Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με τον Ν.3385/2005, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3863/2010, η απασχόληση 5 ωρών επί πλέον την εβδομάδα μετά τις 40 ώρες για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πενθήμερο σύστημα απασχόλησης και 8 ωρών επιπλέον την εβδομάδα, για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν σύστημα εξαήμερης απασχόλησης, θεωρείται υπερεργασία η πραγματοποίηση της οποίας ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη.

– Οι 5 ώρες υπερεργασίας επί πενθημέρου είναι: 41η, 42η, 43η, 44η, 45η και

– Οι 8 ώρες για το σύστημα του εξαημέρου είναι: 41η, 42η, 43η, 44η, 45η, 46η, 47η, 48η.

Με βάση τη νομοθεσία, η πραγματοποίηση της υπερεργασίας ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη και εφ’ όσον ζητηθεί από τον τελευταίο, ο εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να την παρέχει.

Πηγή

όλα αυτά βέβαια ισχύουν για το ίδιο πόστο που θεωρητικά έχεις προσληφθεί...

• Like 1
  • Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mxpert είπε

Σύμφωνα με τον Ν.3385/2005, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3863/2010, η απασχόληση 5 ωρών επί πλέον την εβδομάδα μετά τις 40 ώρες για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν πενθήμερο σύστημα απασχόλησης και 8 ωρών επιπλέον την εβδομάδα, για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν σύστημα εξαήμερης απασχόλησης, θεωρείται υπερεργασία η πραγματοποίηση της οποίας ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη.

– Οι 8 ώρες για το σύστημα του εξαημέρου είναι: 41η, 42η, 43η, 44η, 45η, 46η, 47η, 48η.

Με βάση τη νομοθεσία, η πραγματοποίηση της υπερεργασίας ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη και εφ’ όσον ζητηθεί από τον τελευταίο, ο εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να την παρέχει.

Πηγή

Ναι ωραία εγώ είμαι οδηγός.... Θα ανεβάσω φώτο 

IMG_20200623_105707.jpg

Λοιπόν; 

IMG_20200623_112900.jpg

Για δείτε 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Boubis1411 είπε

Μάγκες βγάζω δουλειά για δέκα... 

Οδηγος, αποθήκη, παραγγελίες στο pc, ετοιμάζω δέματα, πάω στα ΚΤΕΛ. 

Είσαι οδηγός. Δηλαδή πιστεύεις ότι το μοναδικό σου καθημερινό τασκ είναι να πηγαίνεις από το Α στο Β και μετά πάλι στο Α και να σχολάς? Αν μεταφέρεις εμπορεύματα φυσικά και θα τα φορτώσεις ο ίδιος στο όχημα. Φυσικά και θα κάνεις τις παραγγελίες αν το πόστο σου είναι αποθήκη όπως γράφεις. Και αν τα δέματα χρειάζεται να πάνε στα ΚΤΕΛ, μάντεψε ποιανού δουλειά είναι.

Δηλαδή τι περίμενες? να είσαι ο σωφέρ του αφεντικού?

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, zx1234r είπε

Είσαι οδηγός. Δηλαδή πιστεύεις ότι το μοναδικό σου καθημερινό τασκ είναι να πηγαίνεις από το Α στο Β και μετά πάλι στο Α και να σχολάς? Αν μεταφέρεις εμπορεύματα φυσικά και θα τα φορτώσεις ο ίδιος στο όχημα. Φυσικά και θα κάνεις τις παραγγελίες αν το πόστο σου είναι αποθήκη όπως γράφεις. Και αν τα δέματα χρειάζεται να πάνε στα ΚΤΕΛ, μάντεψε ποιανού δουλειά είναι.

Δηλαδή τι περίμενες? να είσαι ο σωφέρ του αφεντικού?

Ναι τώρα με άλλαξε πόστο λέμε χωρίς λόγο. 

Επειδή ξέρω να κάνω τα πάντα. 

Δες την σύμβαση μου πιο πάνω 

Επίσης ξαναλέω δεν με νοιάζει που με άλλαξε. 

Με νοιάζει ότι έχω δεύτερη δουλειά και αυτός θέλει να κάθομαι αποθήκη υπερωρία. 

Πήρα τηλέφωνο στην επιθεώρηση εργασίας. 

Μπορώ να αρνηθώ υπερωρίες δεν υπάρχει θέμα μου είπαν. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Ναι τώρα με άλλαξε πόστο λέμε χωρίς λόγο. 

Επειδή ξέρω να κάνω τα πάντα. 

Δες την σύμβαση μου πιο πάνω 

Επίσης ξαναλέω δεν με νοιάζει που με άλλαξε. 

Με νοιάζει ότι έχω δεύτερη δουλειά και αυτός θέλει να κάθομαι αποθήκη υπερωρία. 

Πήρα τηλέφωνο στην επιθεώρηση εργασίας. 

Μπορώ να αρνηθώ υπερωρίες δεν υπάρχει θέμα μου είπαν. 

Εγώ λέω να κάτσεις σπίτι σου να ηρεμήσεις και εσύ και το αφεντικό σου γιατί για να απαντάς στο δευτερόλεπτο , μάλλον είσαι όλη μέρα στο ίντερνετ και χαζεύεις. Ελπίζω τουλάχιστον να αφήνεις το κινητό όταν οδηγείς.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zx1234r είπε

Εγώ λέω να κάτσεις σπίτι σου να ηρεμήσεις και εσύ και το αφεντικό σου γιατί για να απαντάς στο δευτερόλεπτο , μάλλον είσαι όλη μέρα στο ίντερνετ και χαζεύεις. Ελπίζω τουλάχιστον να αφήνεις το κινητό όταν οδηγείς.

Χάχα δεν είναι έξω λέμε ρε. 

Είμαι αποθήκη λέμε. 

Άστο είσαι εκτός θέματος μεγάλε μου. 

Δεν έχω αφεντικό, εκπρόσωπος είναι του ομίλου 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Δεν έχω αφεντικό, εκπρόσωπος είναι του ομίλου 

αφού δεν έχεις αφεντικό, κάνε ό,τι γουστάρεις και στα @@ σου B-)

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, johnieXoX είπε

αφού δεν έχεις αφεντικό, κάνε ό,τι γουστάρεις και στα @@ σου B-)

Σωστό κ αυτό θα μπορούσα αλλά δεν είμαι τέτοιος. 

Εξάλλου είπα με νοιάζει μόνο να φεύγω στην ώρα μου για να πηγαίνω στη δεύτερη εργασία. 

Δημοσ.

Ενταξει μερικοι το φαγατε το παιδι... Εχει ενα προβλημα με την εργασια του και το ψαχνει. Δεν ζουμε ουτε σε εποχες ουτε σε ενα κρατος που ολοι οι εργοδοτες (και προισταμενοι) σεβονται τον εργατη τους.

Αφου σου ειπε η επιθεωρηση εργασιας αυτο που σου ειπε, μπορεις να τους ενημερωσεις οτι δεν δεχεσαι να δουλεψεις υπερωρια. Απο την αλλη πιο πιθανο μου φαινεται να ισχυει αυτο που σου εστειλαν και παραπανω.¨Εάν ο εργαζόμενος απασχολείται με το πενθήμερο σύστημα απασχόλησης για 40 ώρες την εβδομάδα, είναι υποχρεωμένος να προσφέρει μέχρι και πέντε ώρες πρόσθετης εργασίας την εβδομάδα κατ΄απαίτηση του εργοδότη. Η πρόσθετη αυτή εργασία ονομάζεται «υπερεργασία» και αμοίβεται με το ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 20%."

Τωρα με το θεμα σου για το ποστο εργασιας, γιατι δεν κοιτας να μπεις σε κανενα σωματειο οδηγων? 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Σωστό κ αυτό θα μπορούσα αλλά δεν είμαι τέτοιος. 

Εξάλλου είπα με νοιάζει μόνο να φεύγω στην ώρα μου για να πηγαίνω στη δεύτερη εργασία. 

Επειδή δεν κατάλαβα μάλλον καλά, τον έπιασες και του το είπες και σου έριξε άκυρο?

Εγώ θα τον έπιανα εκ νέου και θα του εξηγούσα, ότι δεν μπορώ να κάθομαι κάθε ημέρα παραπάνω, με το καλό.

Αν δεν εισακουσθεί το αίτημα σου, τότε ξεκίνα την νόμιμη οδό (αν υπάρχει) . Επίσης, ενημέρωσε σχετικά και την μαμά εταιρεία αν υπάρχει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mxpert είπε

Πηγή

Δεν υπαρχει υπεργασια ή υπερωρια χωρίς την συμφωνη γνωμη του εργαζομενου.

Πρεπει να συμφωνησεις και να δηλωθει στο Εργάνη...

Επισης δεν μπορει να ζηταει υπερωριες συνεχεια γιατι τοτε ειναι ελλειψη προσωπικου.

Δεν μπορεις να λες σε 5 υπαλληλους να καθονται καθε μερα 2 ωρες παραπανω .

Οι ωρες που μαζευονται δικαιολογουν την προσληψη ενος ακομα υπαλληλου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Επειδή δεν κατάλαβα μάλλον καλά, τον έπιασες και του το είπες και σου έριξε άκυρο?

Εγώ θα τον έπιανα εκ νέου και θα του εξηγούσα, ότι δεν μπορώ να κάθομαι κάθε ημέρα παραπάνω, με το καλό.

Αν δεν εισακουσθεί το αίτημα σου, τότε ξεκίνα την νόμιμη οδό (αν υπάρχει) . Επίσης, ενημέρωσε σχετικά και την μαμά εταιρεία αν υπάρχει.

Τον είπα δουλεύω κ αλλού ήρεμα... Δεν φτάνουν αυτά που δίνεις. 

Σκέφτομαι νσ ενημερώσω την Αθήνα για την υπόθεση. 

1 λεπτό πριν, k_w_t είπε

Δεν υπαρχει υπεργασια ή υπερωρια χωρίς την συμφωνη γνωμη του εργαζομενου.

Πρεπει να συμφωνησεις και να δηλωθει στο Εργάνη...

Επισης δεν μπορει να ζηταει υπερωριες συνεχεια γιατι τοτε ειναι ελλειψη προσωπικου.

Δεν μπορεις να λες σε 5 υπαλληλους να καθονται καθε μερα 2 ωρες παραπανω .

Οι ωρες που μαζευονται δικαιολογουν την προσληψη ενος ακομα υπαλληλου.

Παιδιά εγώ είμαι θετικός να κάθομαι αλλά δουλεύω αλλού γιατί μου δίνει λίγα... 

Του τα είπα 100 φορές. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Boubis1411 είπε

Τον είπα δουλεύω κ αλλού ήρεμα... Δεν φτάνουν αυτά που δίνεις. 

Σκέφτομαι νσ ενημερώσω την Αθήνα για την υπόθεση. 

Και? Τι σου απάντησε? Επίσης, καλό θα ήταν να μην συνοδεύεις την δήλωση του "Δουλέυω και αλλού" με περαιτέρω σχόλια τουλάχιστον αρχικά

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, UncleKim είπε

Και? Τι σου απάντησε? Επίσης, καλό θα ήταν να μην συνοδεύεις την δήλωση του "Δουλέυω και αλλού" με περαιτέρω σχόλια τουλάχιστον αρχικά

Αυτά τα είπαμε πριν δέκα μέρες. 

Χτες του είπα ότι το ξέρεις δουλεύω άλλου έχω πρόβλημα. 

Μου είπε... Και εγω έχω πρόβλημα θέλω βοήθεια.

Λέω βοηθάω, με άλλαξες πόστο κ δεν μίλησα κάνω τα πάντα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Boubis1411 είπε

Αυτά τα είπαμε πριν δέκα μέρες. 

Χτες του είπα ότι το ξέρεις δουλεύω άλλου έχω πρόβλημα. 

Μου είπε... Και εγω έχω πρόβλημα θέλω βοήθεια.

Λέω βοηθάω, με άλλαξες πόστο κ δεν μίλησα κάνω τα πάντα. 

Ωραία, ενημέρωσε τον οτι δεν μπορει να σε υπολογίζει δυστυχώς πέραν του ωραρίου σου, και επίσης ρώτησε τον, αν θέλει να ενημερώσεις και εσύ τα κεντρικά.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να κάνεις οτι κάνεις, ευγενικά (για να μην χάσεις το δίκιο σου), και ότι είναι να γίνει (αν θέλει να σε στείλει θα σε στείλει no matter what) θα γίνει.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...