesa sto tokso kai deuteron giati to tourkiko paketo den anoigei etsi kai alios. To megethos tou piatou eksartatai apo thn perioxh pou eisai, ego xania me 1.4m bgazo ta perisotera, omos kai pola kala paketa ta exo oriaka h kai katholou. Athina me 1.4m mallon tha ta bgaza kalytera. Pantos an thes na kaneis ena kalo systhmataki 1.2m prepei na einai to minmum pou tha baleis. H protash mou einai 1.4m mambo/gilbertin... sharp h invacom lnb, ena actuator kai ena vbox2 gia na apothikeuseis tis theseis ton doryforon kai me to remote tou na kineis to piato apo to saloni sou! Me auta eisai arxontas mexri na sou mpoun oi tsites gia 1.8m opos emena lol
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.