smpt Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Scatman είπε 4. Όλον τον χειμώνα, θα χρειαστείς αρκετούς τόνους ξυλείας. Ο τόνος αυτή τη στιγμή κοστίζει περίπου 120-160 ευρώ. Αρκετοί πουλάνε σε κυβικά μέτρα διότι τους αναγκάζει -όπως λένε- ο νόμος...απέφυγε τέτοιες συναλλαγές. Δόξα τον Θεό υπάρχει πολλή προσφορά...Εφόσον την λειτουργείς καθημερινά για πχ 10ωρο, υπολόγιζε θα χρειαστείς έως και 4-5 τόνους τη σεζόν. Από εσένα εξαρτάται το λιγότερο. Δεν το λένε έτσι άπλα. Ο νόμος ορίζει υποχρεωτικά την πώληση ανά κυβικό. Τώρα αν ο άλλος για να μην σε χάσει σου τα ζυγίσει, πάσο. Είναι όμως παράνομος. Απόδειξη σου κόβει; Τι λέει εκεί; Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2020 από smpt
alexcrx Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 8 ώρες πριν, TitanX είπε Είδα στο Leroy κάποιες ξυλόσομπες μαντεμενιες αυτές με το μπουρι. Είχε αρκετές βάση τετραγωνικών. Ουσιαστικά θέλω να τοποθετήσω μια σε εξοχικο και να ζεσταίνει χώρο περίπου 50τμ. Έχετε εμπειρία αν αξιζουν σε θέμα θέρμανσης. Θα κάνουν δουλίτσα η πεταμένα λεφτά; Το σπίτι είναι πάνω στη παραλία όποτε υπάρχει σχετική υγρασία το χειμώνα. Aircondition υπάρχει όμως η ζεστασιά από τη φωτιά είναι ανώτερη κατ έμε.! αμα θα παρεις φτηνη ξυλοσομπα να ξερεις οτι θα εχεις καπνα μεσα στο σπιτι................................. ετσι την πατησα και εγω και τωρα την εχω στην ακρη................ απο θεμα ζεστης δεν υπαρχει,μαμαει και δερνει αλλα εχει πολλα αρνητικα να ξερεις........
Βασίλης_29 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 35 λεπτά πριν, smpt είπε Δεν το λένε έτσι άπλα. Ο νόμος ορίζει υποχρεωτικά την πώληση ανά κυβικό. Τώρα αν ο άλλος για να μην σε χάσει σου τα ζυγίσει, πάσο. Είναι όμως παράνομος. Απόδειξη σου κόβει; Τι λέει εκεί; Δηλαδη αν κάποιος θέλει μισό κυβικό ξύλα δεν μπορεί να πάρει;
Kastor-nt Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 40 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Δηλαδη αν κάποιος θέλει μισό κυβικό ξύλα δεν μπορεί να πάρει; Εννοεί ότι πουλάς με όγκο και όχι με βάρος.
Son^Goku Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε Δηλαδη αν κάποιος θέλει μισό κυβικό ξύλα δεν μπορεί να πάρει; Αν δεν ξέρει να κάνει διαίρεση, όχι. 1 1
velociraptoras Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Kastor-nt είπε Εννοεί ότι πουλάς με όγκο και όχι με βάρος. εδω ολοι με κυβικά πουλάνε, με τον τόνο πολλοί τα εβρεχαν για να ανεβάσουν βάρος. εμείς έχουμε λέβητα με ξύλο και τζάκι αλλά επειδη είναι για όλο το οίκημα (3 σπίτια κ ενα καφενείο) θέλουμε κάθε χρόνο περ'ιπου 15-30 κυβικά ξύλα, ανάλογα με το πόσο βαρύς θα είναι ο χειμώνας. μια σόμπα για 3-4 σκ το χρόνο θα θέλει ασφαλώς πολύ λιγότερα αλλά δεν ξέρω αν αξίζει για τόσο μικρό διάστημα να μπεις σε όλοι τη διαδικασία. σκέψου και την εναλλακτική να πάρεις έναν αφυγραντήρα κι ένα σώμα λαδιού, θα δεις μεγάλη διαφορά. στα νησιά δεν εχει το κρυο που έχουμε στα ηπειροτικά. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2020 από velociraptoras
korakios Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Eγω απο την άλλη θα πω ότι οσο πιο πολλές οι σωλήνες τόσο πιο καλά γιατι η ζέστη θα μένει εντός σπιτιου και δεν θα φευγει εξω με την καμινάδα. Μέγα λάθος (κατά την ταπεινή μου άποψη) γιατί προϋποθέτει ότι η σόμπα θα είναι 24ωρο αναμμένη Όποτε φεύγει η φλόγα από τη σόμπα πολύ γρήγορα κρυώνουν τα μπουριά και φυσικά όταν μείνουν λίγα κάρβουνα απλά παγώνουν Για την δικιά μου σόμπα έσκασα κανα 1000ρικο αλλά με καλό ξύλο έχω 8ωρες ζέστη ανά γέμισμα .
Scatman Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, smpt είπε Δεν το λένε έτσι άπλα. Ο νόμος ορίζει υποχρεωτικά την πώληση ανά κυβικό. Τώρα αν ο άλλος για να μην σε χάσει σου τα ζυγίσει, πάσο. Είναι όμως παράνομος. Απόδειξη σου κόβει; Τι λέει εκεί; Δεν εξέτασα το ενδεχόμενο αν ισχύει ή όχι. Κρίνω ότι δε συμφέρει την τσέπη μου όταν ιδιώτες πουλάνε περισσότερο, στην ίδια τιμή. Ζύγιση δε γίνεται αλλά εμπειρικά μπορείς να κρίνεις την ποσότητα (όταν έχεις αποθηκεύσει τόνο κάποια άλλη στιγμή ). Είναι παράνομο, λοιπόν; Παράνομη είναι και κάθε αγγελία που προωθεί τη συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών. Πρέπει κάθε φορά να ανοίγουμε αυτή την κουβέντα; Όποιος θέλει αποδειξούλα ας αγοράσει από επιχείρηση το κυβικό του κι όλα καλά. Να του δώσουν και εγγύηση καλή καύσης ή επιστροφής κάρβουνων.. Αναφορά σε κείμενο Eγω απο την άλλη θα πω ότι οσο πιο πολλές οι σωλήνες τόσο πιο καλά γιατι η ζέστη θα μένει εντός σπιτιου και δεν θα φευγει εξω με την καμινάδα. Δεν ισχύει απόλυτα αυτό. Ανάλογα τη σόμπα, τις σωλήνες. Η κύρια πηγή θερμότητας είναι το κεντρικό σώμα της σόμπας. Αν είναι σε ευθεία (οι σωλήνες) τότε η μεταφορά θερμότητας θα είναι αποτελεσματικότερη απ'ότι με γωνίες/στροφές. Οι γωνίες είναι καταστροφή. Κυριολεκτικά θα γεμίζουν κάρβουνο μέσακαι θα μπουκώσουν. Μεταξύ άλλων, οι πολλές σωλήνες κρύβουν και πολλά προβλήματα. Αν πχ τρυπήσει/χαλάσει μία ή όταν χρειαστούν αλλαγή ή καθάρισμα τότε... πόνος. Και ισχύει αυτό που αναφέρθηκε. Παίζει μεγάλη σημασία η ποιότητα της σόμπας. Θεωρώ αυτές που κοστίζουν κάτω από 200 ευρώ δεν αξίζουν τον κόπο. Ειδικά τώρα που είναι και της μόδας οι φθηνές από Βουλγαρία μεριά. Έχουν γεμίσει το ίντερνετ... Κάποια στιγμή αγόρασα μία απ'το πράκτικερ που κόστιζε 99 ευρώ. Η χειρότερη αγορά που μπορούσε να γίνει. Βασικό πρόβλημα στις οικονομικές είναι η κακή ποιότητα, ειδικά στα πορτάκια τους. Κάτι τελευταίο. Όχι αγορά σόμπας από ίντερνετ. Υπάρχει ρίσκο να διαλύσουν τα πυρότουβλα κατά την μεταφορά.
TitanX Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Έχετε να προτείνετε κάποιο μοντέλο; Δεν με ενδιαφερει να είναι ενεργειακές κλπ κλπ απλά να κάνει δουλίτσα για αυτές τις λίγες μέρες που θα είμαι εγώ και η οικογένεια μου εκεί.
mihanikos1 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 30 λεπτά πριν, Scatman είπε Δεν εξέτασα το ενδεχόμενο αν ισχύει ή όχι. Κρίνω ότι δε συμφέρει την τσέπη μου όταν ιδιώτες πουλάνε περισσότερο, στην ίδια τιμή. Ζύγιση δε γίνεται αλλά εμπειρικά μπορείς να κρίνεις την ποσότητα (όταν έχεις αποθηκεύσει τόνο κάποια άλλη στιγμή ). Είναι παράνομο, λοιπόν; Παράνομη είναι και κάθε αγγελία που προωθεί τη συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών. Πρέπει κάθε φορά να ανοίγουμε αυτή την κουβέντα; Όποιος θέλει αποδειξούλα ας αγοράσει από επιχείρηση το κυβικό του κι όλα καλά. Να του δώσουν και εγγύηση καλή καύσης ή επιστροφής κάρβουνων.. Δεν ισχύει απόλυτα αυτό. Ανάλογα τη σόμπα, τις σωλήνες. Η κύρια πηγή θερμότητας είναι το κεντρικό σώμα της σόμπας. Αν είναι σε ευθεία (οι σωλήνες) τότε η μεταφορά θερμότητας θα είναι αποτελεσματικότερη απ'ότι με γωνίες/στροφές. Οι γωνίες είναι καταστροφή. Κυριολεκτικά θα γεμίζουν κάρβουνο μέσακαι θα μπουκώσουν. Μεταξύ άλλων, οι πολλές σωλήνες κρύβουν και πολλά προβλήματα. Αν πχ τρυπήσει/χαλάσει μία ή όταν χρειαστούν αλλαγή ή καθάρισμα τότε... πόνος. Και ισχύει αυτό που αναφέρθηκε. Παίζει μεγάλη σημασία η ποιότητα της σόμπας. Θεωρώ αυτές που κοστίζουν κάτω από 200 ευρώ δεν αξίζουν τον κόπο. Ειδικά τώρα που είναι και της μόδας οι φθηνές από Βουλγαρία μεριά. Έχουν γεμίσει το ίντερνετ... Κάποια στιγμή αγόρασα μία απ'το πράκτικερ που κόστιζε 99 ευρώ. Η χειρότερη αγορά που μπορούσε να γίνει. Βασικό πρόβλημα στις οικονομικές είναι η κακή ποιότητα, ειδικά στα πορτάκια τους. Κάτι τελευταίο. Όχι αγορά σόμπας από ίντερνετ. Υπάρχει ρίσκο να διαλύσουν τα πυρότουβλα κατά την μεταφορά. Αυτό που λες με την αποθήκευση ισχύει με τα κυβικά. Ένα κυβικό είναι πάντα ένα κυβικό και πάντα πιάνει τον ίδιο χώρο. Ένας τόνος δεν πιάνει τον ίδιο χώρο γιατί παίζει ρόλο η υγρασία αλλά και το είδος του ξύλου. Όσο για την αγορά από Internet και από μαγαζί να αγοράσεις δεν θα στην μεταφέρουν; 1
Αντώνης Τ. Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν παίζει να μην έχεις μαύριλα με τζάκι, απλά δεν το καταλαβαίνεις γιατί πρέπει να περάσουν 2-3 χρόνια και μετά θα το καταλάβεις αν βγάλεις κανένα κάδρο που έχει αφήσει σημάδια η αν πας να κάνεις βάψιμο στους τοίχους. Για ζουζούνια βρωμιές κτλ, υπάρχει ένα είδος ξύλου που είναι συμπιεσμένο και επεξεργασμένο, είναι πεντακάθαρο και δεν έχει τίποτα, μου διαφεύγει η ονομασία του, το αγοράζεις έτοιμο και βγαίνει πιο ακριβό βέβαια από το απλό ξύλο. Μάλλον μπρικέτες εννοείς. Ωραίες ντάνες, νοικοκυρεμένα, ψιλοακριβουτσικα, μόνο με μπρικέτα τέλος τα κοντοσούβλια, με μικτό μπρικέτα ξύλο γίνεται καλή δουλειά. Πιο φθηνά από τον κλιματισμό μόνο ο ήλιος, άντε μη φωνάξω κόσμο από το νήμα του κλιματισμού και το κάνουμε κούγκι. Παρεπιπτόντως, αν μπορούσα θα έβαζα ξυλόσομπα ακόμη και μόνο για την "ατμόσφαιρα" , το κάστανο και το ψημένο ψωμί. Υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων για τα πιτσιρικάκια? Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2020 από Αντώνης Τ. 1
Scatman Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mihanikos1 είπε Αυτό που λες με την αποθήκευση ισχύει με τα κυβικά. Ένα κυβικό είναι πάντα ένα κυβικό και πάντα πιάνει τον ίδιο χώρο. Ένας τόνος δεν πιάνει τον ίδιο χώρο γιατί παίζει ρόλο η υγρασία αλλά και το είδος του ξύλου. Όσο για την αγορά από Internet και από μαγαζί να αγοράσεις δεν θα στην μεταφέρουν; Μα ούτε στο κυβικό μπορείς να εξετάσεις αυτούς τους παράγοντες. Δεν πουλάνε όλοι το κυβικό με παλέτες σε στανταρντ ζυγισμένη μορφή. Κάποιοι βάζουν και ανάμεικτη ξυλεία. Οι περισσότεροι τα δίνουν χύμα, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Είναι αδύνατον να τα εξετάσουμε όλα αυτά. Όταν λέω μπορώ να κρίνω εμπειρικά, εννοώ ότι απ'τα ξύλα που μου φέρνουν χύμα, τα τοποθετώ στην αποθήκη και βλέπω πάνω κάτω τι χώρο πιάνουν σαν ποσότητα. Τώρα αν δεν είναι τόνος αλλά 900 κιλά, , δεν είναι όλα ελιάς κτλ αυτά είναι άλλα θέματα. Δε θα βρεθεί άκρη σε μία τόσο διεξοδική ανάλυση, δεν είναι χρυσός. Αν κάποιος θέλει να σου κάνει οποιαδήποτε "καλοσύνη" , θα στην κάνει ..είτε επαγγελματίας λέγεται είτε απλός ιδιώτης. Είναι στο χέρι του καθένα να κρίνει/δοκιμάσει με ποιον θέλει να συνεργάζεται. Δεν έγινα σαφής στο δεύτερο κομμάτι. Το ιδανικό είναι να την πάρεις εσύ ο ίδιος από τον τόπο σου ή να στην μεταφέρουν οι ίδιοι απ'το μαγαζί που την πουλάει. Η εμπλοκή μεταφορικής το πιο πιθανό είναι να προκαλέσει, έστω και άθελά τους, πρόβλημα. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2020 από Scatman
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Αντώνης Τ. είπε Μάλλον μπρικέτες εννοείς. Ωραίες ντάνες, νοικοκυρεμένα, ψιλοακριβουτσικα, μόνο με μπρικέτα τέλος τα κοντοσούβλια, με μικτό μπρικέτα ξύλο γίνεται καλή δουλειά. Πιο φθηνά από τον κλιματισμό μόνο ο ήλιος, άντε μη φωνάξω κόσμο από το νήμα του κλιματισμού και το κάνουμε κούγκι. Παρεπιπτόντως, αν μπορούσα θα έβαζα ξυλόσομπα ακόμη και μόνο για την "ατμόσφαιρα" , το κάστανο και το ψημένο ψωμί. Υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων για τα πιτσιρικάκια? Κίνδυνος εγκαυμάτων υπάρχει, τουλάχιστον από την σομπα πετρελαίου που αναβαμε παλιά, είναι σε αχρηστία εδώ και πολλά χρόνια, αν αγγιζες τα μαντεμένια βαρέλια καιγοσουν, αν αγγιζες κάτι αλλά σημεία στο εξωτερικό σώμα όχι απλά ήταν πολύ ζεστά.
korakios Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, TitanX είπε Έχετε να προτείνετε κάποιο μοντέλο; Δεν με ενδιαφερει να είναι ενεργειακές κλπ κλπ απλά να κάνει δουλίτσα για αυτές τις λίγες μέρες που θα είμαι εγώ και η οικογένεια μου εκεί. Τιμή ?
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Υπαρχουν και σομπες πελλετ!Ριξε μια ματια και σε αυτες...Η ξυλοσομπα εχει πολυ βρωμα.Εχει ο μπαρμπας μου που μενει στον Υμηττο και τον χειμωνα βρωμαει ο τοπος μεσα στο σπιτι.Στο χωριο πριν καμια 20ρια χρονια ειχαμε πετρελαιου.Αυτη μυριζε λιγοτερο. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2020 από gustom2008
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα