Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταλαβαινω πως το Skroutz εχει κανει καποια ειδικη συμφωνια με μαγαζια και σου συγκεντρωνει προιοντα οταν αγοραζεις απο διαφορους. Τις περισσοτερες φορες εννοειται δε πετυχαινεις τη φθηνοτερη τιμη παρα μονο γλιτωνεις μεταφορικα-αντικαταβολες απο το να αγοραζες απο το καθενα. Οποτε συμφερει αν θες να συγκεντρωσεις πολλα μικροαντικειμενα απο διαφορα μερη.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι γιατι οταν βαζεις απο ενα σημειο και μετα παιρνεις διαφορετικη τιμη απο αυτην που σου λεει το ιδιο το Skroutz?

Για παραδειγμα χθες εκανα μια παραγγελια 5 αντικειμενων, απο διαφορα φαρμακεια. Στο 4 και 5ο προιον αλλαζε και η τιμη που μου λεγε το Skroutz.

ΠΧ εστω ενα γαλακτωμα Korres που ειχε φθηνοτερη τιμη 9.5 ε και το Skroutz σου λεει απο μας το παιρνεις 10,72. Και οταν το προσθετα εγραφε 10,90. Επισης στο 5ο προιον ελεγε το παιρνεις 5,45 και μετα στο χρεωνε 5,99.

Ενω αν αυτα τα προσθετα με  αδειο καλαθι (Δοκιμασα δηλαδη μετα την παραγγελια να προσθεσω μονα τους αυτα που ειδα να χουν εξτρα καπελο), τα προσθετε με οσο σου λεει, σαν μοναδικα αντικειμενα πχ το 10,72 το τιμολογουσε 10,72

Αρα τι γινεται, απο ενα σημειο και μετα τρωνε καπελο τα αντικειμενα που προσθετεις για να αποροφησει καποια χασουρα η να προσθεσει κερδος το Σκρουτζ? Ενημερωτικα ρωταω, τωρα οι διαφορες ηταν μικρες, απλα να ξερω τι παιζει αν στειλω στο μελλον μεγαλυτερες παραγγελιες

Δημοσ.

Το λογικό είναι το σκρουτζ να άλλαξε δυναμικά τα καταστήματα από τα οποία θα προμηθευτεί το κάθε προϊόν για να ελαχιστοποιήσει τις αποστολές, εξού και οι διαφορετικές τιμές (άλλο κατάστημα)

  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω παρατηρήσει το εξής: Θέλω 2 πραγματάκια από φαρμακείο.

Τα ίδια 2 πραγματάκια τα βλέπω σε 4 φαρμακεία, με διαφορετικές τιμές.

Στο έξυπνο καλάθι συμμετέχουν τα 3 από τα 4 φαρμακεία, κ δοκιμάζω να τα βάλω στο έξυπνο καλάθι να δω τι βγαίνει κ συμβαίνει το εξής:

Δεν μου βγάζει να τα πάρω από το φθηνότερο φαρμακείο (που συμμετέχει στο έξ καλάθι ξαναλέω) αλλά από πχ το 2ο ή 3ο στη λίστα, άνευ λόγου.

 

Όπως είναι φυσικό, τα παίρνω απο το 1ο φαρμακείο κ τελειώνω, αλλά τελικά όλα είναι υπο αίρεση, δεν πρέπει να πηγαίνεις κάπου με κλειστά μάτια, εκτός κ αν δεν σε ενδιαφέρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kontow, ισχύει αυτό που είπε ο @ktf παραπάνω. Εάν τα 2 πράγματα είναι διαθέσιμα από το ίδιο κατάστημα, το skroutz, προκειμένου να μειώσει τον αριθμό αποστολών, θα τα βάλει και τα δύο από αυτό το κατάστημα, και ας μην είναι το φθηνότερο. Ορθό ή όχι, και αν σηκώνει περεταίρω βελτιστοποίηση ή παραμετροποίηση, είναι άλλη κουβέντα, αλλά όχι "άνευ λόγου".

Επεξ/σία από l3ft3r1s
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, l3ft3r1s είπε

@kontow, ισχύει αυτό που είπε ο @ktf παραπάνω. Εάν τα 2 πράγματα είναι διαθέσιμα από το ίδιο κατάστημα, το skroutz, προκειμένου να μειώσει τον αριθμό αποστολών, θα τα βάλει και τα δύο από αυτό το κατάστημα, και ας μην είναι το φθηνότερο. Ορθό ή όχι, και αν σηκώνει περεταίρω βελτιστοποίηση ή παραμετροποίηση, είναι άλλη κουβέντα, αλλά όχι "άνευ λόγου".

Μάλλον δεν έγινε κατανοητό αυτό που εννοώ.

Το φαρμ kontow τα έχει κ τα 2 πράγματα με κόστος 25€. Συμμετέχει στο έξυπνο καλάθι

Το φαρμ Λευτέρης τα έχει κ τα 2 πράγματα με κόστος 30€. Συμμετέχει στο έξυπνο καλάθι

Το φαρμ kτφ τα έχει κ τα 2 πράγματα με κόστος 33€. Συμμετέχει στο έξυπνο καλάθι

 

Σε κάθε περίπτωση η αποστολή θα είναι μία. Αλλά το έξυπνο καλάθι με "ωθεί" να πάρω απο το φαρμ Λευτέρης κ όχι απο το πιο φθηνό φαρμ kontow, ( κ εδώ πηγαίνει το) άνευ λόγου.

Δημοσ.

@kontow, αυτό είναι όντως περίεργο, και το επιβεβαιώνω και εγώ από μια γρήγορη δοκιμή που έκανα μόλις τώρα.

Κάποιον πολύ περίεργο αλγόριθμο έχουν βάλει, με κριτήρια που δε βλέπουμε...

Δημοσ.

Εμένα το παράξενο αλλά θετικό που μου έτυχε ήταν όταν το έξυπνο καλάθι  είχε και φθηνότερα μεταφορικά από όλα τα μαγαζιά στο συγκεκριμένο προϊόν, και το έδινε από το φθηνότερο μαγαζί

Δημοσ.

Βασικα εν κατακλειδι θελει οανρα ελεγχο η φαση και δεν ειναι one stop shop. Οπως ειπε και ο φιλος πριν εκτος αν δε μας νοιαζει καλο ειναι να κανουμε εναν ελεγχο οταν κλεισει το καλαθι να βλεπαμε ποσο θα μας εβγαινε χωρις αυτη τη λειτουργια.

Εμενα τελικα τα πηρε ολα απο ενα καταστημα το οποιο ειχε και αυτο κοστος μεταφορικων 2 οεο και το σκρουτζ αλλα δωρεαν στα 45 ευρω ενω το εξυπνο καλαθι στα 50. Ασημαντο αλλα δε παυει να ηταν πιο ευνοικο να ειχα ψωνισει απευθειας απο το ιδιο το καταστημα

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια να ρωτησω. Οταν τα καταστηματα εν τελη ειναι διαφορετικα σου ρχονται πολλαπλες αποστολες η τα συγκεντρωνει και τα στελνει ολα μαζι. Εκανα μια παραγγελια και μου βγαλε 2 αποστολες. Θα τα στειλει ενα ενα βαση διαθεσιμοτητας η θα περιμενει να φυγουν και τα 2 ταυτοχρονα.

Το ενα ειναι φαρμακευτικονπροιον αμεσα διαθεσιμο και το αλλο ειναι κατι ηλεκτρονικο με 1-3 μερες παραδοσης. Δε πιστευω να καθυστερησει να ρθει το φαρμακευτικο ενω το σκρουρζ περιμενει να παραλαβει και το αλλο

Δηλαδη το σκρουρζ λειτουργει ως ενδιαμεσος εντολεας τυπου αυτο στειλτο στο πελατη  η στελνουν τα μαγαζια στο δκρουτζ και στα στελνει μετα το σκρουτζ. Ελπιζω να ισχυει το πρωτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...