Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στους φίλους insomniacs.

Πήρα αυτήν την εξωτερική οθόνη για χρήση με macbook pro.

Βλέπω όμως στα μενού πολλά κλειδωμένα ή ανύπαρκτα μενού.

Για παράδειγμα δεν μπορώ να ρυθμίσω φωτεινότητα ή contrast και επίσης δεν υπάρχει καν το μενού m-book που έχω δει σε reviews για συνεργασία με macbook.

Δεν μπορώ να κάνω και calibration κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως έχεις επιλέξει sRGB που κλειδώνει την φωτεινότητα στα 100 nits κλπ; Δεν υπάρχει η επιλογή custom/user preset που ξεκλειδώνει τα πάντα;

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, elpenor είπε

Μήπως έχεις επιλέξει sRGB που κλειδώνει την φωτεινότητα στα 100 nits κλπ; Δεν υπάρχει η επιλογή custom/user preset που ξεκλειδώνει τα πάντα;

Πως το βλέπω αυτό φίλε μου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, skiabox είπε

Πως το βλέπω αυτό φίλε μου;

Στο menu της οθόνης λογικά θα σου δίνει κάποια profile/preset mode να επιλέξεις. Η δική μου Dell για παράδειγμα έχει Standard/ComfortView/Custom Color/Game κλπ κλπ.

Στο test της οθόνης σου από το rtings στο pre calibration γράφει ότι το preset (το αναφέρει σαν picture mode) που είχαν επιλέξει ήταν το sRGB ενώ στο post calibration αναφέρει ότι το επιλεγμένο preset ήταν το User.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, skiabox είπε

Δύο modes μπορώ μόνο να επιλέξω.

HDR και Cinema HDR.

Τα υπόλοιπα είναι grayed out.

Αν μία οθόνη παίρνει HDR σήμα είναι λογικό να ενεργοποιεί μόνο τα HDR modes (τα οποία δεν γίνονται calibrate), αν βάλει άλλο mode δεν θα δείχνει εικόνα. Πρέπει να πεις στο MAC να μην στέλνει HDR σήμα. Δυστυχώς δεν γνωρίζω τίποτα από MAC για να βοηθήσω παραπάνω.

Στα windows πάντως το HDR είναι χρήσιμο μόνο για να δεις ταινίες και αν θέλεις να δουλέψεις πρέπει να το κλείνεις.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, elpenor είπε

Αν μία οθόνη παίρνει HDR σήμα είναι λογικό να ενεργοποιεί μόνο τα HDR modes (τα οποία δεν γίνονται calibrate), αν βάλει άλλο mode δεν θα δείχνει εικόνα. Πρέπει να πεις στο MAC να μην στέλνει HDR σήμα. Δυστυχώς δεν γνωρίζω τίποτα από MAC για να βοηθήσω παραπάνω.

Στα windows πάντως το HDR είναι χρήσιμο μόνο για να δεις ταινίες και αν θέλεις να δουλέψεις πρέπει να το κλείνεις.

Καλά δεν τρελαίνομαι δουλεύω άνετα με 4-5 παράθυρα κώδικα που ήταν και ο σκοπός της αγοράς της οθόνης.

Στον browser είναι λίγο τραγικά τα πράγματα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, skiabox είπε

Καλά δεν τρελαίνομαι δουλεύω άνετα με 4-5 παράθυρα κώδικα που ήταν και ο σκοπός της αγοράς της οθόνης.

Στον browser είναι λίγο τραγικά τα πράγματα.

Δεν ξέρω στο Mac αλλά στα windows όταν ενεργοποιείς το HDR τα χρώματα στο desktop φαίνονται εντελώς λάθος. Βρήκα αυτό το screenshot κάπου στο internet αν θέλεις να το δοκιμάσεις:

1767534627_Screenshot2020-03-25at08_38_26.png.588ea17542dd18c766b2dcfd4ad1f3f0.png

• Like 1
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι.

Εμένα που γράφω κώδικα με ενδιαφέρει το HDR ή είναι εντελώς αδιάφορο στην περίπτωση αυτή;

Δημοσ.

Τελικά απενεργοποίησα το HDR οπότε εμφανίστηκαν πολλά μενού μετά και μπόρεσα να επιλέξω το m-book mode!

Δημοσ.

Τελικά πρέπει να βρω για το συγκεκριμένο monitor γραφίστα/φωτογράφο με calibration device για να κάνω ένα σωστό calibration?

Ενα που δοκίμασα να κάνω εγώ με το tool του mac os δεν πήγε πολύ καλά.

Επίσης το έτοιμο profile από τον χρήστη πιο πάνω δεν φαίνεται να είναι ότι καλύτερο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...