Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Τι ισχύει για την αναβάθμιση τίτλων τρέχουσας γενιάς στα PS5 και Xbox Series X;


Ocelote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι μέρες περνούν και η περίοδος κυκλοφορίας των συστημάτων επόμενης γενιάς πλησιάζει.

Καθώς οι δύο κατασκευαστές αλλά και οι λοιπές τρίτες εταιρείες ανοίγουν σιγά-σιγά τα χαρτιά τους εν όψει του πολυαναμενόμενου λανσαρίσματος των PS5 και Xbox Series X, ένα βασικό εκ των ερωτημάτων που απασχολούν τους περισσότερους έχει να κάνει με τους τίτλους που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το τελευταίο τετράμηνο του χρόνου και το πώς αυτοί θα τους καλύψουν στη μετάβασή τους από την τρέχουσα στην επόμενη γενιά.
Εξηγούμαστε: έστω ότι ένα παιχνίδι κυκλοφορεί σε Xbox One και PS4 τον Σεπτέμβριο, λίγες εβδομάδες -πιθανολογούμε- πριν το λανσάρισμα των Xbox Series X και PS5. Τα πιθανά σενάρια σε ό,τι αφορά την αγορά του είναι τα ακόλουθα:

 • Ο καταναλωτής δεν πρόκειται να αγοράσει άμεσα κονσόλα επόμενης γενιάς.
  Τα πράγματα είναι αρκετά απλά, αφού εν τοιαύτη περιπτώσει, παίρνει το παιχνίδι για την κονσόλα που διαθέτει ήδη και τελειώνει η κουβέντα.
 • Ο καταναλωτής θα αγοράσει κονσόλα επόμενης γενιάς στο λανσάρισμά της.
  Οι επιλογές του εδώ είναι κατά κύριο λόγο δύο, αφού είτε θα αγοράσει το παιχνίδι στην τρέχουσα γενιά προσβλέποντας σε πιθανή “αναβάθμιση” με το λανσάρισμα των Xbox Series X και PS5, είτε θα κάνει υπομονή μέχρι το λανσάρισμα των τελευταίων ώστε να αγοράσει τον τίτλο απ’ ευθείας εκεί.

Η “ερώτηση του εκατομμυρίου” φυσικά έχει να κάνει με την προαναφερθείσα “αναβάθμιση”. Θα γίνει δωρεάν κι αν όχι, πόσο θα του στοιχίσει; Ποιοι τίτλοι υποστηρίζουν τη λεγόμενη δωρεάν μετάβαση από τη μία γενιά στην άλλη και ποιοι όχι; Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η υπομονή λίγων εβδομάδων ή μηνών είναι η καλύτερη value/money λύση;

Πάμε να δούμε τα δεδομένα επί του παρόντος.

companies.jpg

 Η λίστα των 100 στούντιο που, σύμφωνα με τη Microsoft, έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν τη λειτουργία Smart Delivery.

Xbox Smart Delivery

Στην περίπτωση του Xbox η βέλτιστη λύση για τους παίκτες έχει όνομα και λέγεται Smart Delivery. Στην ουσία πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση από πλευράς Microsoft που εστιάζει στους τίτλους που έχει ένας παίκτης στην κατοχή του (τουτέστιν στον λογαριασμό του) χωρίς να εξετάζει τη συσκευή.

 Η λογική είναι ότι άπαξ και ο παίκτης κατέχει ένα παιχνίδι, τότε η πλατφόρμα της Microsoft θα του “σερβίρει” στην καλύτερη δυνατή εκδοχή με βάση το hardware του (Xbox Series X, Xbox One). Σημειώστε ότι το Smart Delivery υποστηρίζει κοινά save και achievement -με άλλα λόγια δηλαδή θα είναι σαν να έχετε ένα παιχνίδι στον λογαριασμό σας -τη στιγμή που π.χ. στην περίπτωση του Xbox One και του Xbox 360, ο ίδιος τίτλος φαίνεται σαν δύο ξεχωριστοί.

Το Smart Delivery θα υποστηρίζεται από όλες τις first-party κυκλοφορίες της Microsoft, κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες θα είναι σε θέση να αγοράσουν άμεσα τους τίτλους που επιθυμούν και να παίξουν στο Xbox One, έχοντας τη δυνατότητα να μεταφέρουν το παιχνίδι τους εν καιρώ στο Xbox Series X. Όπως μάλιστα γίνεται αντιληπτό, ακόμα κι αν υπάρχει διαφορά στην τιμολόγηση των παιχνιδιών μεταξύ των δύο γενιών, χάρη στο Smart Delivery ο παίκτης θα μπορεί να αγοράσει τη φθηνότερη εκδοχή ενός τίτλου (αυτή για το Xbox One) και κατόπιν να παίξει στο Xbox Series X.

Το Smart Delivery είναι διαθέσιμο και στις third-party κυκλοφορίες, φτάνει η εκάστοτε εταιρεία να επιλέξει να το εκμεταλλευτεί. Ήδη ορισμένες εταιρείες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια που αναμένονται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2020 αλλά περισσότερα γι’ αυτές παρακάτω.

PS5 Backwards Compatibility

Εν αντιθέσει με το PS4, το PS5 θα είναι σε θέση να παίξει -επιλεγμένους- τίτλους προηγούμενης γενιάς, το περίφημο backwards compatibility που ίσως θα έχετε ακούσει και διαβάσει. Συγκεκριμένα, όπως είχε αναφέρει ο Mike Cerny, το PS5 θα μπορεί να τρέξει από την πρώτη στιγμή τους κορυφαίους -βάσει ωρών gameplay- 100 τίτλους του PS4 με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Με κείμενό του στο PlayStation Blog μάλιστα, ο Hideaki Nishino, αντιπρόεδρος του τμήματος διαχείρισης και σχεδιασμού πλατφορμών της Sony, αποκάλυψε την αισιοδοξία του σε ό,τι αφορά την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των περισσότερων από 4.000 τίτλων του PS4 από τον διάδοχό του. Στο ίδιο κείμενο δε, αναφέρεται ότι οι εν λόγω τίτλοι θα τρέχουν σε υψηλότερη συχνότητα στο PS5 με τους παίκτες ως εκ τούτου να απολαμβάνουν υψηλότερα frame-rate και ενδεχομένως καλύτερες αναλύσεις. Σημειώστε ότι αυτά τα τελευταία δεν είναι πάντως δεδομένα και θα διαφέρουν από τίτλο σε τίτλο.

Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως εδώ, δεν είναι άλλο από την πληροφορία που διέρρευσε, σύμφωνα με την οποία η Sony έχει ζητήσει από τις τρίτες εταιρείες που στέλνουν παιχνίδια προς αξιολόγηση από τις 13 Ιουλίου κι έπειτα, να φροντίσουν ώστε αυτά να είναι συμβατά και με το PS5. Η λογική λέει ότι η Sony θα ξεκαθαρίσει περαιτέρω την κατάσταση (ίσως στο State of Play του Αυγούστου), ωστόσο τα πράγματα δείχνουν να είναι με το μέρος των παικτών.

cyberpunk.png

 Όσοι είχαν προπαραγγείλει το Cyberpunk 2077 μπόρεσαν να κρατήσουν τις προπαραγγελίες τους, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν να παίζουν σε PS4 και Xbox One με την προοπτική να μεταφερθούν εν καιρώ σε PS5 και Xbox Series X αντίστοιχα.

Τρίτες εταιρείες

Πάμε τώρα και στο “ζουμί” της υπόθεσης, αφού ό,τι κι αν λένε οι Sony και Microsoft, για τους third-party τίτλους αποφασίζουν οι εκδότριες εταιρείες τους. Εδώ τα πράγματα είναι μοιρασμένα αφού μέχρι στιγμής, όσες απ’ αυτές έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, έχουν ακολουθήσει διαφορετικές τακτικές.

Η CD Projekt για παράδειγμα ξεκαθάρισε πως όσοι αγοράσουν το Cyberpunk 2077 σε Xbox One και PS5 θα λάβουν δωρεάν αναβάθμιση σε Xbox Series X και PS5 αντίστοιχα. Το ίδιο θα συμβεί και με το Marvel’s Avengers της Square Enix καθώς επίσης και τα FIFA 21 και Madden 21 (η EA αρχικά είχε ανακοινώσει ότι η δωρεάν αναβάθμιση θα ίσχυε μέχρι και τον Μάρτιο του 2021, όμως εν συνεχεία πήρε πίσω την απόφασή της), ενώ το ίδιο υποστήριξε εσχάτως και η Ubisoft για τα Assassin’s Creed Valhalla και Watch Dogs Legion.

Από πλευράς Microsoft, οι τίτλοι που θα υποστηρίζουν Smart Delivery είναι κάμποσοι first-party (Halo Infinite, Sea of Thieves, Gears Tactics, Gears 5) καθώς και αρκετοί τρίτων εταιρειών (πέραν των όσων αναφέραμε) που είτε έχουν κυκλοφορήσει, είτε αναμένονται στο άμεσο μέλλον:

•    Call of the Sea
•    Chorus
•    Destiny 2
•    DiRT 5
•    Metal: Hellslinger
•    Scarlet Nexus
•    Second Extinction
•    The Ascent
•    Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2
•    Watch Dogs 2
•    Yakuza: Like a Dragon

Τα Destiny 2 και DiRT 5 έχουν επιβεβαιωθεί και για το PS5 (με “cross-gen” συμβατότητα). 

Στον αντίποδα, η 2K ακολούθησε τελείως διαφορετικό μονοπάτι, αφού σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, ο μόνος τρόπος για να παίξει κανείς το NBA 2K21 και στα δύο συστήματα χωρίς να το αγοράσει δις (από μία φορά για το καθένα), θα είναι μέσω της Mamba Forever Edition η οποία θα προσφέρει δωρεάν και δεύτερο αντίτυπο στην “άλλη” γενιά (PS4/Xbox One αν πάρετε τη next-gen έκδοση και τούμπαλιν). Η τιμή της συγκεκριμένης βερσιόν του παιχνιδιού είναι στα 99,99 ευρώ (flat), όμως όπως αντιλαμβάνεστε δε θα έχετε τη δυνατότητα να μεταφέρετε την πρόοδό σας από τη μία γενιά στην άλλη αφού στην πράξη μιλάμε για δύο ανεξάρτητα παιχνίδια.

nba2k21.jpg

H Black Mamba έκδοση του NBA 2K21, στην οποία θα πρέπει να καταφύγουν όσοι θέλουν να παίξουν το παιχνίδι και στην τρέχουσα και στην επόμενη γενιά. Έρχεται με δύο διαφορετικά εξώφυλλα.

Τελικά τι να κάνω με τα παιχνίδια μου;

Έφτασε η ώρα να δοκιμάσουμε να απαντήσουμε τη μεγάλη ερώτηση: έστω ότι πρόκειται να επενδύσετε σε PS5 ή Xbox Series X άμεσα -δηλαδή με το που κυκλοφορήσουν. Τι κάνετε μέχρι τότε σε ό,τι αφορά τα video game; Σπεύδετε να αγοράσετε και να ξεκινήσετε να παίζετε στην τρέχουσα γενιά, προσβλέποντας σε δωρεάν αναβάθμιση και μεταφορά της προόδου σας ή απλά κάνετε υπομονή μέχρι να πάρετε το παιχνίδι που έχετε βάλει στο μάτι για την κονσόλα επόμενης γενιάς της επιλογής σας;

Τα πάντα εξαρτώνται από τις προτεραιότητές σας και τα όσα έχει ανακοινώσει η εκάστοτε εταιρεία. Το ιδανικό σενάριο, είναι να κάνετε την αγορά σας σε Xbox One και PS4, να ξεκινήσετε να παίζετε σε αυτά και όταν κυκλοφορήσουν τα Xbox Series X και PS5 -καθώς και το παιχνίδι που σας ενδιαφέρει- η πρόοδός σας να μεταφερθεί αυτόματα κι εσείς να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε. Αν δε συμβαίνει αυτό, τότε αναρωτηθείτε πόσο πολύ βιάζεστε να παίξετε έναν τίτλο; Αν η επιθυμία σας δικαιολογεί το ότι θα πρέπει να αρχίσετε από το μηδέν, τότε απλά θα πρέπει να αγοράσετε τον τίτλο που τόσο πολύ θέλετε δύο φορές, μία για την τρέχουσα και μία για την επόμενη φορά.

Σε κάθε περίπτωση δώστε βάση στα όσα -ακόμα- θα μας πουν Sony και Microsoft, πιθανότατα μέσα στον Αύγουστο, αφού θα συμπληρώσουν το παζλ, προσφέροντάς μας την πλήρη εικόνα εν όψει της “φορτωμένης” περιόδου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

 • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
 • Απαντήσεις 31
 • Δημιουργία
 • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

H σχεση που εχει η λειτουργια backwards compatibility του PS5  με το smart delivery (δωρεαν στην ουσια αναβαθμιση ενος τιτλου που εχεις στην κατοχη σου με ολα τα whistles and bells της νεας γενιας)  τ

Δεν με τρελαίνουν οι νέες κονσόλες μια από τα ίδια θα είναι απλά με ray tracing. Όχι ότι με χαλάει να αποκτήσω ή ότι δεν θέλω... αλλά τα τελευταία χρόνια όλα σαν να πηγαίνουν πολύ αργά στην εξέλιξη το

Βλέπω πως δεν αναφέρει το παραπάνω άρθρο κάτι βασικό,εφόσον ο τίτλος λέει για αναβάθμιση τίτλων τρέχουσας γενιάς και αφού είπε για το ιδιαίτερα ενδιαφέρων Smart delivery,όταν διαβάζω για το PS5 βλέπω

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν με τρελαίνουν οι νέες κονσόλες μια από τα ίδια θα είναι απλά με ray tracing. Όχι ότι με χαλάει να αποκτήσω ή ότι δεν θέλω... αλλά τα τελευταία χρόνια όλα σαν να πηγαίνουν πολύ αργά στην εξέλιξη του Gaming. Είχαμε ένα μεγάλο άλμα από το ps2 στο ps3 και αντίστοιχα στο xbox 360  για την ms μετά τα ίδια και τα ίδια. 

Επεξ/σία από drakoulis
 • Like 7
 • Confused 1
 • Sad 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω πως δεν αναφέρει το παραπάνω άρθρο κάτι βασικό,εφόσον ο τίτλος λέει για αναβάθμιση τίτλων τρέχουσας γενιάς και αφού είπε για το ιδιαίτερα ενδιαφέρων Smart delivery,όταν διαβάζω για το PS5 βλέπω να γράφει για  backwards compatibility,αυτό όμως είναι αρκετά διαφορετικό απο την αναβάθμιση,μην τα μπερδεύουμε,backwards combatibility αναμένεται όπως να έχει full το series X που θα πηγαίνει και πίσω σε όλες τις προηγούμενες γενιές σε κονσόλες,όμως κατά πόσο τα παιχνίδια θα έχουν Ολα κάποια ιδιαίτερη "αναβάθμιση" δεν γνωρίζω ούτε έχουν πει,ήδη όμως αυτό γίνεται αυτό σε αρκετά παιχνίδια απο την τρέχουσα γενιά που τα έχουν κάνει optimized για το Χ με πολύ καλά αποτελέσματα. 

Στο PS5 θα τρέχουν κατόπιν επιλογής παιχνίδια του PS4,που όμως δεν ξέρουμε αν όλα αυτά θα είναι "αναβαθμισμένα" η απλά backwards compatible και αν θα αφορά μόνο το framerate/ανάλυση ? θα είναι δηλαδή κάτι που θα γίνεται "αυτόματα" η θα πρέπει να κάνουν δουλειά για το κάθε παιχνίδι ? Ως τώρα δεν έχουμε ακόμα ακούσει κάτι συγκεκριμένο για το πως θα δουλεύει η "αναβάθμιση"και δεν μας έδειξαν κάποιο παράδειγμα παιχνιδιού,όπως εν αντιθέσει έκαναν για το Series X που μας έχουν αναφέρει για αναβαθμίσεις,για το Gears 5 πχ που ακούστηκε πως θα τρέχει εκτός απο υψηλότερη ανάλυση και σε higher settings με εξτρά εφφέ ακόμη και στοιχεία Ray tracing που δεν έχουμε δει ούτε στα PC.🤔

 

Επεξ/σία από ELMastas
 • Like 5
 • Thanks 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θυμάμαι πως ξερογλειφόμουν για νέο launch κονσόλας κάποτε. Τελευταία κονσόλα που πείρα ήταν το PS3 και αυτό ήταν το 2011, και όχι όταν βγήκε. Μετά μου έφυγε η κάψα. Όταν βγήκε το xbox one και το PS4, ήμουν περίεργος, αλλά δεν με ενδιέφερε να αγοράσω κονσόλα πλέον. Αν αληθεύει ότι το PS5 θα ειναι backwards compatible με PS1 Και PS2 το πήρα.   

 • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H σχεση που εχει η λειτουργια backwards compatibility του PS5  με το smart delivery (δωρεαν στην ουσια αναβαθμιση ενος τιτλου που εχεις στην κατοχη σου με ολα τα whistles and bells της νεας γενιας)  του SeX ειναι οση και η σχεση του προεδρου του Εδεσσαικου με το ποδοσφαιρο. Ασε που το SeX εχει 3 γενιες backwards compatibility, ξεχωρα του smart delivery. 

Ισως ο @Ocelote ειχε καλη προθεση να γραψει το αρθρο πλην ομως δειχνει να μην κατανοει την διαφορετικοτητα των 2 προαναφερθεισων υπηρεσιων. Τι θα ηθελα να δω αντι του παραπανω?

PS5 backward compatibility vs. SeriesX backwards compatibility (apple to apple comp κοινως)

ή 

PS5 console exclusives strategy vs. SeriesX games as service strategy (θα ηταν φοβερη αναλυση)

 

Επεξ/σία από hexenlord
ορθογραφιαΧ2
 • Like 10
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ELMastas είπε

Βλέπω πως δεν αναφέρει το παραπάνω άρθρο κάτι βασικό,εφόσον ο τίτλος λέει για αναβάθμιση τίτλων τρέχουσας γενιάς και αφού είπε για το ιδιαίτερα ενδιαφέρων Smart delivery,όταν διαβάζω για το PS5 βλέπω να γράφει για  backwards compatibility,αυτό όμως είναι αρκετά διαφορετικό απο την αναβάθμιση,μην τα μπερδεύουμε,backwards combatibility αναμένεται όπως να έχει full το series X που θα πηγαίνει και πίσω σε όλες τις προηγούμενες γενιές σε κονσόλες,όμως κατά πόσο τα παιχνίδια θα έχουν Ολα κάποια ιδιαίτερη "αναβάθμιση" δεν γνωρίζω ούτε έχουν πει,ήδη όμως αυτό γίνεται αυτό σε αρκετά παιχνίδια απο την τρέχουσα γενιά που τα έχουν κάνει optimized για το Χ με πολύ καλά αποτελέσματα. 

Στο PS5 θα τρέχουν κατόπιν επιλογής παιχνίδια του PS4,που όμως δεν ξέρουμε αν όλα αυτά θα είναι "αναβαθμισμένα" η απλά backwards compatible και αν θα αφορά μόνο το framerate/ανάλυση ? θα είναι δηλαδή κάτι που θα γίνεται "αυτόματα" η θα πρέπει να κάνουν δουλειά για το κάθε παιχνίδι ? Ως τώρα δεν έχουμε ακόμα ακούσει κάτι συγκεκριμένο για το πως θα δουλεύει η "αναβάθμιση"και δεν μας έδειξαν κάποιο παράδειγμα παιχνιδιού,όπως εν αντιθέσει έκαναν για το Series X που μας έχουν αναφέρει για αναβαθμίσεις,για το Gears 5 πχ που ακούστηκε πως θα τρέχει εκτός απο υψηλότερη ανάλυση και σε higher settings με εξτρά εφφέ ακόμη και στοιχεία Ray tracing που δεν έχουμε δει ούτε στα PC.🤔

Όσα παιχνίδια πάντως αναβαθμιστούν δωρεάν στην έκδοση series x (με το smart delivery) θα γίνουν το ίδιο και στο ps5.

Επίσημα από την sony

Όντως όμως τα μπερδεύει στο άρθρο

Επεξ/σία από jack124
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, peterako είπε

Θυμάμαι πως ξερογλειφόμουν για νέο launch κονσόλας κάποτε. Τελευταία κονσόλα που πείρα ήταν το PS3 και αυτό ήταν το 2011, και όχι όταν βγήκε. Μετά μου έφυγε η κάψα. Όταν βγήκε το xbox one και το PS4, ήμουν περίεργος, αλλά δεν με ενδιέφερε να αγοράσω κονσόλα πλέον. Αν αληθεύει ότι το PS5 θα ειναι backwards compatible με PS1 Και PS2 το πήρα.   

Καμμία σχέση,αν είχε όντος backwards με PS3/PS2 η έστω σε ορισμένα παιχνίδια πχ τα πιο καλά απο αυτά,μάλλον θα το έπαιρνα και γω κάποια στιγμή, για συλλεκτικούς/ιστορικούς λόγους και για να παίξω εκεί,ορισμένα απο τα καλύτερα παλιά αγαπημένα παιχνίδια όπως σε αυτές τις γενιές (δεν θα πήγαινα πίσω ως το PS1 γιατί κάθονται άσχημα τα γραφικά του πλέον) το PS5 θα έχει το backwards σε ορισμένα παιχνίδια του Ps4,που θα κρίνουν αυτοί πια θα είναι,όπως λέει το άρθρο (μάλλον τα πιο σημαντικά/εμπορικά)το SeriesX απ την άλλη,λένε πως θα έχει backwards και για το One και για τις πιο προηγούμενες γενιές (αυτό είναι αρκετά σημαντικό για μένα καθότι είχε πολλά αγαπημένα παιχνίδια ιδιαίτερα το 360).

Δεν μου κάνει εντύπωση πάντως να το διάβασες η να το είπαν κάποιοι αυτό με το backwards για το Ps5 εκεί καταλαβαίνεις και τι παραπληροφόρηση ψεματούμπες και "οπαδιλίκι" πέφτει.

 

Επεξ/σία από ELMastas
 • Sad 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ELMastas είπε

 το PS5 θα έχει το backwards σε ορισμένα παιχνίδια του Ps4,που θα κρίνουν αυτοί πια θα είναι,όπως λέει το άρθρο (μάλλον τα πιο σημαντικά/εμπορικά)

Η Sony είπε ότι θα παίζει όλα τα παιχνίδια του PS4 και αυτά που δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα

@Ocelote Έχεις λαθος στο άρθρο.. Το PS5 δεν θα παίζει μόνο 100 τίτλους του ps4. Είπαν τουλάχιστον 4000 τίτλους στο launch της κονσόλας. Φιλικά πάντα

Επεξ/σία από jack124
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 λεπτό πριν, jack124 είπε

Η Sony είπε ότι θα παίζει όλα τα παιχνίδια του PS4 και αυτά που δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα

Την πλειονοτητα τους κατα το launch βασικα εχει υποσχεθει, οχι ολα..

 • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, kostiger είπε

Την πλειονοτητα τους κατα το launch βασικα εχει υποσχεθει, οχι ολα..

Ναι 4000 στο launch, πρέπει να διορθωθεί το άρθρο, σε πιο καινούρια δήλωση πάντως είπε θα παίξουν όλα και αυτά που δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα

Επεξ/σία από jack124
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το άθρο λέει για -επιλεγμένους- τίτλους προηγούμενης γενιάς και οτι είπαν για 100 στο launch με αισιοδοξία για το μέλλον στούς περισσότερους απο 4 χιλιάδες τίτλους που υπάρχουν,άλλο το 100 άλλο το οι περισσότεροι απο τους 4000,😏αυτό είναι το λεγόμενο backwards combatible όσο αφορά για αναβάθμιση υπάρχοντων τίτλων λέει βασικά για υψηλότερα frame-rate και "ενδεχομένως" καλύτερες αναλύσεις 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
48 λεπτά πριν, peterako είπε

Θυμάμαι πως ξερογλειφόμουν για νέο launch κονσόλας κάποτε. Τελευταία κονσόλα που πείρα ήταν το PS3 και αυτό ήταν το 2011, και όχι όταν βγήκε. Μετά μου έφυγε η κάψα. Όταν βγήκε το xbox one και το PS4, ήμουν περίεργος, αλλά δεν με ενδιέφερε να αγοράσω κονσόλα πλέον. Αν αληθεύει ότι το PS5 θα ειναι backwards compatible με PS1 Και PS2 το πήρα.   

Δεν θα πάρεις ούτε το PS5 τότε 😁

Όπου κι αν το διάβασες/άκουσες αυτό είναι ράδιο αρβύλα.

Αν θέλεις τόσο πολύ να παίξεις παιχνίδια του PS1, PS2 και όσα είναι playable από το PS3 καλύτερα ν' ασχοληθείς με emulators.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
15 λεπτά πριν, johnpap21 είπε

Δεν θα πάρεις ούτε το PS5 τότε 😁

Όπου κι αν το διάβασες/άκουσες αυτό είναι ράδιο αρβύλα.

Αν θέλεις τόσο πολύ να παίξεις παιχνίδια του PS1, PS2 και όσα είναι playable από το PS3 καλύτερα ν' ασχοληθείς με emulators.

Μωρέ, έχω και ps1 και ps2. Εχει να κανει με την δυνατότητα να παίξω τα παιχνίδια σε οσο το δυνατόν πιο αυθεντικό τρόπο γίνεται, χωρίς να μπλέξω με emulators.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κρίμα πάντως. Η Sony μέχρι το ps3 φρόντιζε πολύ το backwards compatibility. Στο ps4 άλλαξε τελείως στάση. Ήλπιζα κι εγώ στο 5 να "γυρίσει στα παλιά" και να βάλει bc όλων των προηγούμενων κονσολών. Αλλά μάλλον μάταια.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.