Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αντιμετωπίζω ενα περίεργο (?) πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας.

Εχω ενα desktop απο το 2008 με τον Atheros L1 Gigabit Ethernet Controller της εποχής. Πρόσφατα άλλαξα το ρούτερ απο την Cosmote πηγαίνοντας απο το Speedport entry 2i στο Speedport plus λόγω αναβάθμισης σε 50αρα.

Η συσκευασία παρείχε (υποθέτω) νεου τύπου λευκό ethernet καλώδιο και θεώρησα καλό να αλλάξω το παλιό κλασσικό κίτρινο καλώδιο που είχα απο το προηγούμενο ρούτερ κι ας μην είχα προβλήματα.

Κάπου εκεί όμως ξεκίνησαν τακτικά lag σε online games αλλά και στιγμιαίες αποσυνδέσεις (των 2-3 sec) του υπολογιστή απο το ίντερνετ (έχανε το δίκτυο και επανερχόταν) σε απλές καταστάσεις browsing κλπ.

Τελικά χρειάστηκε να μου αντικαταστήσουν το ρούτερ για άσχετο λόγο (πάλι με Speedport plus) οπότε χρησιμοποίησα το καινούριο ethernet της συσκευασίας με τα ίδια πάλι αποτελέσματα. Πάνω στο troubleshooting δοκιμάζοντας ξανά το παλιό κίτρινο καλώδιο, τα προβλήματα λύθηκαν και το lag εξαφανίστηκε όπως και οι αποσυνδέσεις.

Να μου έτυχαν 2 σερί ελαττωματικά καινούρια ethernet καλώδια το θεωρώ μάλλον απίθανο οπότε άρχισα να σκέφτομαι μήπως παίζει όντως θέμα ασυμβατότητας του αρχαίου network adapter μου με τα νεότερα καλώδια ή εχω πολύ φαντασία?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@bad_freddyΤα καλωδιάκια Ethernet που έχουν τα router του ΟΤΕ μαζί έχουν λίγο περίεργα άκρα, και σε ορισμένες υποδοχές δεν κουμπώνουν τόσο σωστά. Μου έτυχε κι εμένα κάτι αντίστοιχο, με το καλώδιο να κουμπώνει σωστά στο plus, αλλά να μην πιάνει καλά σε ένα switch. Πιθανώς αν το δοκίμαζα να το κουμπώσω - ξεκουμπώσω 1-2 φορές ακόμα να το πετύχαινα, αλλά αφού είχα "κάβα" από καλώδια δεν πολυσκοτίστηκα

Επεξ/σία από Orestis_G
Δημοσ.

πήγαινε στις ιδιότητες της κάρτας δικτύου-->παράμετροι-->για προχωρημένους και βρες την ταχύτητα με σκοπό να την μειώσεις στα 100full duplex

δοκίμασέ το και πες μας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, madrivermadonus είπε

πήγαινε στις ιδιότητες της κάρτας δικτύου-->παράμετροι-->για προχωρημένους και βρες την ταχύτητα με σκοπό να την μειώσεις στα 100full duplex

δοκίμασέ το και πες μας.

Μου το είπε κι ενας φίλος αυτό αλλα αν και στο λάπτοπ μου που ειναι ακόμα στην 1903 υπάρχει η επιλογή στην κατηγορία "Speed & duplex" για ρύθμιση ταχύτητας, στο desktop που έχω κάνει update στην 2004 δεν υπάρχει καν.

Φυσικά δεν ξέρω αν είναι θέμα διαφορετικής έκδοσης Windows ή απλά θέμα του adapter αλλά μου έκανε εντύπωση.

Κάτι ακόμα σχετικό με το 100 mbps που ανέφερες όντως το παλιού τύπου καλώδιο που παίζει κομπλέ δείχνει στα adapter properties "speed link 100/100 mbps" ενω αν συνδέσω το καινούριο που μου κάνει νερά είναι στα 1000/1000.

received_2372015616438865.jpeg

Επεξ/σία από bad_freddy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γιαυτο στο ζητησα. το παλιο σου καλωδιο ειναι 100αρi. αν το δεις λογικα εχει 4 καλωδια στo κλιπ.

το καινουργιο 1000αρι και εχει 8. αυτο σου δημιουργει θεμα λογικα λογω προβληματικης καρτας δικτυου που κολλαει οταν παιζει στα 1000.

δοκιμασε αλλο driver.

Επεξ/σία από madrivermadonus
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, madrivermadonus είπε

γιαυτο στο ζητησα. το παλιο σου καλωδιο ειναι 100αρi. αν το δεις λογικα εχει 4 καλωδια στo κλιπ.

το καινουργιο 1000αρι και εχει 8. αυτο σου δημιουργει θεμα λογικα λογω προβληματικης καρτας δικτυου που κολλαει οταν παιζει στα 1000.

δοκιμασε αλλο driver.

Καλά ο τελευταίος driver βγήκε το 2009 και προφανώς τον εχω οπότε απο αυτή την πλευρά δεν μπορώ να κάνω κάτι υποθέτω...

Οπότε αν αφήσω το παλιό καλώδιο δεν θα έχω κάποια διαφορά/μειονέκτημα με την 50αρα σύνδεση σωστά?

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, logvphys είπε

Σωστα..... μπορεις βεβαια να παρεις και μια χιλιαρα καρτουλα να αναβαθμιστεις κιολας.

Αν δείς το πρώτο πόστ το PC είναι του 2008 (C2Q 6600) οπότε αν είναι για αναβάθμιση χρειάζεται γενική, η κάρτα δικτύου είναι το λιγότερο χαχα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...