Προς το περιεχόμενο

Το Twitch ανέστειλε τον λογαριασμό του Donald Trump


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η εταιρία που ανήκει στο Amazon, αναφέρει ότι το κανάλι του Προέδρου των ΗΠΑ παραβίασε πολιτικές που έχουν να κάνουν με τη ρητορική μίσους.

Μετά το Facebook, που κατέβασε την εκστρατεία του Trump για παραβίαση των όρων χρήσης, σειρά παίρνει κι άλλη πλατφόρμα. Το Twitch ανέστειλε προσωρινά τον λογαριασμό του Donald Trump διότι μία τελευταία εκπομπή από την περιοδεία του προέδρου στην Tulsa αλλά και μία πρόσφατη αναμετάδοση μιας από τις εκστρατείες του 2016, παραβίαζαν πολιτικές της εταιρίας σχετικές με το μίσος και την παρενόχληση. Τα σχόλια που ουσιαστικά προκάλεσαν αυτή την αναστολή, αναφέρονταν με αρνητισμό σε μεξικανούς μετανάστες.

Ένα από τα σχόλια του Trump, που επισημάνθηκε από το Twitch έλεγε:

Γεια, είναι μία το πρωί και ένας πολύ σκληρός άνδρας (ο Trump τον αποκαλεί hombre για να τονίσει την μεξικάνικη καταγωγή του), μία λέξη που χρησιμοποιώ περιστασιακά, σπάει το παράθυρο μιας νεαρής γυναίκας της οποίας ο σύζυγος εργάζεται μακριά ως πωλητής ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να κάνει.

Το Twitch σε δήλωσε στο Engadget αναφέρει:

Η συμπεριφορά μίσους δεν επιτρέπεται στο Twitch. Σύμφωνα με τις πολιτικές μας, το κανάλι του Προέδρου Trump είναι υπό προσωρινή αναστολή για σχόλια που έγιναν κατά τη διάρκεια του live streaming.

Η προεδρική καμπάνια του Trump για το 2020 δημιούργησε τον λογαριασμό στο Twitch, τον περασμένο Οκτώβριο. Το Twitch λέει ότι κατέστησε σαφές στην social media ομάδα του Προέδρου όταν δημιούργησαν τον λογαριασμό ότι δεν κάνει εξαιρέσεις για τους πολιτικούς.

Όπως και οποιοσδήποτε άλλος, οι πολιτικοί στο Twitch πρέπει να συμμορφώνονται με τους Όρους Χρήσης Υπηρεσιών και τις Οδηγίες της Κοινότητας. Δεν κάνουμε εξαιρέσεις για πολιτικό ή άλλο περιεχόμενο και θα προβούμε σε ενέργειες για περιεχόμενο που αναφέρεται σε εμάς και το οποίο παραβιάζει τους κανόνες μας.

Η κίνηση αναστολής έρχεται την ίδια ημέρα που το Reddit κατέβασε το forum (subreddit) The_Donald. Πέρα από την οργή του Trump, η αναστολή είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω αλλαγές στο Τμήμα 230 του Νόμου περί Αξιοπρέπειας Επικοινωνιών. Αυτό ουσιαστικά προστατεύει τις πλατφόρμες σε διάφορες περιστάσεις δυσφήμισης, βάσει ενεργειών από τους χρήστες τους. Τον Μάιο, ο Πρόεδρος υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή που ωθούσε την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να λάβει μέτρα εναντίον εταιριών που περιορίζουν την ομιλία των χρηστών, αφού το Twitter έκρυψε ένα από tweets, το οποίο λέγεται πως υπέθαλπε τη βία.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κοινοποίησε πρόσφατα τη λίστα επιθυμιών του σχετικά με τις αλλαγές στο Τμήμα 230 και γερουσιαστές και από τις δύο παρατάξεις εισήγαγαν προς συζήτηση νομοσχέδιο με σκοπό την επικαιροποίηση της ρήτρας για τη σύγχρονη εποχή.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 415
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έτσι γιατί το παίζει τρελίτσα. Προχθές έκανε παράθεση ένα βιντεο που κάποιος φώναζε white power, και το επικροτουσε και μόλις ξεσηκώθηκαν ακόμη και οι δικοί του, είπε ότι δεν είχε ακούσει τον ήχο απλά είδε μόνο την εικόνα και του άρεσε...

 

  • Like 11
  • Thanks 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
3 λεπτά πριν, albabis είπε

το να στερείς μία έκφραση,όσο και αν αυτή είναι ρητορική μίσους ή φασιστική ή οτιδήποτε άλλο,είναι μεγαλύτερος φασισμός

Just no...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, albabis είπε

Δυστυχώς και τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης,μπήκαν για τα καλά,μαζί με την τηλεόραση στον χώρο της άσκησης επιρροής στους ψηφοφόρους.Είμαι ο τελευταίος που συμφωνεί με τον Τράμπ,αλλά το να στερείς μία έκφραση,όσο και αν αυτή είναι ρητορική μίσους ή φασιστική ή οτιδήποτε άλλο,είναι μεγαλύτερος φασισμός και έλλειψη δημοκρατίας.

Δεν είναι τόσο απλό το θέμα της έκφρασης.

Άλλο το να λέω ότι μπούρδα μου έρθει στο forum όπως η Apple είναι η καλύτερη, χωρίς να επιτίθεμαι σε κανέναν αλλά σε ανούσια υλικά πράγματα, και άλλο να αρχίσω να γράφω "πας μη Έλλην βάρβαρος", ζητωκραυγές για τον ναζισμό, να μειώνω τις γυναίκες κτλπ. Πρέπει να υπάρχει μία ρέγουλα για να μην φτάνουμε στα δύο άκρα καθώς έτσι γεννιέται πολύ επιθετική συμπεριφορά. Το ποιος ορίζει τα δύο άκρα είναι ένα άλλο λεπτό ζήτημα...

  • Like 21
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://edition.cnn.com/2020/06/29/politics/trump-phone-calls-national-security-concerns/index.html

The calls caused former top Trump deputies -- including national security advisers H.R. McMaster and John Bolton, Defense Secretary James Mattis, Secretary of State Rex Tillerson, and White House chief of staff John Kelly, as well as intelligence officials -- to conclude that the President was often "delusional," as two sources put it, in his dealings with foreign leaders. The sources said there was little evidence that the President became more skillful or competent in his telephone conversations with most heads of state over time. Rather, he continued to believe that he could either charm, jawbone or bully almost any foreign leader into capitulating to his will, and often pursued goals more attuned to his own agenda than what many of his senior advisers considered the national interest.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 minutes ago, Retromaniac said:

omg, όχι, όχι, όχι... Ελευθερία του λόγου δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είσαι ελεύθερος να υποκινείς το μίσος και το ρατσισμό. Έχεις μπερδευτεί κάπου.

Συμφωνώ καταρχήν μαζί σου αλλά βλέπω μια δυσκολία στις γκρίζες ζώνες. Εκεί ποιος τραβάει τη γραμμή;

  • Like 6
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειδικά κανάλια πολιτικών θα έπρεπε να μην έχουν σχεδόν καθόλου περιορισμους ώστε ο καθένας να βλέπει τί ψηφίζει. Να μην μπορεί να πει μετά "δεν είδα, δεν ήξερα"κλπ.

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τόση δημοκρατια κι ελευθερία έκφρασης λόγου δεν αντέχεται ρε παιδί μου! Αχαχα

Δεν είναι κακό να πέφτουν οι μάσκες. Οι ίδιοι που υπεραμύνονται γενικώς κι αορίστως των ελευθεριών πράττουν το αντίθετο. Nice!

 

  • Like 11
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...