Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Πως θα μπλοκάρετε κλεμμένη συσκευή μέσω του IMEI


dimitris_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. Λόγο κάποιου περιστατικού που έγινε την τρίτη, προς ενημέρωση των φίλων του forum θα αναφέρω από προσωπική εμπειρία τι ισχύει και τι όχι τελικά.

Την τρίτη έξω από το σπίτι μου και ενώ ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο, με απειλή μιας μεγάλης πέτρας και σπάζοντας το τσάμι του οδηγού μου έκλεψαν το κινητό, μια παλιά συσκευή cubot την οποία μάλιστα είχα σκοπό να την αλλάξω σύντομα. Λόγο που πριν είχε γίνει και διάρρηξη στο σπίτι μου, την ίδια στιγμή πήγα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου. Αφού δήλωσα όλα τα σχετικά ρώτησα τι γίνετε στην περίπτωση με την συσκευή. Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, μόνο μέσω της εταίρας που είχατε την κάρτα. Μια και ήταν βράδυ, την επόμενη ημέρα καλώ στο τηλέφωνο την wind για να κάνω φραγή στο νούμερο και με την ευκαιρία να ρωτήσω τι γίνετε με την συσκευή. Και από εκεί έλαβα την απάντηση ότι εμείς μόνο φραγή μπορούμε να βάλουμε στην κάρτα σας και οτι για την συσκευή δεν γνωρίζουν κάτι. Ψάχνοντας το θέμα στο Internet διάβασα πολλά σχετικά άρθρα και πολλές διαφορετικές απόψεις και δεν έβγαζα άκρη.

Την επόμενη ημέρα πάω στο τοπικό κατάστημα της wind για νέα κάρτα. Ευτυχώς που έπεσα σε μια υπάλληλο που είχε γνώσεις και ήξερε σχετικά με κλοπές και τέτοια μια και το έχει ξανά κάνει από ότι μου είπε αρκετές φορές.

Αν λοιπών θέλετε την συσκευή που σας έκλεψαν να την μπλοκάρετε μέσω IMEI η διαδικασία είναι η ακόλουθη.

1 Πάτε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας με την ταυτότητα σας και δηλώνετε την κλοπή του κινητού. Από εκεί θα πάρετε ένα έγγραφο που επιβεβαιώνει το περιστατικό που έγινε καθώς και το νούμερο -  νούμερα που είχατε στο κινητό.

2 Πάτε στην εταιρία που είχατε την σύνδεση με ταυτότητα, το έγγραφο από την αστυνομία καθώς και το IMEI του κινητού σας απαραίτητα. Αν είναι δικαρτο χρειάζεται μόνο το ένα το πρώτο δηλαδή. Αφού τα έκανα όλα κανονικά ρώτησα και 2 πράγματα την υπάλληλο. Μου είπε ότι με αυτόν τον τρόπο έχουν βρεθεί χαμένες συσκευές και έχουν επιστραφεί στους κατόχους τους και ρώτησα λεπτομέρειες.

Όταν γίνει block σε ένα ΙΜΕΙ γίνετε το εξής. Αν κάποιος προσπαθήσει να τοποθετήσει νέα κάρτα ώστε να δουλέψει την συσκευή, τότε αυτόματα η συσκευή αφού είναι δηλωμένη σαν κλεμμένη στέλνει μέσω κεραίας κινητής το στίγμα του στην εταιρία για το που ακριβώς βρίσκετε. Αυτόματα η εταιρία μετά μόλις λάβει το σήμα στέλνει ειδοποίηση στην αστυνομία ώστε να γίνει εύρεση της συσκευής. Αν βρεθεί μετά η αστυνομία στέλνει ειδοποίηση στον κάτοχο της συσκευής για το ότι βρέθηκε το κινητό.

Το κινητό μου ήταν παλιό και ξεπερασμένο όπως ανάφερα. Αλλά για το γαμώτο της υπόθεσης που λένε, θέλησα να το μπλοκάρω ώστε αν τυχών είναι ακόμα σε λειτουργία να μην μπορεί να δουλέψει σαν κινητό.

Μέσω του google και από την ενεργοποίηση της (τοποθεσίας) που είχα στο κινητό, το εχω δει μέχρι και την τετάρτη σε λειτουργία να εχει κινηθεί σε μια απόσταση περιπου 20 χιλ από την περιοχή μου και το στίγμα χάνετε ξαφνικά στον δρόμο. Δεν ξέρω τι εγινε, εκλεισε από μπαταριά? το πέταξε? τι να πω. 

Τέλος να αναφέρω οτι το κινητό το είχα αγοράσει μεταχ/νο όχι καινούργιο. Δεν μου ζητήθηκε καμιά απόδειξη αγοράς ούτε από την εταιρία ούτε από την αστυνομία. 

Δημήτρης

 

 

Επεξ/σία από dimitris_p
  • Like 7
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλές οι πληροφορίες που έδωσες,  και λυπάμαι για το ατυχές συμβάν που είχες.  

Καλό είναι όλοι μας να ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία σε περίπτωση κλοπής της συσκευής, έτσι ώστε σιγά σιγά να μαζευτούν όλα αυτά τα παράσιτα της κοινωνίας,  και να εμπεδώσουν,  πως αν κλέψουν μια συσκευή, θα τους είναι πρακτικά άχρηστη. 

  • Thanks 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, dimitris_p είπε

Αν κάποιος προσπαθήσει να τοποθετήσει νέα κάρτα ώστε να δουλέψει την συσκευή, τότε αυτόματα η συσκευή αφού είναι δηλωμένη σαν κλεμμένη στέλνει μέσω κεραίας κινητής το στίγμα του στην εταιρία για το που ακριβώς βρίσκετε. Αυτόματα η εταιρία μετά μόλις λάβει το σήμα στέλνει ειδοποίηση στην αστυνομία ώστε να γίνει εύρεση της συσκευής

Δηλαδή πρακτικά πώς γίνεται αυτό?

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
49 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Δηλαδή πρακτικά πώς γίνεται αυτό?

Δεν γίνεται, στο περίπου μόνο μέσω της τοποθεσίας της κεραίας.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Δηλαδή πρακτικά πώς γίνεται αυτό?

Λογο που ειναι μπλοκαρισμένο το imei της συσκευής, όταν βάλεις νέα κάρτα στέλνει αυτόματα σήμα στην κεραία (κυψέλη) και απο εκεί γίνονται ολα. Εγώ αυτό τουλάχιστον κατάλαβα.(Φυσικά με καποια μικρή απόκλιση) της τοποθεσίας.

Μια που μιλάμε για κλοπή συσκευής κινητού. Δανείστηκα μια συσκευή από έναν φίλο μου μέχρι να αγοράσω ένα καινούργιο δικό μου.Του πέρασα την εφαρμογή της google (εύρεση συσκευής). Η συσκευή εχει δώσει στίγμα μέχρι και την τετάρτη. Μου έβγαλε της συντεταγμένες της περιοχής και ειναι στην εθνική οδό που ειναι περιπου 20 χιλιόμετρα μακριά μου εδώ που βρίσκομαι. Απ οτι φαίνεται το εχει πετάξει και μάλλον εχει γινει πίτα από τα αυτοκίνητα. Ψάχνω να βρω κανένα φίλο να προσφερθεί να πάμε να το ψάξουμε! Σιγά να μην το βρούμε αλλα ποτέ δεν ξέρεις....

Επεξ/σία από dimitris_p
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.