Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και καλη βραδια, εχω ενα λαπτοπ και θελω να το αναβαθμισω σε SSD

δε θελω να κανω φορματ για διαφορους λογους.

Ποιος ειναι ο πιο αξιοπιστος τροπος να αντιγραψω ολοκληρο τον σκληρο δισκο σε εναν SSD ( και φυσικα να κανει κανονικα boot) ?

Δημοσ.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το True Image της Acronis πάνω από δέκα χρόνια και θεωρώ πως είναι η καλύτερη επιλογή με πολλές advanced και μη επιλογές, αλλά δεν είναι δωρεάν.

Δοκιμασμένη δωρεάν λύση είναι το Clonezilla (advanced λύση) και επίσης η δωρεάν έκδοση του Macrium Reflect που σου επιτρεπει να δημιουργήσεις ένα rescue cd για κλωνοποίηση δίσκων.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ ήθελα πρόσφατα στο γραφείο να κάνω κλώνους τους δίσκους από 6 ίδια μηχανήματα, το έκανα με το aomei ενώ πριν κανά 3μηνο που έκανα κλώνο το είχα κάνει με το easeus.

https://www.ubackup.com/clone/clone-hard-drive-to-ssd-4348.html

https://www.easeus.com/backup-utility/how-to-migrate-to-a-solid-state-disk-without-reinstalling-windows.html

Δημοσ.

Όπως είπα πριν, το πιο πρόσφατο cloning που έκανα ήταν με το todo backup 12, την pro έκδοση και το έκανα μέσω boot cd. Είχα συνδέσει και τον δεύτερο δίσκο πάνω και αφού μπούταρα από το todo έκανα τον κλώνο. Το μόνο, αν το πούμε, μεμπτό σημείο ήταν όταν σύνδεσα τον κλωναρισμένο δίσκο στο pc για το οποίο προοριζόταν, είχε πάρει γράμμα δίσκου και το recovery partition και εμφανιζόταν στην εξερεύνηση αρχείων σαν ένας ακόμα δίσκος. Του αφαίρεσα βέβαια το γράμμα και όλα καλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή βρίσκομαι σε παρόμοια φάση με τον φίλο Ntinaras και γι αυτό δε θέλω να ανοίξω νέο θέμα, θέλω να παραθέσω μερικές ερωτήσεις μου εδώ. Αρχικά να πω ότι έχω δοκιμάσει το Macrium Reflect μόνο για εικονική αντιγραφή δίσκου όσο έκανα αναβάθμιση σε άλλα Windows στον ίδιο πάντα hdd. Μπορώ να πω είναι αξιόπιστο και ευκολοδούλευτο. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Για αναβάθμιση σε λάπτοπ συνδέω hdd και ssd κάνω το cloning και μετά έστω οτι όλα καλά και θέλω να κρατήσω μόνο ssd στο σύστημα. Συνδέω ssd εκεί που ήταν ο hdd (η ανάλογα) και το σύστημα bootarei κανονικά τα windows και συνεχίζω τις δουλειές μου ή πρέπει να αλλάξω κάτι από το bios ; Πχ τον δίσκο από τον οποίο θα γίνει το μπουτ ;

2. Έστω τώρα ότι θέλω σε ένα desktop να κρατήσω hdd και sdd. Κάνω το cloning και επιλέγω σε ssd να αντιγραφούν προγραμματακια και windows και προφανώς θέλω πλέον να μπουτάρει το σύστημα από ssd. Άρα φαντάζομαι από bios επιλέγω τον ssd ως δίσκο για να ξεκινάει το σύστημα ; Και έστω ότι αυτό ισχύει και όλα καλά. Μπορώ ανα πάσα στιγμή τον άλλο δίσκο να τον βάλω σε άλλο pc και να τρέξω τα γουιντοουζ που έχει μέσα ; Και τελευταίο, γίνεται να έχω 2 δισκους με γουιντοουζ στο ιδιο συστημα η δεν έχει σημασία εφόσον μόνο ο ένας χρησιμοποιείται για μπουτ;

Επεξ/σία από Bulls66
Δημοσ.

1. Απλά αποσυνδέεις το δίσκο.

2. Για το αν δουλέψει σε άλλο σύστημα, αυτό εξαρτάτε. Και να δουλέψει όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί εκ νέου ενεργοποίηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...