Nintendo1889 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο μέχρι 100€ Κάθε συμβολή δεκτή. 🙄
gregysuper Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που πήγαινα λίγο σε όμιλο αστρονομίας, οπότε δεν είμαι ενημερωμένος. Θυμάμαι όμως ότι τα budget τηλεσκόπια έπαιζαν 300+€... Οπότε ίσως είναι καλύτερα να αναβάλλεις την αγορά και να πάρεις κάτι πιο ακριβό. (εκτός αν δεν το θες για αστρονομία!)
fastmanakos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα.Και εγώ ενδιαφέρομαι για τηλεσκόπιο για παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού. Κάποιος γνώστης να προτείνει; ΤΟ budget μου είνια μέχρι 300-400 ευρώ συνολικά γτ απ ότι κατάλαβα θα χρειαστούν και έξτρα κομμάτια μιάς και τα περισσότερα μαμά στα φτηνά σχετικά τηλεσκόπια δεν κάνουν δουλειά. Κάποιος να μας κατατοπίσει; Επίσης κάποιος αν ξέρει περιοχές μέχρι 50χλμ απο θέσσ που δεν έχει φώτα ώστε να γίνεται πιο εύκολη η παρατήρηση ; Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2020 από fastmanakos
sphinxgr Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Στις 2/7/2020 στις 11:54 ΜΜ, Nintendo1889 είπε Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο μέχρι 100€ Κάθε συμβολή δεκτή. 🙄 https://www.skroutz.gr/s/397985/Celestron-Travel-Scope-70-Portable-Αχρωματικό.html
Apoll Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Στις 2/7/2020 στις 11:54 ΜΜ, Nintendo1889 είπε Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο μέχρι 100€ Κάθε συμβολή δεκτή. 🙄 Πολύ καλά κιάλια είναι καλύτερη λύση από φτηνό τηλεσκόπιο. π.χ Celestron Skymaster 15x70 10 ώρες πριν, fastmanakos είπε Καλησπέρα.Και εγώ ενδιαφέρομαι για τηλεσκόπιο για παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού. Κάποιος γνώστης να προτείνει; ΤΟ budget μου είνια μέχρι 300-400 ευρώ συνολικά γτ απ ότι κατάλαβα θα χρειαστούν και έξτρα κομμάτια μιάς και τα περισσότερα μαμά στα φτηνά σχετικά τηλεσκόπια δεν κάνουν δουλειά. Κάποιος να μας κατατοπίσει; Επίσης κάποιος αν ξέρει περιοχές μέχρι 50χλμ απο θέσσ που δεν έχει φώτα ώστε να γίνεται πιο εύκολη η παρατήρηση ; Σε αυτό το budget τίποτα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ένα 8" dobsonian. Αγόρασε το με truss tube και βάλε κάλυμμα στο άνοιγμα αν θες.
sphinxgr Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 45 λεπτά πριν, Apoll είπε Σε αυτό το budget τίποτα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ένα 8" dobsonian. Αγόρασε το με truss tube και βάλε κάλυμμα στο άνοιγμα αν θες. Αυτό είναι θεριό (επιστημονική μονάδα μέτρησης!!)
Apoll Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, sphinxgr είπε Αυτό είναι θεριό (επιστημονική μονάδα μέτρησης!!) Φυσικά, Αν κάποιος είναι σε budget τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν 8" reflector σε απλή dob βάση, έτσι ξεκίνησα όπως χιλιάδες άλλοι. Πολύ εύκολο στην χρήση, πολύ εύκολο στην μεταφορά με αμάξι. Δένεις τον σωλήνα στο πίσω κάθισμα του αμαξιού και την βάση στον χώρο αποσκευών. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται είναι να περιμένεις 40-45 λεπτά το εσωτερικό του σωλήνα να έχει την ίδια θερμοκρασία με την ατμόσφαιρα. Ούτε μπαταρίες να κουβαλάς, ούτε να βρίσκεις τον Πολικό Αστέρα για να ρυθμίσεις την ισημερινή βάση. Γι αυτό επίσης και truss dob είναι καλύτερο αν είναι συχνή η μεταφορά, γιατί μπορούν να μαζευτούν. Η μόνη αναβάθμιση μετά από αυτό (αν είναι μόνο για παρατήρηση) είναι 20"+ διάμετρο καθρέπτης. Εκεί απλά είναι για σχετικά μόνιμες εγκαταστάσεις και αξίζει να αγοράσεις τον καθρέφτη φτιάχνοντας το τηλεσκόπιο μόνος σου. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2020 από Apoll 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα