Macosj Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει το παρακάτω. Οι τράπεζες δίνουν δύο ισοτιμίες όσο αφορά το δολάριο, αγοράς και πώλησης. Έχω εγώ ευρω και θα ήθελα να ξέρω ποια από τις δύο αυτές τιμές να κοιτάω για να αγοράσω δολάριο. Μην προτείνετε ανταλακτηρια κτλ το ποσό είναι πάνω από 100 χιλιάδες Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2020 από Macosj
james01gr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 εάν πρόκειται για αυτό το ποσό μίλα απευθείας με τράπεζα ή με κάποιο ανταλλακτήριο. θα σου κάνουν καλύτερη τιμή από αυτή που βλέπεις. μην παραβλέπεις τα ανταλλακτήρια, έχουν περιθώρια και μάλιστα παραπάνω από τις τράπεζες γιατί ακριβώς παίζουν με την ισοτιμία. οι τράπεζες δεν τζογάρουν με την ισοτιμία. αφού η τράπεζα αγοράζει δολλάρια, τότε κοιτάς την στήλη της αγοράς. 1
fredd0 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 δεν ειναι πολυπλοκο, αν πουλας δολαρια κοιτας τη στηλη "αγορα" (γιατι η τραπεζα τα αγοραζει) αν αγοραζεις δολαρια κοιτας τη στηλη "πωληση" (γιατι η τραπεζα στα πουλαει) για μεγαλα ποσα μιλα με την τραπεζα σου, συνηθως προσφερουν καλυτερες ισοτιμιες απο τις δημοσιευμενες 1
tz_aristotelis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Αγοραζεις στην ακριβοτερη, πουλας στην φθηνότερη.... 5
Moderators Inuyasha Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Moderators Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, Macosj είπε Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει το παρακάτω. Οι τράπεζες δίνουν δύο ισοτιμίες όσο αφορά το δολάριο, αγοράς και πώλησης. Έχω εγώ ευρω και θα ήθελα να ξέρω ποια από τις δύο αυτές τιμές να κοιτάω για να αγοράσω δολάριο. Μην προτείνετε ανταλακτηρια κτλ το ποσό είναι πάνω από 100 χιλιάδες Οτι είπαν οι παραπάνω με τέτοιο πόσο πολύ πιθανό να έχεις και θέμα ελέγχου που τα βρήκες γιατί θέλεις να κάνεις συνναλαγνα τόσο μεγάλο ποσό κτλ κτλ
Macosj Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, fredd0 είπε δεν ειναι πολυπλοκο, αν πουλας δολαρια κοιτας τη στηλη "αγορα" (γιατι η τραπεζα τα αγοραζει) αν αγοραζεις δολαρια κοιτας τη στηλη "πωληση" (γιατι η τραπεζα στα πουλαει) για μεγαλα ποσα μιλα με την τραπεζα σου, συνηθως προσφερουν καλυτερες ισοτιμιες απο τις δημοσιευμενες Και εγώ αυτό νομίζω, παρότι στις τράπεζες δεν ξέρουν τι τους γίνεται, άλλος μου έλεγε 1.22 άλλος 1.15. Τώρα η αγορά είναι 1.2280 και η πώληση 1.1570. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι θα έπρεπε να κοιτάω το αγορά αλλά τελικά η τιμή πώλησης είναι αυτή που με ενδιαφέρει. Με αυτές τις τιμές βέβαια δεν με συμφέρει. Με τιμές αγοράς 1.19 αυτοί να μουν δίνουν 1.15 χάνω κάπου στα 15 χιλιάρικα 3 ώρες πριν, james01gr είπε εάν πρόκειται για αυτό το ποσό μίλα απευθείας με τράπεζα ή με κάποιο ανταλλακτήριο. θα σου κάνουν καλύτερη τιμή από αυτή που βλέπεις. μην παραβλέπεις τα ανταλλακτήρια, έχουν περιθώρια και μάλιστα παραπάνω από τις τράπεζες γιατί ακριβώς παίζουν με την ισοτιμία. οι τράπεζες δεν τζογάρουν με την ισοτιμία. αφού η τράπεζα αγοράζει δολλάρια, τότε κοιτάς την στήλη της αγοράς. Εκεί την πάτησα δεν κοιτάς την τιμή αγοράς, αυτη αναφέρεται να αγοράσεις ευρώ με δολάρια 43 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Οτι είπαν οι παραπάνω με τέτοιο πόσο πολύ πιθανό να έχεις και θέμα ελέγχου που τα βρήκες γιατί θέλεις να κάνεις συνναλαγνα τόσο μεγάλο ποσό κτλ κτλ Δεν τα έχω στο στρώμα, κλειστα στην τράπεζα είναι, απλά τώρα που πέφτει επίτελους το δολάριο θέλω να τα αλλάξω και όταν ξανά ανέβει να τα γυρίσω σε ευρω Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από Macosj
vs_skg Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 forex speculation με 375 χιλιαρικα. Τα οποια ειναι κλειστα στην τραπεζα, και ο κατοχος τους ζηταει συμβουλες στο ινσομνια. 2 2
james01gr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 8 ώρες πριν, Macosj είπε Και εγώ αυτό νομίζω, παρότι στις τράπεζες δεν ξέρουν τι τους γίνεται, άλλος μου έλεγε 1.22 άλλος 1.15. Τώρα η αγορά είναι 1.2280 και η πώληση 1.1570. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι θα έπρεπε να κοιτάω το αγορά αλλά τελικά η τιμή πώλησης είναι αυτή που με ενδιαφέρει. Με αυτές τις τιμές βέβαια δεν με συμφέρει. Με τιμές αγοράς 1.19 αυτοί να μουν δίνουν 1.15 χάνω κάπου στα 15 χιλιάρικα Εκεί την πάτησα δεν κοιτάς την τιμή αγοράς, αυτη αναφέρεται να αγοράσεις ευρώ με δολάρια Δεν τα έχω στο στρώμα, κλειστα στην τράπεζα είναι, απλά τώρα που πέφτει επίτελους το δολάριο θέλω να τα αλλάξω και όταν ξανά ανέβει να τα γυρίσω σε ευρω περιμένεις δηλαδή η τράπεζα να σου δώσει την ισοτιμία που δίνει η ΕΚΤ. η τράπεζα τζάμπα θα δουλέψει; το δολλάριο δεν πέφτει τώρα, πριν από 2 μήνες ήταν ακόμη χαμηλότερη. αλλά ρε φίλε μην μας δουλεύεις. έχεις τόσα χρήματα (και καλά) και ζητάς συμβουλές από εδώ για το τι θα κάνεις; 1
G.TH. Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, james01gr είπε περιμένεις δηλαδή η τράπεζα να σου δώσει την ισοτιμία που δίνει η ΕΚΤ. η τράπεζα τζάμπα θα δουλέψει; το δολλάριο δεν πέφτει τώρα, πριν από 2 μήνες ήταν ακόμη χαμηλότερη. αλλά ρε φίλε μην μας δουλεύεις. έχεις τόσα χρήματα (και καλά) και ζητάς συμβουλές από εδώ για το τι θα κάνεις; Το ανάποδο έχει γίνει, σε 3 μήνες έχει χάσει πάνω από 10%. Κατά τα άλλα η συμβουλή είναι Βαλκανιζατέρ, δωρεάν και χωρίς προμήθεια.
Macosj Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, james01gr είπε περιμένεις δηλαδή η τράπεζα να σου δώσει την ισοτιμία που δίνει η ΕΚΤ. η τράπεζα τζάμπα θα δουλέψει; το δολλάριο δεν πέφτει τώρα, πριν από 2 μήνες ήταν ακόμη χαμηλότερη. αλλά ρε φίλε μην μας δουλεύεις. έχεις τόσα χρήματα (και καλά) και ζητάς συμβουλές από εδώ για το τι θα κάνεις; Αρχικά πριν δύο μήνες ήταν στα 1.14 και μετά ξανά κατέβηκε στο 1.12. Εγώ δεν τα αλλάζω κάτω από 1.23 τουλάχιστον. Δεν προσπαθώ να σε πείσω για τίποτα, αν νομίζεις ότι χάνω τον χρόνο μου κοιτώντας αυτά για πλάκα πρόβλημα σου. Επισης, τελικά λύθηκε. Οι τιμές τιμοκαταλόγου είναι για χαμηλά πόσα έως 15 χιλιάρικα. Με τιμές market περίπου σε μεγάλα ποσά και ανάλογα και το υποκατάστημα. Απλά μου έκανε εντύπωση αυτη η άθλια ισοτιμία και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι η τράπεζα δίνει 4 % χαμηλότερα από το market. Όσο για το χρήμα, δεν πρέπει να είσαι επενδυτής για να έχεις 100 χιλιάρικα(ένα μικρό ποσό είναι για δουλειά 25 χρόνια) Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από Macosj 1
bilya Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 12 λεπτά πριν, Macosj είπε Αρχικά πριν δύο μήνες ήταν στα 1.14 και μετά ξανά κατέβηκε στο 1.12. Εγώ δεν τα αλλάζω κάτω από 1.23 τουλάχιστον. Δεν προσπαθώ να σε πείσω για τίποτα, αν νομίζεις ότι χάνω τον χρόνο μου κοιτώντας αυτά για πλάκα πρόβλημα σου. Επισης, τελικά λύθηκε. Οι τιμές τιμοκαταλόγου είναι για χαμηλά πόσα έως 15 χιλιάρικα. Με τιμές market περίπου σε μεγάλα ποσά και ανάλογα και το υποκατάστημα. Απλά μου έκανε εντύπωση αυτη η άθλια ισοτιμία και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι η τράπεζα δίνει 4 % χαμηλότερα από το market. Όσο για το χρήμα, δεν πρέπει να είσαι επενδυτής για να έχεις 100 χιλιάρικα(ένα μικρό ποσό είναι για δουλειά 25 χρόνια) τι δεν αλλάζεις ακριβώς αφού θες να αγοράσεις δολλάρια. Οσο πιο μικρή η τιμή τόσο καλύτερα για σένα. αν είχες δολλάρια κ τα έκανες ευρώ η ισοτιμία θα ταν 0.8-0.9 πχ.
Macosj Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, bilya είπε τι δεν αλλάζεις ακριβώς αφού θες να αγοράσεις δολλάρια. Οσο πιο μικρή η τιμή τόσο καλύτερα για σένα. αν είχες δολλάρια κ τα έκανες ευρώ η ισοτιμία θα ταν 0.8-0.9 πχ. Ρς φίλε αλλαγμενα είναι στο 1.21(δολάρια είχα) εδώ και κάποια χρόνια που δεν έλεγε να πέσει κάτω από 1.20. Για να έχω κέρδος έστω κάποια χιλιάρικα πρέπει να το αλλάξω πάνω από αυτό και μετά ελπίζω να ξανά παιε στο 1.08 να βγάλω από εκεί ένα καλό ποσό Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από Macosj
james01gr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 25 λεπτά πριν, Macosj είπε Αρχικά πριν δύο μήνες ήταν στα 1.14 και μετά ξανά κατέβηκε στο 1.12. Εγώ δεν τα αλλάζω κάτω από 1.23 τουλάχιστον. Δεν προσπαθώ να σε πείσω για τίποτα, αν νομίζεις ότι χάνω τον χρόνο μου κοιτώντας αυτά για πλάκα πρόβλημα σου. Επισης, τελικά λύθηκε. Οι τιμές τιμοκαταλόγου είναι για χαμηλά πόσα έως 15 χιλιάρικα. Με τιμές market περίπου σε μεγάλα ποσά και ανάλογα και το υποκατάστημα. Απλά μου έκανε εντύπωση αυτη η άθλια ισοτιμία και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι η τράπεζα δίνει 4 % χαμηλότερα από το market. Όσο για το χρήμα, δεν πρέπει να είσαι επενδυτής για να έχεις 100 χιλιάρικα(ένα μικρό ποσό είναι για δουλειά 25 χρόνια) μάνα μου εφόσον έχεις δολλάρια, περιμένεις να πέσει η τιμή αγοράς από την τράπεζα όσο πιο πολύ μπορείς κοντά στο 1 για να κάνεις ευρώ. εάν έχεις ευρώ, περιμένεις να γίνει το ανάποδο για κάνεις την τράμπα. στο 1,23 χάνεις σε σχέση με το 1,15. χάνεις περίπου 7 χιλιάρικα ευρώ. εφόσον το κεφάλαιό σου είναι 100 χιλ. δολλάρια και δεν μιλάω για τα 100 χιλιάρικα αλλά εάν στην ισοτιμία 1,15 με 1,19 χάνεις 15 χιλιάρικα (όπως είπες), αυτό σημαίνει πως έχεις πάνω από 350 χιλιάδες δολλάρια για ανταλλαγή. καλά τα υπολόγισε ο φίλος vs_skg
Macosj Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, james01gr είπε μάνα μου εφόσον έχεις δολλάρια, περιμένεις να πέσει η τιμή αγοράς από την τράπεζα όσο πιο πολύ μπορείς κοντά στο 1 για να κάνεις ευρώ. εάν έχεις ευρώ, περιμένεις να γίνει το ανάποδο για κάνεις την τράμπα. στο 1,23 χάνεις σε σχέση με το 1,15. χάνεις περίπου 7 χιλιάρικα ευρώ. εφόσον το κεφάλαιό σου είναι 100 χιλ. δολλάρια και δεν μιλάω για τα 100 χιλιάρικα αλλά εάν στην ισοτιμία 1,15 με 1,19 χάνεις 15 χιλιάρικα (όπως είπες), αυτό σημαίνει πως έχεις πάνω από 350 χιλιάδες δολλάρια για ανταλλαγή. καλά τα υπολόγισε ο φίλος vs_skg Ευρώ έχω τώρα, πριν 5 χρόνια είχα δολάριο. Το θέμα είναι ότι τα είχα αλλάξει στο 1.21 και πρέπει να βγάλω τα σπασμένα τουλάχιστον. Μετά ελπίζω να πάει κοντά στο 1.08 όπως είναι τόσα χρόνια τώρα. Δε θα σου πω και το ακριβές ποσό που διαθέτω, το 100 χιλιάρικα το έγραψα για να μην μου λέτε για ανταλλακτήρια. Δεν νομίζω να σας ενδιαφέρει πόσα έχω. Αλλά δεν έχει νόημα, εφόσομ πήρα μόνο μια σοβαρή απάντηση και το ελυσα το θέμα μόνος μου καλύτερα να κλειδωθεί. Μου κάνει εντύπωση πως θεωρείτε τέτοια ποσα μεγάλα. Ή 20 χρόνων είστε ή αποτυχημένοι 40αριδες Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από Macosj 1 2
btsaroux Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Οτι και να κανεις ειτε σε τραπεζα, ειτε σε ανταλλακτηριο να ρωτησεις και για την προμηθεια για την αλλαγη. Σε αυτο το ποσο εαν κανεις την αλλαγη σε μικρα ποσοστα κερδους μπορει και να χανεις. Π.χ. στην revolut ειναι 0.5% ητη ενα 500αρικο στα 100χιλιαρικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις