Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ή Καλημέρα, αναλογα ποτε θα το διαβασετε.

Μετα απο χτησιμο ξανά στο pc μου, εχω το εξης θέμα. Ο κερσορας κολλαει πολυ αλλα για πολυ λιγα δευτερολεπτα μολις κλεισω πχ το bsplayer  για παραδειγμα. Δε ξερω γιατι το κανει, ξαναπερασω drivers  στο mouse αλλα δεν εστρωσε. Μονο σε αυτη τη περιπτωση μεχρι τωρα το βλεπω, οταν κλεινω ενα προγραμμα πχ.

Μηπως ξερετε τι φταιει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν κολλάει ο κέρσορας συνήθως είναι θέμα hardware (βλάβη ή υπερθέρμανση) ή driver ή κάποιου κακογραμμένου app που τρέχει στο background . Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να έχεις πολύ αργό pc/λίγη RAM και να υπάρχουν περιορισμένοι πόροι. Το ίδιο το mouse φταίει πολύ σπάνια.

Για να βρεις τι φταίει θα πρέπει σε πρώτη φάση να βάλεις ότι δεν είναι 100% αναγκαίο από το pc (extra δίσκοι, USB συσκευές, ηχεία, ακόμα και πληκτρολόγιο), να βγάλεις το XMP/OC από τις μνήμες και να παρακολουθήσεις όλες τις θερμοκρασίες με το HWInfo (άσε ανοιχτό το πορτάκι και βάλε αν έχεις τη δυνατότητα AC για να βγάλεις τον παράγοντα υπερθέρμανση από τη λίστα).

Αν αυτά δεν σε βοηθήσουν τα επόμενα βήματα που θα έκανα εγώ θα ήταν να δοκιμάσω με fresh windows install χωρίς να περάσω extra drivers (πέρα από τους standard της NVidia/AMD) και με μόνη εφαρμογή το BSPlayer που έχεις παρατηρήσει ότι μόλις το κλείνεις εμφανίζεται το πρόβλημα.

Αν και αυτό δεν αλλάξει κάτι θα δοκίμαζα άλλο δίσκο και καλώδιο SATA, να αφήσω μόνο μία RAM (δοκιμές εναλλάξ τα δύο stick πρώτα στο slot 1 μετά στο slot 3) , άλλο τροφοδοτικό, άλλο πολύπριζο/πρίζα και άλλο mouse.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν βοηθήσει είναι αρκετό πιθανό να φταίει η μητρική.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το κανει συνεχεια, αλλα το κανει και αυτο ειναι που με τρελαίνει. Δεν νομιζω να ειναι θεμα Hardware γιατι το  pc ειναι καινουριο με i7 6700k/z270 mobo /gtx 1080ti/32gb ram/ nvme SSD.

Θα κοιταξω να καθαρισω τον παλι SSD που τον κουμπωσα πανω χωρις να σβησω τιποτα, μιας και ειχε μεσα περασμενα προγραμματα. 

Απλα ελπιζω να εχει δει κατι παρομοιο καποιος αλλος. Επισης πολυ παραξενο ειναι το οτι μου βγαζει 5 συσκευες HDI-compliant mouse συσκευες, και αυτο ειναι που με ανησυχεί. 

Επεξ/σία από handsomegamer
Δημοσ.
3 ώρες πριν, handsomegamer είπε

Δεν το κανει συνεχεια, αλλα το κανει και αυτο ειναι που με τρελαίνει. Δεν νομιζω να ειναι θεμα Hardware γιατι το  pc ειναι καινουριο με i7 6700k/z270 mobo /gtx 1080ti/32gb ram/ nvme SSD.

Θα κοιταξω να καθαρισω τον παλι SSD που τον κουμπωσα πανω χωρις να σβησω τιποτα, μιας και ειχε μεσα περασμενα προγραμματα. 

Απλα ελπιζω να εχει δει κατι παρομοιο καποιος αλλος. Επισης πολυ παραξενο ειναι το οτι μου βγαζει 5 συσκευες HDI-compliant mouse συσκευες, και αυτο ειναι που με ανησυχεί. 

Καλημέρα. Από ότι κατάλαβα άλλαξες hardware αλλά κράτησες τα Windows που είχες ήδη περασμένα στον δίσκο. Αν ισχύει αυτό, τότε λογικά είναι θέμα drivers. Για αρχή σβήσε όλες τις mouse συσκευές που σου βγάζει στη διαχείριση υλικού, κάνε επανεκκίνηση και πέρασε μετά ξανά τους drivers από το ποντίκι που έχεις. Αν δεν στρώσει, τότε μάλλον θα χρειαστείς fresh install των Windows.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...