Προς το περιεχόμενο

ZTE H288A (Nova)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 447
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Οδηγός για Bridge Mode στο H288A Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το H288A μόνο για την τηλεφωνία και κάποιο δικό μας για το internet, ακολουθούμε τα παρακάτω. 1) Μπαίνουμε στο web interface (

H Nova έχει ξεκινήσει να δίνει το ZTE H288A σε οικιακούς πελάτες, ενώ μέχρι τώρα δινόταν μόνο σε επαγγελματικές συνδέσεις.   Χαρακτηριστικά VDSL2 με υποστήριξη 35b / V.plus / SuperVecto

αλλο τα 5ghz του router αλλο το 5g της τηλεφωνιας. στα 2.4ghz δεν θα φτασεις ουτε 60mbit και πολλα λεω

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, alxnt είπε

Εσείς που έχετε πρόβλημα με το 5G μπείτε με forthnet account και ρυθμίστε το band width από τα 80MHz στα 40MHz

Δεν κανει τιποτα αδελφε ... 
δεν ειναι οτι εχουμε προβλημα ... 
ειναι οτι μετα απο λιγο το 5G εξαφανιζεται ... σαν να μην υπηρξε ποτε .. .
δεν το βλεπει καμια συσκευη ... 
 

ολα τα width μου αλλαξαν απο την εξ. πελατων ... 
δεν εχει σημασια ... 
δεν μιλαμε για αποσυνδεσεις ... μιλαμε οτι ειναι να σαν εξαφανιζεται η band ... απο ολες τις συσκευες ! 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μαγκες μου εμενα η 5g band δουλευει κανονικα...δεν εχω δει να εξαφανιζεται ποτε...βεβαια ολα ειναι πιθανα με βαση αυτα π εχω δει στο η267ν

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
8 ώρες πριν, tontorikos είπε

μαγκες μου εμενα η 5g band δουλευει κανονικα...δεν εχω δει να εξαφανιζεται ποτε...βεβαια ολα ειναι πιθανα με βαση αυτα π εχω δει στο η267ν

Κι εμενα απο τοτε που εβαλα 40mhz. Το χανει μονο οταν βγαινω στο μπαλκονι που αδυνατιζει το σημα και μετα το γυρναει στο 2.4 δικτυο που εχει μεγαλυτερη εμβελια και οταν μπαινω σπιτι που συνδεεται αυτοματα στο 2.4, φανταζομαι παλι λογο ισχυς σηματος. 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, dskoul είπε

Δεν κανει τιποτα αδελφε ... 
δεν ειναι οτι εχουμε προβλημα ... 
ειναι οτι μετα απο λιγο το 5G εξαφανιζεται ... σαν να μην υπηρξε ποτε .. .
δεν το βλεπει καμια συσκευη ... 
 

ολα τα width μου αλλαξαν απο την εξ. πελατων ... 
δεν εχει σημασια ... 
δεν μιλαμε για αποσυνδεσεις ... μιλαμε οτι ειναι να σαν εξαφανιζεται η band ... απο ολες τις συσκευες ! 

Επιβεβαιώνω!

Για να γίνει πιο αντιληπτό μπορείτε να δείτε το βίντεο του link https://drive.google.com/file/d/1Diu0aTl06GOCyISzRS5cRI-r4V-lO9FK/view?usp=sharing θα δείτε ακριβώς το πρόβλημα.

Εκεί που είναι συνδεδεμένες οι συσκευές μία χαρά σε ανύποπτο χρόνο τις πετάει εκτός και εξαφανίζεται!

Περιληπτικά το video αφού έχει γίνει μία αποσύνδεση:

1) Από τη στιγμή που με πετάει πάω δίπλα στο ρούτερ και δεν εμφανίζει το δίκτυο 5g (SSID: Thessanoliki_5G) ενώ το λαμπάκι έχει κολλήσει μόνιμα αναμμένο

2) Όσο και να ψάξω και με όποια συσκευή (iphone - android - tv - windows laptop) το ίδιο αποτέλεσμα

3) Το παράδοξο είναι ότι στο 2.4 (SSID Thessaloniki_2.4G) λειτουργεί κανονικά

4) Μόλις μπαίνω ρυθμίσεις του router είναι συνδεδεμένη μόνο η συσκευή του video (iphone 7) οι υπόλοιπες που τις έχω σε 5G εκτός

5) Για να ξανά εμφανιστεί το 5G αλλάζω κανάλι και ως διαμαγείας αρχίζει φλασάρει το λαμπάκι και εμφανίζεται το δίκτυο κανονικά στις συσκευές

6) και μόλις περάσει λίγη ώρα, φτου και από την αρχή (άλλες φορές λεπτά, άλλες ώρες - χθες παραλίγο να μου βγάλει μέρα (!))..

Καταναοώ ότι μπορεί να έχει παρεμβολές, σε ορισμένους χώρους να μην πιάνει καλά, να θέλει συγκεκριμένο κανάλι γιατί πχ μπορεί να υπάρχουν πολλές συσκευές στο συγκεκριμένο φάσμα (εάν και μιλάμε για 5G και Ελλάδα), αλλά το πρόβλημα εδώ είναι ότι κολλάει εντελώς, δεν είναι ότι σε αποσυνδέει και επανασυνδέεσαι. Δηλαδή, κοινή λογική, δεν χρειάζεται να είσαι "γνώστης τεχνικός δικτύων" (τεχνικός παρόχου δηλαδή 🤬) για να καταλάβεις ότι με κάποιον τρόπο ευθύνεται η συσκευή.

Επεξ/σία από Sofakos
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνωριζει κανεις πως μπορω να αλλαξω DNS? ειτε με κωδικους forthnet ειτε με user δεν βρισκω καπου αυτην την δυνατοτητα. Επισης εχει ενεργοποιησει κανεις WOL εκτος LAN? εχω ανοιξει τις κατάλληλες πορτες και εχω και DDNS αλλα οταν στελνω το magic packet εκτος του LAN, το PC δεν ακουει.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
33 λεπτά πριν, theanonymous είπε

Local Network -> LAN

image.png.a8ecdc3ae03c4bbb532e49459b05f159.png

Αυτο το εχω βρει και εγω και ακομα και να το αλλαξεις παλι χρησιμοποιει της forthnet αν το δεις στις πληροφοριες της συνδεσης. Τεσταρισμενο γιατι δεν εχω προσβαση σε banned domains και μου πεταει την opi.gr

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/10/2020 στις 12:34 ΠΜ, dskoul είπε

Δεν κανει τιποτα αδελφε ... 
δεν ειναι οτι εχουμε προβλημα ... 
ειναι οτι μετα απο λιγο το 5G εξαφανιζεται ... σαν να μην υπηρξε ποτε .. .
δεν το βλεπει καμια συσκευη ... 
 

ολα τα width μου αλλαξαν απο την εξ. πελατων ... 
δεν εχει σημασια ... 
δεν μιλαμε για αποσυνδεσεις ... μιλαμε οτι ειναι να σαν εξαφανιζεται η band ... απο ολες τις συσκευες ! 

 

13 ώρες πριν, Sofakos είπε

Επιβεβαιώνω!

Για να γίνει πιο αντιληπτό μπορείτε να δείτε το βίντεο του link https://drive.google.com/file/d/1Diu0aTl06GOCyISzRS5cRI-r4V-lO9FK/view?usp=sharing θα δείτε ακριβώς το πρόβλημα.

Εκεί που είναι συνδεδεμένες οι συσκευές μία χαρά σε ανύποπτο χρόνο τις πετάει εκτός και εξαφανίζεται!

Περιληπτικά το video αφού έχει γίνει μία αποσύνδεση:

1) Από τη στιγμή που με πετάει πάω δίπλα στο ρούτερ και δεν εμφανίζει το δίκτυο 5g (SSID: Thessanoliki_5G) ενώ το λαμπάκι έχει κολλήσει μόνιμα αναμμένο

2) Όσο και να ψάξω και με όποια συσκευή (iphone - android - tv - windows laptop) το ίδιο αποτέλεσμα

3) Το παράδοξο είναι ότι στο 2.4 (SSID Thessaloniki_2.4G) λειτουργεί κανονικά

4) Μόλις μπαίνω ρυθμίσεις του router είναι συνδεδεμένη μόνο η συσκευή του video (iphone 7) οι υπόλοιπες που τις έχω σε 5G εκτός

5) Για να ξανά εμφανιστεί το 5G αλλάζω κανάλι και ως διαμαγείας αρχίζει φλασάρει το λαμπάκι και εμφανίζεται το δίκτυο κανονικά στις συσκευές

6) και μόλις περάσει λίγη ώρα, φτου και από την αρχή (άλλες φορές λεπτά, άλλες ώρες - χθες παραλίγο να μου βγάλει μέρα (!))..

Καταναοώ ότι μπορεί να έχει παρεμβολές, σε ορισμένους χώρους να μην πιάνει καλά, να θέλει συγκεκριμένο κανάλι γιατί πχ μπορεί να υπάρχουν πολλές συσκευές στο συγκεκριμένο φάσμα (εάν και μιλάμε για 5G και Ελλάδα), αλλά το πρόβλημα εδώ είναι ότι κολλάει εντελώς, δεν είναι ότι σε αποσυνδέει και επανασυνδέεσαι. Δηλαδή, κοινή λογική, δεν χρειάζεται να είσαι "γνώστης τεχνικός δικτύων" (τεχνικός παρόχου δηλαδή 🤬) για να καταλάβεις ότι με κάποιον τρόπο ευθύνεται η συσκευή.

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα είχα κι εγώ και λύθηκε με band width στα 40MHz. Στην αρχή άλλαξα κανάλι και έβαλα 36 που είχα δει να λέει κάποιος στο adslgr αλλά πάλι τα ίδια έκανε μετά άλλαξα αυτό που λέω και τώρα είναι κομπλε.

Επεξ/σία από alxnt
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 29/10/2020 στις 11:24 ΜΜ, alxnt είπε

Εσείς που έχετε πρόβλημα με το 5G μπείτε με forthnet account και ρυθμίστε το band width από τα 80MHz στα 40MHz

Ευχαριστω πολύ guyz!

Αυτό με τα 40Mhz, που μπορώ να το βρω στο interface , δεν εννοούμε το κανάλι έτσι;(συνημμένο)

Πηρα τηλέφωνο και στην τεχνική υποστήριξη μήπως έχουν πρόσβαση από το δικό τους διαχειριστικό, αλλά ο τεχνικός δεν γνώριζε/έβρισκε κάτι για 20/40/80/160 MHz. 
 

παρακαλώ πολύ εάν έχει κάποιος κωδικούς forthnet να τους μοιραστεί με ένα PM, ή να μου δώσει πληροφορίες για το που βρίσκεται η ρύθμιση.

Ευχαριστώ!

3E10E90F-B969-4C9B-9C07-5EE9DA6D7972.jpeg

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 λεπτό πριν, Sofakos είπε

Ευχαριστω πολύ guyz!

Αυτό με τα 40Mhz, που μπορώ να το βρω στο interface , δεν εννοούμε το κανάλι έτσι;(συνημμένο)

Πηρα τηλέφωνο και στην τεχνική υποστήριξη μήπως έχουν πρόσβαση από το δικό τους διαχειριστικό, αλλά ο τεχνικός δεν γνώριζε/έβρισκε κάτι για 20/40/80/160 MHz. 
 

παρακαλώ πολύ εάν έχει κάποιος κωδικούς forthnet να τους μοιραστεί με ένα PM, ή να μου δώσει πληροφορίες για το που βρίσκεται η ρύθμιση.

Ευχαριστώ!

3E10E90F-B969-4C9B-9C07-5EE9DA6D7972.jpeg

Θα συνδεθεις με αυτο το acc (username: forthnet   ,    password: [email protected]$n3t#) και στο ιδιο μενου πλεον θα μπορεις να πειραξεις και τα καναλια.

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/10/2020 στις 9:29 ΠΜ, Panoutsakos είπε

Θα συνδεθεις με αυτο το acc (username: forthnet   ,    password: [email protected]$n3t#) και στο ιδιο μενου πλεον θα μπορεις να πειραξεις και τα καναλια.

 

 

Στις 31/10/2020 στις 9:25 ΠΜ, Sofakos είπε

Ευχαριστω πολύ guyz!

Αυτό με τα 40Mhz, που μπορώ να το βρω στο interface , δεν εννοούμε το κανάλι έτσι;(συνημμένο)

Πηρα τηλέφωνο και στην τεχνική υποστήριξη μήπως έχουν πρόσβαση από το δικό τους διαχειριστικό, αλλά ο τεχνικός δεν γνώριζε/έβρισκε κάτι για 20/40/80/160 MHz. 
 

παρακαλώ πολύ εάν έχει κάποιος κωδικούς forthnet να τους μοιραστεί με ένα PM, ή να μου δώσει πληροφορίες για το που βρίσκεται η ρύθμιση.

Ευχαριστώ!

3E10E90F-B969-4C9B-9C07-5EE9DA6D7972.jpeg

@Panoutsakos Respect φίλε, 2 post σου πιο αποτελεσματικά από 1 εκατομμύρια τηλέφωνα στην εξυπηρέτηση του παρόχου. Πρώτο 24ωρο όπου οι συσκευές παραμείναν συνδεδεμένες (εξακριβωμένο με IFTT). 

@dskoul

Δες το post μου, παρότι πήρα τον τεχνικό του εξήγησα την αλλαγή,  τον πήγα βήμα βήμα και δεν έβλεπε το band width! (συνημμένο) Οπότε πλέον είμαι πεπισμένος ότι μιλάμε για τυφλούς τουλάχιστον (να μη πω κάτι κατικριτέο...). Ακολούθα τη λύση του Panoutsakos, σε μένα φαίνεται να δουλεύει.

p.s. άλλαξα και τον κωδικό admin, να μην μπλέκονται στα πόδια μου, από ότι φαίνεται το παρόν νήμα γνωρίζει πιο πολλά από ότι ο ίδιος ο πάροχος.

 

Screenshot 2020-11-01 144322.png

Επεξ/σία από Sofakos
  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαζή ερώτηση. Εάν τοποθετήσω ένα router (Xiaomi Redmi Router AC2100 2033Mbps 2.4G 5G Dual Band)  ψηλά πάνω σε ένα ράφι, θα έχω θέμα ; Απώλειες σήματος κλπ... 

Επεξ/σία από SakisLeft
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από αναβάθμιση σε 100ρα με 288Α , με καλώδιο από το ρουτερ σε  laptop είδα ταχύτητα  90~ max 95Μ.

Ωστόσο θα ήθελα κάτι περισσότερο από το 40~45Μ που πιάνω στο wifi (σε πρότυπα b,g,n στα 2.4), έχω δοκιμάσει μερικές κάρτες και δεν μπορώ να βρω κάτι καλύτερο από το 45Μ.

Αν πάρω μια κάρτα wifi 5G , τι άποψη έχουμε ανεβαίνει αρκετά ή τσάμπα κόπος ( γιατί και το κινητό μου που είναι 5g το είδα να λέει 40Μ ) και μπήκα σε σκέψεις!

Έχω και ένα Asus reapeater 2.4G το δοκίμασα να δώσει KAI αυτό ότι βλέπει από ethernet θύρα του ρούτερ αλλά .... κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν έβλεπα intenet ! Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω με αυτό και να βοηθήσει στην ταχύτητα.

Προφανώς δυνατότητα για powerlines ή καλώδιο απευθείας δεν υπάρχει . ψάχνω να δω πως μπορώ τα 95 του ρουτερ να στα στείλω με τις λιγότερες απώλειες σε δύο ακόμα pc.

 

 

Επεξ/σία από maxdore217
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.