Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα βάλει στο παπί καινούρια λάστιχα και σαμπρέλες στις αρχές Ιουνίου.Επειδή ο υπάλληλος φαινόταν πως γνώριζε, τον ρώτησα για την πίεση ελαστικών και είπε 30 psi μπροστά και 40 πίσω, πολύ δεν είναι του λέω πίσω;Γιατί δεν παίρνω δικάβαλο, σπάνια.15 χρόνια στο ίδιο παπί έβαζα κάπου 32 μπροστά 35 πίσω.

Δοκιμάζω λοιπόν 30-40 και κοπανούσε λίγο πίσω, οπότε έβαλα 38 πίσω.

Πάντα έβαζα αέρα σε συγκεκριμένο βενζινάδικο γιατί υπάρχουν αποκλίσεις στο μανόμετρο.Επειδή οπτικά μου φάνηκε πως το πίσω έχει χάσει αέρα και ίσως να έχει καρφωθεί κάτι, ήθελα να τσεκάρω την πίεση στο πλησιέστερο βενζινάδικο ,αφού είχα ήδη αλλάξει λάστιχα και σαμπρέλες.Αφού ρωτάω τον υπάλληλο που είναι ο αέρας, βάζω 30+40.Πρίν φύγω, ρωτάω τον υπάλληλο αν το μανόμετρο δείχνει σωστά και μου λέει τώρα το έφτιαξα, μπορεί να έχει απόκλιση.Δηλαδή πόσο τον ρωτάω;Λέει 10 psi πάνω κάτω.Αμάν σκέφτομαι, για αυτό στο πίσω λάστιχο φάνηκε πως πρεσσαρίστηκε..Συνήθως αρπάζομαι αλλά έφυγα , ήμουν κουρασμένος και δεν είχε νόημα, δεν θα άλλαζε κάτι εξάλλου.Μόνο να κάνω ζημιά στον υπάλληλο μέσω του εργοδότη του η να φάει βρισίδια.

Στο επόμενο βενζινάδικο κάπου στα 300-500 μέτρα λέω στον υπάλληλο τι έγινε, α... καλά μου λέει, δείχνει σωστά τον ρωτάω; Λέει ναι, βάζω το μανόμετρο και δείχνει 40 μπροστά και 50 πίσω! Μου ανεβαίνει η πίεση στο πάνω κεφάλι 😠 και κατεβάζω την πίεση στο 30-40.Μου ήρθε να γυρίσω πίσω στο προηγούμενο βενζινάδικο.

Συνεχίζω για το σπίτι άλλα 10 χμ κάπου και τσεκάρω πάλι την πίεση στο βενζινάδικο που έβαζα χρόνια αέρα και βενζίνη.Δείχνει 32-42 , οπότε υπήρχε απόκλιση μόνο +2 psi σε σχέση με το προηγούμενο βενζινάδικο που έδειχνε σωστά το μανόμετρο.

Αυτό που με άγχωσε είναι πως στο πίσω ελαστικό αναγράφει 41 psi (cold). Μπορεί να έχει γίνει ζημιά εσωτερικά στο λάστιχο η στην σαμπρέλα;Να περάσω απο το βουλκανιζατέρ που έβαλα τα λάστιχα να τον ρωτήσω; Είναι για θέμα ασφάλειας.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.

Δεν μπορεις να κανεις χιλιομετρα και να μετρας την πιεση, λαθος μεγαλο.

Ειδικά οι μοτοσυκλέτες ΠΟΤΕ σε βενζιναδικα, μονο σε βουλκανιζατερ.

Εκτος αν εχει μαζι σου αξιόπιστο μετρητή χειρός.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε

Είχα βάλει στο παπί καινούρια λάστιχα και σαμπρέλες στις αρχές Ιουνίου.Επειδή ο υπάλληλος φαινόταν πως γνώριζε, τον ρώτησα για την πίεση ελαστικών και είπε 30 psi μπροστά και 40 πίσω, πολύ δεν είναι του λέω πίσω;Γιατί είμαι ελαφρύς και δεν παίρνω δικάβαλο, σπάνια.17 χρόνια στο ίδιο παπί έβαζα κάπου 32 μπροστά 35 πίσω.

Δοκιμάζω λοιπόν 30-40 και κοπανούσε λίγο πίσω, οπότε έβαλα 38 πίσω.

Πάντα έβαζα αέρα σε συγκεκριμένο βενζινάδικο γιατί υπάρχουν αποκλίσεις στο μανόμετρο.Επειδή οπτικά μου φάνηκε πως το πίσω έχει χάσει αέρα και ίσως να έχει καρφωθεί κάτι, ήθελα να τσεκάρω την πίεση στο πλησιέστερο βενζινάδικο ,αφού είχα ήδη αλλάξει λάστιχα και σαμπρέλες.Αφού ρωτάω τον υπάλληλο που είναι ο αέρας, βάζω 30+40.Πρίν φύγω, ρωτάω τον υπάλληλο αν το μανόμετρο δείχνει σωστά και μου λέει τώρα το έφτιαξα, μπορεί να έχει απόκλιση.Δηλαδή πόσο τον ρωτάω;Λέει 10 psi πάνω κάτω.Αμάν σκέφτομαι, για αυτό στο πίσω λάστιχο φάνηκε πως πρεσσαρίστηκε..Συνήθως αρπάζομαι αλλά έφυγα , ήμουν κουρασμένος και δεν είχε νόημα, δεν θα άλλαζε κάτι εξάλλου.Μόνο να κάνω ζημιά στον υπάλληλο μέσω του εργοδότη του η να φάει βρισίδια.

Στο επόμενο βενζινάδικο κάπου στα 300-500 μέτρα λέω στον υπάλληλο τι έγινε, α... καλά μου λέει, δείχνει σωστά τον ρωτάω; Λέει ναι, βάζω το μανόμετρο και δείχνει 40 μπροστά και 50 πίσω! Μου ανεβαίνει η πίεση στο πάνω κεφάλι 😠 και κατεβάζω την πίεση στο 30-40.Μου ήρθε να γυρίσω πίσω στο προηγούμενο βενζινάδικο.

Συνεχίζω για το σπίτι άλλα 10 χμ κάπου και τσεκάρω πάλι την πίεση στο βενζινάδικο που έβαζα χρόνια αέρα και βενζίνη.Δείχνει 32-42 , οπότε υπήρχε απόκλιση μόνο +2 psi σε σχέση με το προηγούμενο βενζινάδικο που έδειχνε σωστά το μανόμετρο.

Αυτό που με άγχωσε είναι πως στο πίσω ελαστικό αναγράφει 41 psi (cold). Μπορεί να έχει γίνει ζημιά εσωτερικά στο λάστιχο η στην σαμπρέλα;Να περάσω απο το βουλκανιζατέρ που έβαλα τα λάστιχα να τον ρωτήσω; Είναι για θέμα ασφάλειας.

Πριν αρχίσεις να κοπανάς τον κοσμο μάθε να μετράς την πίεση στα λαστιχα σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Πριν αρχίσεις να κοπανάς τον κοσμο μάθε να μετράς την πίεση στα λαστιχα σου.

Το σκέφτηκες πολύ αυτό που έγραψες;Διάβασες τι έγραψα;Λάθος ένδειξη μανόμετρου προς τα κάτω είχε στο 1ο βενζινάδικο.

Εσύ δηλαδή αν πχ είχες οικογένεια και έπρεπε να φύγεις για ταξίδι με 10 psi παραπάνω πίεση και στα 4 λάστιχα και σου έφευγε το αμάξι με 100-120χμ/ώρα θα την έγγραφες αυτή την βλακεία;

Μια χαρά γνωρίζω να μετράω την πίεση σε psi η σε bar και αν το μανόμετρο έχει ένδειξη μόνο σε bar κάνω την μετατροπή σε psi μέσω εφαρμογής.

Εγραψα εγώ πως θα κοπανούσα τον υπάληλο;

Απλά έπρεπε να μην απαντήσεις καθόλου.

8 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Δεν μπορεις να κανεις χιλιομετρα και να μετρας την πιεση, λαθος μεγαλο.

Ειδικά οι μοτοσυκλέτες ΠΟΤΕ σε βενζιναδικα, μονο σε βουλκανιζατερ.

Εκτος αν εχει μαζι σου αξιόπιστο μετρητή χειρός.

Ούτε 500 μέτρα δεν είχα κάνει...

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Το σκέφτηκες πολύ αυτό που έγραψες;Διάβασες τι έγραψα; Λάθος ένδειξη μανόμετρου προς τα κάτω είχε στο 1ο βενζινάδικο.

Εσύ δηλαδή αν πχ είχες οικογένεια και έπρεπε να φύγεις για ταξίδι με 10 psi παραπάνω πίεση και στα 4 λάστιχα και σου έφευγε το αμάξι με 100-120χμ/ώρα θα την έγγραφες αυτή την βλακεία;

Μια χαρά γνωρίζω να μετράω την πίεση σε psi η σε bar και αν το μανόμετρο έχει ένδειξη μόνο σε bar κάνω την μετατροπή σε psi μέσω εφαρμογής.

Εγραψα εγώ πως θα κοπανούσα τον υπάληλο;Εσένα μπορεί να σε κοπανούσα πάντως αν αυτήν την βλακεία μου την έλεγες απο κοντά.

Απλά έπρεπε να μην απαντήσεις καθόλου.

Ούτε 500 μέτρα δεν είχα κάνει...

Εγραψες συνήθως αρπάζομαι αλλά έφυγα , ήμουν κουρασμένος και δεν είχε νόημα, δεν θα άλλαζε κάτι εξάλλου.Μόνο να κάνω ζημιά στον υπάλληλο μέσω του εργοδότη του η να φάει βρισίδια.

Και επειδή ξέρεις να μετράς το κόβεις με το μάτι αν θέλει αέρα.

Με απειλείς κιόλας ;Θα με κάνεις ντα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εγραψες συνήθως αρπάζομαι αλλά έφυγα , ήμουν κουρασμένος και δεν είχε νόημα, δεν θα άλλαζε κάτι εξάλλου.Μόνο να κάνω ζημιά στον υπάλληλο μέσω του εργοδότη του η να φάει βρισίδια.

Και επειδή ξέρεις να μετράς το κόβεις με το μάτι αν θέλει αέρα.

Με απειλείς κιόλας ;Θα με κάνεις ντα;

Καλά, δεν είμαι κανάς τρελός να τσακώνομαι, εννοούσα οτι θα το έκανα θέμα, αλλά δεν θα έβγαζα άκρη.

Αν μπήκες να τρολλάρεις άστο...

Παραδέξου όμως οτι η απάντησή σου δεν ήταν σωστή και ούτε βοήθησε.

Επίσης δεν απάντησες αν έπρεπε να ταξιδέψεις πως θα αντιμετώπιζες το θέμα, η μόνος η με άλλους στο αμάξι που θα είχες την ευθύνη.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.

Δεν παθαίνει τίποτα για μια φορά περισσότερη πίεση από όσο λέει ο κατασκευαστής όταν είναι εντός των ορίων που ορίζει ο κατασκευαστής του ελαστικού. Απλά όπως είπες κοπανουσε. Μην ξεχνάς πως οι πιέσεις που αναγράφονται είναι πρόταση του κατασκευαστή. Ανάλογα με το ελαστικό, το βάρος του αναβάτη και τις επιμέρους συνθήκες ρυθμίζεις και την πίεση. Στο θέμα μας επειδή είσαι λίγο τελειομανής όπως καταλαβαίνω θα σου πρότεινα να πάρεις ενα μανόμετρο χειρός και να τσεκάρεις με αυτό τις πιέσεις στα ελαστικα σου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...