Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, την Τρίτη το μεσημέρι παρέλαβα την νέα μου συσκευή, το Poco F2 Pro. Για το Mi 8 που διέθετα, αποφάσισα να προβώ σε αλλαγή μπαταρίας στο διάστημα που θα είμαι Θεσσαλονίκη (την Κυριακή αναχωρώ) και στην συνέχεια να το παραχωρήσω στην αδερφή μου. Αγόρασα ήδη μπαταρία, ενώ με το κινητό "έπαιζα" μέχρι και την Τρίτη βράδυ. Τετάρτη το άναψα 2-3 φορές και από τότε το άφησα τραπεζαρία, δυστυχώς χωρίς να το κλείσω εντελώς, μέχρι να το πάρω μαζί μου στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα αποφάσισα να το βάλω για φόρτιση μιας και από όσα έχω ακούσει, η μπαταρία δεν κάνει να μένει "ανενεργή". Το βρίσκω κλειστό και μου φάνηκε περίεργο γιατί με μηδενική χρήση θα έπρεπε να έχει έστω 50% μπαταρία, από 100% που ήταν την Τρίτη. Προσπαθώ να το ανάψω, δεν ανάβει. Δοκίμασα power button + volume down, τίποτα. Το έβαλα για φόρτιση τζίφος.

Τι πιστεύετε; Το κινητό πέθανε εντελώς ή μόνο η μπαταρία που θα αλλαχθεί είναι το θέμα;

Επεξ/σία από stavros750
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αντιμετώπιση προβλημάτων του καλωδίου σου

Τα καλώδια φόρτισης USB μπορεί να δυσλειτουργήσουν χωρίς προφανή λόγο. Μπορείς να ελέγξεις την ακεραιότητα του καλωδίου σου χρησιμοποιώντας το με μια άλλη συσκευή.

1.Εκτέλεσε ένα Power Cycle

Όλοι έχουμε βιώσει ένα «παγωμένο» τηλέφωνο. Η οθόνη δεν ανταποκρίνεται και κανένα από τα κουμπιά δεν λειτουργεί. Απλώς… δεν ανοίγει! Γνώριζες όμως ότι είναι επίσης δυνατό για ένα τηλέφωνο να παγώσει σε κατάσταση εκτός λειτουργίας;

Εάν το Android τηλέφωνό σου δεν ανοίγει, μια λύση είναι να εκτελέσεις ένα Power Cycle. Για συσκευές με αφαιρούμενη μπαταρία, είναι τόσο εύκολο όσο η αφαίρεσή της, η αναμονή για λίγα δευτερόλεπτα και η επανατοποθέτησή της.

Αν δεν έχεις αφαιρούμενη μπαταρία, πάτα και κράτα πατημένο το Power button της συσκευής για μερικά δευτερόλεπτα. Ανάλογα με τον κατασκευαστή, ίσως χρειαστεί να το κρατήσεις πατημένο για περίπου 10 με 30 δευτερόλεπτα.

2. Έλεγξε τη μπαταρία σου

Εάν είσαι βέβαιος ότι ο εξοπλισμός φόρτισης λειτουργεί και ένα Power Cycle δεν έχει λύσει το πρόβλημα, ήρθε η ώρα να στρέψεις την προσοχή σου στη μπαταρία του τηλεφώνου σου.

Οι περισσότερες μπαταρίες τηλεφώνου και tablet αρχίζουν να πέφτουν σε ποιότητα μετά από μερικά χρόνια χρήσης. Τελικά, θα «πεθάνουν» τελείως. Άλλοι τύποι ζημιών μπορούν επίσης να επηρεάσουν ανεπανόρθωτα την μπαταρία. Τα υγρά, οι πτώσεις σε σκληρές επιφάνειες και οι ακραίες θερμοκρασίες, μπορούν να αχρηστέψουν την μπαταρία.

Έλεγξε αν η μπαταρία παίρνει ρεύμα

Αφού συνδέσεις το τηλέφωνο ή το tablet στο φορτιστή, περίμενε ένα λεπτό για να δεις αν εμφανίζεται το εικονίδιο της μπαταρίας στην οθόνη σου.

Εάν αυτό συμβεί, η μπαταρία είναι ενδεχομένως καλή και μπορείς να προχωρήσεις στα επόμενα βήματα. Εναλλακτικά, μπορεί να δεις μια μικρή κόκκινη (ή άλλου χρώματος) φωτεινή ένδειξη που αναβοσβήνει. Εάν συμβεί αυτό, σημαίνει ότι η μπαταρία σου δεν έχει αρκετή ισχύ για να ενεργοποιήσει τη συσκευή ή να εμφανίσει οποιοδήποτε περιεχόμενο στην οθόνη. Φόρτισέ την για 30 λεπτά και στη συνέχεια προσπάθησε ξανά.

Δεν βλέπεις εικονίδιο μπαταρίας ή φωτεινή ένδειξη; Πάλι αναρωτιέσαι γιατί δεν ανοίγει; Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η μπαταρία είναι νεκρή και χρειάζεται αντικατάσταση.

3. Έλεγξε την οθόνη

Φυσικά, το τηλέφωνό σου μπορεί να ενεργοποιείται χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι. Μια σπασμένη ή χαλασμένη οθόνη μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι η συσκευή είναι κλειστή.

Ευτυχώς είναι εύκολο να γνωρίζεις αν φταίει η οθόνη. Κράτα πατημένο το Power button για 30 δευτερόλεπτα, για να βεβαιωθείς ότι το τηλέφωνό σου είναι σίγουρα ενεργοποιημένο. Στη συνέχεια περίμενε τουλάχιστον δύο λεπτά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκίνησης.

Μετά απλώς κάλεσε τον εαυτό σου από άλλο τηλέφωνο. Εάν το τηλέφωνο κουδουνίζει, τότε φταίει η οθόνη. Αν όχι, θα πρέπει να συνεχίσεις τις προσπάθειες.

Φυσικά μπορείς να αντικαταστήσεις την οθόνη μόνος σου. Όμως, για άλλη μια φορά, υπάρχει ο κίνδυνος ακύρωσης της εγγύησης ή κάποιας ζημιάς. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ!

4. Χρησιμοποίησε τον υπολογιστή σου

Εάν εξακολουθείς να ρωτάς γιατί δεν ανοίγει η συσκευή σου, ενδέχεται να μπορείς να την αναγκάσεις να ενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σου. Η Google παρέχει μια κάπως περίπλοκη σειρά από βήματα, τα οποία μπορείς να ακολουθήσεις. Το έχω απλοποιήσει (κάπως) παρακάτω:

1. Σύνδεσε το τηλέφωνό σου στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB.
  2. Άφησέ το να φορτιστεί για 15 λεπτά.
  3. Αποσύνδεσε το καλώδιο από τη συσκευή σου (όχι από τον υπολογιστή).
  4. Επανασύνδεσε το καλώδιο μέσα σε 10 δευτερόλεπτα από την αποσύνδεσή του.
  5. Φόρτισε τη συσκευή σου για άλλα 30 λεπτά.
  6. Πάτα και κράτα πατημένο το Power button για πέντε δευτερόλεπτα.
  7. Πάτα Restart (Επανεκκίνηση) στην οθόνη σου.
  8. Εάν δεν εμφανίζεται η επιλογή Restart, κράτα πατημένο το Power button για 30 δευτερόλεπτα
  9. Ελπιζω να βοηθησα !!

Επεξ/σία από Giannismarianna

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...