Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους,

είμαι κάτοχος του καινούργιου MacBook Pro (το οποιο αγορασα 2200 αναθεμα την ωρα) και θα ηθελα να ρωτησω κατι:

έχω το μακμπουκ συνδεδεμένο μέσω hdmi με ενα external monitor 24 ιντσων. Χωρις να κανω καποια ιδιαιτερη χρηση τοσο στο μακ οσο στην εξτρα οθονη, και ενω το μακμπουκ ειναι στην πριζα και φορτιζει, η μπαταρια πεφτει! 1-1% πεφτει! μπορει καποιος να το εξηγησει αυτο; ειναι φυσιολογικο; ειναι δυνατον να αγοραζω ενα τοσο ακριβο λαπτοπ που το εκθειαζει ολος ο κοσμος και να μην μπορει να κανει τα βασικα; να διατηρησει δλδ την μπαταρια στο 100%; λες και το ειχα συνδεσει με 100 εξτερναλ μονιτορ και εβλεπα βιντεο σε 4Κ. παρακαλω για τη βοηθεια σας! (επισης δε θερμαινεται καν, δεν ξερω, λετε να ειναι bug του software? ευχαριστω εκ των προτερων... 

Δημοσ.

πέφτει συνεχώς! και χωρίς να κάνω τίποτα, απλά το έχω συνδεδεμένο σε ένα εξτερναλ μόνιτορ και το μακ στην πρίζα και πέφτει.. τώρα μετά από 20 λεπτά έχει φτάσει 90%! και η δεύτερη οθόνη δεν κάνει τίποτα!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Cell_7 είπε

Αν είσαι σίγουρος ότι δεν τρέχει κάτι στο background, το πας για service, η πιο απλή λύση.

αυτή τη στιγμή έχω αποσυνδέσει τη δεύτερη οθόνη, και η μπαταρία εξακολουθεί να πέφτει, σα να μην είναι στην πρίζα ένα πράγμα. Τι συμβαίνει; πραγματικά είναι κανένα μπαγκ; να το κάνω επανεκκίνηση ; απορώ! επίσης είμαι στο Βερολίνο.. εδώ μένω.. απλά το παω στην απλ με την απόδειξη και το στέλνω για σέρβις; ένας Θεός ξέρει ποτέ θα έρθει και αν θα έρθει και σε τι κατάσταση θα έρθει..

Μόλις τώρα, antonisreverse είπε

αυτή τη στιγμή έχω αποσυνδέσει τη δεύτερη οθόνη, και η μπαταρία εξακολουθεί να πέφτει, σα να μην είναι στην πρίζα ένα πράγμα. Τι συμβαίνει; πραγματικά είναι κανένα μπαγκ; να το κάνω επανεκκίνηση ; απορώ! επίσης είμαι στο Βερολίνο.. εδώ μένω.. απλά το παω στην απλ με την απόδειξη και το στέλνω για σέρβις; ένας Θεός ξέρει ποτέ θα έρθει και αν θα έρθει και σε τι κατάσταση θα έρθει..

(έπεσε στο 89% και τώρα ξαναεφτασε 90%, καμία λογική!)

συνεχίζει να αυξάνεται η μπαταρία ενώ συνέδεσα την έξτρα οθόνη και έχω φουλ φωτεινότητα και βίντεο.. το λαπτοπ ξεκίνησε να ζεσταίνεται κάτι που σημαίνει ότι λογικά φορτίζει.. η μπαταρία έφτασε στο 100% και έμεινε εκεί.. Τι πιστεύετε ότι έφταιγε;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, antonisreverse είπε

Απο εκεί που το πήρες με την απόδειξη, τώρα το να το συζητάμε δεν θα βρούμε άκρη, όσο πιο νωρίς το πας τόσο πιο νωρίς θα το έχεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το Battery health management που βρίσκεται στο Energy Saver του Preference. Απενεργοποιησέ το να δεις αν φταίει αυτό. Είναι νέο feature για να αυξανει τη ζωή της μπαταρίας.

Επεξ/σία από medidia
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, medidia είπε

Πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το Battery health management που βρίσκεται στο Energy Saver του Preference. Απενεργοποιησέ το να δεις αν φταίει αυτό. Είναι νέο feature για να αυξανει τη ζωή της μπαταρίας.

;υξανει η ζωη της μπαταριας να φορτιζει συνεχως απο 90 σε 100%? Αυτο ειναι οτι χειροτερο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

;υξανει η ζωη της μπαταριας να φορτιζει συνεχως απο 90 σε 100%? Αυτο ειναι οτι χειροτερο..

Στην αρχή προσπαθεί να μάθει τις συνήθειες σου και κάνει κάτι τρελά. Εγώ (MacBook Pro 2018 13") που το έχω μόνιμα συνδεμένο είναι 100% και άντε να πάει 98 κάποιες φορές. Μπορεί ο φίλος να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα να δει αν φταίει αυτό.

Επεξ/σία από medidia
  • Like 1
Δημοσ.

Παίζει να είναι και ο φορτιστής χαλασμένος και να μην δίνει την σωστή ισχύ. Ποιο MacBook Pro είναι και τι φορτιστή έχει? Τα watt του φορτιστή αν είναι εύκολο , που γράφει πάνω του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πρέπει να έχει θέμα ο φορτιστής. Σίγουρα δεν είναι νορμάλ πάντως, οπότε πήγαινε το να το κοιτάξουν 

Επεξ/σία από marmagia
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, antonisreverse είπε

επίσης είμαι στο Βερολίνο.. εδώ μένω.. απλά το παω στην απλ με την απόδειξη και το στέλνω για σέρβις; ένας Θεός ξέρει ποτέ θα έρθει και αν θα έρθει και σε τι κατάσταση θα έρθει..

τωρα φιλε σοβαρα, du lebst in Berlin und du fragst uns was du mit deinem macbook machen sollst.

ganz einfach, besuch den Apple Store und gib den Typen da dein Gerät, alles andere ist lange reden kurzer sinn.

oder willst einfach etwas anderes erreichen, ist weltweit bekannt dass Apple threads bringen Leute wie fliegen zum diskutieren.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
21 ώρες πριν, medidia είπε

θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ πολύ!

14 ώρες πριν, atheatos είπε

Παίζει να είναι και ο φορτιστής χαλασμένος και να μην δίνει την σωστή ισχύ. Ποιο MacBook Pro είναι και τι φορτιστή έχει? Τα watt του φορτιστή αν είναι εύκολο , που γράφει πάνω του.

θα σας πω οσονουπω, βρίσκομαι εκτός οικίας..

Μόλις τώρα, antonisreverse είπε

θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ πολύ!

θα σας πω οσονουπω, βρίσκομαι εκτός οικίας..

Στην ουσια αυτο που εγινε ειναι το εξης: χθες το βραδυ πριν κοιμηθω το εβαλα στην πριζα. Την επομενη μερα το μεσημερι που το ανοιξα ηταν στ 100%, ο φορτιστης ακομη ηταν συνδεδεμενος, το εικονιδιο του κεραυνου ηταν εκει. Παρολα αυτα η μπαταρια επεφτε, και το λαπτοπ δε ζεσταινοταν καν (εν ολιγοις δε φορτιζε.).

Εβγαλα το φορτιστη, τον ξαναεβαλα και ξεκινησε να φορτιζει μεχρι που εφτασε 100% και εμεινε εκει. Το μακ ζεσταινοταν αρα φορτιζε.. Κ προφανως δεν ξαναεπεσε η μπαταρια.

Απλα αναρωτιεμαι γιατι επεσε στο 90%, και γενικα γιατι δε φορτιζε ενω ειχα τον φορτιστη στην πριζα. Μηπως με τη νεα λειτουργια οταν φτανει στο 100% η μπαταρια απλα αποσυνδεεται απο το ρευμα και ας ειναι το καλωδιο στην πριζα κ στο μακ; αλλα τοτε δε θα εβλεπα το εικονιδιο του κεραυνου που δειχνει οτι φορτιζει.. να ειναι κανενα software bug της καινουργιας λειτουργιας που εβαλαν; απορω..

Το μακμπουκ ειναι το Macbook Pro 2020 512GB 16GB i5 10ης γενιας και ο φορτιστης ειναι αυτος που ειχε μεσα το κουτι οταν το αγορασα (Watt μπορω να σας πω οταν ειμαι σπιτι)..

Ευχαριστω ξανα για ολη τη βοηθεια!

Απαντηση MacRumors:

grafik.png.9d8d6d4e25ebd3b951e7145d587f4c2f.png

Κατα τη γνωμη μου καμια λογικη αλλα οκ..

" So basically, if you’re someone who constantly uses your MacBook plugged in, macOS will learn your usage habits to prevent the battery from being recharged up to 100% every time. As a result, the battery’s health will be preserved for a longer time.

So you might wonder what the downside is of enabling this feature if it preserves the battery. Since that option prevents the battery from being fully recharged to prevent overcharge, you may run out of battery more quickly when you need to use your Mac unplugged."

Ας πουμε οτι ηταν το update, προηγουμενως δεν ειχα τετοια θεματα οποτε.. σορρυ για το σπαμ!

6 ώρες πριν, gergios.boussias είπε

τωρα φιλε σοβαρα, du lebst in Berlin und du fragst uns was du mit deinem macbook machen sollst.

ganz einfach, besuch den Apple Store und gib den Typen da dein Gerät, alles andere ist lange reden kurzer sinn.

oder willst einfach etwas anderes erreichen, ist weltweit bekannt dass Apple threads bringen Leute wie fliegen zum diskutieren.

war nicht meine Absicht,liebster..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...