neo_gp Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα.Ο υπολογιστής μου έχει σκαλωσει και προσπαθώ να κάνω clean install τα win 8. Έχω φτιάξει ένα bootable usb αλλά δυστυχώς δε μπορώ να κάνω boot από εκεί και δε μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις από το bios γιατί ζητάει κωδικό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αλλάξει το boot order αλλιως η κάποιος τρόπος να κανω clean install τα windows διαφορετικά?Εάν χρησιμοποιήσω dvd αντι για flash drive θα έχει διαφορά? Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2020 από neo_gp
micos000 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Αν είναι δικό σου λάπτοπ πως γίνεται να μην ξέρεις τον κωδικό στο bios; Αν το κάνεις σε dvd μπορεί και να μπουτάρει, μπορεί και όχι. Εξαρτάτε από τις ρυθμίσεις στο bios. 1
neo_gp Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Καλημέρα, δικό μου είναι το λάπτοπ και δεν έχω βάλει ποτέ κωδικό για bios , μάλιστα πριν του κάνω φορμάτ την πρώτη φορά είχα ακολουθήσει μια διαδικασία που είχα δει και είχα απενεργοποίησει τον κωδικο. Τώρα πως ζητάει πάλι δε μπορώ να καταλάβω. Γίνεται να βγάλω το δικό και να τον κάνω φορμάτ σε άλλο pc?
micos000 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μπορείς να το κάνεις, όμως όταν αντιγράψει τα αρχεία και κάνει την πρώτη επανεκκίνηση θα το κλείσεις πριν ξεκινήσει και θα τον βάλεις πάλι πίσω για να συνεχίσει. Υπάρχει πιθανότητα να σου δουλέψει έτσι. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Το οποίο καμιά διαφορά δεν θα κάνει στον κωδικό που ζητάει το bios 1
neo_gp Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το οποίο καμιά διαφορά δεν θα κάνει στον κωδικό που ζητάει το bios Το θέμα είναι να καταφέρω να ανοίξω τον υπολογιστή γτ έχει σκαλωσει και δεν ανοίγει. Αν τον ανοίξω έχω βρει μια διαδικασία μέσω cmd να τον απενεργοποιήσω. 32 λεπτά πριν, micos000 είπε Μπορείς να το κάνεις, όμως όταν αντιγράψει τα αρχεία και κάνει την πρώτη επανεκκίνηση θα το κλείσεις πριν ξεκινήσει και θα τον βάλεις πάλι πίσω για να συνεχίσει. Υπάρχει πιθανότητα να σου δουλέψει έτσι. Φαντάζομαι ότι εάν γίνει πλήρης διαγραφή στον δίσκο και το βάλω ξανά στο λάπτοπ αναγκαστικά θα μπουταρει από το στικάκι αφού δε θα μπορεί να μπουταρει από το δίσκο(εφόσον θα ναι άδειος) σωστά?
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δεν χρειάζεται ούτε δίσκος για να μπεις στο BIOS.Αν δεν φτιάξεις το πρόβλημα με τον κωδικό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.Δεν μπορείς να προχωρήσεις πιο κάτω,ουτε σε λειτουργικό να μπεις ούτε τίποτα.
neo_gp Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν χρειάζεται ούτε δίσκος για να μπεις στο BIOS.Αν δεν φτιάξεις το πρόβλημα με τον κωδικό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.Δεν μπορείς να προχωρήσεις πιο κάτω,ουτε σε λειτουργικό να μπεις ούτε τίποτα. Δε θέλω απαραίτητα να μπω στο bios. Ένα τρόπο να κάνω φορμάτ,clean install , τα windiws ψάχνω.Εαν γίνει σε άλλο υπολογιστή και μετα το βάλω στο δικό μου δε θα μπορώ να μπω στα windows?
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 13 λεπτά πριν, neo_gp είπε Δε θέλω απαραίτητα να μπω στο bios. Ένα τρόπο να κάνω φορμάτ,clean install , τα windiws ψάχνω.Εαν γίνει σε άλλο υπολογιστή και μετα το βάλω στο δικό μου δε θα μπορώ να μπω στα windows? Οχι.Πως θα μπεις στο διαμερισμά σου αν η κεντρική είσοδος της πολυκατοικίας είναι κλειδωμένη; 1
neo_gp Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Διάβασα ότι αν βάλω 3 φορές λάθος κωδικό μου δίνει ένα serial number το οποίο το βάζω σε ένα σάιτ και μου δίνει έναν κωδικό για να ανοίξει. Ισχύει κάτι τέτοιο?
micos000 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, neo_gp είπε Φαντάζομαι ότι εάν γίνει πλήρης διαγραφή στον δίσκο και το βάλω ξανά στο λάπτοπ αναγκαστικά θα μπουταρει από το στικάκι αφού δε θα μπορεί να μπουταρει από το δίσκο(εφόσον θα ναι άδειος) σωστά? Όχι υποχρεωτικά. Αυτό που σου είπα είναι να ξεκινήσεις την εγκατάσταση και ότανκάνει την πρώτη επανεκκίνηση να κλείσεις το pc και να ξαναβάλεις τον δίσκο στο λάπτοπ. 4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Οχι.Πως θα μπεις στο διαμερισμά σου αν η κεντρική είσοδος της πολυκατοικίας είναι κλειδωμένη; Δεν είναι η "κεντρική πόρτα" κλειδωμένη. Το "γραμματοκιβώτιο" είναι κλειδωμένο. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Με το bios να ζητάει κωδικό για να προχωρήσει το boot πως θα μπεις στα win ?
neo_gp Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Με το bios να ζητάει κωδικό για να προχωρήσει το boot πως θα μπεις στα win ? Το bios ζητάει κωδικό μόνο για να μπω στο bios. Αν σε άλλο υπολογιστή γίνει εγκατάσταση στο δίσκο και μετά ξαναμπεί στο λάπτοπ λογικά θα μπουταρει από το δίσκο οπότε δε χρειάζεται να "ανακατευτεί" κάπου το bios. Αυτό λέει ο φίλος από πάνω αν κατάλαβα καλά.
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 8 λεπτά πριν, neo_gp είπε Το bios ζητάει κωδικό μόνο για να μπω στο bios. Αν σε άλλο υπολογιστή γίνει εγκατάσταση στο δίσκο και μετά ξαναμπεί στο λάπτοπ λογικά θα μπουταρει από το δίσκο οπότε δε χρειάζεται να "ανακατευτεί" κάπου το bios. Αυτό λέει ο φίλος από πάνω αν κατάλαβα καλά. Ωπα,αλλάζει τότε το πράγμα.Είχα καταλάβει ότι σου κλειδώνει η πρόσβαση γενικώς. 1
snbblp Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Αν έχει κωδικό κρυπτογράφησης στο bios για τον δίσκο θα κλάψουν μανούλες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα