Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω φώτα σε ένα σχετικά απλό προτζεκτάκι.

Χρησιμοποιώ επιτυχώς ένα παλιό router της netgear ως access point σε μια μεζονέτα. Το θέμα είναι πως ειδικά σε ώρες αιχμής που παίζουν πολλές παρεμβολές κλπ το σήμα είναι λίγο για τα μπάζα.(Έχουν γίνει ότι ρυθμίσεις είναι δυνατόν να γίνουν για να περιοριστεί αυτό).
Ξέρω πως καλύτερες/βολικότερες λύσεις υπάρχουν αλλά η ιδέα είναι να βελτιωθεί το θέμα με μηδέν κόστος και μιας και έχω πραματάκια από παλιά projects, όπως κάτι γαϊδούρια κεραίες, βάσεις κλπ, why not...

Επί του θέματος,  Στην πρώτη φώτο πρέπει να βρίσκεται η κεραία του router. (Προφανώς δεν υποστηρίζει εξωτερικές κεραίες από μαμά) Ερώτηση, πρόκειται για 2 κεραίες? Κεραία και κάποιου είδους γείωσης/shielding? Τι είναι αυτά τα 2 καλώδια? Στις 2 επόμενες είναι μια πετσοκομμένη βάση για να μπει κεραία που έχω. Πως κάνουμε τη συνδεσμολογία βάσης/ρούτερ? Απλά διαλέγω μια απ΄τις 2 και κολλάω τη βάση? Πρέπει να κολληθεί συνδεθεί κάπου και η θωράκιση της?

IMG_20200805_135220.jpg

IMG_20200805_135243.jpg

IMG_20200805_135316.jpg

Δημοσ.

.... σχετικά με το project σου, το είχα δοκιμάσει εγώ σπίτι, εντελώς πειραματικά κ πάνω σε στιγμές/όρεξη για βλακεία...σε κοινό moden router παρόχου (νομίζω zte)

Φυσικά κ δεν δούλεψε καλύτερα απ' ότι πριν.

Στο υπόλοιπο σκέλος της ερώτησης σου, δεν γνωρίζω.

Θα ανεβάσω pic του δικου μου project με την πρώτη ευκαιρία...

Δημοσ.

Ομολογώ η έμπνευση ήταν μια παρόμοια μοντα που είχα δει εδώ με εξωτερικές κεραίες στο speedport του ΟΤΕ. Ανέφερε σημαντικά καλύτερες επιδόσεις...

Δημοσ.

μιλας για ενισχυση σηματος απο ισογειο σε οροφο ??? ενα καλωδιο λυνει ολα τα προβληματα ......

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, kostasbm είπε

μιλας για ενισχυση σηματος απο ισογειο σε οροφο ??? ενα καλωδιο λυνει ολα τα προβληματα ......

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 2 ξεχωριστά σπίτια και υπάρχουν πχ και 2 διαφορετικά ρολόγια ΔΕΗ. Τουτέστιν, powerline πχ δεν παίζει, και για το καλώδιο που λες, θα πρέπει να τρυπηθούν κάμποσα ντουβάρια και πόρτες και να περνάει 20 μέτρα καλώδιο μέσα από 2 σπίτια για να γίνει η σύνδεση. Επομένως...

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Adrastus είπε

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 2 ξεχωριστά σπίτια και υπάρχουν πχ και 2 διαφορετικά ρολόγια ΔΕΗ. Τουτέστιν, powerline πχ δεν παίζει, και για το καλώδιο που λες, θα πρέπει να τρυπηθούν κάμποσα ντουβάρια και πόρτες και να περνάει 20 μέτρα καλώδιο μέσα από 2 σπίτια για να γίνει η σύνδεση. Επομένως...

ok επειδη ειπες μαιζονετα σκεφτηκα εξωτερικο καλωδιο και οσο το δυνατον λιγοτερες τρυπες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...