nick0lis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Από το 2006 η Ιντελ χρησιμοποιεί το Management Engine ενώ από το 2013 η AMD το Platform Security Processor (PSP). The PSP is an ARM core with TrustZone technology, built onto the main CPU die. Και το ανάλογο στην Ιντελ. Αν κατάλαβα σωστά και τα δυο τρέχουν minix3 ακόμα όταν ο υπολογιστής ειναι κλειστός στέλνοντας πληροφορίες σε αγνώστους servers μέσο των κρυφών επεξεργαστών. Υποθέτω έχω κάνει κρυπτογράφηση στους δίσκους μου, αντιγράφουν τα κλειδιά και αν χρειαστεί τα χρησιμοποιούν οι άγνωστοι servers. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2020 από nick0lis
Sheogorath Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Θεωρίες συνομωσίας αυτά που λες, και στην τελική, τι έχεις που θα τους ενδιαφέρει;
malakudi Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 7 ώρες πριν, nick0lis είπε Αν κατάλαβα σωστά και τα δυο τρέχουν minix3 ακόμα όταν ο υπολογιστής ειναι κλειστός στέλνοντας πληροφορίες σε αγνώστους servers μέσο των κρυφών επεξεργαστών. Υποθέτω έχω κάνει κρυπτογράφηση στους δίσκους μου, αντιγράφουν τα κλειδιά και αν χρειαστεί τα χρησιμοποιούν οι άγνωστοι servers. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει.
CometRyzen Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 34 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Θεωρίες συνομωσίας αυτά που λες, και στην τελική, τι έχεις που θα τους ενδιαφέρει; Tα savegames από το dishonored 2 που παίζω αυτόν τον καιρό, settings για κάθε αυτοκίνητο και πίστα για το assetto corsa, και φωτογραφίες από τις διακοπές.
nick0lis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Θεωρίες συνομωσίας αυτά που λες, και στην τελική, τι έχεις που θα τους ενδιαφέρει; 1 ώρα πριν, malakudi είπε Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Δεν αντιλέγω και εμένα μου φαίνεται παράξενο πως κρίβουν ένα επεξεργαστή μέσα σε έναν άλλο ;
Sheogorath Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 23 λεπτά πριν, nick0lis είπε Δεν αντιλέγω και εμένα μου φαίνεται παράξενο πως κρίβουν ένα επεξεργαστή μέσα σε έναν άλλο ; Αυτό είναι το μόνο ευκολο. Όλα τα άλλα που λες είναι απίθανα.
malakudi Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 39 λεπτά πριν, nick0lis είπε Δεν αντιλέγω και εμένα μου φαίνεται παράξενο πως κρίβουν ένα επεξεργαστή μέσα σε έναν άλλο ; Δεν κρύβουν κάτι. Οι σύγχρονοι επεξεργαστές είναι εξαιρετικά πολύπλοκοι, ενώ συγκεκριμένες πληροφορίες για το πως λειτουργούν πρέπει να μην είναι διάφανες στον ανταγωνισμό. Επειδή όλοι οι επεξεργαστές τα τελευταία χρόνια δέχονται microcode updates, θα πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος αυτό να γίνεται με ασφάλεια. Όλα αυτά εξασφαλίζονται από τις συγκεκριμένες τεχνολογίες. Δεν υπάρχει κάποια συνωμοσία που να ελέγχει εκ του μακρόθεν τον Η/Υ σου. Από κει και πέρα, αν έχεις τόσο ευαίσθητα δεδομένα που φοβάσαι τη πιθανότητα να διαρρεύσουν μέσω των PSP/ME, μπορείς να διαλέξεις κάποια motherboard που υποστηρίζονται από το Coreboot project το οποίο σου δίνει και τη δυνατότητα απενεργοποίησης του ME σε κάποια CPU ή αδρανοποίησής του (ME Neutralization) σε κάποια άλλα. www.coreboot.org 3
nick0lis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Αυτό είναι το μόνο ευκολο. Όλα τα άλλα που λες είναι απίθανα. Δεν το υιοθέτησα, ερωτηματικά το έθεσα. 1 ώρα πριν, malakudi είπε Δεν κρύβουν κάτι. Οι σύγχρονοι επεξεργαστές είναι εξαιρετικά πολύπλοκοι, ενώ συγκεκριμένες πληροφορίες για το πως λειτουργούν πρέπει να μην είναι διάφανες στον ανταγωνισμό. Επειδή όλοι οι επεξεργαστές τα τελευταία χρόνια δέχονται microcode updates, θα πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος αυτό να γίνεται με ασφάλεια. Όλα αυτά εξασφαλίζονται από τις συγκεκριμένες τεχνολογίες. Δεν υπάρχει κάποια συνωμοσία που να ελέγχει εκ του μακρόθεν τον Η/Υ σου. Από κει και πέρα, αν έχεις τόσο ευαίσθητα δεδομένα που φοβάσαι τη πιθανότητα να διαρρεύσουν μέσω των PSP/ME, μπορείς να διαλέξεις κάποια motherboard που υποστηρίζονται από το Coreboot project το οποίο σου δίνει και τη δυνατότητα απενεργοποίησης του ME σε κάποια CPU ή αδρανοποίησής του (ME Neutralization) σε κάποια άλλα. www.coreboot.org Δεν έχω ευαίσθητα δεδομένα πληροφοριακά ήθελα να ακούσω γνώμες, οι συνομοσίες να πω την αλήθεια με ενοχλούν και εμένα δεν τις ακολουθώ, εξάλλου ποτέ δεν εμφανίζουν στοιχεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα