Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! 

Η ερώτηση που θα κάνω είναι μάλλον χαζή αλλά επειδή τα καλοκαίρια υποφέρω ψάχνω τρόπους να δροσιστώ έστω στο ελάχιστο. 

Για να σας προλάβω δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχω air condition και να λειτουργεί σε μόνιμη βάση.

Να διευκρινίσω πως στο δωμάτιό μου έχω το pc και δυο οθόνες, ενώ υπάρχει και ένα μεγάλο παράθυρο. Το παράθυρο είναι ανοιχτό σε μόνιμη βάση, αλλά το παντζούρι ανοίγει αργά το απόγευμα και μένει ανοιχτό όλο το βράδυ μέχρι να ξανακλείσει το πρωί, διότι ο ήλιος χτυπά όλη την και η ζέστη πολλαπλασιάζεται. Επίσης, να πω ότι διαθέτω επιδαπέδιο ανεμιστήρα που είτε χτυπάει μόνιμα πάνω μου είτε τον έχω σε περιστροφή, αλλά πιο πολύ νιώθω να μου φυσάει ζεστό αέρα (που είναι φυσιολογικό λόγω της θερμοκρασίας) και να κάνει θόρυβο. 

Ας πάμε λίγο στην χαζή ιδέα που είχα. Στα pc για να φύγει η ζέστη από το κουτί υπάρχει ανεμιστήρας ο οποίος στέλνει αέρα εκτός κουτιού με σκοπό να ρουφάει τη ζέστη και να την στέλνει έξω (σαν εξαερισμός ας πούμε). Πιο συγκεκριμένα αν το pc έχει μόνο έναν ανεμιστήρα αυτός είναι που φυσάει εκτός κουτιού. Αν έχει περισσότερους εκεί είναι άλλο το θέμα. Αν υποθέσουμε ότι το δωμάτιο είναι σαν το κουτί ενός υπολογιστή, αν βάλω τον ανεμιστήρα στο παράθυρο και φυσάει μόνιμα προς τα έξω, θα βγάλει ζέστη από το δωμάτιο ή απλά θα καίω ρεύμα και θα ζεσταίνομαι περισσότερο; 

Ρωτάω πιο πολύ γιατί αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το δωμάτιο δεν μπορώ να βάλω στο παράθυρο τον ανεμιστήρα. Ωστόσο, αν υπάρχει πιθανότητα να γίνει λίγο πιο ανεκτή η διαβίωσή μου σε αυτό ίσως να αλλάξω τη διαρρύθμιση. 

Για πείτε μου την άποψή σας. 

• Confused 1
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι, δεν θεωρώ ότι θα δείς κάποια βελτίωση και λογικά θα είναι και χειρότερα γιατί δεν θα έχεις ούτε τον αέρα του ανεμιστήρα να σε δροσίζει λίγο.

Ο ανεμιστήρας βγάζει εκτός κουτιού το ζεστό αέρα που υπάρχει στο εσωτερικό του. Η θερμοκρασία του δωματίου είναι χαμηλότερη απο αυτή του υπολογιστή οπότε ο αέρας που θα εισέλθει (συνήθως είναι δύο οι ανεμιστήρες) θα είναι πιο δροσερός. Φυσικά, είναι αδύνατο θερμοδυναμικά η θερμοκρασία εντός κουτιού να είναι χαμηλότερη του περιβάλλοντος χώρου αν μιλάμε για αερόψυξη και όχι υδρόψυξη. Δηλαδή ψυκτικό κύκλο με συμπιεστές κλπ.

Στο παράδειγμα του δωματίου και να βγεί ο ζεστός αέρας από μέσα, που θα βρείς πιο δροσερό για να τον "ανταλλάξεις";  Έξω είναι συνήθως χειρότερα. Επιπλέον, ο ρυθμός με τον οποίο θα διώχνει ο ανεμιστήρας αέρα θα είναι πολύ μικρότερος απο το ρυθμό με τον οποίο θα μεταφέρεται ζέστη απο τους καυτούς τοίχους.

Έχε υπόψιν πως σε ένα τέλεια (ιδανικό σενάριο) μονωμένο δωμάτιο, η χρήση ανεμιστήρα θα αυξήσει τη θερμοκρασία του χώρου λόγω της θερμότητας που παράγει το μοτέρ, οι αντιστάσεις του κλπ. Στην πράξη ασφαλώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αυτά τα λίγα με δύο μαθήματα θερμοδυναμικής που έχω διδαχθεί. Κάποιος πιο ενημερωμένος ίσως γνωρίζει κάτι καλύτερα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Iasonas Pav είπε

Όχι, δεν θεωρώ ότι θα δείς κάποια βελτίωση και λογικά θα είναι και χειρότερα γιατί δεν θα έχεις ούτε τον αέρα του ανεμιστήρα να σε δροσίζει λίγο.

Ο ανεμιστήρας βγάζει εκτός κουτιού το ζεστό αέρα που υπάρχει στο εσωτερικό του. Η θερμοκρασία του δωματίου είναι χαμηλότερη απο αυτή του υπολογιστή οπότε ο αέρας που θα εισέλθει (συνήθως είναι δύο οι ανεμιστήρες) θα είναι πιο δροσερός. Φυσικά, είναι αδύνατο θερμοδυναμικά η θερμοκρασία εντός κουτιού να είναι χαμηλότερη του περιβάλλοντος χώρου αν μιλάμε για αερόψυξη και όχι υδρόψυξη. Δηλαδή ψυκτικό κύκλο με συμπιεστές κλπ.

Στο παράδειγμα του δωματίου και να βγεί ο ζεστός αέρας από μέσα, που θα βρείς πιο δροσερό για να τον "ανταλλάξεις";  Έξω είναι συνήθως χειρότερα. Επιπλέον, ο ρυθμός με τον οποίο θα διώχνει ο ανεμιστήρας αέρα θα είναι πολύ μικρότερος απο το ρυθμό με τον οποίο θα μεταφέρεται ζέστη απο τους καυτούς τοίχους.

Έχε υπόψιν πως σε ένα τέλεια (ιδανικό σενάριο) μονωμένο δωμάτιο, η χρήση ανεμιστήρα θα αυξήσει τη θερμοκρασία του χώρου λόγω της θερμότητας που παράγει το μοτέρ, οι αντιστάσεις του κλπ. Στην πράξη ασφαλώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αυτά τα λίγα με δύο μαθήματα θερμοδυναμικής που έχω διδαχθεί. Κάποιος πιο ενημερωμένος ίσως γνωρίζει κάτι καλύτερα.

Βασικά μάλλον τα περιέγραψες όλα πολύ καλά. Οπότε συνεχίζουμε να υποφέρουμε! :P

Έχει κανείς υπόψιν αν αυτοί οι περίεργοι ανεμιστήρες που τους γεμίζεις ένα κουβαδάκι με κρύο νερό και μέσω (μάλλον) κάποιας αντίστασης φυσάνε κρύο αέρα (δεν μιλάω για αυτά που ψεκάζουν), αν δημιουργούν προβλήματα υγρασίας στις ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές;

Κάτι τέτοιο εννοώ: 

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ.

Ο λόγος που δεν υπάρχει δυνατότητα air condition είναι χρηματικός ή άλλος; Θα σκεφτόσουν για κάτι τέτοιο; Βέβαια δεν ξέρω αν κάνουν καλή δουλειά, δεν είχα ποτέ. 

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι τόσο χρηματικός όσο, ενόχλησης των από κάτω και δεν είμαι σε θέση να μαλώνω. Εδώ σόμπα πέλλετ βάλαμε και μας τρέλαναν... ψάχναμε να βρούμε ειδικό υλικό να βάλουμε από κάτω για να μην ακούγεται το μοτέρ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα σύγχρονα κλιματιστικά (inverter) εάν λειτουργούν κ λειτουργούνται σωστά είναι σχεδόν αθόρυβα (τόσο οι εξωτερικές όσο και οι εσωτερικές μονάδες τους).

Επίσης είσαι σίγουρος ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε σημείο (κάποια ταράτσα ίσως) ή κάπου ψηλά ώστε να μην έχουν πρόβλημα "οι από κάτω"?

Στην ανάγκη, θεωρώ ότι η λύση που προτάθηκε ( @prototypegr) θα βοηθήσει αρκετά.

Επεξ/σία από TechnoState
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TechnoState είπε

Τα σύγχρονα κλιματιστικά (inverter) εάν λειτουργούν κ λειτουργούνται σωστά είναι σχεδόν αθόρυβα (τόσο οι εξωτερικές όσο και οι εσωτερικές μονάδες τους).

Επίσης είσαι σίγουρος ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε σημείο (κάποια ταράτσα ίσως) ή κάπου ψηλά ώστε να μην έχουν πρόβλημα "οι από κάτω"?

Στην ανάγκη, θεωρώ ότι η λύση που προτάθηκε ( @prototypegr) θα βοηθήσει αρκετά.

Και οι σόμπες pellet δεν κάνουν θόρυβο, αλλά τον άκουγαν. xD

Ένας άνθρωπος αν νομίζει ότι του δημιουργείς πρόβλημα του το δημιουργείς και χωρίς αυτό να υφίσταται...! 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, rafinos είπε

Και οι σόμπες pellet δεν κάνουν θόρυβο, αλλά τον άκουγαν. xD

Ένας άνθρωπος αν νομίζει ότι του δημιουργείς πρόβλημα του το δημιουργείς και χωρίς αυτό να υφίσταται...! 

Να φανταστώ ούτε sex θα κάνεις γιατί θα τρίζει το κρεβάτι, καζανάκι μια φορά την μέρα και πλυντήριο στο χέρι για να μην τραντάζει.

• Like 1
Δημοσ.

Το σπίτι ιδιόκτητο ή ενοίκιο; Ποια είναι η σχέση σου με τους από κάτω και σε νοιάζει; αν πχ είναι ο σπιτονοικοκυρης οκ, είσαι σε μη πλεονεκτική θέση,αν ειναι απλά τίποτα περίεργοι που δεν μπορούν να σου κάνουν κάτι γραψτους κανονικά και βάλε air condition. Και αν σου πουν τίποτα πες τους ότι δε θα σκάσεις εσύ γιατι έχουν ευαίσθητα αυτιά και αν θέλουν να φτιάξουν την μόνωση του σπιτιού τους. Και αν έχουν πρόβλημα να φωνάξουν την αστυνομία για μέτρηση ήχου. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, rafinos είπε

Καλησπέρα παιδιά! 

Η ερώτηση που θα κάνω είναι μάλλον χαζή αλλά επειδή τα καλοκαίρια υποφέρω ψάχνω τρόπους να δροσιστώ έστω στο ελάχιστο. 

Για να σας προλάβω δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχω air condition και να λειτουργεί σε μόνιμη βάση.

Να διευκρινίσω πως στο δωμάτιό μου έχω το pc και δυο οθόνες, ενώ υπάρχει και ένα μεγάλο παράθυρο. Το παράθυρο είναι ανοιχτό σε μόνιμη βάση, αλλά το παντζούρι ανοίγει αργά το απόγευμα και μένει ανοιχτό όλο το βράδυ μέχρι να ξανακλείσει το πρωί, διότι ο ήλιος χτυπά όλη την και η ζέστη πολλαπλασιάζεται. Επίσης, να πω ότι διαθέτω επιδαπέδιο ανεμιστήρα που είτε χτυπάει μόνιμα πάνω μου είτε τον έχω σε περιστροφή, αλλά πιο πολύ νιώθω να μου φυσάει ζεστό αέρα (που είναι φυσιολογικό λόγω της θερμοκρασίας) και να κάνει θόρυβο. 

Ας πάμε λίγο στην χαζή ιδέα που είχα. Στα pc για να φύγει η ζέστη από το κουτί υπάρχει ανεμιστήρας ο οποίος στέλνει αέρα εκτός κουτιού με σκοπό να ρουφάει τη ζέστη και να την στέλνει έξω (σαν εξαερισμός ας πούμε). Πιο συγκεκριμένα αν το pc έχει μόνο έναν ανεμιστήρα αυτός είναι που φυσάει εκτός κουτιού. Αν έχει περισσότερους εκεί είναι άλλο το θέμα. Αν υποθέσουμε ότι το δωμάτιο είναι σαν το κουτί ενός υπολογιστή, αν βάλω τον ανεμιστήρα στο παράθυρο και φυσάει μόνιμα προς τα έξω, θα βγάλει ζέστη από το δωμάτιο ή απλά θα καίω ρεύμα και θα ζεσταίνομαι περισσότερο; 

Ρωτάω πιο πολύ γιατί αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το δωμάτιο δεν μπορώ να βάλω στο παράθυρο τον ανεμιστήρα. Ωστόσο, αν υπάρχει πιθανότητα να γίνει λίγο πιο ανεκτή η διαβίωσή μου σε αυτό ίσως να αλλάξω τη διαρρύθμιση. 

Για πείτε μου την άποψή σας. 

raf δες εδω 😀

• Like 3
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, tzotzosgr είπε

raf δες εδω 😀

Γιαυτο ρωτησα αν εχει ψυγειο. Εχω φτιαξει με παγοκυστες και αλουμινενιες γριλιες απο παλιο ψυγειο αυτοκινητου ενα συστηματακι πισω απο ανεμιστηρα που κραταγε 6 ωρες περιπου. Αυτο στο βιντεο πρεπει να κραταει ακομα παραπανω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι συνιδιωκτησία κσι υπάρχει και συγγένεια. Το να πλακωθώ δεν είναι λύση δυστυχώς. 😋

Αυτές οι πατέντες με τα ψυγεία δημιουργούν υγρασία στην ατμόσφαιρα ή όχι; Φοβάμαι για τις συσκευές όπως προείπα. 

Όπως και να 'χει ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! 🙂

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ.

Αρχικά είδα να λες ότι έχεις ανοιχτά παράθυρα όλη μέρα. Αυτό είναι λάθος όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινα και να το εξηγήσω.Εσωτερικά το σπίτι ας πούμε πρωινές ώρες έχει αρκετά χαμηλή θερμοκρασία και για να τη διατηρήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο κλείνουμε τα παράθυρα γιατί  όσο ανεβαίνει η εξωτερική θερμοκρασία αν ανοίξουμε τα παράθυρα μπαίνει ο αέρας μέσα και μας την ανεβάζει.Αυτό θα το διαπιστώσεις αν έχεις και δύο θερμόμετρα ένα μέσα και με κλειστά παράθυρα ένα έξω.

Άρα κλειστά παράθυρα όλη μέρα  και τα ανοίγουμε αργά το βράδυ όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από την εσωτερική.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rafinos είπε

Ειναι συνιδιωκτησία κσι υπάρχει και συγγένεια. Το να πλακωθώ δεν είναι λύση δυστυχώς. 😋

Μια χαρα λυση ειναι,οπως φαινεται ηδη δεν εχεις καλες σχεσεις,οποτε για να γινουν καλυτερες ειναι δυσκολο,και σιγουρα θα γινουν χειροτερες αργα η γρηγορα.

Βαλε ac και ασε τις πατεντες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...