Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, mindreader είπε

Παραλαβαμε, τα 2 παιδια της θανουσης μητερας μας, την 'αποδοχη κληρονομιας' απο συμβολαιογραφο.

Αυτη, επεχει πλεον θεση κανονικου συμβολαιου; Δεν ειχαμε αλλο συμβολαιο για το συγκεκριμενο ακινητο εμεις ως παιδια, ειχε μονο η μητερα μου απο τη δικη της μητερα (γιαγια μας).

Νομιζω σε μια συζητηση ετσι μας ειχε αναφερει η συμβολαιογραφος, οτι η πραξη αποδοχης κληρονομιας, ειναι ουσιαστικα συμβολαιο πλεον.

Απλα, νομιζα, δεν εχω εμπειρια φυσικα πανω σε αυτα τα ζητηματα, οτι θα γινει ενα συμβολαιο για τον καθενα μας, αλλα μαλλον ειναι ενα και ενιαιο, και αυτο ειναι, και μεσα λεει τι εχει ο καθενας, το ποσοστο κλπ, σωστα καταλαβαινω;

Συλληπητήρια για τη μητέρα σας και κουράγιο. Σωστά κατάλαβες. Η μητέρα σου είτε είχε διαθήκη και σας όρισε κληρονόμους της είτε δεν είχε και εκ του νόμου γίνατε κληρονόμοι εσείς στην ακίνητη περιουσία της. Με το συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς αποδέχεστε "επίσημα" την κληρονομιά και περνούν στην κυριότητά σας τα ακίνητα της μητέρας σας κατά το ποσοστό που αναλογεί στο κάθε παιδί. Το συμβόλαιο αυτό έχει την ίδια ισχύ πχ με ένα συμβόλαιο αγοράς ακινήτου. Είναι το ίδιο πράγμα. Πλέον φαίνεστε επίσημα εσείς ιδιοκτήτες. Δε χρειάζεται να κάνει ένα συμβόλαιο ο κάθε κληρονόμος, μπορεί να γίνει σε ένα ενιαίο συμβόλαιο η αποδοχή όπως κάνατε εσείς.

Βέβαια ό,τι απορίες έχεις σχετικά με το συμβόλαιο πρέπει να απευθυνθείς στη συμβολαιογράφο που εξάλλου την πληρώσατε για το συμβόλαιο.

• Like 1
  • Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Παραλαβαμε, τα 2 παιδια της θανουσης μητερας μας, την 'αποδοχη κληρονομιας' απο συμβολαιογραφο.

Αυτη, επεχει πλεον θεση κανονικου συμβολαιου; Δεν ειχαμε αλλο συμβολαιο για το συγκεκριμενο ακινητο εμεις ως παιδια, ειχε μονο η μητερα μου απο τη δικη της μητερα (γιαγια μας).

Νομιζω σε μια συζητηση ετσι μας ειχε αναφερει η συμβολαιογραφος, οτι η πραξη αποδοχης κληρονομιας, ειναι ουσιαστικα συμβολαιο πλεον.

Απλα, νομιζα, δεν εχω εμπειρια φυσικα πανω σε αυτα τα ζητηματα, οτι θα γινει ενα συμβολαιο για τον καθενα μας, αλλα μαλλον ειναι ενα και ενιαιο, και αυτο ειναι, και μεσα λεει τι εχει ο καθενας, το ποσοστο κλπ, σωστα καταλαβαινω;

Τη μετεγγραφή στο Κτηματολόγιο σας είπε ότι θα την κάνει η συμβολαιογράφος;

Δημοσ.
9 hours ago, famas said:

Τη μετεγγραφή στο Κτηματολόγιο σας είπε ότι θα την κάνει η συμβολαιογράφος;

Στην αρχη μας ειχε πει να την κανουμε εμεις. Γνωριζοντας, τον κυκεωνα του κτηματολογιο, πιεσαμε και το εκανε η συμβολαιογραφος. Και ευτυχως δηλαδη, γιατι οπως μας ειπε χρειαστηκαν καποιες μικροαλλαγες και συννενοησεις, που αν το καναμε εμεις δεν νομιζω να τελειωναμε ποτε.

• Like 1
Δημοσ.

Το συμβολαιο αποδοχής κληρονομιάς που έχετε η κληρονομητηριο όπως λέγεται, με τα γραμματόσημα, τις σφραγίδες, τις υπογραφές κτλ. Είναι ο τίτλος κτήσης του ακινήτου σας. 

Το κτηματολόγιο τουλάχιστον όταν είχα πάει εγώ να δηλώσουμε το δικό μας πριν χρόνια, δεν είναι κάτι δύσκολο, μέσα σε μια μέρα έγιναν όλα. Αλλά αφού το έκανε η συμβολαιογράφος και ξεμπερδεψατε καλώς. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...