Προς το περιεχόμενο
babislarissa

πρόβλημα στις μνήμες ή στη μητρική.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια σας φιλοι μου.

Σημερα το πρωι πηρα τον υπολογιστη να τον φυσηξω, προσεκτικα παντα οπως κανω χρονια τωρα, και οταν τον κουμπωσα μετα δεν εβλεπε την οθονη.

Ενω ανοιγε δηλαδη  κανονικα, δεν ειχα εικονα.

Ελεγξα τις φυσες γενικα, τιποτε.Τον πηγα σε καποιον εξω σε καταστημα, και τον κοιταξε.

Μου ειπε πως το προβλημα ειναι στις μνημες και γι αυτο δεν ειχα εικονα.Ενω το σλοτ φαινεται να δουλευει, αν κουμπωνω την 4η μνημη πανω εκει κατι γινεται.

Μπορει να φταιει επισης μου ειπε και το τροφοδοτικο, ή η μητρικη καρτα.Δεν ηταν σιγουρος.

Αφαιρεσε την 4η μνημη, και τωρα ειμαι στα 12 gb. Και δουλεψε.

 

Για την ωρα τον ανοιξα και δουλευει καλα.Ομως, βλεπω θερμοκρασια στη μητρικη 109 βαθμους.

Πριν παω να τον φυσηξω το πρωι ειχε 103. Κελσιου παντα. Ειναι φυσιολογικο αυτο?

 

854566872_(442).jpg.bf9bfde89c4f32db6e8b226a43e5d34c.jpg

1942739479_(443).png.ba65d0619aabf5fc7e940dfd807d3d7e.png

 

Μια βοηθεια καποιος και τη γνωμη του.

Επισης, αν φταιει η μητρικη τελικα, δεδομενου πως ειναι σοκετ 1150 τι θα μπορουσα να βαλω συμβατη με μνημες και επεξεργαστη?

Ευχαριστω εκ των προτερων, αναμενω την πολυτιμη βοηθεια σας. Ευχαριστω.

Επεξ/σία από babislarissa

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν βαλεις άλλη μνημη στο 4ο σλοτ παιζει? Εαν οχι, δοκιμασε με μια στεγνη οδοντοβουρτσα να το καθαρισεις και ξαναδοκίμασε την μνημη εκει.Επισεις κάνε κι ενα rest στην μητρική.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δοκιμασε αλλη μνημη στο 4ο σλοτ και δουλευει κανονικα ναι.

Η δικη μου δεν δουλευει ετσι μου ειπε.Αλλα δεν ηταν σιγουρος.

Θα κανω ενα ρεσετ τωρα να δω,Ψηλη θερμοκρασια, μου ειπε ο τεχνικος πως επρεπε να σβηνει κανονικα ο υπολογιστης.

Θα δοκιμασω τωρα ρεσετ.

Επεξ/σία από babislarissa

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρε μια γόμα μπλε/πορτοκαλι.Με την μπλε πλευρά ξυσε ΠΟΛΥ ελαφρα τις επαφες της μνημης.Θα δεις οτι με ενα περασμα θα αρχισουν να γυαλιζουν παλι.Με λίγο βαμβακι και οινοπνευμα περνα ενα χερι τις επαφες να καθαρισουν απο την γομα (θα δεις οτι θα βγαλει μαυριλα).Ασε για λιγο να στεγνωσει και δοκιμασε την παλι.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εκανα ρεσετ και θα δοκιμασω αυτο που μου ειπες.

παντως η θερμοκρασια παραμενει υψηλη. Γιατι τοσο πολυ ομως?

SUSTeK COMPUTER INC. H87M-E (SOCKET 1150)    111 °C

σ ευχαριστω πολυ θα το κανω και θα επανελθω.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποθέτω ότι δεν πιάνει τόσους βαθμούς η μητρική αλλά υπάρχει κάποια βλάβη στο sensor / στη μέτρηση / κάτι άλλο . Αν βάλεις δηλαδή κανένα πρόγραμμα stress πχ prime 95 πόσο θα σου βγάλει ? 

Αν ανοίξεις το κουτί αλλάζει κάτι στις θερμοκρασίες? Αν με ανοικτό κουτί βάλεις ένα ανεμιστήρα να φυσάει τη μητρική ?

Αν κλείσεις το pc , κλείσεις το τροφοδοτικό κ ακουμπήσεις τη μητρική είναι ζεστή ? Βέβαια θα μου πεις που ξέρω τι σημείο μετράει 

 

Όπως το βλέπω εγώ ή αγνοεις τη μέτρηση σαν λανθασμένη  κ συνεχίζεις να χρησιμοποιείς το pc κανονικά κ όσο αντέξει ή πουλάς  ότι μπορείς να πουλήσεις κ φτιάχνεις άλλο ή ψάχνεις άλλη μητρική μεταχειρισμένη

 

 

 

 

Επεξ/σία από nickk0kkav

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ετριψα την 4η μνημη, την εβαλα δουλευει ολα ενταξει.Ετσι το καταλαβαινω τωρα.

 Επιασα την μητρικη δεν μπορω να πω πως εκαιγε.

Το L4 cache που εχω σε κοκκινο, εκανα μια μετρηση και δεν δειχνει κατι.Αυτο ειναι η 4η μνημη η κατι αλλο?

cachemem.png.7f3456e6024e835eb33dae6b9b435d16.png

Ο υπολογιστης την βλεπει κανονικα

854536892_(445).jpg.63214fe0980e82cfe95e3c5fc2cd3de2.jpg

 

Επισης ο επεξεργαστης σωστα δουλευει κι αυτος, γενικα δεν βλεπω αλλου υψηλες θερμοκρασιες.

θα αγνοησω την μετρηση μαλλον ειναι σφαλμα του sensor. Αν δω κατι και δεν παει καλα στην μητρικη, θα βαλω  μια Asus H81M-K 1150 που βρηκα καινουρια σε καλη τιμη.

Εχει 2 σλοτς βεβαια αλλα θα κανω τη δουλεια μου και με 8 gb ραμ μια χαρα.

ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σας παντως.

 

Επεξ/σία από babislarissa
  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο ειναι άλλο.Εισαι ΟΚ με την μνημη.

Για τον σενσορα, δοκιμασε απο το bios να κανεις disable το monitoring, κανε επανεκκινηση και υστερα κάνε τον enable και ξανακανε επανεκκινηση.Δες εαν αλλάξει κάτι.

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικα πρεπει να υπαρχει στο bios καποια παραμετρος που να λεει αν θα παρακολουθει τις θερμοκρασιες ή οχι

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

100αρια ;αν δεν ζεματαει η μητρικη

μαλλον ειναι σενσορας η κατι αλλο

Επεξ/σία από peiraiask

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 δοκιμες με HWiNFO64 μου βγαζει αυτες τις τιμες.Με AIDA64 δεν μου δειχνει καν θερμοκρασια μητρικης.

Επισης στο BIOS η μονη θερμοκρασια που δειχνει ειναι της cpu.

315563542_(448).png.004ce6f0c7030ace9d1c84931a452839.png

2.jpg.6ee5b27e2a464058c15af485ad08bdf1.jpg

Προφανως οπως σωστα λετε θα ειναι σφαλμα του σενσορα.Απο θερμοκρασια μεσα στο κουτι δεν καταλαβα κατι να καει.

Ολα δουλευουν σωστα.

 

Ευχαριστω παρα πολυ ολους για το ενδιαφερον και τη βοηθεια σας.

Το πολυ πολυ, αν δω πως βγαζει καπνους, τραβαω την πριζα!😅

Επεξ/σία από babislarissa
  • Haha 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
11 λεπτά πριν, babislarissa είπε

 δοκιμες με HWiNFO64 μου βγαζει αυτες τις τιμες.Με AIDA64 δεν μου δειχνει καν θερμοκρασια μητρικης.

Επισης στο BIOS η μονη θερμοκρασια που δειχνει ειναι της cpu.

315563542_(448).png.004ce6f0c7030ace9d1c84931a452839.png

2.jpg.6ee5b27e2a464058c15af485ad08bdf1.jpg

Προφανως ειναι σφαλμα του σενσορα.Απο θερμοκρασια μεσα στο κουτι δεν καταλαβα κατι να καει.

Ολα δουλευουν σωστα.

Ευχαριστω παρα πολυ ολους για το ενδιαφερον και τη βοηθεια σας.

Το πολυ πολυ, αν δω πως βγαζει καπνους, τραβαω την πριζα!😅

Τίποτα δεν θα βγάλει ,παίξε μπαλλίτσα.

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.