Προς το περιεχόμενο

Στις 22 Σεπτεμβρίου το Battery Day event της Tesla


dimakisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με καθυστέρηση αρκετών μηνών, το Battery Day event της Tesla μπήκε πλέον στα ημερολόγιά μας, έστω με διαφορετική μορφή απ’ ό,τι υπολόγιζαν αρχικά οι διοργανωτές του.

Το Battery Day της Tesla, το event κατά το οποίο η εταιρεία του Elon Musk πρόκειται να συζητήσει την πρόοδο που έχει σημειώσει σε ό,τι αφορά την παραγωγή φθηνότερων κελιών μπαταρίας (στο πλαίσιο του μυστικού της πρότζεκτ, Roadrunner) οριστικοποιήθηκε. Αν και αρχικά επρόκειτο να διοργανωθεί τον Απρίλιο, εν τέλει προγραμματίστηκε για τις 22 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την ετήσια ενημέρωση των μετόχων της Tesla.

Η ανακοίνωση της εταιρείας, την οποία και εξασφάλισε το Electrek, αναφέρει:

Η Tesla ανακοίνωσε σήμερα ότι η ετήσια συνάντηση των μετόχων της για το 2020 θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 στις 2:30 μ.μ. ώρα Ειρηνικού, στο εργοστάσιο της Tesla στο Φρέμοντ. Οι διαπιστευμένοι μέτοχοι μπορούν επίσης να δώσουν το “παρών” στην ανεξάρτητη παρουσίαση με τίτλο Battery Day η οποία θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα. Η παρουσίαση δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη διάταξη των μετόχων και περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εν καιρώ. Πρόθεση της Tesla είναι η ζωντανή μετάδοση και των δύο event.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, ο στόχος της Tesla μέσω του πρότζεκτ Roadrunner, είναι να χαμηλώσει το κόστος των μπαταριών κάτω από τα 100 δολάρια ανά kWh και να προχωρήσει κατόπιν στη μαζική παραγωγή τους. Το αν τα έχει καταφέρει ή όχι, θα το διαπιστώσουμε σε λίγους μήνες.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ίσως η μόνη εταιρία που έχει ασχοληθεί σοβαρά με το κομμάτι της εξέλιξης των μπαταριών. ΔΙΚΑΙΑ ηγείται της αγοράς και μακάρι να υπήρχε μια αντίστοιχη Tesla και για τις μπαταρίες των gadget που χρησιμοποιούμε οι οποίες πέρα από τη γρήγορη φόρτιση έχουν μείνει στάσιμες εδώ και πολλά χρόνια.

  • Like 3
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τρελό event! Ενθουσιασμός στο κατακόρυφο λέμε! Ανυπομονούμε για την Σούπερ Εξάϊτινγκ παρουσίαση για τα κελιά των μπαταριών. 😛

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το περιμένω με τρομερό ενδιαφέρον! Ο Μασκ πίεσε την αγορά για παραγωγή περισσότερου λιθίου αλλά δεν κατάφερε να ρίξει τις τιμές. Οι περισσότερες συμφωνίες που έκανε ήταν με κινέζικες εξορυκτικές εταιρίες που σημαίνει ότι η προμήθεια του απαραίτητου λιθίου για τις μπαταρίες της TESLA είναι στο έλεος του αμερικανοκινεζικού εμπορικού πόλεμου. Μακάρι να μας ανακοινώσουν κάτι πραγματικά πρωτοποριακό που θα αλλάξει τα δεδομένα στην αποθήκευση ενέργειας. 

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι επενδύσεις που αφορούν την παραγωγή και την προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για το μέλλον, θα αλλάξουν τις οικονομικές ισορροπίες στο άμεσο μέλλον της αυτοκίνησης. Οι Solid-state μπαταρίες αναμένεται να αντικαταστήσουν, στο κοντινό μέλλον, τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που βρίσκονται μέσα σε smartphones και στα αυτοκίνητα. Οι μπαταρίες solid state χρησιμοποιούν στερεούς ηλεκτρολύτες και χαρακτηρίζονται από υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, ταχύτερη φόρτιση, μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και ενισχυμένη ασφάλεια σε σύγκριση με τις υφιστάμενες μπαταρίες.Πολλές συνεργασίες γίνονται μεταξύ εταιρειών όπως αυτή των Sunwoda-nissan ,Asahi Kasei,Toray Industries με Τoyota, ,Nissan,Honda και Panasonic κ.α.Η Ε.Ε χρηματοδότει με €3.2 δισ. τις νέες τεχνολογίες μπαταρίας,η Daimler σκοπεύει να επενδύσει έως το 2030 περισσότερα από 20 δις ευρώ για την αγορά μπαταριών προκειμένου να υποστηρίξει το λανσάρισμα και την πώληση των ηλεκτρικών της μοντέλων, η  Ford ανακοίνωσε την πραγματοποίηση μιας επένδυσης ύψους 42 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο παραγωγής της στη Βαλένθια της Ισπανίας, όπως επίσης και πολλές άλλες εταιρείες..Υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε μπαταρίες και σε νέες τεχνολογίες 

  • Like 12
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, mants118 είπε

Τρελό event! Ενθουσιασμός στο κατακόρυφο λέμε! Ανυπομονούμε για την Σούπερ Εξάϊτινγκ παρουσίαση για τα κελιά των μπαταριών. 😛

Εγω το περιμένω με φουλ ανυπομονησία όντως.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Lennox είπε

Την ίδια στιγμή που οι Γερμανοί φτιάχνουν εργοστάσιο αυτοκινήτων στην γείτονα χώρα, ο ΕΜ φτιάχνει εργοστάσιο στο Βερολίνο.

 

Last year αυτό.

Το έφαγε ο κορονοιός  επίσημα ή κάτι που ξέρουν για το μέλλον της Τουρκίας οι Γερμανοί και δεν μας το λένε.

https://www.skai.gr/news/world/giati-i-volkswagen-akyronei-tin-kataskeyi-ergostasiou-stin-tourkia

Το Gigafactory του Elon νότια του Βερολίνου σε ένα πευκοδάσος που του το πούλησαν οι Γερμανοί με 13.5 ευρώ το τετραγωνικό θα φτιάχνει μπαταρίες με λίθιο από το κοίτασμα της Τσεχίας.

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Giga_Berlin

Μπαταρίες φτιάχνουν και άλλοι στο Μόναχο

Όλοι θα κυνηγήσουν το λίθιο και το κοβάλτιο τώρα

https://sonomotors.com/en/sion/battery/

Και περισσότερο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα με open sourse  λογική και   oxi με επιχειρηματική λογική της Apple που αντιγράφει η Tesla.

https://sonomotors.com/en/technology/

 

Επεξ/σία από Aprile
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 13/07/2020 at 14:49, dimakisk said:

... Battery Day της Tesla, το event κατά το οποίο η εταιρεία του Elon Musk πρόκειται να συζητήσει την πρόοδο που έχει σημειώσει σε ό,τι αφορά την παραγωγή φθηνότερων κελιών μπαταρίας (στο πλαίσιο του μυστικού της πρότζεκτ, Roadrunner) οριστικοποιήθηκε. ...

 

Battery day της TESLA στις 22 Σεπτέμβρη, μπράβο παιδιά. Επιτυχία μπορεί να είναι αν ανακοινώσουν τουλάχιστον 1 από:

  •   κόστος συστοιχίας 99$/kWh (αν δεν το έχουν καταφέρει ήδη),
  •   ταχυφόρτιση με μικρότερες επιπτώσεις στη γήρανση,
  •   αύξηση kWh/kg ή αύξηση kWh/L,
  •   λιγότερο ή καθόλου κοβάλτιο,
  •   αποσπώμενη συστοιχία για εύκολη αντικατάσταση με φορτισμένη ή για τουλάχιστον μέρος αυτής. (θα τον βόλευε πολύ στο semi-νταλίκα που τόσο καίγεται να πουλήσει). Αυτό το τελευταίο δεν απαιτεί research ή χημείες, μόνον engineering.
  •   edit: συστοιχίες από ανακυκλωμενες-ανακατασκευασμένες μπαταρίες.

Αν ανακοινώσουν 2 ή περισσότερα τότε είναι σίγουρα επιτυχία.

Τα fuel cells και solid state είναι μεν sexy αλλά για του παραχρόνου και βλέπουμε, imho.

Επεξ/σία από eyw
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...