Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Tonis90 είπε

Να μην τα προτιμήσω δηλαδη; υπάρχει διαφορά στο οικονομικό κομμάτι. Επίσης στις μάρκες που κοιτάω στο τέλος γράφουν έναν αριθμό πχ 84V XL γνωρίζεις τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί; 

Αν δεν έχει μεγάλη διαφορά καλύτερα να κρατήσεις τις εργοστασιακές διαστάσεις! Όλα στο αυτοκίνητο είναι ρυθμισμένα για αυτές τις διαστάσεις, από το σύστημα ευστάθειας μέχρι το κοντέρ.

Για τα νούμερα στο λάσιχο δες εδώ!

Για το τελευταίο XL σημαίνει extra load και είναι για αυτοκίνητα με μεγάλο βάρος και επιδόσεις ή εκτός δρόμου που μπαίνουν σε κακούς δρόμους ή καθόλου δρόμους.

Επεξ/σία από filarhos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, filarhos είπε

Αν δεν έχει μεγάλη διαφορά καλύτερα να κρατήσεις τις εργοστασιακές διαστάσεις! Όλα στο αυτοκίνητο είναι ρυθμισμένα για αυτές τις διαστάσεις, από το σύστημα ευστάθειας μέχρι το κοντέρ.

Για τα νούμερα στο λάσιχο δες εδώ!

Για το τελευταίο XL σημαίνει extra load και είναι για αυτοκίνητα με μεγάλο βάρος και επιδόσεις ή εκτός δρόμου που μπαίνουν σε κακούς δρόμους ή καθόλου δρόμους.

Σωραίος!!!!! Λοιπόν θα πάω στις διαστάσεις που προτείνει η Suzuki 195/50/16 και ας μου βγει 50αρικο παραπάνω.. Δεν το γλιτώνω, τουλάχιστον θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο...  Ακριβά τελικά τα λάστιχα εκτός αν πας σε ανώνυμη εταιρεία.. Ότι κοιτάω από mid range βγαίνει κοντά στα 400€... Μετά αλλαγή στην 4ετία ή ανάλογα τη φθορά τους???

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tonis90 είπε

Σωραίος!!!!! Λοιπόν θα πάω στις διαστάσεις που προτείνει η Suzuki 195/50/16 και ας μου βγει 50αρικο παραπάνω.. Δεν το γλιτώνω, τουλάχιστον θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο...  Ακριβά τελικά τα λάστιχα εκτός αν πας σε ανώνυμη εταιρεία.. Ότι κοιτάω από mid range βγαίνει κοντά στα 400€... Μετά αλλαγή στην 4ετία ή ανάλογα τη φθορά τους???

Θα χρειαστουν αλλαγη ειτε λογο φθορας αν κανεις πολλα χιλιομετρα, ειτε λογω ηλικιας καθως θα ξεραθουν.

Λογω κλιματος Ελλαδας ισως και να θελουν αλλαγη πριν την 4ετια αλλα το βλεπεις οταν πλησιαζει η ωρα. Εγω παντα τα λαστιχα μου στα 3 χρονια τα αλλαζω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις ‎20‎/‎8‎/‎2020 στις 9:44 ΠΜ, Tonis90 είπε

Κοίτα το ελάχιστο που έχω δει/οδηγήσει σε απλά αυτοκίνητα είναι 3 ετία που το έτρωγε ο ήλιος μόνιμα. Το μέγιστο που έχω δει οδηγήσει είναι 7ετία του θείου που η χρήση ήταν από υπόγειο σε υπόγειο και 10χιλχλμ τον χρόνο (άντεχαν κι άλλο αυτά ο θείος μου δεν ένιωθε καλά με αυτά).

Το αναμενόμενο γενικά έιναι 3-5 χρόνια και χλμ συνήθως μπορούν να βγάλουν από 60χιλχλμ έως και 120χιλχλμ. Έχει και κάτι με threadwear άνω του 400 που σε ταξιτζήδες βγάζουν κοντά 200χιλχλμ.

Εγώ κοιτάω τον δείκτη φθοράς στο πέλμα και αν δω ότι έχει φτάσει στον δείκτη τα αλλάζεις, ή αν έχουν τα πλαινά πολλές ρωγμές ή λείπουν πολλά κομμάτια από το πέλμα (σημαίνει ότι αφού δεν το σκίζεις μάλλον η γόμα την έχει ακούσει) και επιπλέον και αν αρχίσουν και γλιστράνε σε στεγνό μην περιμένεις να τα δοκιμάσεις σε βρεγμένο.

Στα δικά μου έχω περιθώρια στον δείκτη, δεν γλιστράει καθόλου αλλά λόγω αποστάσεων σε χωματόδρομο λείπουν μικρά κομμάτια σκέφτομαι ότι δεν βγάλουν άλλη χρονιά (τον Νοέμβρη βάζω χειμερινά), οπότε αν βρω καμιά καλή προσφορά θα τα αλλάξω.

Επεξ/σία από filarhos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...