Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, totis13 είπε

Μάλλον δεν έγινε κατανοητό το ερώτημά μου.

Τα 534 (ειδικό βοήθημα) των αναστολών που καταθέτει το κράτος στους λογαριασμούς των δικαιούχων είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα.

Τα χρήματα της επιδότησης που μπαίνουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων είναι αφορολόγητα ?

Όχι νομίζω κατάλαβα τι λες......η δόση του δανείου σου φορολογείται κανονικά αφού ο μισθός σου φορολογείται αυτούσιος είτε έχεις στεγαστικό είτε όχι.Εαν φορολογήσουν την επιδότηση είναι σαν να σε φορολογούν δύο φορές.Λογιστης βέβαια δεν είμαι αλλά έτσι νομίζω.

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CarlitoGR είπε

Όχι νομίζω κατάλαβα τι λες......η δόση του δανείου σου φορολογείται κανονικά αφού ο μισθός σου φορολογείται αυτούσιος είτε έχεις στεγαστικό είτε όχι.Εαν φορολογήσουν την επιδότηση είναι σαν να σε φορολογούν δύο φορές.Λογιστης βέβαια δεν είμαι αλλά έτσι νομίζω.

Ο φόρος επιβάλλεται στα εισοδήματα. Η πληρωμή ολόκληρης δόσης του δανείου προϋποθέτει εισόδημα, το οποίο εισόδημα σου πληρώνει το κράτος. Βέβαια ως εισόδημα η επιδότηση του ΓΕΦΥΡΑ δεν εμπίπτει σε κάποια κατηγορία από τις γνωστές που γνωρίζω: μισθωτή εργασία, επιχειρηματική δραστηριότητα, συντάξεις κτλ. αλλά με προβληματίζει ότι δε βρήκα πουθενά στο πρόγραμμα τη λέξη αφορολόγητο, αλλά μόνο τη λέξη ακατάσχετο για το άνοιγμα του ειδικού λογαριασμού (iban).

Μπορεί και ο προβληματισμός να βασίζεται σε λάθος δεδομένα όπως τα έχω στο μυαλό μου, αλλά είπα να τον μοιραστώ.

Δημοσ.

Και ακατάσχετος και αφορολόγητος είναι ο ειδικός λογαριασμός που ανοίγει στο γέφυρα.αυτός άλλωστε πιστεύω ότι είναι και ο λόγος που ανοίγει νέος λογαριασμός στις τράπεζες μας,και δεν τα βάζουν κατευθείαν στους υπάρχοντες,όπως πχ με τα ενοίκια.(σε όσους εισπράτουν μειωμένα λόγω πληττόμενων  καδ)

Δημοσ.
20 ώρες πριν, CarlitoGR είπε

Ναι έχουν πληρωθεί κανονικά οι 2 πρώτες δόσεις.Τους πήρα τηλ κ μου είπαν ότι θα μου επιστρέψουν τις 2 πρώτες δόσεις στον τραπεζικό μου λογαριασμό και το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 7 μήνες

Ποιους πήρες τηλέφωνο; Γιατί μίλησα το πρωί με το ΤΠΔ στη Θεσσαλονίκη και μου είπαν ότι αυτοί δεν έχουν ιδέα, είναι θέμα του κράτους και μόνο, οπότε έστειλα ερώτημα μέσω της πλατφόρμας.

Δημοσ.

Πήρα στο ΤΠΔ στην Αθήνα.Μαλιστα μου είπε ότι το υπόλοιπο της δόσης πρέπει να μπαίνει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα γιατί υπάρχει κίνδυνος να με πετάξει η πλατφόρμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, CarlitoGR είπε

Πήρα στο ΤΠΔ στην Αθήνα.Μαλιστα μου είπε ότι το υπόλοιπο της δόσης πρέπει να μπαίνει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα γιατί υπάρχει κίνδυνος να με πετάξει η πλατφόρμα

Μπορείς να μου δώσεις το τηλέφωνο;

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα.Σήμερα το πρωί πήρε και εμένα τα χρήματα από τον ειδικό λογαριασμό.υπενθυμίζω τελευταία ημέρα του Δεκέμβρη είχαν μπει τα χρήματα,αλλά εμένα η δόση είναι κάθε 23.οποτε τα του Δεκέμβρη τα τράβηξε σήμερα.

Δημοσ.

Καλημερα να ρωτησω κατι που με απασχολει και ισχυει για οσους εχουμε στεγαστικο Eurobank και πληρωνεται η δοση στις 1/2. Μας ηρθε λοιπον το email απο την πλατφορμα που μας λεει για την δοση του Ιαναουαριου να καταβαλουμε το x ποσο διοτι το 90% ειναι η επιχορηγηση. Οσοι αναφερει το email οτι πληρωσαμε την δοση Ιανουαριου να μην δωσουμε σημασια στο email. Εμεις λοιπον πληρωσαμε την δοση Ιανουαριου ολοκληρη οποτε θεωρουμε οτι η επιχορηγηση θα παει στην δοση Φεβρουαριου. Ομως στον ειδικο λογαριασμο δεν εχουν μπει χρηματα μεχρι σημερα οπως μαθαινουμε απο το phone banking αφου στο ebanking δεν βλεπουμε τον λογαριασμο. Αρα τι κανουμε?

1) Αφου λαβαμε email θεωρουμε οτι ειμαστε καλυμενοι και βαζουμε στον λογαριασμο του δανειου μας το ποσο της δοσης Φεβρουαριου-επιχορηγηση Ιανουαραιου αναξαρτητα αν τα χρηματα εχουν μπει στον ειδικο λογαριασμο μεχρι την 1/2.

2) Το πρωι της 1/2 βλεπουμε αν εχουν πιστωθει χρημτα στον ειδικο λογαριασμο μεσω phone banking και αν ναι βαζουμε το υπολοιπο ποσο αλλιως το βαζουμε ολο. Βεβαια το κακο με το phone banking ειναι οτι βλεπεις μονο το υπολοιπο εκεινη την στιγμη οποτε αν μπηκαν και τα πηρε η τραπεζα δεν μπορεις να το ξερεις. Η μηπως απο το phone banking μπορεις να ακουσεις και κινηση λογαριασμου και οχι μονο διαθεσιμο υπολοιπο?

3)  Βαζουμε ολο το ποσο στον λογαριασμο δανειου και βλεπουμε τι θα τραβηξουν αν και φοβαμαι οτι θα το τραβηξουν ολο. Επισης με ανησυχει οτι τα χρηματα στον ειδικο λογαριασμο οπως ακουσα μπαινουν την τελευταια μερα του μηνα που ειναι Κυριακη αρα μπορει να μπουν την Δευτερα 1/2 αφου ομως η Τραπεζα τραβηξει το ποσο της δοσης του δανειου

Εγω προσανατολιζομαι να αφησω στον λογαρισμο του δανειου μονο το ποσο της δοσης μετα την επιχορηγηση συν λιγα ευρω και να δω αν θα τραβηξουν μονο το ποσο η και τα λιγα ευρω παραπανω που θα αφησω.  Παρακαλω για την αποψη σας.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, christod67 είπε

Καλημερα να ρωτησω κατι που με απασχολει και ισχυει για οσους εχουμε στεγαστικο Eurobank και πληρωνεται η δοση στις 1/2. Μας ηρθε λοιπον το email απο την πλατφορμα που μας λεει για την δοση του Ιαναουαριου να καταβαλουμε το x ποσο διοτι το 90% ειναι η επιχορηγηση. Οσοι αναφερει το email οτι πληρωσαμε την δοση Ιανουαριου να μην δωσουμε σημασια στο email. Εμεις λοιπον πληρωσαμε την δοση Ιανουαριου ολοκληρη οποτε θεωρουμε οτι η επιχορηγηση θα παει στην δοση Φεβρουαριου. Ομως στον ειδικο λογαριασμο δεν εχουν μπει χρηματα μεχρι σημερα οπως μαθαινουμε απο το phone banking αφου στο ebanking δεν βλεπουμε τον λογαριασμο. Αρα τι κανουμε?

1) Αφου λαβαμε email θεωρουμε οτι ειμαστε καλυμενοι και βαζουμε στον λογαριασμο του δανειου μας το ποσο της δοσης Φεβρουαριου-επιχορηγηση Ιανουαραιου αναξαρτητα αν τα χρηματα εχουν μπει στον ειδικο λογαριασμο μεχρι την 1/2.

2) Το πρωι της 1/2 βλεπουμε αν εχουν πιστωθει χρημτα στον ειδικο λογαριασμο μεσω phone banking και αν ναι βαζουμε το υπολοιπο ποσο αλλιως το βαζουμε ολο. Βεβαια το κακο με το phone banking ειναι οτι βλεπεις μονο το υπολοιπο εκεινη την στιγμη οποτε αν μπηκαν και τα πηρε η τραπεζα δεν μπορεις να το ξερεις. Η μηπως απο το phone banking μπορεις να ακουσεις και κινηση λογαριασμου και οχι μονο διαθεσιμο υπολοιπο?

3)  Βαζουμε ολο το ποσο στον λογαριασμο δανειου και βλεπουμε τι θα τραβηξουν αν και φοβαμαι οτι θα το τραβηξουν ολο. Επισης με ανησυχει οτι τα χρηματα στον ειδικο λογαριασμο οπως ακουσα μπαινουν την τελευταια μερα του μηνα που ειναι Κυριακη αρα μπορει να μπουν την Δευτερα 1/2 αφου ομως η Τραπεζα τραβηξει το ποσο της δοσης του δανειου

Εγω προσανατολιζομαι να αφησω στον λογαρισμο του δανειου μονο το ποσο της δοσης μετα την επιχορηγηση συν λιγα ευρω και να δω αν θα τραβηξουν μονο το ποσο η και τα λιγα ευρω παραπανω που θα αφησω.  Παρακαλω για την αποψη σας.

Καλημέρα και από εμένα,

Έχω ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό με εσένα, σκέφτομαι να βάλω όλα τα χρήματα της δόσης και να δω τη θα γίνει.

Όμως από ότι έχω καταλάβει στις τράπεζες δεν ξέρουν τη τους γίνεται!

Ισως θα πρέπει να βάλουμε μόνο αρχικά το ποσό επιδότησης και παράλληλα την 1-2-20 να μάθουμε από τον ειδικό λογαριασμό εάν έχουν μπει τα χρήματα,

εάν δεν έχουν μπει τότε να βάλουμε και τα υπόλοιπα του δανείου!

Δημοσ.

Να βάλετε κανονικά όλα τα χρήματα, όλο το ποσο που βάζετε τόσο καιρό στον λογαριασμό σας.τα χρήματα από το κράτος μπαίνουν τέλος τους μήνα.μην σας αγχώνει το ποτε θα μπουν,θα μπουν.

Δημοσ.

Καλημέρα σας και πάλι..... Είπα κι εγώ ξεκίνησε το πρόγραμμα όλα φίνα....  χαχαχα ναι σιγά...

Έχω δύο δανεια που εξυπηρετώ και στο πρώτο όλα καλά και ωραία, όμως στο δεύτερο δάνειο ενώ μπήκάνε τα χρήματα στον ειδικό λογαριασμό και τραβήχτηκε το ποσό του δημοσίου απο τον ειδικο λογαριασμό, στον δικό μου λογαριασμό η τράπεζα δεν μου πήρε το 10% αν είχα λεφτά μέσα....  Μου είπαν οτι υπήρξε πρόβλημα με τις πληρωμές την Παρασκευή....  Υπάρχει καποιος άλλος με το ανάλογο πρόβλημα;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, hlias77 είπε

Να βάλετε κανονικά όλα τα χρήματα, όλο το ποσο που βάζετε τόσο καιρό στον λογαριασμό σας.τα χρήματα από το κράτος μπαίνουν τέλος τους μήνα.μην σας αγχώνει το ποτε θα μπουν,θα μπουν.

Oτι θα μπουν, θα μπουν.

Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι έχω δυο δάνεια οπού και τα δυο έχουν μπει στο γέφυρα.

Το ένα δάνειο όμως λήγει 1-8-21, η επιδότηση είναι 9 μήνες. Με βολεύει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα για να κάνω χρήση του προγράμματος όσο περισσότεροι μήνες μου απομένουν!

Εάν θα πήγαινα βάση του mail που λάβαμε στις 14-15 Ιανουάριου, υποτίθεται ότι η επιδότηση θα άρχιζε από τον Ιανουάριο(οπότε θα έκανα χρήση τους 8 από τους 9 μήνες της επιδότησης)

Όμως από ότι φαίνεται αυτό δεν ισχύει, εύχομαι τουλάχιστον να ξεκινήσει το Φεβρουάριο!

Σήμερα το πρωί πήγε στην Eurobank η σύζυγος μου για να ρωτήσει και δεν ήξεραν τη να της απαντήσουν, της είπαν ότι λογικά τέλος του μήνα θα μπουν τα χρήματα γιατί τότε το κράτος κάνει τις πληρωμές, χωρίς όμως να ξέρει να μας διευκρινίσει από πιο μήνα θα ξεκινήσει να ισχύει………    

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, geolan1980 είπε

Oτι θα μπουν, θα μπουν.

Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι έχω δυο δάνεια οπού και τα δυο έχουν μπει στο γέφυρα.

Το ένα δάνειο όμως λήγει 1-8-21, η επιδότηση είναι 9 μήνες. Με βολεύει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα για να κάνω χρήση του προγράμματος όσο περισσότεροι μήνες μου απομένουν!

Εάν θα πήγαινα βάση του mail που λάβαμε στις 14-15 Ιανουάριου, υποτίθεται ότι η επιδότηση θα άρχιζε από τον Ιανουάριο(οπότε θα έκανα χρήση τους 8 από τους 9 μήνες της επιδότησης)

Όμως από ότι φαίνεται αυτό δεν ισχύει, εύχομαι τουλάχιστον να ξεκινήσει το Φεβρουάριο!

Σήμερα το πρωί πήγε στην Eurobank η σύζυγος μου για να ρωτήσει και δεν ήξεραν τη να της απαντήσουν, της είπαν ότι λογικά τέλος του μήνα θα μπουν τα χρήματα γιατί τότε το κράτος κάνει τις πληρωμές, χωρίς όμως να ξέρει να μας διευκρινίσει από πιο μήνα θα ξεκινήσει να ισχύει………    

Στην φορμα στις πληρωμες φαινεται να εχει κανει πληρωμη το Δημοσιο;Γιατι εαν φαινεται τοτε εχει ξεκινησει το προγραμμα.Σε εμενα φαινονται 2 πληρωμες απο το δημοσιο και μου τα εχουν κρατησει κανονικα ολα τα χρηματα της δοσης.Σε ερωτηση μου μου ειπαν θα τα επιστρεψουν στο λογαριασμο{τπδυ)

Δημοσ.
Στις 22/1/2021 στις 6:08 ΜΜ, CarlitoGR είπε

2132116555

Μίλησα μαζί τους. Απάντησαν κατευθείαν κι ο εκπρόσωπος ήταν αρκετά ευγενικός και εξυπηρετικός, εντυπωσιακό στοιχείο για ελληνικό δημόσιο.

Στην ουσία του θέματος, μου είπε πως έχει σταλεί επιστολή που αναφέρει ημερομηνίες και διαδικασία. Θα γίνει άρση της παρακράτησης μισθού και θα καταθέτουμε το ποσό που αναλογεί σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό.

1η φορά μετά από 15 χρόνια θα έρθει ολόκληρος ο μισθός. Να το δω πρώτα και μετά θα το πιστέψω!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...