Προς το περιεχόμενο

ZTE H288A (Nova)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

20 ώρες πριν, darkman είπε

Καλησπερα σημερα γυρισε και εμενα η γραμμη σε 100αρα βεβαια δεν εχει πιασει τα 100 και δεν ξερω αν πρεπει να τους παρω για να βαλω κανενα γκαζι 😒
μου εστειλαν και το user name που ειναι του τυπου χχχχ[email protected] ενω αυτο που εχει μεσα στο router σε εμενα ειναι χχχχ.ath.forthnet.gr και δεν ξερω αν παίζει ρολο στην ταχύτητα . και ειναι στο Internet2_VDSL ( VDSL VPU ) δεν ξερω αν θα επρεπει να ειναι στο Internet_VDSL ( VDSL LE ) .

Screenshot_37.jpg

Screenshot_38.jpg

κομπλε ειναι η γραμμη σου, λιγοι κλειδωνουν στα 80 με τετοιο attenuation.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 447
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Οδηγός για Bridge Mode στο H288A Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το H288A μόνο για την τηλεφωνία και κάποιο δικό μας για το internet, ακολουθούμε τα παρακάτω. 1) Μπαίνουμε στο web interface (

H Nova έχει ξεκινήσει να δίνει το ZTE H288A σε οικιακούς πελάτες, ενώ μέχρι τώρα δινόταν μόνο σε επαγγελματικές συνδέσεις.   Χαρακτηριστικά VDSL2 με υποστήριξη 35b / V.plus / SuperVecto

αλλο τα 5ghz του router αλλο το 5g της τηλεφωνιας. στα 2.4ghz δεν θα φτασεις ουτε 60mbit και πολλα λεω

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, geoavlonitis είπε

κομπλε ειναι η γραμμη σου, λιγοι κλειδωνουν στα 80 με τετοιο attenuation.

Το εφικτό που γραφει 92 δεν μπορει να το πιασει η να πιασει το 90 ? 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
23 λεπτά πριν, darkman είπε

Το εφικτό που γραφει 92 δεν μπορει να το πιασει η να πιασει το 90 ? 

Επειδη εχεις ψηλο attenuation ... 
Καλο θα ηταν να κοιταξεις λιγο το πριζακι σου. 
επισης αν ξερεις ποια ειναι η πρωτη πριζα απο τον κατανεμητη και να συνδεσεις σε εκεινη το router ... 

Εγω βρηκα την πρωτη πριζα, αφησα μονο το καλωδιο που ερχοταν απο τον κατανεμητη, και εβγαλα το καλωδιο που πηγαινε στις επομενες πριζες και το attenuation επεσε στο 3.2 

Ισως σε βοηθησει ...

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, dskoul είπε

Επειδη εχεις ψηλο attenuation ... 
Καλο θα ηταν να κοιταξεις λιγο το πριζακι σου. 
επισης αν ξερεις ποια ειναι η πρωτη πριζα απο τον κατανεμητη και να συνδεσεις σε εκεινη το router ... 

Εγω βρηκα την πρωτη πριζα, αφησα μονο το καλωδιο που ερχοταν απο τον κατανεμητη, και εβγαλα το καλωδιο που πηγαινε στις επομενες πριζες και το attenuation επεσε στο 3.2 

Ισως σε βοηθησει ...

Νομιζω οτι ειναι η κετρικη πριζα με το που μπαίνω στο σπιτι ειναι μια στα αριστερά παντος μου εκανε και ενα κουφο εβγαλα το spliter και τα τηλεφωνα και κάρφωσα την γραμμη κατευθείαν στο ρουτερ και επιανα 74 :( και με το που τα εβαλα παλι πηγα στο 82 .  

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πρώτη μέρα με nova 100 mbps, σέρνεται δε μπορεί να ανοίξει σελίδα, είτε ενσύρματα είτε ασύρματα. Μου έδωσαν το ZTE H288A {Hardware Version V1.1.0 - Software Version V1.1.0_GR5.1T8 - Boot Version V1.0.2}

. Τι φταίει ρε παιδια ? Τους παίρνω και μου λένε μια χαρά είναι η γραμμή σου, ένας χαζός εκει μου είπε οτι έχω ιο στο pc, με έβαλε στο cmd την εντολή netstat -a και μου λέει έχει πολλά established, άρα φταιει το pc σου..

Link Status Up
Modulation Type VDSL2_Vectoring
Actual Rate(Up/Down) 10996/77957 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 56484/94447 kbps
Noise Margin(Up/Down) 31.5/11.1 dB
Line Attenuation(Up/Down) 0/5.3 dB
Output Power(Up/Down) 7.8/11.4 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 9/1027
Interleave Delay(Up/Down) 0/9 ms
INP(Up/Down) 0/0.4 symbols
Profile 17a
Showtime Start 0 h 17 min 4 s
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/16883
FEC Errors(Up/Down) 0/4136
 
με ενα refresh μου βγαζει αυτο τώρα:
Link Status Up
Modulation Type VDSL2_Vectoring
Actual Rate(Up/Down) 10996/84647 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 56181/96799 kbps
Noise Margin(Up/Down) 31.3/9.7 dB
Line Attenuation(Up/Down) 0/5.3 dB
Output Power(Up/Down) 7.8/11.2 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 9/1027
Interleave Delay(Up/Down) 0/9 ms
INP(Up/Down) 0/0.3 symbols
Profile 17a
Showtime Start 0 h 22 min 2 s
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/52330
FEC Errors(Up/Down) 0/1418

 

Spoiler

 

DSL Link Information

Link Status Up
Modulation Type VDSL2_Vectoring
Actual Rate(Up/Down) 10996/91389 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 55478/102911 kbps
Noise Margin(Up/Down) 32.8/9.8 dB
Line Attenuation(Up/Down) 0/5.3 dB
Output Power(Up/Down) 7.6/11.1 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 9/1024
Interleave Delay(Up/Down) 0/8 ms
INP(Up/Down) 0/0.3 symbols
Profile 17a
Showtime Start 0 h 24 min 30 s
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/64376
FEC Errors(Up/Down) 0/21694

 

 
Επεξ/σία από Silenzio
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
22 ώρες πριν, Silenzio είπε

πρώτη μέρα με nova 100 mbps, σέρνεται δε μπορεί να ανοίξει σελίδα, είτε ενσύρματα είτε ασύρματα. Μου έδωσαν το ZTE H288A {Hardware Version V1.1.0 - Software Version V1.1.0_GR5.1T8 - Boot Version V1.0.2}

. Τι φταίει ρε παιδια ? Τους παίρνω και μου λένε μια χαρά είναι η γραμμή σου, ένας χαζός εκει μου είπε οτι έχω ιο στο pc, με έβαλε στο cmd την εντολή netstat -a και μου λέει έχει πολλά established, άρα φταιει το pc σου..

Link Status Up
Modulation Type VDSL2_Vectoring
Actual Rate(Up/Down) 10996/77957 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 56484/94447 kbps
Noise Margin(Up/Down) 31.5/11.1 dB
Line Attenuation(Up/Down) 0/5.3 dB
Output Power(Up/Down) 7.8/11.4 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 9/1027
Interleave Delay(Up/Down) 0/9 ms
INP(Up/Down) 0/0.4 symbols
Profile 17a
Showtime Start 0 h 17 min 4 s
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/16883
FEC Errors(Up/Down) 0/4136
 
με ενα refresh μου βγαζει αυτο τώρα:
Link Status Up
Modulation Type VDSL2_Vectoring
Actual Rate(Up/Down) 10996/84647 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 56181/96799 kbps
Noise Margin(Up/Down) 31.3/9.7 dB
Line Attenuation(Up/Down) 0/5.3 dB
Output Power(Up/Down) 7.8/11.2 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 9/1027
Interleave Delay(Up/Down) 0/9 ms
INP(Up/Down) 0/0.3 symbols
Profile 17a
Showtime Start 0 h 22 min 2 s
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/52330
FEC Errors(Up/Down) 0/1418

 

  Απόκρυψη περιεχομένων

DSL Link Information

Link Status Up
Modulation Type VDSL2_Vectoring
Actual Rate(Up/Down) 10996/91389 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 55478/102911 kbps
Noise Margin(Up/Down) 32.8/9.8 dB
Line Attenuation(Up/Down) 0/5.3 dB
Output Power(Up/Down) 7.6/11.1 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 9/1024
Interleave Delay(Up/Down) 0/8 ms
INP(Up/Down) 0/0.3 symbols
Profile 17a
Showtime Start 0 h 24 min 30 s
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/64376
FEC Errors(Up/Down) 0/21694
 

Και εμενα μια απο τα ιδια ηταν στο 82 μετα επεσε στο 79 και μολις το εκανα και fast path πηγα στο 71 :( απο ping ομως και σαν 71 τα πιανει κανονικα , προσπάθησαν να μου κανουν software update απομακρυσμένα αλλα ενω έπαιρνε το ρουτερ την εντολη δεν περναγε το update .

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, darkman είπε

Και εμενα μια απο τα ιδια ηταν στο 82 μετα επεσε στο 79 και μολις το εκανα και fast path πηγα στο 71 :( απο ping ομως και σαν 71 τα πιανει κανονικα , προσπάθησαν να μου κανουν software update απομακρυσμένα αλλα ενω έπαιρνε το ρουτερ την εντολη δεν περναγε το update .

σου σέρνεται ή μπορείς ανετα να κανεις browsing ή να δεις και κανα  1080p βιντεο στο youtube ? εγω ούτε αυτά μπορώ να κάνω

βάζω αλλο ενα screenshot, είναι δυνατόν ?

 
Spoiler

 

Link Status Up
Modulation Type VDSL2_Vectoring
Actual Rate(Up/Down) 10996/109998 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 60628/119783 kbps
Noise Margin(Up/Down) 31.2/9.3 dB
Line Attenuation(Up/Down) 0/4.7 dB
Output Power(Up/Down) 2.1/10.9 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 9/386
Interleave Delay(Up/Down) 0/6 ms
INP(Up/Down) 0/0.4 symbols
Profile 17a
Showtime Start 8 h 3 min 41 s
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 25/10519
FEC Errors(Up/Down) 372/40659

 

έπεσα σήμερα σε εναν πιο σοβαρό στη nova, καναμε 2 φορές network scan με το nova support και μου λέει όντως έχετε σοβαρό θέμα, παρα πολλές αποσυνδέσεις, (το θέμα είναι στο download που πιάνω 0,16 mbps στο upload σχεδον τερματίζω 9.948 mbps) και δρομολόγησε να περάσει τεχνικός από Δευτέρα.
Σημείωση, απο το Φλεβάρη 2020 τα ίδια στη wind (όλο αποσυνδέσεις) γι αυτό άλλαξα πάροχο, μετά απο καταγγελία εεττ και έσπασα το διετές συμβόλαιο..πάλι τα ίδια όμως.
Επεξ/σία από Silenzio
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπερα στα παιδια....λοιπον εκανα αλλαγη ρουτερ απο το σαπιο H267N που δεινανε...στο Η288Α..το θεμα μ ειναι το εξης....παρατηρησα οτι απο εκει π συγχρονιζα στα 96000-97...εχει πεσει στα 89000....επισης σε speedtest ειδα οτι ενω πριν μ βγαζε προτεινομενους σερβερ στην θεσσσαλονικη...τρ μ βγαζει αθηνα! Επισης εχει ανεβει το ping μου σε σχεση με το παλιο ρουτερ.
Υπαρχει κατι π πρεπει να κανω..μηπως ανεβει? 

 

Επεξ/σία από tontorikos
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
16 ώρες πριν, Silenzio είπε

σου σέρνεται ή μπορείς ανετα να κανεις browsing ή να δεις και κανα  1080p βιντεο στο youtube ? εγω ούτε αυτά μπορώ να κάνω

βάζω αλλο ενα screenshot, είναι δυνατόν ?

 

Οχι δεν εχω θεμα με τετοια οτι εγραφε το επιανε απλα καθε μερα παει και ποιο κατω σημερα ειμαι στο 69 update δεν μπορουν να κανουν τους πηρα και σημερα και λεω παιδια ετσι οπως το πατε σε 4-5 μερεσ θα ειμαι στο 50 που ημουν :) μου απαντησε οτι το εχει δωσει το θεμα να το δουν δικτυακά .  

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 23/6/2020 στις 1:47 ΜΜ, theanonymous είπε

Οδηγός για Bridge Mode στο H288A

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το H288A μόνο για την τηλεφωνία και κάποιο δικό μας για το internet, ακολουθούμε τα παρακάτω.

1) Μπαίνουμε στο web interface (192.168.1.1) του H288A με κωδικούς forthnet.

2) Στην διαδρομή Internet -> WAN, θα δούμε κάποια DSL Connections. Διαγράφουμε ένα από τα παρακάτω - στο βήμα αυτό θα χάσουμε για λίγο τη σύνδεση στο Internet:
>Αν έχουμε σύνδεση από καμπίνα, διαγράφουμε το Internet LE
>Αν έχουμε σύνδεση από αστικό κέντρο (Α/Κ), διαγράφουμε το Internet VLU/VPU

3) Δημιουργούμε ένα νέο connection κάνοντας κλικ στο μπλε σταυρό (Create New Item)
>Βάζουμε ο,τι θέλουμε στο connection name
>Επιλέγουμε Type=Bridge Connection
>Στο VLAN ID βάζουμε 835 για σύνδεση από καμπίνα ή 1102 για σύνδεση από Αστικό Κέντρο
>Πατάμε apply

4) Στη διαδρομή Internet -> Port Binding, διαλέγουμε την σύνδεση που μόλις φτιάξαμε, επιλέγουμε μια θύρα LAN στην οποία σκοπεύουμε να συνδέσουμε το δικό μας router (έτσι ώστε να "δέσουμε" με εκείνη τη σύνδεση) και πατάμε apply.

Τώρα μπορούμε να συνδέσουμε το δικό μας router στη θύρα αυτή και να το ρυθμίσουμε σε PPPoE βάζοντας τους κωδικούς internet της σύνδεσής μας.
Το H288A πλέον κάνει τον συγχρονισμό και λειτουργεί και η VoIP τηλεφωνία. Κλείνουμε το WiFi του με το κουμπάκι που έχει στο πίσω μέρος. Δεν χρειάζεται κάποια άλλη ρύθμιση.

Εγω εχω προβλημα στο να συνδεθω στο Η288Α με τα στοιχεια forthnet. Τα βαζω και γραφει λαθος.

tempsnip.png

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Panoutsakos Βαζεις user Πανω,  κατω το αφηνει κενο κ μπαίνεις

αν θες να κανεις bridge σαν admin πρεπει να αποκτησεις τα αντιστοιχα user name passwd για admin

Επεξ/σία από sndev
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα 

Οπως εχω ηδη προαναφερει το modem μου Η288a εδω και περιπου ενα μηνα δεν βλεπει την 5GHz band. 
Στις 19.10 εγινε αλλαγη του modem με ενα καινουργιο. Η 5GHz μπαντα επαιξε για περιπου 5 ωρες και μετα χαθηκε ξανα. 

Σημερα πραγματοποιηθηκε και δευτερη επισκεψη απο τεχνικο. Μιλησε με το τεχνικο τμημα της NOVA. 
Δοκιμασαμε και αλλα σημεια μεσα στον χωρο για τον φοβο των παρεμβολων. 
Επισης δοκιμασαμε και στο μπαλκονι!!! αλλα και στην ταρατσα!!! 
Δεν εβλεπε καθολου την 5GHz band ή αν την εβλεπε για λιγο και μετα χανοταν. 
Ο τεχνικος εμεινε σχεδον 2 ωρες στο χωρο και πραγματικα προσπαθησε να λυσει το προβλημα. 
Μπροστα στον τεχνικο δοκιμαστηκε αλλο modem το οποιο συγχρονιζε μια χαρα, απλα δεν ειχε τηλεφωνια. 


Απο το τηλεφωνο λοιπον ειπαν στον τεχνικο να μου πει (το ακουσα γιατι ο ανθρωπος μιλουσε με ανοικτη ακροαση) οτι υπαρχουν παρεμβολες και να λειτουργω μονο την 2.4GHz.  
Αυτο .... 
οπως καταλαβαινετε τους εξεφρασα την δυσαρεσκεια μου διοτι αν μου ειχαν πει οτι θα λειτουργω μονο την 2.4GHz θα ειχα παει σε αλλο παροχο. 
απλα απο εδω και περα δεν ξερω πως να προχωρησω ... 
ΥΓ προκειται για επαγγελματικο χωρο και οχι σπιτι και οντως η 5GHz χρεαζεται

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχει προσπαθησει κανεις να ενεργοποιησει WOL? Στο παλιο του ΟΤΕ Speedport Plus που ειχα ειχε toggle για WOL και μετα απλα ανοιγες τις πορτες. Σε αυτο μονο Port forwarding βλεπω και το εχω σεταρει οπως το ειχα και στο παλιο και δεν παιζει. Επισης ακομα και με forthnet account δεν βρισκω πουθενα να αλλαξω τους DNS.

Capture.JPG

Επεξ/σία από Panoutsakos
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.