MariosX Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, slk200gr είπε δεν το λες και τραγικα Εγώ το λέω τραγικο και ανθυγιεινές περιβάλλον, ανεύθυνο, ασυντηρητο και ακατάλληλο για κάποιον που έχει δουλειά γραφείου που μπορεί να θέλει να έχει κλειστούς τους χώρους, να βάλει ένα Aircondition για να μπορεί να δουλέψει. Αν κλείσω τους χώρους, όλα αυτά που βλέπεις στις εικόνες όπως το σκάσιμο του τοίχου, η μούχλα κατεβαίνουν προς τα κάτω και εισπνέονται Αν βάλω Aircondition ακόμα χειρότερα. Όσο για την μούχλα οι πονοκέφαλοι είναι ένα από τα συμπτώματα. Προκαλεί κι άλλα πράγματα. Οι εικόνες είναι μόνο μια γωνιά. Ο χώρος είναι 51τμ. Δεν θα τραβήξω φωτογραφίες όλες τις γωνίες. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2020 από MariosX
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 πίστεψε υπάρχουν και πολύ χειρότερα φίλε μου να είναι το δικό σου σπίτι εκεί που μένεις/κοιμάσαι/ζεις... μένω σε διαμέρισμα τελευταίου ορόφου (προσωρινή λύση αφυγραντήρας και αερισμός του χώρου σε μόνιμη βάση) μετά από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που είχαν γίνει στην αθήνα και τα χιόνια υπήρξε τεράστια διαφορά θερμοκρασίας και .... ξαφνικά εγώ και άλλα δύο επίσης διαμερίσματα όλα έχουμε πρόβλημα υγρασίας στο ταβάνι κάτι μαύρα στίγματα (από το μέρος που είναι το σαλόνι και προς τις μπαλκονόπορτες) υπόψιν όλη η πολυκατοικία έχει θερμομόνωση και στην ταράτσα έχει γίνει στεγανοποίηση+θερμομόνωση (όχι η ακριβή που κρατάει για 10-15 χρόνια) φώναξα την τεχνική εταιρεία που είχε κάνει την θερμομόνωση και την στεγανοποίηση στην ταράτσα αλλά και σε όλο το κτίριο δεν έχουν βρει την αιτία του προβλήματος δοκίμασαν κάτι ρητίνες κτλ...δεν διορθώθηκε το πρόβλημα είπαν για το hyperdesmo κτλ...αλλά είναι πάρα πολύ ακριβό και θέλει πάρα πολύ δουλεία και στα διαμερίσματα και στην ταράτσα και όπου αλλού χρειαστεί είμαι σε φάση αναμονής να δω... το πρόβλημα αυτό έχει παρουσιαστεί και σε άλλες πολυκατοικίες της γειτονιάς.
polaki Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 12 λεπτά πριν, MariosX είπε Εγώ το λέω τραγικο και ανθυγιεινές περιβάλλον, ανεύθυνο, ασυντηρητο και ακατάλληλο για κάποιον που έχει δουλειά γραφείου που μπορεί να θέλει να έχει κλειστούς τους χώρους, να βάλει ένα Aircondition για να μπορεί να δουλέψει. Αν κλείσω τους χώρους, όλα αυτά που βλέπεις στις εικόνες όπως το σκάσιμο του τοίχου, η μούχλα κατεβαίνουν προς τα κάτω και εισπνέονται Εσύ δίκιο έχεις, τώρα ο καθένας εδώ τί συνθήκες θέλει να ανέχεται είναι άλλο θέμα. Προσωπικά, σε ένα χώρο που βρίσκομαι τουλάχιστον 9 ώρες την ημέρα θέλω να είναι άψογος από θέμα συνθηκών οπότε σε καταλαβαίνω. Ο αφυγραντήρας θα βοηθήσει μέχρι να βγάλεις κάποια άκρη, είχα κάποτε παρόμοιο πρόβλημα όταν για ένα διάστημα λίγων μηνών έμενα προσωρινά σε παραμελημένο διαμέρισμα τετάρτου ορόφου με από πάνω ταράτσα χωρίς συντήρηση, 300 μέτρα από παραλία, κατασκευή του 1954 και ξύλινα πατζούρια και μονά τζάμια χωρίς αλουμίνια. Μόνο φύκια και σαλάχια δεν έμπαιναν μέσα.. Το διαμέρισμα κλειστό 8-9 χρόνια πριν μπω, απίθανη κατάσταση πραγματικά. Είχα ανοικτό τον αφυγραντήρα ΟΛΕΣ τις ώρες εκτός από όταν κοιμόμουν, με σωλήνα στην αποχέτευση γιατί είχε τόσο υγρασία ειδικά στην αρχή που έτρεχαν νερά non stop. 2-3 εβδομάδες μετά η κατάσταση βελτιώθηκε πάρα πολύ, και έφυγε λίγο αργότερα και η μυρωδιά. Μυρωδικό χώρου μπορείς να βάλεις, ΑΛΛΑ αφού έχεις στραγγίξει όλη την υγρασία και έχει φύγει η περισσότερη μυρωδιά, αλλιώς θα γίνει ανυπόφορη και ουσιαστικά πιο πολύ θα βρωμάει παρά θα μυρίζει ωραία. Πάντως για 51 τετραγωνικά το μισθωτήριο δεν μπορεί να είναι πολύ ψηλό και δεν συμφέρει κανέναν απ'τους δύο να τρέχετε δικαστήρια, πόσο δίνεις 400-500€ μαξ? Προσπάθησε να βγεις σε κάποιου είδους συμβιβασμό πχ πρότεινε του να πάρει 3-4 ενοίκια και να φύγεις. Δεν ξέρω καν τί κόστος θα χρειαζόταν για να φτιαχτεί αυτό, ακόμα και αν έλεγες να τα βάλεις απτην τσέπη σου (λέμε τώρα...). 1
acomaedo Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δυστυχώς όπως είπες δεν το είδες όταν μπήκες, ώστε να ζητήσεις καθάρισμα και βάψιμο. Τώρα είναι αργά. Όπως είπαν και παραπάνω δεν είναι τραγικό. Καθάρισμα με διάλυμα χλωρίνης επιφανειακά το ταβάνι και μετά ξύσιμο και βάψιμο. Αν υπήρχε μεγάλο πρόβλημα τα συμπυκνώματα θα έπεφταν στην ψευδοροφή και θα άφηναν και εκεί στάμπα.
MariosX Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Το ότι υπάρχουν προβλήματα, ναι υπάρχουν. Εγώ εδώ όμως στο γραφείο εργάζομαι. Έχω προσωπικό και έχω και πελάτες. Δεν μπορώ να ακουώ την μία από τον πελατή ο χώρος βρωμάει (από την κλεισούρα και την μουχλά) Δεν μπορούμε να καθομάστε να στάζουμε στον ιδρώτα και να ανεχόμαστε στην κουφόβραση. Από αυτό τον χώρο ζούμε. Το χειρότερο τις υποθέσης είναι πως ήρθε ο ιδιοκτήτης, ήρθαν οι μαστορές του (δικό του συνεργείο) του είπανε ότι ξέρεις κατί, ο χώρος έχει μουχλά και αυτός τώρα κάνει τον Κινέζο.
polaki Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 8 λεπτά πριν, ikorolis είπε πίστεψε υπάρχουν και πολύ χειρότερα φίλε μου να είναι το δικό σου σπίτι εκεί που μένεις/κοιμάσαι/ζεις... μένω σε διαμέρισμα τελευταίου ορόφου (προσωρινή λύση αφυγραντήρας και αερισμός του χώρου σε μόνιμη βάση) μετά από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που είχαν γίνει στην αθήνα και τα χιόνια υπήρξε τεράστια διαφορά θερμοκρασίας και .... ξαφνικά εγώ και άλλα δύο επίσης διαμερίσματα όλα έχουμε πρόβλημα υγρασίας στο ταβάνι κάτι μαύρα στίγματα (από το μέρος που είναι το σαλόνι και προς τις μπαλκονόπορτες) υπόψιν όλη η πολυκατοικία έχει θερμομόνωση και στην ταράτσα έχει γίνει στεγανοποίηση+θερμομόνωση (όχι η ακριβή που κρατάει για 10-15 χρόνια) φώναξα την τεχνική εταιρεία που είχε κάνει την θερμομόνωση και την στεγανοποίηση στην ταράτσα αλλά και σε όλο το κτίριο δεν έχουν βρει την αιτία του προβλήματος δοκίμασαν κάτι ρητίνες κτλ...δεν διορθώθηκε το πρόβλημα είπαν για το hyperdesmo κτλ...αλλά είναι πάρα πολύ ακριβό και θέλει πάρα πολύ δουλεία και στα διαμερίσματα και στην ταράτσα και όπου αλλού χρειαστεί είμαι σε φάση αναμονής να δω... το πρόβλημα αυτό έχει παρουσιαστεί και σε άλλες πολυκατοικίες της γειτονιάς. Παρόμοιο με αυτό που περιέγραψα, τελικά έμαθα ότι με αφορμή αυτό που τράβηξα εγώ για λίγους μήνες έβαλαν το hyperdesmo που λες και έκανε φοβερή δουλειά, σε συνδιασμό με ένα καλό βάψιμο εσωτερικά, μου λένε ότι είναι πλέον άλλο σπίτι. Απλά σε σπίτι αξίζει να κάνεις μία επένδυση. Σε γραφείο που δεν είναι δικό σου σίγουρα όχι. 1 λεπτό πριν, MariosX είπε Δεν μπορώ να ακουώ την μία από τον πελατή ο χώρος βρωμάει (από την κλεισούρα και την μουχλά) Δεν μπορούμε να καθομάστε να στάζουμε στον ιδρώτα και να ανεχόμαστε στην κουφόβραση. Από αυτό τον χώρο ζούμε. Το χειρότερο τις υποθέσης είναι πως ήρθε ο ιδιοκτήτης, ήρθαν οι μαστορές του (δικό του συνεργείο) του είπανε ότι ξέρεις κατί, ο χώρος έχει μουχλά και αυτός τώρα κάνει τον Κινέζο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρότεινα να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός. Αν ο χώρος εργασίας σου (σας, αφού έχεις και προσωπικό) δεν είναι καλός, είναι θέμα χρόνου να έχει αντίκτυπο και στη δουλειά αυτό. Και στο λέω εγώ που απ'την τσέπη μου έκανα επένδυση στον χώρο του γραφείου πολύ παραπάνω χρήματα από όσα αρχικά υπολόγιζα, ΑΛΛΑ η παραγωγικότητα, η διάθεση και η όρεξη για δουλειά ΟΛΩΝ μας έχει εκτοξευθεί. Άλλο το σπίτι, άλλο το γραφείο, αυτό δεν καταλαβαίνουν εδώ και σου λένε "δεν είναι και τίποτα τραγικό". Το γραφείο ΠΡΕΠΕΙ να είναι ναός, γιατί αυτό σε "ταϊζει".
sphinxgr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MariosX είπε Έκανα ένα λάθος: Δεν διευκρινίζεται όρος για την μούχλα. Εδώ είναι δικό μου λάθος. Παρόλα αυτά, για να υπάρχει μούχλα, σημαίνει πως από κάπου μπαζει υγρασία. Η υγρασία έρχεται από την οροφή του κτηρίου (από πάνω μου είναι η ταράτσα) όπου έχει να γίνει χρόνια συντήρηση. Ο χώρος έχει ψευδο οροφή, δυστυχώς δεν είχα φέρει σκάλα να ανοίξω την ψευδο οροφη για να δω σε τι κατάσταση ήταν Ορίστε και οι φωτογραφίες: http://imgur.com/a/wlI3eKG Τον χώρο τον ανοίγω να αερίζεται αναγκάστηκα. Μην ξεχνάτε όμως πως έχουμε καλοκαίρι και συγκεκριμένα στον χώρο λόγω κακής μονωσης γίνεται κουφοβραση και δεν μπορώ να βάλω Air Condition γιατί μπορείτε να δείτε από τις εικόνες πως ότι γίνεται μέσα στην ψευδο οροφή θα έρχονται κάτω και τα εισπνέω. 59 λεπτά πριν, slk200gr είπε δεν το λες και τραγικα Και εγω το ίδιο λέω. Δεν το βλέπω τραγικό. Το πιο πιθανό ειναι να δημιουργείται λόγω διαφοράς θερμοκρασίας απο τις θερμογέφυρες που δημιουργούνται. Με δύο τρόπους λύνεται. Θερμομόνωση με κόστος 40€/m2 (η οποία χρεώνεται σε όλη την πολυκατοικία - που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμφωνήσουν όλοι) Αερισμός του χώρου ή εγκατάσταση αερισμού με ανάκτηση θερμότητας *Δεν είναι της παρούσης, αλλά αν ο άλλος επένδυε για 50m2 και θερμομόνωση 2000€, τότε θα έπρεπε να προβεί και σε αύξηση ενοικίου κατά 20€ τουλάχιστον το μήνα, όταν δεν είναι και τραγικό το πρόβλημα. 35 λεπτά πριν, ikorolis είπε πίστεψε υπάρχουν και πολύ χειρότερα φίλε μου να είναι το δικό σου σπίτι εκεί που μένεις/κοιμάσαι/ζεις... μένω σε διαμέρισμα τελευταίου ορόφου (προσωρινή λύση αφυγραντήρας και αερισμός του χώρου σε μόνιμη βάση) μετά από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που είχαν γίνει στην αθήνα και τα χιόνια υπήρξε τεράστια διαφορά θερμοκρασίας και .... ξαφνικά εγώ και άλλα δύο επίσης διαμερίσματα όλα έχουμε πρόβλημα υγρασίας στο ταβάνι κάτι μαύρα στίγματα (από το μέρος που είναι το σαλόνι και προς τις μπαλκονόπορτες) υπόψιν όλη η πολυκατοικία έχει θερμομόνωση και στην ταράτσα έχει γίνει στεγανοποίηση+θερμομόνωση (όχι η ακριβή που κρατάει για 10-15 χρόνια) φώναξα την τεχνική εταιρεία που είχε κάνει την θερμομόνωση και την στεγανοποίηση στην ταράτσα αλλά και σε όλο το κτίριο δεν έχουν βρει την αιτία του προβλήματος δοκίμασαν κάτι ρητίνες κτλ...δεν διορθώθηκε το πρόβλημα είπαν για το hyperdesmo κτλ...αλλά είναι πάρα πολύ ακριβό και θέλει πάρα πολύ δουλεία και στα διαμερίσματα και στην ταράτσα και όπου αλλού χρειαστεί είμαι σε φάση αναμονής να δω... το πρόβλημα αυτό έχει παρουσιαστεί και σε άλλες πολυκατοικίες της γειτονιάς. Σύνηθες πρόβλημα σε οικίες που έχουν καλής ενεργειακής κλάσης αλουμίνια και παράλληλα γίνεται ελλιπής αερισμός του χώρου. Όπως έγραψα και πιο πάνω, το πρόβλημα είναι στις θερμογέφυρες. Και θερμομόνωση να γίνει στην ταράτσα όσες θερμογέφυρες απομένουν (τοίχοι, μετόπες μπαλκονιών κλπ) θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο. Σε τέτοια σπίτια αν τα αφήνεις κλειστα λίγες μερες, φουσκώνουν ντουλάπια, τοίχοι, πιάνουν μούχλα τα ρούχα, βραχυκυκλώνουν οι ηλεκτρικές συσκευές κλπ Μπορεί εύκολα να γίνει διαπίστωση αν με μετρητή υγρασίας και με κλειστό το σπίτι, μετά απο μέρες ανεβαίνει υπερβολικά η μέτρηση σχετικής υγρασίας σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2020 από sphinxgr
sexotik Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Πραγματικά αξιέπαινος ο ελεύθερος χρόνος κάποιων Πέμπτη πρωί, εργάσιμη, να γράφουν κατεβατά στο ινσομνια για βιοχημικες και τεχνικές αναλύσεις αντιμουχλικών συστημάτων και νομικών υπηρεσιών για 10 εκατοστά μαυρίσματος στον τοίχο. Μίλησες με δικηγόρο, ιδιοκτήτη και μπήκες στο ινσομνια να το γράψεις να κερδίσεις τι;;;; Νομικές γνώμες από το δικαστήριο των ινσομνιφορουμιτων; Ρίξε βρε μάστορα ενα σπρευ να καθαρίσεις σε δεκα δευτερόλεπτα από τον Σκλαβενίτη και μην τρωγεσαι, και δώστε και σε μας λίγο από τον χρόνο σας... 2 1
banned_acc Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 38 λεπτά πριν, MariosX είπε Το ότι υπάρχουν προβλήματα, ναι υπάρχουν. Εγώ εδώ όμως στο γραφείο εργάζομαι. Έχω προσωπικό και έχω και πελάτες. Δεν μπορώ να ακουώ την μία από τον πελατή ο χώρος βρωμάει (από την κλεισούρα και την μουχλά) Δεν μπορούμε να καθομάστε να στάζουμε στον ιδρώτα και να ανεχόμαστε στην κουφόβραση. Από αυτό τον χώρο ζούμε. Το χειρότερο τις υποθέσης είναι πως ήρθε ο ιδιοκτήτης, ήρθαν οι μαστορές του (δικό του συνεργείο) του είπανε ότι ξέρεις κατί, ο χώρος έχει μουχλά και αυτός τώρα κάνει τον Κινέζο. Μάζεψε στοιχεία για τον χώρο και τη ζημιά που έχει επιφέρει η μούχλα σε αντικείμενα κλπ και κάνε αγωγή Ο γιατρός τι γνωμάτευση να κάνει; Έχει εμφανιστεί πρόβλημα υγείας;
MariosX Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 14 λεπτά πριν, sexotik είπε Πραγματικά αξιέπαινος ο ελεύθερος χρόνος κάποιων Πέμπτη πρωί, εργάσιμη, να γράφουν κατεβατά στο ινσομνια για βιοχημικες και τεχνικές αναλύσεις αντιμουχλικών συστημάτων και νομικών υπηρεσιών για 10 εκατοστά μαυρίσματος στον τοίχο. Μίλησες με δικηγόρο, ιδιοκτήτη και μπήκες στο ινσομνια να το γράψεις να κερδίσεις τι;;;; Νομικές γνώμες από το δικαστήριο των ινσομνιφορουμιτων; Ρίξε βρε μάστορα ενα σπρευ να καθαρίσεις σε δεκα δευτερόλεπτα από τον Σκλαβενίτη και μην τρωγεσαι, και δώστε και σε μας λίγο από τον χρόνο σας... Ποιος είπε ότι έχουμε ελεύθερο χρόνο; https://i.imgur.com/dd709J1.png
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, polaki είπε Παρόμοιο με αυτό που περιέγραψα, τελικά έμαθα ότι με αφορμή αυτό που τράβηξα εγώ για λίγους μήνες έβαλαν το hyperdesmo που λες και έκανε φοβερή δουλειά, σε συνδιασμό με ένα καλό βάψιμο εσωτερικά, μου λένε ότι είναι πλέον άλλο σπίτι. Απλά σε σπίτι αξίζει να κάνεις μία επένδυση. Σε γραφείο που δεν είναι δικό σου σίγουρα όχι. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρότεινα να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός. Αν ο χώρος εργασίας σου (σας, αφού έχεις και προσωπικό) δεν είναι καλός, είναι θέμα χρόνου να έχει αντίκτυπο και στη δουλειά αυτό. Και στο λέω εγώ που απ'την τσέπη μου έκανα επένδυση στον χώρο του γραφείου πολύ παραπάνω χρήματα από όσα αρχικά υπολόγιζα, ΑΛΛΑ η παραγωγικότητα, η διάθεση και η όρεξη για δουλειά ΟΛΩΝ μας έχει εκτοξευθεί. Άλλο το σπίτι, άλλο το γραφείο, αυτό δεν καταλαβαίνουν εδώ και σου λένε "δεν είναι και τίποτα τραγικό". Το γραφείο ΠΡΕΠΕΙ να είναι ναός, γιατί αυτό σε "ταϊζει". ναι συμφωνώ και εγώ μαζί σου άλλωστε εγώ τους ρώτησα και μου είπαν το καλύτερο είναι το hyperdesmo είναι το καλύτερο για αυτές τις δουλειές έτσι θα περαστεί όλο το ταβάνι του διαμερίσματος και η βεράντα μετά θα φτιάξουν και την ταράτσα κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει με έξοδα της πολυκατοικίας η ταράτσα και με έξοδα του καθενός τα διαμερίσματα/βεράντες. 47 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Και εγω το ίδιο λέω. Δεν το βλέπω τραγικό. Το πιο πιθανό ειναι να δημιουργείται λόγω διαφοράς θερμοκρασίας απο τις θερμογέφυρες που δημιουργούνται. Με δύο τρόπους λύνεται. Θερμομόνωση με κόστος 40€/m2 (η οποία χρεώνεται σε όλη την πολυκατοικία - που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμφωνήσουν όλοι) Αερισμός του χώρου ή εγκατάσταση αερισμού με ανάκτηση θερμότητας *Δεν είναι της παρούσης, αλλά αν ο άλλος επένδυε για 50m2 και θερμομόνωση 2000€, τότε θα έπρεπε να προβεί και σε αύξηση ενοικίου κατά 20€ τουλάχιστον το μήνα, όταν δεν είναι και τραγικό το πρόβλημα. Σύνηθες πρόβλημα σε οικίες που έχουν καλής ενεργειακής κλάσης αλουμίνια και παράλληλα γίνεται ελλιπής αερισμός του χώρου. Όπως έγραψα και πιο πάνω, το πρόβλημα είναι στις θερμογέφυρες. Και θερμομόνωση να γίνει στην ταράτσα όσες θερμογέφυρες απομένουν (τοίχοι, μετόπες μπαλκονιών κλπ) θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο. Σε τέτοια σπίτια αν τα αφήνεις κλειστα λίγες μερες, φουσκώνουν ντουλάπια, τοίχοι, πιάνουν μούχλα τα ρούχα, βραχυκυκλώνουν οι ηλεκτρικές συσκευές κλπ Μπορεί εύκολα να γίνει διαπίστωση αν με μετρητή υγρασίας και με κλειστό το σπίτι, μετά απο μέρες ανεβαίνει υπερβολικά η μέτρηση σχετικής υγρασίας σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον. ακριβώς αυτό που είπες φοβάμαι ότι ευθύνεται γιατί όταν άλλαξα τις κλασικές ξύλινες μπαλκονόπορτες έβαλα τα καλύτερα κουφώματα αλουμινίου (δικό μου σπίτι είναι άλλωστε) μετά μπήκε η θερμομόνωση σε όλη την πολυκατοικία και άρχισε η ιστορία βέβαια μέχρι να γίνει αυτό με το hyperdesmo προς το παρών με αερισμό του χώρου και δύο αφυγραντήρες να δουλεύουν 24/7 έχει βελτιωθεί η κατάσταση.
29gk Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Mην συγχεετε τις επαγγελματικες με τις οικιακες μισθωσεις. Καμια σχεση αναμεσα στις δυο περα απο καποιες βασικες ομοιοτητες ( χωρος, μισθωμα ). Οι οροι ενοικιασης ειναι εντελως διαφορετικοι και καλυπτονται κι απο διαφορετικο νομικο κι ουσιαστικο πλαισιο. Στο θεμα τωρα, η ψευδοροφη προυπηρχε αλλα δεν ελεγχθηκε αρχικα. Αρα και το μη βαψιμο ή ακομα και τυχον προβλημα υγρασιας εξισου μπορει να προυπηρχαν πριν την ενοικιαση. Λαθος του ενοικιαστη εδω που το αμελησε. Συνεχεια ομως με μερικες ερωτησεις: - τα ηλεκτρικα ( καλωδιωσεις, φωτισμος, κλιματισμος, κατι αλλο προσθετο ) προυπηρχαν μαζι με την ψευδοροφη ή τοποθετηθηκαν απο τον ενοικιαστη; Εαν προυπηρχαν τοτε δευτερο λαθος του ενοικιαστη που ειδε τελικα το προβλημα αλλα δεν το θεωρησε σοβαρο. Εαν ομως μπηκαν απο τον χρηστη τοτε κακως φωναζει σημερα στον ιδιοκτητη καθως προκειται για δικο του καθαρα προβλημα και αυτος ( ο ενοικιαστης ) πρεπει να το λυσει - ο χωρος ηταν βαμμενος ή οχι; Εαν ναι τοτε ο ενοικιαστης εκανε μονον το λαθος του οτι δεν κοιταξε πανω απο την ψευδοροφη. Εαν οχι τοτε και παλι κακως φωναζει στον ιδιοκτητη και ειναι δικο του θεμα προς επιλυση. - ο ιδιοκτητης ακουσε το παραπονο και εφερε και μαστορα να το δει. Γιατι τελικα αρνηθηκε να το επισκευασει; Με ποια δικαιολογια; Κατι απο τα παραπανω ή επειδη το προβλημα δημιουργειται απο τον χρηστη που για παραδειγμα εχει κλεισει εντελως κι αεροστεγως και δεν εξαεριζει επιπλεον τον χωρο; ( πραγματικο προβλημα που ειχα αντιμετωπισει παλια σε δικο μου ακινητο 100τμ και λυθηκε αυτοματα με ενα βεντιλατερ σε ενα παραθυρο, μονιμης λειτουργιας). - ο δικηγορος του ενοικιαστη τελικα γιατι κατεληξε σε αυτο το "δυσμενες σπασιμο του συμβολαιου"; Επειδη ο ιδιοκτητης κανει τον κινεζο ή μηπως επειδη δεν μπορει να στηριχτει πραγματικη κι αιτιολογημενη απαιτηση; τελος - ο ενοικιαστης που δεν γνωριζει τι γραφει το συμβολαιο του διαγνωσκει παραλληλα κι αξιοπιστα πως οι πονοκεφαλοι οφειλονται στην μουχλα και την υγρασια και οχι σε καποια αλλη αιτια; Και ενω προκειται για προβλημα υγειας κατα τη γνωμη του, το βασικο του μελημα κι ανησυχια ειναι το χαρτι γιατρου για να το τριψει στα μουτρα του κακου ιδιοκτητη και οχι η υγεια του; Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2020 από 29gk 1
MariosX Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, 29gk είπε Mην συγχεετε τις επαγγελματικες με τις οικιακες μισθωσεις. Καμια σχεση αναμεσα στις δυο περα απο καποιες βασικες ομοιοτητες ( χωρος, μισθωμα ). Οι οροι ενοικιασης ειναι εντελως διαφορετικοι και καλυπτονται κι απο διαφορετικο νομικο κι ουσιαστικο πλαισιο. Στο θεμα τωρα, 0) η ψευδοροφη προυπηρχε αλλα δεν ελεγχθηκε αρχικα. Αρα και το μη βαψιμο ή ακομα και τυχον προβλημα υγρασιας εξισου μπορει να προυπηρχαν πριν την ενοικιαση. Λαθος του ενοικιαστη εδω που το αμελησε. Συνεχεια ομως με μερικες ερωτησεις: 1) - τα ηλεκτρικα ( καλωδιωσεις, φωτισμος, κλιματισμος, κατι αλλο προσθετο ) προυπηρχαν μαζι με την ψευδοροφη ή τοποθετηθηκαν απο τον ενοικιαστη; Εαν προυπηρχαν τοτε δευτερο λαθος του ενοικιαστη που ειδε τελικα το προβλημα αλλα δεν το θεωρησε σοβαρο. Εαν ομως μπηκαν απο τον χρηστη τοτε κακως φωναζει σημερα στον ιδιοκτητη καθως προκειται για δικο του καθαρα προβλημα και αυτος ( ο ενοικιαστης ) πρεπει να το λυσει 2) - ο χωρος ηταν βαμμενος ή οχι; Εαν ναι τοτε ο ενοικιαστης εκανε μονον το λαθος του οτι δεν κοιταξε πανω απο την ψευδοροφη. Εαν οχι τοτε και παλι κακως φωναζει στον ιδιοκτητη και ειναι δικο του θεμα προς επιλυση. 3) - ο ιδιοκτητης ακουσε το παραπονο και εφερε και μαστορα να το δει. Γιατι τελικα αρνηθηκε να το επισκευασει; Με ποια δικαιολογια; Κατι απο τα παραπανω ή επειδη το προβλημα δημιουργειται απο τον χρηστη που για παραδειγμα εχει κλεισει εντελως κι αεροστεγως και δεν εξαεριζει επιπλεον τον χωρο; ( πραγματικο προβλημα που ειχα αντιμετωπισει παλια σε δικο μου ακινητο 100τμ και λυθηκε αυτοματα με ενα βεντιλατερ σε ενα παραθυρο, μονιμης λειτουργιας). 4) - ο δικηγορος του ενοικιαστη τελικα γιατι κατεληξε σε αυτο το "δυσμενες σπασιμο του συμβολαιου"; Επειδη ο ιδιοκτητης κανει τον κινεζο ή μηπως επειδη δεν μπορει να στηριχτει πραγματικη κι αιτιολογημενη απαιτηση; τελος 5) - ο ενοικιαστης που δεν γνωριζει τι γραφει το συμβολαιο του διαγνωσκει παραλληλα κι αξιοπιστα πως οι πονοκεφαλοι οφειλονται στην μουχλα και την υγρασια και οχι σε καποια αλλη αιτια; Και ενω προκειται για προβλημα υγειας κατα τη γνωμη του, το βασικο του μελημα κι ανησυχια ειναι το χαρτι γιατρου για να το τριψει στα μουτρα του κακου ιδιοκτητη και οχι η υγεια του; 0) ο χώρος ήταν ήδη βαμμένος, τα προβλήματα προ-υπήρχαν. Δεν το αμέλησα ακριβώς, ο ιδιοκτήτης είχε ενημερωθεί για την μούχλα από τις πρώτες μέρες του συμβολαίου. Φεβρουάριος 2020. 1) Τα ηλεκτρικά. Ο χώρος ήταν περίεργος από τις πρώτες μέρες. Έρχονταν καλωδιώσεις (άχρηστες, μη λειτουργικές) από το Ισόγειο. Εγώ είμαι στον 1ο όροφο. Οι καλωδιώσεις αυτές πηγαίναν στις δικές μου πρίζες τηλεφώνου και δικτύου. Με απλά λόγια, ο 1ος όροφος, το γραφείο που ενοικιάζω ήταν το τηλεφωνικό κέντρο του ισογείου. Ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη και του είπα την κατάσταση, αρνήθηκε να φτιάξει τις εσωτερικές καλωδιώσεις των πριζών. Η πρόταση του: να λύσουμε το συμβόλαιο να σηκωθώ να φύγω. Ο φωτισμός δεν μου άρεσε και τον άλλαξα. 2) Δεν κοίταξα πάνω από την ψευδό οροφή πριν υπογράψω το συμβόλαιο. 3) Η δικαιολογία "Δεν είμαστε Λιμοξιολογοι να διαπιστώσουμε πως ο χώρος έχει μούχλα και μπορεί να επηρεάζεται η εργασία σου." 4) Εγώ ζήτησα λύση. Οι λόγοι είναι πως μου φαίνεται παράλογο να κάτσω να του φτιάξω τους τοίχους του και τις καλωδιώσεις. Αφού δεν συνεργάζεται και αφού θέλει να τα παίρνει μόνο. Καλύτερα να βρω αλλού. Εγώ το σκέφτομαι πολύ απλά: Ο τοίχος ανήκει στον ιδιοκτήτη το ίδιο και οι εσωτερικές καλωδιώσεις του τοίχου. Και επίσης το κόστος για το βάψιμο του Τοίχου είναι στα 500-600€, Βάψιμο και Μόνωση Ταράτσας = 1500€. Για πιο λόγο να πληρώσω για κάτι το όποιο δεν είναι δικό μου; 5) Γνωρίζω και γνωρίζει και ο Δικηγόρος μου. Και το χάρτι ή την γνωματεύση ή τις εξατάσεις του γιατρού το κάνω και για την υγεία μου και να του αποδείξω ότι είναι λάθος ο ιδιοκτήτης. Όλες οι ενημερώσεις έχουν γίνει εγγραφώς (email) και με εικόνες. Υπάρχει όλο το ιστορικό. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2020 από MariosX
NikosKallithea Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Τωρα σε θυμήθηκα "Ο χωρος ειναι άψογος" είχες γράψει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα