Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι γειτονες μου εχουν 2 σκυλια, τα εχουν εξω τουλαχιστον 8 ωρες καθε μερα. Τα βαζουν μεσα μονο σε ωρες κοινης υσηχιας, τις υπολοιπες ωρες κανουν οτι θελουν. Τους εχω πει οτι με ενοχλουν και μου ειπαν " αν θες ησυχια να πας να ζησεις στο βουνο ", καλεσα το 100, οι αστυνομικοι ειδαν ποσο θορυβο κανουν αλλα ειπαν δεν μπορουμε να κανουμε κατι εαν δεν ειναι ωρες κοινης ησυχιας. 

Το 100 ηταν η τελευταια ελπιδα... ειδα οτι δεν καναν τιποτα απολυτως. Μπορω να κανω κατι αλλο?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, VasKag είπε

Οταν λες τα εχουν εξω τι εννοεις? στην αυλη τους? στο δρομο?

Στο μπαλκονι ειναι με την πορτα ανοιχτη, οποτε θελουν μπαινουν οποτε θελουν βγαινουν

Δημοσ.

Κατέγραψε τα γαβγισματα με κάποιο κινητό, αγοράζεις δύο δυνατά ηχεία που τα συνδέεις με υπολογιστή και τα βγάζεις στο μπαλκόνι, βάζεις τον ήχο στο τέρμα

• Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Κατέγραψε τα γαβγισματα με κάποιο κινητό, αγοράζεις δύο δυνατά ηχεία που τα συνδέεις με υπολογιστή και τα βγάζεις στο μπαλκόνι, βάζεις τον ήχο στο τέρμα

Μπορεί τα ζωντανά να αγριέψουν και να μη μείνουν μόνο στο γάβγισμα, κοινώς  τρεχάτε ποδαράκια του :ph34r: 

Επεξ/σία από TriLoBiTe
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμα εισαι τοσο ατυχος, και τις ωρες κοινης ησυχιας δεν βγαζουν κιχ... Οχι οτι η λυση ειναι παντα η αστυνομια βεβαια.

Επισης δεν καταλαβα τη λυση που προτεινει ο συνονοματος :unsure:

Επεξ/σία από VasKag
Δημοσ.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σου τύχει αναίσθητος/παρτάκιας γείτονας. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πολλά εκτός από το να προβείς σε αντίποινα όπως αναφέρει ένας από πάνω, με ρίσκο να κλιμακωθεί η κατάσταση και να καταλήξεις να παίζεις πετροπόλεμο μαζί τους :P

Αν θες άλλες ιδέες, μπορείς να αρχίσεις να μαθαίνεις κλαρινέτο ή ντράμς στο μπαλκόνι επίσης. Ή να πάρεις από αυτές τις κασέτες που έχουν μιξ ήχων την ζούγκλας με μαιμούδες, τζάγκουαρ, πάνθηρες και μια ντουζίνα εξωτικά πουλιά να σκούζουν όλα μαζί να το βάζεις να παίζει όσο έχουν έξω τα σκυλιά. Ακόμα πιο ωραίο θα ήταν να το συνδύαζες με κάνα σένσορα arduino και να έπαιζε αυτόματα ένα ποτ πουρί 2 λεπτών όποτε άκουγε γαύγισμα, με hardcoded exception τις ώρες κοινής ησυχίας.

Έτσι θα μπορείς να λείπεις ή να κάθεσαι μέσα με κλειστά παράθυρα κι έξω να γίνεται του μόγλη το κάγκελο. Και φυσικά να τα μετρήσεις με ένα ντεσιμπελόμετρο να είναι ένα κλικ κάτω από τον επιτρεπόμενο αστικό θόρυβο πως το λέει ο νομοθέτης να είσαι και εντελώς έννομος.

Και να μην πειράξει τους εχθρούς σου, θα πειράξει σίγουρα όλους τους τριγύρω, μιας και λογικά όταν ακούνε τα σκυλιά τα κρωξίματα και τους βρυχηθμούς θα γαυγίζουν ακόμα πιο πολύ. Άρα όλο και κάποιος τρίτος θα φωνάξει τους μπάτσους για τα σκυλιά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, helicoid είπε

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σου τύχει αναίσθητος/παρτάκιας γείτονας. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πολλά εκτός από το να προβείς σε αντίποινα όπως αναφέρει ένας από πάνω, με ρίσκο να κλιμακωθεί η κατάσταση και να καταλήξεις να παίζεις πετροπόλεμο μαζί τους :P

Αν θες άλλες ιδέες, μπορείς να αρχίσεις να μαθαίνεις κλαρινέτο ή ντράμς στο μπαλκόνι επίσης. Ή να πάρεις από αυτές τις κασέτες που έχουν μιξ ήχων την ζούγκλας με μαιμούδες, τζάγκουαρ, πάνθηρες και μια ντουζίνα εξωτικά πουλιά να σκούζουν όλα μαζί να το βάζεις να παίζει όσο έχουν έξω τα σκυλιά. Ακόμα πιο ωραίο θα ήταν να το συνδύαζες με κάνα σένσορα arduino και να έπαιζε αυτόματα ένα ποτ πουρί 2 λεπτών όποτε άκουγε γαύγισμα, με hardcoded exception τις ώρες κοινής ησυχίας.

Έτσι θα μπορείς να λείπεις ή να κάθεσαι μέσα με κλειστά παράθυρα κι έξω να γίνεται του μόγλη το κάγκελο. Και φυσικά να τα μετρήσεις με ένα ντεσιμπελόμετρο να είναι ένα κλικ κάτω από τον επιτρεπόμενο αστικό θόρυβο πως το λέει ο νομοθέτης να είσαι και εντελώς έννομος.

Και να μην πειράξει τους εχθρούς σου, θα πειράξει σίγουρα όλους τους τριγύρω, μιας και λογικά όταν ακούνε τα σκυλιά τα κρωξίματα και τους βρυχηθμούς θα γαυγίζουν ακόμα πιο πολύ. Άρα όλο και κάποιος τρίτος θα φωνάξει τους μπάτσους για τα σκυλιά.

Δεν ξερω ρε φιλε... και εγω εκει καταληγω στα αντιποινα. Ειναι αυτος μια φορα μαλακας, πρεπει εγω να γινω δυο. Κριμα παντως που η αστυνομια δεν εκανε τιποτα, περιμενα περισσοτερα 

Επεξ/σία από MessatsuRoku
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρις να ειμαστε σε θεση να καταλαβουμε για τι "θορυβο" μιλαμε, στη γειτονια μονο εσυ ενοχλεισαι? Αλλος/Αλλοι δεν υπαρχουν?

Συμπτωματικα, ειδα και αυτο σημερα. Το αφηνω ετσι για να υπαρχει

http://www.notioanatolika.gr/tetrapodes-istories/13706-gavgizei-o-skylos-se-ores-koinis-isyxias-etoimasteite-na-plirosete-prostimo?fbclid=IwAR22jH9G7Kpmxs2wjJaiLm1KNzLRF9VENAWS6WXAADp4REYa0ndpICeM8cQ

Επεξ/σία από VasKag
Δημοσ.

Εμενα που ο διπλανος μου κανει εργασιες 4 το μεσημερι και μας γραφει ολους στα @@ του τι πρεπει να κανω;

Και οχι τιποτα αλλο αλλα επειδη ταιζω τα αδεσποτα της γειτονιας με απειλησε προχθες πως θα φερει το υγειονομικο, φαντασου θρασος.

Οπως ειπες και εσυ αν ο αλλος ειναι μαλακας 1 φορα πρεπει να γινεις εσυ 2 οποτε αν κανει το αστειο τοτε θα φαει καταγγελιες για ενα σωρο πραγματα απο μενα και αστον να τρεχει.

ΥΓ: Παντως τα σκυλια δεν φταινε σε κατι αν τα αφεντικα ειναι μακακες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MessatsuRoku είπε

Οι γειτονες μου εχουν 2 σκυλια, τα εχουν εξω τουλαχιστον 8 ωρες καθε μερα. Τα βαζουν μεσα μονο σε ωρες κοινης υσηχιας, τις υπολοιπες ωρες κανουν οτι θελουν. Τους εχω πει οτι με ενοχλουν και μου ειπαν " αν θες ησυχια να πας να ζησεις στο βουνο ", καλεσα το 100, οι αστυνομικοι ειδαν ποσο θορυβο κανουν αλλα ειπαν δεν μπορουμε να κανουμε κατι εαν δεν ειναι ωρες κοινης ησυχιας. 

Το 100 ηταν η τελευταια ελπιδα... ειδα οτι δεν καναν τιποτα απολυτως. Μπορω να κανω κατι αλλο?

Αοριστα μιλας παντως.

Δηλαδη το "τα σκυλια κανουν οτι θελουν" τι ακριβως σημαινει; Γαυγιζουν ασταματητα; Γαυγιζουν συχνα; Γαυγιζουν λιγοτερο συχνα; Γαυγιζουν οποτε τους ερθει; Γενικα τα σκυλια γαυγιζουν οταν εχουν συγκεκριμενα ερεθισματα. Πχ αν δουν γατα, αλλο σκυλο , ανθρωπο και παει λεγοντας. Αυτα ποτε γαυγιζουν;

Παντως, για να εφαγες ακυρο απο το 100, χωρις να κανουν καν μια παρατηρηση στον ιδιοκτητη, εικαζω οτι μας τα περιγραφεις λιγο πιο υπερβολικα απ'οτι ειναι. Την παρατηρηση την κανουν για πλακα, δεν τους ειναι τιποτα. Το να εκαναν τον κοπο να ερθουν εκει και να φυγαν χωρις ουτε παρατηρηση, σημαινει οτι μαλλον δεν διαπιστωσανε κατι περαν του "φυσιολογικου" και προφανως δεν τους επαιρνε ουτε για αυτην την απλη παρατηρηση...

Επισης, προς αυτους που συμβουλευουν αντιποινα κλπ, δυο πραγματα:

1. Εχετε ακουσει μονο την μια πλευρα της ιστοριας κι αυτη με γενικολογιες κι αοριστιες, γιαυτο μη βγαζετε αβιαστα συμπερασματα οτι ο γειτονας του ειναι ετσι ή αλλιως. Ας πουμε το "αν θες ησυχια να πας να ζησεις στο βουνο" ειναι μια απαντηση που την δινει κανεις συνηθως κατοπιν προκλησεως κι οχι κατοπιν μιας απλης κι ευγενικης παρατηρησης σε εναν τυπο που ουτως η αλλως εχει την ευσυνειδησια να τα βαζει μεσα τις ωρες κοινης ησυχιας. Δεν ειναι δηλαδη και τιγκα ανιωθος ο αλλος, οπως μας παρουσιαζεται εδω. Τα κλεινει μεσα οταν πρεπει να τα κλεισει, αρα εχει επι της αρχης μια στοιχειωδη κοινωνικη αντιληψη, καταλαβαινει δηλαδη οτι τα σκυλια ενοχλουν τους γειτονες, δεν ειναι στοκος οπως εμεσως πλην σαφως μας περιγραφεται εδω απο τον ts.

2. Ο αλλος μπορει να κανει αντιποινα στα αντιποινα και η κατασταση να ξεφυγει πολυ ευκολα και γρηγορα. Οποιος υιοθετει μαγκιες κι αντιποινα, πρεπει να ειναι ετοιμος για escalation και απο την αλλη πλευρα. Αν ειναι, καλως, φωναξτε με να ερθω με ποπ κορν ομως.

Εγω βλεπω εναν ts που ενοχλειται αοριστως απο γαυγισμα, εναν γειτονα να του εχει ριξει ακυρο, ενα 100 να του εχει ριξει επισης ακυρο, αυθαιρετα θα πω οτι και μια ολοκληρη γειτονια του εχει ριξει ακυρο, διοτι αν τα σκυλια δημιουργουσαν πραγματικο θεμα οπως περιγραφεται εδω θα ειχαν ξεσηκωθει κι αλλοι εναντιον του "κακου γειτονα". Και επισης βλεπω εναν γειτονα που τις ωρες κοινης ησυχιας φροντιζει να μην ενοχλουν τα σκυλια του. Δεν μπορω να βγαλω τοσο ευκολα το συμπερασμα για ποια πλευρα εκ των δυο ειναι η υπερβολικη και για το λογο αυτο δεν μπορω να συμβουλεψω τον ts να πουλησει μαγκιες κι αντιποινα, πισω απο το πληκτρολογιο μου...

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Εμενα που ο διπλανος μου κανει εργασιες 4 το μεσημερι και μας γραφει ολους στα @@ του τι πρεπει να κανω;

Και οχι τιποτα αλλο αλλα επειδη ταιζω τα αδεσποτα της γειτονιας με απειλησε προχθες πως θα φερει το υγειονομικο, φαντασου θρασος.

Οπως ειπες και εσυ αν ο αλλος ειναι μαλακας 1 φορα πρεπει να γινεις εσυ 2 οποτε αν κανει το αστειο τοτε θα φαει καταγγελιες για ενα σωρο πραγματα απο μενα και αστον να τρεχει.

Τα αδέσποτα σκ@τ@ τα μαζεύεις;

φίλε ts σκέψου θετικά, τουλάχιστον σέβεται τις ώρες κοινής ησυχίας. 

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρε μια δυνατη soundbar και αλλαξε τους τα πετρελαια

8 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Εσυ που ταϊζεις αδεσποτα, μαζεψες τα κακα τους ή αφησες καποιον αλλον να το κανει; Ή μονο να ταϊζεις ξερεις;

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Κατσε, οταν αγοραζεις σπιτι/διαμερισμα κοντα σε αλλους, προφανως και υπαρχουν αυτες οι πιθανοτητες. Και εμεις σχεδον για 3 εβδομαδες (ναι και Κυριακες) αλλαζαμε πατωματα στο σπιτι με οτι εργασια εχει το λαμινειτ και το πλακακι και η κοπη τους.

8 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Τις ακαθαρσιες τους τις μαζευεις? Το οτι πανε και χεζουν μπροστα του/αλλου το σκεφτηκες? Καλα θα κανει (αν δεν τα μαζευεις)

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...