techPro Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Σε ορεινό οικισμό που επισήμως είναι εκτός κάλυψης τηλεοπτικού σήματος όλο τον χρόνο τα κανάλια πιάνουν κανονικά με εξαίρεση τον Αύγουστο, οπότε και τα μισά κανάλια εναλάξ (ή εννίοτε όλα) έχουν πολλά σφάλματα ή και χαμηλό σήμα με αποτέλεσμα η εικόνα να παραμοφώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ώστε να μην είναι δυνατή η παρακολούθηση ή η τηλεόραση να δίνει μαύρη οθόνη. Υπάρχει κάποια ερμηνεία για το γεγονός ότι τα προβλήματα στο σήμα εμφανίζονται πάντοτε συγκεκριμένο μηνα; Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2020 από techPro
techPro Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Να προσθέσω πως το σήμα έχει προβλήματα πρωινές ώρες. Αργά το βράδυ διορθώνεται.
afm Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Μπορεί να είναι πολλές οι αιτίες: α. Κάποιο παράσιτο από κάποια συσκευή που δουλεύει τις συγκεκριμένες ώρες (πχ ένα air-condition, ένα ποτιστικό, κάτι άλλο) β. Λόγω διάδοσης πιάνεις σήμα και από άλλο κέντρο και δημιουργεί παράσιτα (αν είναι άλλο κανάλι) ή πρόβλημα στο sfn (αν είναι το ίδιο) και μείωση της ποιότητας σήματος. γ. Λόγω ζέστης τα "παίζει" ο ενισχυτής σου της πρωινές ώρες και χάνεται το σήμα δ.Πρόβλημα στην κεραία σου ή ακόμα - ακόμα προβλήματα στην εκπομπή της ίδιας της digea. ε. Οριακό σήμα στ. Τυχαίο γεγονός Όταν στο ξανακάνει γύρνα λίγο λίγο την κεραία μήπως φτιάξει.
techPro Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 @afm Το πρόβλημα αφορά όλο το χωριό. Δεν είναι προσωπικό. Προφανώς έχει να κάνει με την εκπομπή του σήματος. Αυτό που αναρωτιμέμαι είναι αν πρόκειται για σκόπιμη μεταβολή από την Digea για να εξυπηρετήσει δικούς της τεχνικούς περιορισμούς ή πρόκειται για κάποιον εξωτερικόν παράγοντα.
afm Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Αφού το πρόβλημα είναι γενικό τότε είναι πρόβλημα της digea ή/και της Ε.Ρ.Τ. . Από τη στιγμή που το παρατηρείτε μόνο τον Αύγουστο τότε είναι μάλλον κάποια διάδοση (λήψη κάποιων μακρινών πομπών στην ίδια συχνότητα) και επηρεασμός της λήψης. Στο κάνει και στην digea ή/και στην Ε.Ρ.Τ.; Όταν το κάνει πέφτει η ισχύς σήματος, η ποιότητα του σήματος ή και τα δύο; Μπορεί απλά να είναι πρόβλημα των πομπών λόγω ζέστης. Το κάνει και το μεσημέρι με την ζέστη ή μόνο το πρωί; Φυσικά και είναι κάποιος εξωτερικός παράγοντας αφού το χωριό σας είναι (όπως λες) εκτός επίσημης κάλυψης και η digea δεν πρόκειται να ασχοληθεί αν εσείς πιάνετε σήμα ή όχι. Υ.Γ. : Από πιο Κέντρο Εκπομπής πιάνετε σήμα; Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2020 από afm
techPro Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δεν έχω ιδέα για το κέντρο εκπομπής. Επισήμως από κανένα καθώς η περιοχή είναι εκτός κάλυψης. Τα προβλήματα υπάρχουν και στην ΕΡΤ και τώρα που το αναφέρεις η ΕΡΤ δε μεταδίδεται μέσω Digea. Πολλές φορές υπάρχουν πολλά errors κάποιες χάνεται και το σήμα, απ' όσο θυμάμαι. Πότε έχουν πρόβλημα τα μισά κανάλια και κάποιες στιγμές όλα. Τις βραδινές ώρες το σήμα φτιάχνει, μετά τις 9-10 μ.μ. Περίπου την ίδια ώρα το πρωί ξεκινούν και εντείνονται το μεσημέρι. Οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν δορυφορικούς δέκτες. Προσωπικά παρακολουθώ τηλεόραση ελάχιστα έως καθόλου οπότε δε με πολυπειράζει, αλλά προσπαθώ να βρω μια εξήγηση...
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Καλή κεραία τηλεόρασης (βασικά την καλύτερη που μπορείς να βρείς) κατευθυνόμενη και όσο το δυνατόν ψηλότερα σε ιστό Ενισχυτή Κατανεμητή θωρακισμένο καλώδιο από τον κατανεμητή προς την τηλεόραση (με φερρίτες και θωράκιση κλπ) ναι θα βαλεις λίγο βαθύτερα το χερι στη τσεπη
techPro Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Κεραία είναι τοποθετημένη αυτή: https://www.alcadelectronics.com/en/product/uhf-antenna-neo-channels-21-60-g-18db-9000186 Ενισυχτής: https://www.alcadelectronics.com/en/product/amp-groups-uhf-uhf-vhf-fm-mast-9030048 Κατανεμητής προφανώς δε χρειάζεται για μία συσκευή. Νομίζω πως και από κεραία και από ενισχυτή δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.
kostasbm Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 αν εισαστε εκτος καλυψης δικαιουστε να κανετε αιτηση στο κεπ της περιοχης για πιατακι κοσμοτε το οποιο ειναι ολα δωρεαν για 2 χρονια πηγαινε στο κεπ και ρωτησε......στο μαντρι μου ειμαστε εκτος και εχουν ολοι πιατο κοσμοτε δωρεαν
techPro Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 6 hours ago, kostasbm said: αν εισαστε εκτος καλυψης δικαιουστε να κανετε αιτηση στο κεπ της περιοχης για πιατακι κοσμοτε το οποιο ειναι ολα δωρεαν για 2 χρονια πηγαινε στο κεπ και ρωτησε......στο μαντρι μου ειμαστε εκτος και εχουν ολοι πιατο κοσμοτε δωρεαν Νομίζω αφορά μόνιμους κατοίκους και έχω την εντύπωση ότι υπήρχε και χρονική προθεσμία για τις αιτήσεις.
kostasbm Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 42 λεπτά πριν, techPro είπε Νομίζω αφορά μόνιμους κατοίκους και έχω την εντύπωση ότι υπήρχε και χρονική προθεσμία για τις αιτήσεις. ναι ξέχασα να πω οοτι αφορά μόνιμους κατοίκους αλλά έχω δει στο κεπ δίπλα μου ότι κάνουν αιτήσεις
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 23 ώρες πριν, techPro είπε Κεραία είναι τοποθετημένη αυτή: https://www.alcadelectronics.com/en/product/uhf-antenna-neo-channels-21-60-g-18db-9000186 Ενισυχτής: https://www.alcadelectronics.com/en/product/amp-groups-uhf-uhf-vhf-fm-mast-9030048 Κατανεμητής προφανώς δε χρειάζεται για μία συσκευή. Νομίζω πως και από κεραία και από ενισχυτή δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αυτο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να βάλεις σαν ενδιάμεσο επάνω στον ενισχυτή , κάποιο φίλτρο συχνοτήτων. Το οποίο θα αφήνει να περνάνε μόνο η μπάντα τηλεόρασης / ραδιοφωνίας και θα μπλοκάρει όλα τα υπόλοιπα (κεραίες κινητής, air condition κλπ). Οπότε εάν το πρόβλημα σου οφείλεται σε παρεμβολές , με αυτό το τρόπο θα φτιάξει ή έστω θα βελτιωθεί αρκετά.
kostasbm Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2020 ειπε οτι ολοι εχουν το ιδιο προβλημα....οποτε ειναι γενικο και οφειλεται στο που ειναι και δεν εχουν αναλογο σημα ολη τη μερα και σε μενα τα κρατικα κανουν διακοπες καποιες ωρες της ημερας...και δεν εχουν για καποιο λογο ολα την ιδια ισχυ ...ισως να φταινε και οι συχνοτητες που εκπεμπουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα