kaligoulas13 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 καλησπερα στο φορουμ εχω ξεκινησει εδω και καποιο καιρο να στελνω δισκους μεσω του discogs ανα το κοσμο.οταν λαμβανω χρηματα μου κραταει το paypal καποια προμηθεια (πχ σε ποσο 30,00 ευρω μου κρατησε 1,37) μετα απο λιγες μερες το discogs μου απεστειλε νεα χρεωση για τη συγκεκριμμενη πωληση Here is a summary of your account activity since your last invoice: Last Invoice: $0.00 () Payments: $0.00 New Fees: $1.98 (1 order) VAT Fee: $0.48 Total Amount Due: $2.46 γιατι συμβαινει αυτο?καποιος με αναλογη εμπειρια?
christos_75 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 ειναι αλλη η προμηθεια που κραταει το paypal και αλλη η προμηθεια του discogs, μην μπερδευεσαι. Αυτη ειναι η προμηθεια του discogs Discogs Payments Processing Fee 2.7% + $.25 per transaction , και αναλογα ποσες παραγγελιες εχεις καθε μηνα, σου στελνει το αντιστοιχο invoice + φπα.
kaligoulas13 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 9 ώρες πριν, christos_75 είπε Μάλιστα ,άρα διπλή χρέωση εν ολίγοις.πως θα δω αυτό που έχεις στείλει,δεν φαίνεται.εχεις μήπως το link?
christos_75 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 για δες εδω https://www.discogs.com/payments
kaligoulas13 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 σε ευχαριστω πολυ βρηκα και αυτο το πολυ χρησιμο Επίσης γενικά να ξέρεις πως το discogs λοιπόν κρατάει προμήθεια 8% απ τις τιμές πώλησης των προιόντων σου και το paypal 6% απ το σύνολο της πληρωμής. δηλαδή συμπεριλαβμάνει και τα μεταφορικά. π.χ Πουλάς ένα CD 10€ με 10€ ασπούμε μεταφορικά. Σύνολο 20€. Το discogs σου κρατάει 10€ - 8% = 0,80€ Το paypal σου κρατάει 20€ - 6% = 1.2€ Ουσιαστικά ένα άθροισμα των 2€. Οπότε καθαρά απ το CD παίρνεις 8€ απ τα 10€. Είναι δηλαδή ένα 20%.
kosutasu22 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2020 Εχε υποψη επισης πως για την Αυστραλια και καποιες πολιτειες της Αμερικης πρεπει να λαμβανεις ενα φορο στην πληρωμη απο τον πελατη τον οποιο πληρωνεις μαζι με τις υπολοιπες προμηθειες στο δισκογς. Ειναι μεγαλη βλακεια αλλα μη ξαφνιαστεις αμα πουλησεις κατι και δεις ενα ξεκαρφωτο ποσο οταν παρεις χρηματα απο πελατη και οταν πρεπει να δωσεις στο δισκογς Το ποσοστο φορου επισης που πληρωνεις μηνιαια για ολες τις συναλλαγες στο δισκογς ειναι 24% επι του 8% της προμηθειας του σαϊτ και το αποδιδει το δισκογς για λογαριασμο σου Δεν εχω καταφερει να βρω απολυτα την προμηθεια παυπαλ για τις εκτος ΕΕ χωρες αλλα κατα προσεγγιση καθως η σελιδα του παυπαλ ειναι απαραδεκτη. Συμφωνα λοιπον με τους υπολογισμους μου απο συναλλαγες που ειχα τους τελευταιους μηνες ειναι: EU/UK 3.4%ΠΡ+0.35€ ΠΧ US 3.9%ΠΡ+1.5%ΜΝ+0.35€ ΠΧ China 3.9%ΠΡ+1.5%ΜΝ+0.35€ ΠΧ Australia ~ 4%ΠΡ+2%ΜΝ+0.35€ ΠΧ (ΠΡ=προμηθεια, ΠΧ=Παγια χρεωση, ΜΝ=Μετατροπη Νομισματος) Ελπιζω να σε βοηθαει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα