Προς το περιεχόμενο

Πιστοποίηση: Σχεδιασμός και Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Θα σας ενδιέφερε?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι νέος χρήστης. Δημιούργησα το παρόν θέμα καθώς ενδιαφέρομαι να μάθω την άποψη σας για το παρακάτω:

Είναι γνωστό πως λόγω covid-19 όλοι στρεφόμαστε στην τηλεκπαίδευση (elearning-distance learning), προκείμενου να αποκτήσουμε πιστοποιήσεις που θα βοηθήσουν το βιογραφικό μας να αναβαθμιστεί, να γίνει ανταγωνιστικό και να ανοίξει πόρτες στην επαγγελματική μας σταδιοδρομία.

Σε αυτή την προσπάθεια λοιπόν, θα ήθελα να μάθω ποιοι από εσάς θα παρακολουθούσατε μία πιστοποίηση επιμορφωτικής εξειδίκευσης, από κάποιο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Κολλέγιο ή Πανεπιστήμιο), οικονομικά ελκυστικό (χαμηλό κόστος), διάρκειας 3-4 μηνών, 90 ωρών (80 ωρών που αφορούν πρακτικές ασκήσεις),  που θα σας παρέχει πρακτική γνώση για την διαχείριση επενδυτικών προτάσεων. Πως δηλαδή μπορεί κάποιος να αναλάβει την διεκπεραίωση μίας επενδυτικής πρότασης που θέλει να ενταχθεί σε ΕΣΠΑ και να λάβει χρηματοδότηση (50-100% της χρηματοδότησης).

Γενικότερα λόγω covid, υπάρχει η τάση της στήριξης των εταιρειών μέσα από Ευρωπαϊκά κονδύλια. Αναμένονται πλήθος ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μιας που βρισκόμαστε στο τέλος αυτού του έτους, που σημαίνει ότι 31/12/2020 λήγει το ΕΣΠΑ 2014-2020 και ξεκινάει το νέο ΕΣΠΑ.

Μετά το πέρας αυτής της πιστοποίησης, οποιοσδήποτε θα έχει την ΠΡΑΚΤΙΚΗ γνώση να ξεκινήσει άμεσα να ασχολείται είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας (σύμβουλος επιχειρήσεων), είτε ως υπάλληλος σε γραφείο, είτε ως υπεύθυνος διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε μεγάλες εταιρείες, είτε να αναλάβει το ΕΣΠΑ της επιχείρησής του (καθώς το κόστος για να το αναλάβει κάποιος σύμβουλος αρκετές φορές φτάνει τα 4.000 €), είτε να εργαστεί σε ενδιάμεσο φορέα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Εγώ ασχολούμαι χρόνια με το συγκεκριμένο αντικείμενο και εργάζομαι σε ενδιάμεσο φορέα ως ελεγκτής. Επομένως η πιστοποίηση που σκέφτομαι να δημιουργήσω θα συμπεριλαμβάνει πολλές πρακτικές γνώσεις και θα εστιάζει στα επαγγελματικά ζητήματα.

Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι "ανοιχτό". Εννοώντας πως στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε, αρκεί φυσικά να έχει γνώση του αντικειμένου, καθώς σε τέτοια επαγγέλματα οι σύμβουλοι διαχειρίζονται χρηματικά ποσά ιδιωτών. 

Συγγνώμη για το μακροσκελές άρθρο, όμως θα ήθελα να μου πείτε αν σας ενδιαφέρει και τους πιθανούς ενδοιασμούς που θα είχατε!!

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε το άρθρο μου.

Επεξ/σία από evgkoul
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 3 μήνες μετά...

Στην πρακτική μου ήμουν σε αντίστοιχο αντικείμενο σε αναπτυξιακή (τότε ήταν το leader).  προσωπικά όμως έχω θεσει πλέον άλλους στόχους σε άλλο πεδίο αλλά για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά είναι ενδιαφέρον αρκεί να παρέχει όντως πρακτικές και εις βάθος γνώσεις επί του θέματος.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα με ενδιεφερε και μενα! Αλλα οταν εχεις χρονο θα ηταν ωραιο να μας γραψεις και λιγο πιο αναλυτικα αν θες τις λεπτομερεις της δουλειας, ειτε σαν ελεγκτης ειτε σαν ελευθερος επαγγελματιας.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα,

Έχει κανείς παρακολουθήσει το "Σχεδιασμός και Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων” από ΕΚΠΑ; Ενδιαφέρομαι απλά δεν είμαι σίγουρη ότι αξίζει τα λεφτά του. Όποιος γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο θα με βοηθούσε πολύ 

Ευχαριστώ.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.