Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ,

Σε νέο διαμέρισμα (67τμ) που θα μπω πρέπει να επιλέξω πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Η βασική κατανάλωση ρεύματος που θα έχω (πολύ γενικά..) είναι ψυγείο, υπολογιστής, όταν χρησιμοποιώ θερμοσίφωνα ή κλιματιστικό. Οπότε για 1 άτομο δεν έχω μεγάλες καταναλώσεις. Έριξα μια ματιά σε διάφορους παρόχους και διάβασα αρκετά σχόλια, αυτό που διαπίστωσα είναι ότι για την Ελίν γράφονται αρκετά θετικά σχόλια έναντι άλλων παρόχων. (π.χ. εγγύηση 60ευρω που καταβάλεται στον 1ο ή 2ο λογαριασμό, δεν έχει ΟΤΣ και δεν έχει δέσμευση το συμβόκαιο). 
Θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να πάω σε κάποιον εναλλακτικό πάροχο όπως η Ελίν ή να πάω κλασικά ΔΕΗ; Αν υπάρχουν μέλη ειδικά που είναι σε Ελίν και έχουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη, θα βοηθούσε πολύ!!! 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα γλυτωσεις 70 ευρω στην εγγυηση (130 vs 60) και θα εχεις λιγο φτηνοτερο ρευμα, απο τη στιγμη που δεν χρεωνει ΟΤΣ θα πληρωνεις την ονομαστικη τιμη κιλοβατωρας, που ειναι νομιζω 20% φθηνοτερη απο τη ΔΕΗ. Οποτε υπολογιζε στο συνολο του λογαριασμου καπου στο 10% κερδος. Σε γενικες γραμμες, αν εχεις χαμηλες καταναλωσεις δεν αξιζει τον κοπο να αλλαξεις παροχο, γιατι τα ωφελη ειναι μικρα, πχ αν εχεις μηνιαιους λογαριασμους 50 ευρω αντε να κερδισεις 4-5 ευρω το μηνα το μηνα αλλαζοντας παροχο. Αν ομως ειναι καινουργια παροχη, τοτε δεν εχεις τιποτα να χασεις.

υγ δεν ειμαι πελατης της Ελιν

υγ2 το μονο που εχω ακουσει αρνητικο ειναι οτι εχουν μια καθυστερηση στην εκδοση λογαριασμων.

Επεξ/σία από fredd0
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Αν ειναι παλιο το σπιτι, να ξερεις, στην μεταβολη θα χρειαστεί και πιστοποιητικα ηλεκτρολόγου

Είναι καινούρια πολυκατοικία! Θα μου δώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα! Απλά με ενδιαφέρει ο πάροχος για Ελίν που κοιτάζω...

Δημοσ.

Προχώρα με ΕΛΙΝ. 

Είμαι σε νέο σπίτι 70τμ 1άτομο καλής ενεργειακής κλάσης, ηλιακός 3πλής και καλά κουφώματα.

είμαι κάπου στα 17ευρώ το μήνα. Με ΔΕΗ υπολόγιζα περίπου 25-30ευρώ ανα μήνα. δε τη λες και μικρή τη διαφορά.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Προχώρα με ΕΛΙΝ. 

Είμαι σε νέο σπίτι 70τμ 1άτομο καλής ενεργειακής κλάσης, ηλιακός 3πλής και καλά κουφώματα.

είμαι κάπου στα 17ευρώ το μήνα. Με ΔΕΗ υπολόγιζα περίπου 25-30ευρώ ανα μήνα. δε τη λες και μικρή τη διαφορά.

Καπου εχεις κανει λαθος υπολογισμο

Δημοσ.
Μόλις τώρα, basilis_k6 είπε

Καπου εχεις κανει λαθος υπολογισμο

κανένα λάθος υπολογισμό. Ήμουν σε αντίστοιχο σπίτι πριν με ΔΕΗ με τις ίδιες κιλοβατώρες το μήνα. Ακόμα και τα διαφορετικά πάγια Δήμων συνυπολόγισα.

Απλά η ΕΛΙΝ σε πολύ χαμηλές καταναλώσεις συμφέρει πολύ περισσότερο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Τα δημοτικά τέλη και οι ρυθμιζόμενες παραμένουν το ίδιο δεν αλλάζουν. 

δεν είναι σε όλους τους δήμους το ίδιο....άλλες χρεώσεις έχει ο Δήμος Αθηναίων ανά τετραγωνικό και άλλο ο Δήμος Περιστερίου π.χ.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Άκουσα και για την ΗΡΩΝ οτι είναι καλή, αλλά λέω να παραμείνω στην άποψη που έχω για την ΕΛΙΝ και να παω σε ΕΛΙΝ. Απλά προσπαθώ να έχω μια πιο ουσιαστική άποψη και από άλλους που την χρησιμοποιούν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, greekfragma είπε

κανένα λάθος υπολογισμό. Ήμουν σε αντίστοιχο σπίτι πριν με ΔΕΗ με τις ίδιες κιλοβατώρες το μήνα. Ακόμα και τα διαφορετικά πάγια Δήμων συνυπολόγισα.

Ειδικα σε πολυ χαμηλες καταναλωσεις τα μαθηματικα που λες δεν βγαινουν για κανενα λογο,το 25-30 δεν γινεται 17 ουτε σε σεναριο επιστημονικης φαντασιας και σε προκαλω να το αποδειξεις,δε θα ειχε μεινει ουτε ο Φωτοπουλος στη ΔΕΗ με τετοιες διαφορες

6 ώρες πριν, petrostr είπε

Χαιρετώ,

Σε νέο διαμέρισμα (67τμ) που θα μπω πρέπει να επιλέξω πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Η βασική κατανάλωση ρεύματος που θα έχω (πολύ γενικά..) είναι ψυγείο, υπολογιστής, όταν χρησιμοποιώ θερμοσίφωνα ή κλιματιστικό. Οπότε για 1 άτομο δεν έχω μεγάλες καταναλώσεις. Έριξα μια ματιά σε διάφορους παρόχους και διάβασα αρκετά σχόλια, αυτό που διαπίστωσα είναι ότι για την Ελίν γράφονται αρκετά θετικά σχόλια έναντι άλλων παρόχων. (π.χ. εγγύηση 60ευρω που καταβάλεται στον 1ο ή 2ο λογαριασμό, δεν έχει ΟΤΣ και δεν έχει δέσμευση το συμβόκαιο). 
Θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να πάω σε κάποιον εναλλακτικό πάροχο όπως η Ελίν ή να πάω κλασικά ΔΕΗ; Αν υπάρχουν μέλη ειδικά που είναι σε Ελίν και έχουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη, θα βοηθούσε πολύ!!! 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Χανεις το χρονο σου και μονο που ψαχνεσαι για τετοιες καταναλωσεις,μεινε ΔΕΗ.

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.
2 ώρες πριν, greekfragma είπε

Προχώρα με ΕΛΙΝ. 

Μας λες οτι θα εχεις μικροτερο λογαριασμό και 25-30 το μηνα, δηλαδη αν το πάμε στο τετράμηνο της δεη μιλάμε για έκπτωση 100 120 ευρω το τετράμηνο, προφανώς με τους υπολογισμούς αυτούς θα σε πληρώνουν κιόλας😄

Δημοσ.

ορισμένοι έχετε πρόβλημα να διαβάσετε.

17ευρώ το μήνα με ΕΛΙΝ....25-30ευρώ το μήνα ΔΕΗ.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ περίπου 8-12ευρώ το μήνα.

Το έτος δηλαδή περίπου στα 100-140ευρώ.

Εντάξει ή να το περάσω και από το μπλέντερ για τα μωρά;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekfragma είπε

δεν είναι σε όλους τους δήμους το ίδιο....άλλες χρεώσεις έχει ο Δήμος Αθηναίων ανά τετραγωνικό και άλλο ο Δήμος Περιστερίου π.χ.

Νόμιζα ότι εννοούσες για διαφορες στο ίδιο σπίτι. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, greekfragma είπε

Μιλας για συνολο δηλαδη οχι για ρευμα. Το δευτερο που λες δεν γινετε, οσο καις τοσο συμφαιρει η ελιν. 100 ευρω διαφορα στον χρονο βλεπεις με καταναλωσεις που ενα ατομο δυσκολα τις κανει. Δεν εχεις νυχτερινο υποθέτω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...