Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλες/ους. 

Προσπάθησα να βρω αντίστοιχο θέμα αλλά δεν τα κατάφερα. Εξηγώ εν συντομία: Για μένα έχω βρει μάσκες, μέσω μηχανής αναζήτησης, που είναι καλές και σε καλή τιμή. Πλέον τις φοράμε και στο γραφείο επομένως έγινε... μεγάλη παραγγελία. 

Η ερώτησή μου αφορά τη σύντροφό μου, που έχει οξύ άσθμα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Οι περισσότερες μάσκες που έχουμε δοκιμάσει είναι μεγάλες σε εκείνη με συνέπεια να αφήνουν κενά στο μάγουλο. 

Εχει κάποιος βρει καλή μάσκα (βασική προϋπόθεση: με μεταλλικό έλασμα στη μύτη και να είναι τριών στρώσεων/3ply) που να είναι κάπως μικρότερου μεγέθους; 

Ευχαριστώ πολύ (και να προσέχετε) 

Επεξ/σία από Rebirth
  • Sad 1
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε.

Έχετε δοκιμάσει να "στρίψετε" μια-δυο φορές τα λαστιχάκια για τα αυτιά ώστε να μικρύνει η απόσταση και να "κουμπώσει" η μάσκα καλύτερα στο πρόσωπο?

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Η ερώτησή μου αφορά τη σύντροφό μου, που έχει οξύ άσθμα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Οι περισσότερες μάσκες που έχουμε δοκιμάσει είναι μεγάλες σε εκείνη με συνέπεια να αφήνουν κενά στο μάγουλο. 

Εχει κάποιος βρει καλή μάσκα (βασική προϋπόθεση: με μεταλλικό έλασμα στη μύτη και να είναι τριών στρώσεων/3ply) που να είναι κάπως μικρότερου μεγέθους;

Αφου μιλάμε για περίπτωση άσθματος και όντως θέλει προσοχή μήπως το καλύτερο είναι να της δείξει ο γιατρός της ακριβώς ποια μάσκα και πως πρέπει να την φοράει για να είστε 100% σίγουροι? 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα! Ευχαριστώ. 

Το χω δοκιμάσει μια δυο φορές και είναι σα να τσακίζει η μάσκα λίγο. Δεν κάθεται πολύ καλά νομίζω :)

1 λεπτό πριν, gthe είπε

Αφου μιλάμε για περίπτωση άσθματος και όντως θέλει προσοχή μήπως το καλύτερο είναι να της δείξει ο γιατρός της ακριβώς ποια μάσκα και πως πρέπει να την φοράει για να είστε 100% σίγουροι? 

Καλησπέρα κι ευχαριστώ. Η πνευμονολόγος της έχει απλά υποδείξει χειρουργικές, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να βάζει απλές υφασμάτινες. Δεν νομίζω ότι είναι σε θέση να προτείνει κάποιο μοντέλο. 

Δημοσ.

Έχετε δοκιμάσει τις FFP2 (N95)? Αυτές κάθονται λίγο καλύτερα και (σαν κυπελλάκι) από τις απλές χειρουργικές .

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Καλησπέρα! Ευχαριστώ. 

Το χω δοκιμάσει μια δυο φορές και είναι σα να τσακίζει η μάσκα λίγο. Δεν κάθεται πολύ καλά νομίζω :)

Καλησπέρα κι ευχαριστώ. Η πνευμονολόγος της έχει απλά υποδείξει χειρουργικές, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να βάζει απλές υφασμάτινες. Δεν νομίζω ότι είναι σε θέση να προτείνει κάποιο μοντέλο. 

Δεν εννοώ μοντέλο, εξάλλου οι χειρουργικές μάλλον όλες ίδιο μέγεθος είναι. Εννοώ να της δείξει πως να την φοράει βασικά για σωστή εφαρμογή. Φαντάζομαι μια γιατρός ξέρει καλύτερα και τον τρόπο σωστής εφαρμογής μιας χειρουργικής μάσκας.
Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε και τις χειρουργικές με τα κορδόνια που δένουν πίσω από το κεφάλι. Ίσως έχουν καλύτερη εφαρμογή.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, zaccki είπε

Έχετε δοκιμάσει τις FFP2 (N95)? Αυτές κάθονται λίγο καλύτερα και (σαν κυπελλάκι) από τις απλές χειρουργικές .

Αυτές τις έκοψε η γιατρός. Είπε ότι είναι υπερβολή (λόγω κόστους κυρίως) :)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gthe είπε

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε και τις χειρουργικές με τα κορδόνια που δένουν πίσω από το κεφάλι.

Αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gthe είπε

Δεν εννοώ μοντέλο, εξάλλου οι χειρουργικές μάλλον όλες ίδιο μέγεθος είναι. Εννοώ να της δείξει πως να την φοράει βασικά για σωστή εφαρμογή. Φαντάζομαι μια γιατρός ξέρει καλύτερα και τον τρόπο σωστής εφαρμογής μιας χειρουργικής μάσκας.
Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε και τις χειρουργικές με τα κορδόνια που δένουν πίσω από το κεφάλι. Ίσως έχουν καλύτερη εφαρμογή.

Αυτό με αυτές που κλείνουν από πίσω το σκέφτομαι σοβαρά. Έχεις δίκιο. Νομίζω υπάρχουν και κάποια κλιπ που πωλούνται σκέτα και προσαρμόζουν στα κορδόνια. Θα το κοιτάξω 👍

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rebirth είπε

Αυτές τις έκοψε η γιατρός. Είπε ότι είναι υπερβολή (λόγω κόστους κυρίως) :)

Θα συμφωνήσω και στην υπερβολή και στο κόστος αλλά είναι καλύτερες στην εφαρμογή τους εφόσον δίνεις βαρύτητα στο σωστό "κούμπωμα" της μάσκας.

Η γιατρός τι σας έχει πει για την εφαρμογή των απλών χειρουργικών?

Δοκιμή και τη λύση με τα κορδόνια που αναφέρουν τα παιδιά παραπάνω.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, zaccki είπε

Θα συμφωνήσω και στην υπερβολή και στο κόστος αλλά είναι καλύτερες στην εφαρμογή τους εφόσον δίνεις βαρύτητα στο σωστό "κούμπωμα" της μάσκας.

Η γιατρός τι σας έχει πει για την εφαρμογή των απλών χειρουργικών?

Δοκιμή και τη λύση με τα κορδόνια που αναφέρουν τα παιδιά παραπάνω.

Το μόνο που είχε αναφέρει είναι μα κοιτάξουμε και παιδικές. Παιδικές δεν έχω βρει ωστόσο. Χειρουργικες εννοώ 

Δημοσ.

Τότε πας σε λύση με κορδόνια ώστε να τις δένετε με τέτοιο τρόπο πίσω από το κεφάλι ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή εφαρμογή.

Δες και κάτι τέτοιο:

https://www.banggood.com/Bakeey-Third-Gear-Adjustable-Anti-Slip-Decompress-Soft-Plastic-Face-Mask-Extension-Hook-Buckle-Suitable-to-Adult-Child-p-1649063.html?rmmds=search&ID=233&cur_warehouse=CN

• Like 1
Δημοσ.

Εντωμεταξύ με κορδόνια έψαχνα (και βρήκα) κι εγώ μετά από πολλή δυσκολία. Πλέον όλες είναι με λάστιχο. Ήθελα με κορδόνια ακριβώς για τον αντίθετο λόγο. Με τα λάστιχα μου τραβάνε τα αυτιά και τη νιώθω πολύ εφαρμοστά στο πρόσωπο ενώ τα κορδόνια τα έχω δέσει πολύ "ανοιχτά" με αποτέλεσμα να τη φοράω και να μην με ενοχλεί πουθενά. Με κορδόνια νομίζω μόνο υφασμάτινη μπορείς να φτιάξεις σε κάποιον που ξέρει. Χειρουργικές δεν θα βρεις.

• Like 1
Δημοσ.

Βρήκα κάτι παιδικές από ένα μαγαζί κέντρο Αθήνας. Θα κάνουμε μια δοκιμή και θα δούμε. Ευχαριστώ πολύ 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...