Προς το περιεχόμενο

Έξυπνο γάντι μαζί με smartphone app μεταφράζουν τη νοηματική γλώσσα


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα μπορούσε η εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας να γίνει πολύ ευκολότερη.

Τα άτομα προβλήματα ακοής έχουν λίγες επιλογές όσον αφορά την επικοινωνία με άλλους και συχνά οι άνθρωποι χωρίς προβλήματα ακοής πρέπει να μάθουν νοηματική γλώσσα για να «μιλήσουν» με φίλους ή συγγενείς. Ερευνητές στο UCLA ανέπτυξαν ένα έξυπνο γάντι το οποίο μπορεί να μεταφράσει τη νοηματική γλώσσα σε κείμενο ή ομιλία μέσω smartphone.

Το σύστημα λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και μπορεί να αναγνωρίσει 660 διαφορετικά σήματα της αμερικανικής νοηματικής γλώσσας με σχεδόν 99% ακρίβεια. Το γάντι χρησιμοποιεί ελαστικούς αισθητήρες ενσωματωμένους σε κάθε δάχτυλο που συνδέονται σε μία ειδικά σχεδιασμένη πλακέτα. Η μετάδοση των σημάτων από το γάντι στο smartphone γίνεται μέσω Bluetooth ενώ την ίδια στιγμή μία ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή ερμηνεύει αυτά τα σήματα με ταχύτητα περίπου 60 λέξεις το λεπτό.

Το πρωτότυπο γάντι είναι αρκετά μικρότερο σε σύγκριση με παρόμοιες ιδέες στο παρελθόν ενώ χρησιμοποιεί ανταλλακτικά που κοστίζουν λιγότερο από $50. Ωστόσο, απέχει πολύ από το να διατεθεί στην αγορά. Για να είναι πρακτικό, το σύστημα πρέπει να μάθει περισσότερες λέξεις και σήματα νοηματικής αλλά και αυξήσει την ταχύτητα της μετάφρασης. Η ομάδα πίσω από το έξυπνο γάντι ελπίζει ότι μία μέρα το σύστημά τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διδάξει περισσότερους ανθρώπους τη νοηματική γλώσσα και να βοηθήσει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ εκείνων με προβλήματα ακοής και ανθρώπων χωρίς.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευτυχώς που κάποιοι παράγουν τεχνολογίες για συνανθρώπους μας που τις έχουν πραγματικά ανάγκη και κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους και των οικείων τους.

Επεξ/σία από Superuser3
  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
10 λεπτά πριν, kirileman είπε

Μόνο εγώ σκέφτηκα το μεσαίο δάχτυλο;

 

Oχι αδερφε. Και εγω το ιδιο ηλιθιος ειμαι, αυτο σκεφτηκα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Κάτι τέτοιο δεν είχαν φτιάξει και κάτι μαθήτριες γυμνασίου από την Κρήτη τον χειμώνα που πέρασε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλό αλλά θα χρειαστεί αρκετό χρόνο μέχρι να υολοποιηθεί για την νοιματική κάθε χώρας.Γιατί πολλοί δεν ξέρουν οτι η νοηματικη αλλάζει απο χώρα σε χώρα.

  • Like 2
  • Sad 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ιδέα αντίστοιχη της ομάδας από το 6° Γυμνάσιο Χανίων που κωδικοποίησαν τα γράμματα της αλφαβήτα με το "γάντι μετάφρασης νοηματικής γλώσσας" που παρουσίασαν το φθινόπωρο του 2019.

https://www.vodafonegenerationnext.gr/diagonismos/fthinoporo-2019/protasi/5

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτά τα πράγματα θα έπρεπε να διατεθούν σοβαροί πόροι,ώστε να βοηθηθούν συνάνθρωποι μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη,οχι σε ένα σωρό ανούσια και άχρηστα πράγματα,αν μπορέσουν να το τελειοποιήσουν και να μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές γλώσσες για διαφορετικές χώρες του κόσμου θα είναι πραγματικά ιδιαίτερα χρήσιμο.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...